Αλλαγή τροφής και αντιδράσεις

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν αναρωτιέμαι για το εξής: η κτηνίατρος του Μουφ με έχει συμβουλέψει να τον ταΐζω ως εξής: ξηρή τροφή ανωτάτης ποιότητας που του την παίρνω και του αρέσει και την τρώει και δεν παθαίνει τίποτα και από καιρό σε καιρό συμπληρώματα από κονσέρβα για μεζέ ή να νοστιμήσει. Οι κονσέρβες που επιτρέπεται να χρησιμοποιώ είναι η αντίστοιχη της ξηρής τροφής του και ο σκυλομεζές με το καθαρό κρέας για σκύλο. Οπότε αυτή τη βδομάδα του έδωσα ξηρή τροφή και το σκυλομεζέ του, δηλαδή μικρές κονσέρβες με είτε φασιανό, ελάφι, μπάφφαλο και λαγό. Το Μουφ τρελλαίνεται γι' αυτές και δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα. Το έχω ξανακάνει και πραγματικά δεν είχα πρόβλημα.

Αυτή τη βδομάδα όμως του έδωσα και από την κονσέρβα την αντίστοιχη της ξηρής του τροφής. Εξηγώ: του δίνω Chicken Soup for the Pet Lover's Soul Adult Formula σε ξηρή και του έδωσα επίσης την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ μάρκα και φόρμουλα (που το έχω ξανακάνει) αλλά σε κονσέρβα. Μιλάμε για τα ίδια ακριβώς συστατικά αλλά σε κονσέρβα αντί ξηρή. Αυτή τη φορά παρουσίασε ψιλοδιάρροια την πρώτη μέρα και την επόμενη ήταν πάλι καλά. Από όρεξη και ενέργεια φυσικά πάντοτε ο ίδιος, έτοιμος να φάει και μένα αν μπορούσε.

Τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω? ΔΕΝ του έχω δώσει απολύτως τίποτα άλλο και σίγουρα όχι ανθρώπινα πράματα. Το νερό του όπως πάντα πεντακάθαρο, φιλτραρισμένο και ιονισμένο και με καινούριο φίλτρο, δεν έχει ποτέ του πρόβλημα με αυτό.

Α, έχω ακόμα μια απορία: αυτή την εποχή φτιάχνουμε όλοι τους κήπους μας διότι θα έρθει το χιόνι και θα μας τους κάνει μια ανάμνηση, οπότε την άνοιξη θέλουμε να έχει φυτρώσει το γρασίδι. Οπότε πολλοί βάζουνε λίπασμα που αγοράζουν και από πάνω σπόρους. Τώρα αυτό γενικώς μουφιάζει και ούτε ξέρω τι τρώει από κάτω κατά τη βόλτα αν και τον προσέχω και του φωνάζω ελληνιστί "φτύστο αμέσως" και συνήθως υπακούει. Αν φάει κανά λίπασμα θ' αρχίσω να τρέχω και να κλαίω? Φυτοφάρμακα δεν ξέρω αν χρησιμοποιεί κανείς, εγώ πάντως στο σπίτι δεν έχω τέτοια πράματα.

Ως συνήθως, σας μερσώ ιδιαιτέρως.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αφού είχε στρώσει μια χαρά το ζωντανό στην διατροφική του ρουτίνα και δεν είχε πλέον κανένα πρόβλημα γιατί κάνεις πειράματα με τις κονσέρβες? :confused:

Σχετικά με τα λιπάσματα, φυτοφάρμακα κτλ που ρίχνετε όλοι στους κήπους σας αυτή την εποχή, εγώ που είμαι παθουσα (και μαθούσα) θα σου πρότεινα φίμωτρο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. :)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τον πήρα παραμασχαλα διότι ήταν σε κωματώδη κατάσταση, περπάτησα καμιά 15αρια χιλιόμετρα με το σκύλο στην πλάτη (είχα πάει για trekking στην Πάρνηθα) μέχρι εκεί που είχα αφήσει το αυτοκίνητο μου και με την βοήθεια φίλων κατάφερα και βρήκα κτηνίατρο Μεγάλη Παρασκευή στις 10 το βράδυ και απλά σταθηκα τυχερή που το σκυλί μου άντεξε και δεν ξεψύχησε στα χέρια μου.

:)