Αλλαγη τροφης απο Acana

gmaister22

Member
29 Ιανουαρίου 2016
24
4
32
Χρονια Πολλα!

Σκεφτομαι να αλλαξω τροφη στη Μινι το μαλτεζακι μου που ειναι 4 χρονων και απο Acana μιας και παρουσιασε μετα απο 4 χρονια κρυσταλλους στρουβιτη αλλα και γιατι θα ηθελα να της αλλαζω τη τροφη, 4 χρονια το ιδιο φτανει!

Σκεφτομαι να παω σε καποια απο αυτες:

Τι πιστευετε ?

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Δοκίμασε farmina n&d. Σε τιμή σχεδόν ίδια με acana. Η carnilove ποιο φθηνά θα σου βγει και είναι από τις καλές τροφές.

Για την core δεν έχω άποψη αλλά έχω διαβάσει καλές κριτικές.

gmaister22

Member
29 Ιανουαρίου 2016
24
4
32
Δοκίμασε farmina n&d. Σε τιμή σχεδόν ίδια με acana. Η carnilove ποιο φθηνά θα σου βγει και είναι από τις καλές τροφές.

Για την core δεν έχω άποψη αλλά έχω διαβάσει καλές κριτικές.
Η τιμή δεν ειναι προβλημα...τρωει πολυ λιγο, 50-55 γραμ τη μερα, διαβαζω online οτι οι κρυσταλλοι αυτοι ισως εχουν να κανουν με την υψηλη πρωτεινη σε μαλτεζ? Βλεπω πχ η carnilove εχει και αυτη 33% πρωτεινη...σαν την Acana δηλαδη...ενω η Barking Heads εχει 26%....η Fermina N&D ειναι καλη? σε σχεση με τις αλλες?

ισως για μαλτεζακι ειναι πολυ η τοση πρωτεινη?

• Like
Reactions: GRDANE

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
Καλησπερα φιλε...
Προσωπική γνώμη σχετικά με ξηρά τροφή η πρωτείνη να μην ειναι περισσότερο του 28%.
Δεν μπορω να το στηριξω επιστημονικά... αλλά μόνο προβλήματα σε βαθος χρόνου εχω συναντήσει σε πάρα πολύ κόσμο που τάιζε υψηλά πισοστά πρωτείνης....
Μπαρκινγκ χεντς... την εχω δοκιμάσει και υπήρξα πολύ ικανοποιημένος...

gmaister22

Member
29 Ιανουαρίου 2016
24
4
32
Καλησπερα φιλε...
Προσωπική γνώμη σχετικά με ξηρά τροφή η πρωτείνη να μην ειναι περισσότερο του 28%.
Δεν μπορω να το στηριξω επιστημονικά... αλλά μόνο προβλήματα σε βαθος χρόνου εχω συναντήσει σε πάρα πολύ κόσμο που τάιζε υψηλά πισοστά πρωτείνης....
Μπαρκινγκ χεντς... την εχω δοκιμάσει και υπήρξα πολύ ικανοποιημένος...
Καλησπέρα είναι μια από της επιλογές μου αλλά δεν έχει καθόλου γλουκοζαμινη χοντδροιτινη

• Like
Reactions: GRDANE

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016

gmaister22

Member
29 Ιανουαρίου 2016
24
4
32

Την παρακάτω με το αρνί θα διάλεγα αν πήγαινα σε Farmina. Σε γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη δεν θα έχεις θέμα.

Αυτη εβλεπα και εγω που ειναι η νεα τους...υπαρχει περιπτωση να εβγαλε τους κρυσταλλους λογο τροφης?

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Αυτη εβλεπα και εγω που ειναι η νεα τους...υπαρχει περιπτωση να εβγαλε τους κρυσταλλους λογο τροφης?
Ο κτηνίατρος μπορεί να σε συμβουλεύσει για τα πιθανά αίτια. Διάβασε σχετικές αναφορές σε ιστοσελίδες κτηνιατρικού περιεχομένου για συμπεράσματα. Δες τι συστατικά έχουν οι ειδικές τροφές για τις περιπτώσεις στρουβίτη και αποφάσισε αν θα πας σε ιδιαίτερη δίαιτα για 2-3 μήνες.

Με μια ματιά κατάλαβα πως οι ειδικές τροφές έχουν ποσοστά πρωτεΐνης γύρω στο 20%. Συνεπώς για την περίοδο αποθεραπείας η υψηλή πρωτεΐνη μάλλον εντείνει το πρόβλημα ή στην καλύτερη δεν το περιορίζει. Αν υπάρχει κάποιο μέλος με ανάλογη εμπειρία ίσως μπορεί να σου δώσει συμβουλές.

Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ με την λέξη στρουβιτη και θα βρεις ορισμένες αναφορές.

* Εμείς ξέρουμε γιατί άλλοι έχουν τόσο συχνά πέτρες στα νεφρά και άλλοι ποτέ ;
Προδιάθεση ( ; ) Διατροφή ( ; ) Κληρονομικότητα ( ; ) κλπ

Last edited: