πάντως η διχρωμία στα ματια ειναι συνηθισμενη στα πιτάκια και η δικιά μου είχε ενα γαλαζιο ενα καφε και δεν είχε κανένα προβλημα ορασης και ενα που φιλοξένησα μια εποχη το ίδιο.
Θυμάσαι τα χρώματα που είχαν στο τρίχωμα;
Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω.
α θυμηθηκα τωρα οτι η δικια μου στο γαλαζιο στα 14 εκανε εναν ελαφρυ καταρακτη αλλα οχι στο καφε
Αν δεις της Λουση το καφέ είναι στην λευκή περιοχή, ενώ το μπλε στην καφέ περιοχή.
Είναι παράξενο, γιατί με βάση την λειτουργία του μέρλ, θα περίμενε κανείς το ανάποδο. Να είναι αποχρωματισμενο το μάτι στην λευκή πλευρά.
Από την άλλη το καφέ μάτι φαίνεται (και είναι από ότι λέει ο Αλέξανδρος) μικρότερο σε σχέση με το μπλε. Δεν ξέρω δηλαδή αν το έχει επηρεάσει κατά αυτόν τον τρόπο.
Ταυτόχρονα είναι το ίδιο μάτι που δακρύζει και που δεν έχει χρωστική στο περίγραμμα, το οποίο από μόνο του δεν λέει τίποτα φυσικά, αλλά σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα και την θεώρηση πως - από ότι λένε - για να επηρεαστεί η φαιομελανίνη, θες double merle, με βάζει σε σκέψεις.
@Yorkaddict
Το merle γεννιεται merle δεν αλλαζει η δημιουργειται στο μελλον σωστα;
Πως εξηγειται το παραπανω;;
Aπό χθες το ψάχνω αυτό που λες. Το αν σκουραίνει δλδ.
Μου έχεις βάλει και άλλον έναν γρίφο με το brindle που ψάχνω.
Είναι τόσο σύνθετο το merle, με τόσες παραμέτρους που ανάθεμα κι αν έχω καταλάβει
Υπάρχουν δεκάδες συνδυασμοί που κάθε ένας δίνει και άλλο αποτέλεσμα.
Και ταυτόχρονα υπάρχουν και merle modifiers που κάθε ένα έχει και άλλη λειτουργία.
Εχω βρει κάποιες αναφορές που λένε πως σκουραίνει, αλλά δεν ξέρω αν έχουν εφαρμογή στην περίπτωσή μας.
Δείτε αυτό το πιτακι που θυμίζει πολύ το χρώμα της μικρής του Αλέξανδρου