Αλλαγή τροφής

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Καλησπερα σε ολους.Ταιζω το κουταβι μου απο 2 μηνων μεχρι τωρα που ειναι 4ων με τροφη Nutram,γιατι δεν ειχα ψαξει το θεμα τροφης,νομιζα πως ειναι απο τις καλυτερες αλλα μαλλον ειναι μετρια,συμφωνα και με το dog food analysis που αναφερει οτι η Nutram περιεχει 1 ουσια που κανει ζημια στο συκωτι την Κ9,καπως ετσι.Διαβαζω οτι πολλοι υποστηριζουν την Acana και την Orijen που ειναι η πιο κορυφαια στην καταταξη με 6 αστερια και ακολουθει η Acana me 4.Νομιζω η Orijen ειναι ακομα πιο ακριβη.Αξιζει να του αλλαξω τροφη σε 1 απο τις 2 και σε ποια?Λογικα θα την δεχτει ο οργανισμος του(Αλλαζοντας την σταδιακα)?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Οτι αξιζει,αξιζει...Αλλα δεν ξερεις αν δεχτει την νεα τροφη ο οργανισμος του και ποια απο τις 2.Αν δεν τη δοκιμασει ο ιδιος δεν μπορει να σου πει κανεις.Κι απ' την αλλη να στρεσαρεις ετσι το κουταβι απο τωρα;
Δινω acana στο δικο μου και μαζευω συνεχεια κακα οδοντοκρεμα.Η oigen ειναι ακομα πιο βαρια.
Εχουμε ξανακανει πολλες φορες θεμα γι αλλαγη τροφης και ειδικα γι αυτες τις 2.Ψαξε εκει.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Παντως δεν εχω προβλημα,του αρεσει η τροφη και τα κοπρανα του πιστευω ειναι καλα ουτε ξερα ουτε μαλακα...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Καλησπερα σε ολους.Ταιζω το κουταβι μου απο 2 μηνων μεχρι τωρα που ειναι 4ων με τροφη Nutram,γιατι δεν ειχα ψαξει το θεμα τροφης,νομιζα πως ειναι απο τις καλυτερες αλλα μαλλον ειναι μετρια,συμφωνα και με το dog food analysis που αναφερει οτι η Nutram περιεχει 1 ουσια που κανει ζημια στο συκωτι την Κ9,καπως ετσι.Διαβαζω οτι πολλοι υποστηριζουν την Acana και την Orijen που ειναι η πιο κορυφαια στην καταταξη με 6 αστερια και ακολουθει η Acana me 4.Νομιζω η Orijen ειναι ακομα πιο ακριβη.Αξιζει να του αλλαξω τροφη σε 1 απο τις 2 και σε ποια?Λογικα θα την δεχτει ο οργανισμος του(Αλλαζοντας την σταδιακα)?
Kαλησπερα!:)
Η Nutram ειναι απο τις λιγες ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ τροφες που κυκλοφορουν στην χωρα μας.
100% συστατικα απο Καναδα,πιστοποιημενη απο AAFCO (ελαχιστες εχουν την πιστοποιηση αυτη),στον πινακα με τις ημερισιες ποσοτητες δινει πολυ μικρες σε σχεση με αλλες, πραγμα που σημαινει υψηλη πεπτικοτητα της τροφης.

Αν το κουταβι σου παει καλα με αυτην εγω λεω να μην την αλλαξεις.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
http://www.dogfoodanalysis.com/dog_f...uct=1404&cat=5Εδω μπηκα και λεει οτι η τροφη περιεχει υπολειματα καλαμποκιου ουτε καν καλαμποκι το οποιο ο σκυλος χωνευει δυσκολα και βιταμινη κ η οποια συνδεεται με προβληματα στο συκωτι.Εχει δηλαδη δημητριακα,ενω η Acana και η Orijen αντι για δημητριακα εχουν βοτανα.Εφοσον η Nutram ειναι το ιδιο ακριβη,1 λογος παραπανω να αλλαξω τροφη...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Αρχικα να σου πω οτι το dogfoodanalysis ειναι ενας μπουσουλας.Τιποτα παραπανω.
To καλαμποκι μπορει να πειραζει ενα σκυλι μπορει και οχι.Αναλογως τον οργανισμο.
Οπως αλλα σκυλια ειναι αλλεργικα στο αρνι ,αλλα σκυλια ειναι στο κοτοπουλο κτλ κτλ κτλ...

Αν θες να αλλαξεις κανεις δεν θα σε εμποδισει. Do your best!

:)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Α! Να σου πω επισης οτι ταιζω την μια μου σκυλα Acana απο τον Οκτωβρη χωρις κανενα προβλημα.Ολα καλα.
(Εβαλα κ την αλλη στην Acana εδω και 1μιση μηνα ,παλι ολα οκ)

Το μονο που βλεπω οτι την εχει ψιλοσιχαθει τωρα οποτε ισως κανουμε μια μικρη αλλαγη.

Πριν ταιζα Εukanuba χωρις προβλημα επισης.