Αλλαγή τροφής λόγω ηλικίας...

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Σε ενα μηνα περιπου θα πρεπει να αλλαξω την τροφη του Καρλος απο puppy σε adult. Μεχρι στιγμης του δινω την Royal Canin Mini Junior.

Θα ηθελα την γνωμη σας για δυο πραγματα...πρωτον ο Καρλος ειναι 12 κιλα περιπου, να του δωσω τροφη για mini ή για μεσσαιου μεγεθους?

Δευτερον, ξερω οτι καθε σκυλος ειναι διαφορετικος και δεν του καθεται η τροφη το ιδιο καλα με καποιον αλλο σκυλο κλπ κλπ, αλλα θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας ως προς το ποιες πιστευετε οτι ειναι καλες.

Ευχαριστω!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
αν εισαι ευχαριστημενη με την τροφη που δινεις...συνεχιζεις την ιδια σε ενηλικο τυπο....
και με περιοδο προσαρμογης περιπου εβδομαδα...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Εγώ ταϊζω Royal Canin Junior για Yorkies. Γενικά σαν τροφή της έχει κάτσει καλά, αλλά έχει αρχίσει να μου κάνει νερά, ενώ τρώει άλλες με περισσότερη όρεξη (δεν κάνω πειράματα, μια δυο κροκέτες για να δω αν της αρέσει).

Τώρα κοιτάζοντας τα συστατικά της adult της ίδιας σειράς είδα ότι είναι διαφορετικά και πρώτο συστατικό είναι το ρύζι. Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε αυτό και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να την αλλάξω.

Ρίξε μια ματιά στα συστατικά της και αν σε καλύπτουν προχωράς. Κατά τα άλλα για το θέμα του μεγέθους η Royal έχει πινακάκια με το τελικό βάρος. Δες σε ποια από τις δύο αναφέρεται στα κιλά που αντιστοιχούν στο σκυλάκι σου και επιλέγεις ανάλογα. Το απόγευμα θα πάω στο pet shop μας, τα παιδιά εκεί είναι φίλοι, θα το συζητήσω μαζί τους να δω τι θα μου πουν...

julie

Member
7 Ιουνίου 2011
9
0
Κυπρος
Γεια σας. Είμαι καινούργια στο forum σας. Είμαι από Κύπρο και έχω μια μικρούλα mini pintcher, περίπου 6 μηνών. Έχω μεγάλο πρόβλημα με την τροφή της. Την έχω πάρει από μία οικογενειακή μας φίλη η οποία έχει τον μπαμπά και τη μαμά της μικρής μου. Την έφερα σπίτι περίπου 2 μηνών και ήταν ήδη μαθημένη να τρώει ρύζι με κοτόπουλο στήθος και δυσκολεύτικα αρκετά να τη μάθω να τρωει ξηρή τροφή (royal canin). Έχω εφαρμόσει όλους τους πιθανούς συνδιασμούς (τροφή + γάλα, τροφή +ελαιόλαδο, τροφή + τόνο κτλ) αλλά τρώει λίγο και όχι με όρεξη. Τι να κάνω?

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Και το δικο μου μιν πιν ειχε τεραστιο προβλημα με την διατροφη...πολυ εκλεπτισμενος ουρανισκος...Κατεληξα να του μαγειρευω, δεν γινοταν αλλιως.