Δυστυχως εχουν καθιερωθει ηδη αυτες οι συμπεριφορες. Και προσπαθω να εξηγησω στον φιλο μου οτι πλεον δεν μπορει να λες αστη μια δυο τρεις θα μαθει, τωρα πρεπει να ξεμαθει αυτο που εχει μαθει κ ειναι λαθος και με καποιο τροπο να μαθει το σωστο.Από τις περιγραφές σου νομίζω ότι χρειάζεστε εκπαιδευτή να σας δείξει στην πράξη πέντε πράγματα στο συγκεκριμένο σκύλο. Γιατί θεωρητικά πολλά λέμε αλλά δεν είναι το ίδιο και όχι τίποτα άλλο αλλά λόγω λάθος συμπερασμάτων μπορεί να γίνουν και χειρότερα τα πράγματα. Προσοχή στην επιλογή εκπαιδευτή, χρησιμοποίησε την αναζήτηση για να βρεις παλαιότερα θέματα στο φόρουμ που ίσως σε βοηθήσουν. Μην το καθυστερήσεις αν θες τη γνώμη μου, θα είναι καλύτερα πριν παγιωθούν συμπεριφορές. Και αν έχεις όρεξη και τα πας καλά με τα αγγλικά διάβασε κάνα βιβλίο για συμπεριφορά σκύλων (υπάρχει ένα thread που το συζητάνε αυτή τη στιγμή και πολλά παλιότερα αν ψάξεις) θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις και να ερμηνεύσεις σωστά συμπεριφορές στο σκύλο σου, εμένα μ έχουν βοηθήσει πολύ.
Εχω αρχισει τις επαφες με συμφορουμητες και τις εμπειριες τους με εκπαιδευτες, διαβαζω και καποια σχετικα αρθρα και επλιζω να καταληξω στον πιο καταλληλο.
Πιστευω οτι αν και εχουμε χασει το σωστο χρονο της κοινωνικοποιησης, πρεπει να γινει εστω και καθυστερημενα. Δεν ειναι φυσιολογικο να αδιαφορει για αλλα σκυλια, να τα προσεγγιζει μονο στη μυτη και να μην κανει καν κινηση για να τα μυρισει απο πισω, ουτε να γυρναει σαν να θελουν να την σκοτωσουν οταν παει να την μυρισει καποιος. Ισως ετσι καταλαβει οτι ειναι σκυλος και οχι ανθρωπος ή κατι στη μεση. Αν μαθει τι επιτρεπεται με τους ομοιους της και πως κι εκει υπαρχουν κανονες και ορια, ισως ειναι και πιο ευκολο μετα για μενα(υποθετω).
Σ ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου!