Αλλεργιες στο δέρμα

maria4531

Member
21 Οκτωβρίου 2024
11
4
27
Καλησπέρα στην ομαδα! Ο σκυλακος μου έχει ξεκινήσει να χάνει τρίχες στα αυτάκια του..ειχε ξεκινήσει σαν επιπεφυκιτιδα.Πηραμε αλοιφη για τα μάτια πήραμε και σταγόνες μετά..ο κτηνίατρος μας είπε πως είναι αλλεργικό,ίσως να τον πείραξε κάποιο χόρτο στην βόλτα ή το υγρό πατώματος που αλλάξαμε..αλλά με τον καιρό ξεκίνησε να χάνει και τριχουλες στο δερματακι κυρίως στα αυτιά και τα μάτια ενώ έχουν βελτίωση είναι ακόμα με τσιμπλες τα πρωινά,έχει συμβεί σε καποιον κάτι παρόμοιο;και πως το αντιμετωπισατε;;φοβόμουν μήπως είναι ψωριαση αλλα μου ειπε ο κτηνίατρος οτι δεν είναι..ευχαριστώ πολύ

Attachments

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
938
1.061
28
απο τις φωτος φαινεται σαν το δερμα να εχει κανει κρουστα. πως εβγαλε το συμπερασμα ο κτηνιατρος οτι δεν ειναι ψωριαση, με τηλεδιαγνωση; ξεσμα πηρε; πως εχουν δουλεια καν τετοιοι κτηνιατροι; εξετασεις για καλαζαρ εχετε κανει;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
απο τις φωτος φαινεται σαν το δερμα να εχει κανει κρουστα. πως εβγαλε το συμπερασμα ο κτηνιατρος οτι δεν ειναι ψωριαση, με τηλεδιαγνωση; ξεσμα πηρε; πως εχουν δουλεια καν τετοιοι κτηνιατροι; εξετασεις για καλαζαρ εχετε κανει;
Πώς συμπέρανες ότι ο κτηνίατρος έκανε τη διάγνωση από μακριά;

Αν ισχύει αυτό που λέει ο TheBestBoi πρέπει να το δείτε με καλλιέργεια και εξετάσεις αίματος, το καλαζάρ κάνει δερματικά.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
938
1.061
28
Πώς συμπέρανες ότι ο κτηνίατρος έκανε τη διάγνωση από μακριά;

Αν ισχύει αυτό που λέει ο TheBestBoi πρέπει να το δείτε με καλλιέργεια και εξετάσεις αίματος, το καλαζάρ κάνει δερματικά.
απο τα συμφραζωμενα. οταν ακουω "φοβομουν οτι ειναι ταδε αλλα μου ειπε δεν ειναι", τι να σκεφτω... αμα ειχε γινει εξεταση θα μας ελεγε η θεματοθετρια εγινε ξεσμα βγηκε αρνητικο. ισως λαθος καταλαβα εγω και ισως λαθος διατυπωση δικη της. οπως και να χει εχω τετοια απογοητευση με τους κτηνιατρους, που δε μπορω να ακουω αλλο να βγαζουν μαγικα συμπερασματα χωρις να κανουν τις καταλληλες εξετασεις. παιρνουν στον λαιμο τους ζωα και παιζουν με την ταραχη των ιδιοκτητων

• Like
Reactions: maria4531

maria4531

Member
21 Οκτωβρίου 2024
11
4
27
Δεν ήταν τόσο έντονο όταν τον είδε η κτηνίατρος.. απλά είχε κόκκινο δερματακι και σαν επιπεφυκιτιδα..της τόνισα πολλές φορές ότι φοβάμαι για ψωριαση γιατι δεν πήγαινε το μυαλό μου για καλαζαρ..μου είπε πως θα του κάνει εξετάσεις για καλαζαρ για να μου φύγει η ιδέα αν και δεν φοβάται για κάτι τέτοιο.. ελπίζω να βγει αληθινή και να είναι στο μυαλό μου..σε 2 κτηνίατρους πήγαμε και οι 2 για αλλεργία σε χόρτο μου ειπαν..ναι στην αρχή δεν μπορούσαν να ξέρουν ότι θα εξελιχθεί έτσι γτ το θέμα ήταν μόνο στα μάτια του και εκριναν ότι είναι επιπεφυκιτιδα αλλά τόνισα πολλές φορές ότι το δερμα του είναι ερεθισμένο και δεν μου φαινοταν φυσιολογικό

maria4531

Member
21 Οκτωβρίου 2024
11
4
27
απο τα συμφραζωμενα. οταν ακουω "φοβομουν οτι ειναι ταδε αλλα μου ειπε δεν ειναι", τι να σκεφτω... αμα ειχε γινει εξεταση θα μας ελεγε η θεματοθετρια εγινε ξεσμα βγηκε αρνητικο. ισως λαθος καταλαβα εγω και ισως λαθος διατυπωση δικη της. οπως και να χει εχω τετοια απογοητευση με τους κτηνιατρους, που δε μπορω να ακουω αλλο να βγαζουν μαγικα συμπερασματα χωρις να κανουν τις καταλληλες εξετασεις. παιρνουν στον λαιμο τους ζωα και παιζουν με την ταραχη των ιδιοκτητων
Ο δεύτερος κτηνίατρος το εξετασε στα μάτια και στο δερμα αλλά δεν ανησυχούσε για κάτι είπε απλή αλλεργία είναι..ο πρώτος κτηνίατρος τον εξαιτασε από απόσταση είπε από τα χόρτα είναι και πήρε 40 ευρώ έτσι...

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
989
799
Δεν ήταν τόσο έντονο όταν τον είδε η κτηνίατρος.. απλά είχε κόκκινο δερματακι και σαν επιπεφυκιτιδα..της τόνισα πολλές φορές ότι φοβάμαι για ψωριαση γιατι δεν πήγαινε το μυαλό μου για καλαζαρ..μου είπε πως θα του κάνει εξετάσεις για καλαζαρ για να μου φύγει η ιδέα αν και δεν φοβάται για κάτι τέτοιο.. ελπίζω να βγει αληθινή και να είναι στο μυαλό μου..σε 2 κτηνίατρους πήγαμε και οι 2 για αλλεργία σε χόρτο μου ειπαν..ναι στην αρχή δεν μπορούσαν να ξέρουν ότι θα εξελιχθεί έτσι γτ το θέμα ήταν μόνο στα μάτια του και εκριναν ότι είναι επιπεφυκιτιδα αλλά τόνισα πολλές φορές ότι το δερμα του είναι ερεθισμένο και δεν μου φαινοταν φυσιολογικό
Μαζί με το καλαζαρ ας του κάνει και μια καλλιέργεια με ξεσμα στο δερμα αν θες όντως να ξέρεις. Από εκεί και πέρα και αλλεργία να βγει δεν είναι έτσι το αφήνουμε. Καταρχάς που ξες ότι είναι στο χόρτο. Μαλακιες. Μπορεί να είναι 100 πράγματα. Και ότι και να είναι δεν το αφήνεις έτσι. Κοιτάς καταρχάς μήπως δεν είναι περιβαλλοντικο και μπορείς να αποκλεισεις το αλλεργιογονο πχ τροφή ακαρεα και αν δεν γίνει αυτό σαμπουάν κρέμες και αν υποφέρει το σκυλί χάπια/ενέσεις. Δεν πετάμε έτσι μια αλλεργία στο "χορτο" και τελειώσαμε.

• Like
Reactions: maria4531

maria4531

Member
21 Οκτωβρίου 2024
11
4
27
Μαζί με το καλαζαρ ας του κάνει και μια καλλιέργεια με ξεσμα στο δερμα αν θες όντως να ξέρεις. Από εκεί και πέρα και αλλεργία να βγει δεν είναι έτσι το αφήνουμε. Καταρχάς που ξες ότι είναι στο χόρτο. Μαλακιες. Μπορεί να είναι 100 πράγματα. Και ότι και να είναι δεν το αφήνεις έτσι. Κοιτάς καταρχάς μήπως δεν είναι περιβαλλοντικο και μπορείς να αποκλεισεις το αλλεργιογονο πχ τροφή ακαρεα και αν δεν γίνει αυτό σαμπουάν κρέμες και αν υποφέρει το σκυλί χάπια/ενέσεις. Δεν πετάμε έτσι μια αλλεργία στο "χορτο" και τελειώσαμε.
Θα το ζητήσω εννοείται..μα αυτό μου κάνει εντύπωση..ενώ είναι η δουλειά τους δεν το κάνουν τζάμπα δηλαδή,δεν κάθονται να το αναλύσουν και να το ψάξουν. Πρέπει να τους πρηξεις για να κάνουν την δουλειά τους

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
ο πρώτος κτηνίατρος τον εξαιτασε από απόσταση είπε από τα χόρτα είναι και πήρε 40 ευρώ έτσι...
Μάλλον έχει το σουπερ βλέμμα του σούπερμαν, κάτι σαν ακτίνες, κοιτάζει, σκανάρει, αναλύει επιτόπου, φτύνει διάγνωση, 40 ευρώ για την μαντεψιά. Σαν χαρτορίχτρα ένα πράμα.

Το δερματικό είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστεί, σε κάθε περίπτωση μόνο με ξέσμα ή ιστό μπορεί κανείς να διαγνώσει με βεβαιότητα.

Δεν είναι διάγνωση, αλλά η δεμοδήκωση δεν ξεκινάει συνήθως γύρω από τα μάτια, που καραφλιάζουν κάπως εκεί;

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
Κι εγώ από καλαζαρ θα ξεκίναγα για να είμαι ειλικρινής και αναλόγως τα αποτελέσματα θα προχωρούσαν μετά οι άλλες εξετάσεις. Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα?

maria4531

Member
21 Οκτωβρίου 2024
11
4
27
Μάλλον έχει το σουπερ βλέμμα του σούπερμαν, κάτι σαν ακτίνες, κοιτάζει, σκανάρει, αναλύει επιτόπου, φτύνει διάγνωση, 40 ευρώ για την μαντεψιά. Σαν χαρτορίχτρα ένα πράμα.

Το δερματικό είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστεί, σε κάθε περίπτωση μόνο με ξέσμα ή ιστό μπορεί κανείς να διαγνώσει με βεβαιότητα.

Δεν είναι διάγνωση, αλλά η δεμοδήκωση δεν ξεκινάει συνήθως γύρω από τα μάτια, που καραφλιάζουν κάπως εκεί;
Ναι από εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα.. μου είπε 2 μέρες τώρα να του βάζω fucidin στα αυτάκια και έχω δει βελτίωση ( απουσιάζει και επιστρέφει μέσα στην βδομάδα η κτηνίατρος που εμπιστεύομαι)

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
989
799
Επίσης με το ψωριαση εννοείται ψώρα υποθέτω? Γιατί ψωριαση σε σκυλι είναι εξαιρετικά σπάνιο. Αλλά και η ψώρα θεραπεύεται με νεξγκαρντ σπεκτρα μιλμπεμαξ κτλ δηλαδή αν παίρνει τέτοια δεν θα έπρεπε να έχει δεν ξέρω αν παίρνει.

maria4531

Member
21 Οκτωβρίου 2024
11
4
27
Επίσης με το ψωριαση εννοείται ψώρα υποθέτω? Γιατί ψωριαση σε σκυλι είναι εξαιρετικά σπάνιο. Αλλά και η ψώρα θεραπεύεται με νεξγκαρντ σπεκτρα μιλμπεμαξ κτλ δηλαδή αν παίρνει τέτοια δεν θα έπρεπε να έχει δεν ξέρω αν παίρνει.
Αν εννοείται χαπι για παρασιτα παίρνει ναι κανονικά κάθε μήνα..δεν ξέρω κι εγώ υποθέσεις κάνω.. πάντως για ψώρα μου το απέκλεισε..

maria4531

Member
21 Οκτωβρίου 2024
11
4
27
Κι εγώ από καλαζαρ θα ξεκίναγα για να είμαι ειλικρινής και αναλόγως τα αποτελέσματα θα προχωρούσαν μετά οι άλλες εξετάσεις. Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα?
Η κτηνίατρος που εμπιστεύομαι περισσότερο λείπει και επιστρέφει Δευτέρα..δεν θέλω να πάω και σε 3ο γιατρό γιατί η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε σε νησί και έχει 5 κτηνίατρους και οι 4 δεν είναι τόσο καλοί κατά την γνώμη μου πάντα..οπότε θα περινουμε μέχρι την Δευτέρα..έχω μιλήσει μαζί της

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
989
799
Αν εννοείται χαπι για παρασιτα παίρνει ναι κανονικά κάθε μήνα..δεν ξέρω κι εγώ υποθέσεις κάνω.. πάντως για ψώρα μου το απέκλεισε..
Aρα και δεμοδηκωση δεν θα έχει λογικά.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Aρα και δεμοδηκωση δεν θα έχει λογικά.
Νομίζω ότι το bravecto δουλεύει σε δεμοδήκωση αλλά αυτό δίνεται ανά 3μηνο.
Παλιά σε σκυλί με δεμοδήκωση κάναμε θεραπεία με ιβερμεκτίνη (ενέσιμη).

• Like
Reactions: GRDANE

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
989
799
Νομίζω ότι το bravecto δουλεύει σε δεμοδήκωση αλλά αυτό δίνεται ανά 3μηνο.
Παλιά σε σκυλί με δεμοδήκωση κάναμε θεραπεία με ιβερμεκτίνη (ενέσιμη).
Και το νεξγκαρντ οπωσδήποτε και το μιλμπεμαξ βοηθάει πολύ επίσης ειδικά στην προληψη. Άμα τα παίρνει συστηματικά δηλαδή δεν είναι πολύ πιθανό.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
989
799
Πλέον πρακτικά το νεξγκαρντ σπεκτρα τα σκοτώνει από την πρώτη δόση 100% και απλά δίνουν δεύτερη για σίγουρα τον άλλο μήνα.

maria4531

Member
21 Οκτωβρίου 2024
11
4
27
Πλέον πρακτικά το νεξγκαρντ σπεκτρα τα σκοτώνει από την πρώτη δόση 100% και απλά δίνουν δεύτερη για σίγουρα τον άλλο μήνα.
Nexgard του δίνω κι εγω καθε μηνα

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
Οκ λοιπόν λίγες μέρες υπομονή να επιστρέψει η γιατρός σας. Ενημέρωσε μας όταν θα έχεις νεότερα :giggle: