Αλλαγή συμπεριφοράς και πνιξιμο γάτας

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Φαινοτυπικά κάνει μπαμ ότι είναι αμσταφ ή πιτοειδές ή κάτι τέτοιο. Θα ήταν παράλογο να λέγαμε ότι αναμένουμε να έχει την ίδια συμπεριφορά με αυτή ενός φαινοτυπικού πόιντερ για παράδειγμα. Στην περίπτωσή μας δεν χρειάζεται pedigree για να ξέρει ο ιδιοκτήτης ότι έχει στα χέρια του ένα δυναμικό σκύλο που χρήζει προσεχτικής διαχείρισης και να είναι σε alert.
Το ότι μοιάζει με σκύλο μιας συγκεκριμένης φυλής δεν σημαίνει πως θα έχει και την τυπική συμπεριφορά της.
Μπορει να την έχει, μπορεί ομως και όχι.

Σε εγρήγορση οφείλεις να είσαι έτσι και αλλιώς, ανεξάρτητα τον σκύλο που έχεις στα χέρια σου.

• Like
Reactions: Vania

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.395
10.570
Athens
@Yorkaddict δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι το σκυλί που βλέπουμε στο άβαταρ του θεματοθέτη ίσως τελικά να παίζει και μπιρίμπα με άλλους αρσενικούς επειδή δεν έχει pedigree που να πιστοποιεί από που κρατάει η σκούφια του. Το pedigree παίζει το ρόλο του στην εκτροφή και απόκτηση σκύλου αλλά στο όνομα του άγιου pedigree μην παραβλέπουμε πράγματα που έχουν να κάνουν με κοινή λογική. Αν πούμε ότι μόνο το pedigree "μιλάει και καθορίζει" θα αρχίσουμε να δίνουμε και τα αδέσποτα ντόγκο που δεν έχουν χαρτιά για υιοθεσία σε γιαγιάδες.

• Like
Reactions: jjman and Eroe

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Ουδέποτε ισχυρίστηκα πως το πεντιγκρί είναι άγιο και πανάκεια. Αντιθέτως, αρκετές φορές έχω επισημάνει πως δεν μας διασφαλίζει από μόνο του τίποτα.

Αυτό που λέω είναι πως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά και πως στην προκειμένη περίπτωση η όποια αντίδραση του συγκεκριμένου σκύλου απέναντι σε άλλους σκύλους, δείχνει (κατά την γνώμη μου) περισσότερο να προέρχεται από τις κακές εμπειρίες του, πάρα από τα γονίδιά του.
Το αν έχει τον τυπικό χαρακτήρα Αμσταφ επειδή μοιάζει με Αμσταφ δεν το γνωρίζω. Μπορεί ναι, μπορεί όμως και όχι.
Θεωρώ όμως πως ολο αυτό έχει τεράστια σημασία στον τρόπο αντιμετώπισης από εδώ και πέρα.
Αλλιώς θα πορευτεις επαναπαυομενος πως η συμπεριφορά του είναι κάτι φυσιολογικό της φυλής και αλλιως αν βάλεις στο τραπέζι και τις εμπειρίες του συγκεκριμένου σκύλου.

Δεν είναι λίγο για έναν σκύλο να τραμπουκιστει πάνω στην εφηβεία, πάνω στην ηλικία που υπό νορμάλ συνθήκες θα έπρεπε να έχει καλές εμπειρίες που θα τονωσουν την αυτοπεποίθησή του. Και αν σε όλα αυτά συνυπολογισουμε και πως μεγάλωσε με τις επιρροές του Μίλαν (όπως λέει η θεματοθετρια) εμένα προσωπικά μου βγάζει έναν περίεργο συνδυασμό.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Ουδέποτε ισχυρίστηκα πως το πεντιγκρί είναι άγιο και πανάκεια. Αντιθέτως, αρκετές φορές έχω επισημάνει πως δεν μας διασφαλίζει από μόνο του τίποτα.

Αυτό που λέω είναι πως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά και πως στην προκειμένη περίπτωση η όποια αντίδραση του συγκεκριμένου σκύλου απέναντι σε άλλους σκύλους, δείχνει (κατά την γνώμη μου) περισσότερο να προέρχεται από τις κακές εμπειρίες του, πάρα από τα γονίδιά του.
Το αν έχει τον τυπικό χαρακτήρα Αμσταφ επειδή μοιάζει με Αμσταφ δεν το γνωρίζω. Μπορεί ναι, μπορεί όμως και όχι.
Θεωρώ όμως πως ολο αυτό έχει τεράστια σημασία στον τρόπο αντιμετώπισης από εδώ και πέρα.
Αλλιώς θα πορευτεις επαναπαυομενος πως η συμπεριφορά του είναι κάτι φυσιολογικό της φυλής και αλλιως αν βάλεις στο τραπέζι και τις εμπειρίες του συγκεκριμένου σκύλου.

Δεν είναι λίγο για έναν σκύλο να τραμπουκιστει πάνω στην εφηβεία, πάνω στην ηλικία που υπό νορμάλ συνθήκες θα έπρεπε να έχει καλές εμπειρίες που θα τονωσουν την αυτοπεποίθησή του. Και αν σε όλα αυτά συνυπολογισουμε και πως μεγάλωσε με τις επιρροές του Μίλαν (όπως λέει η θεματοθετρια) εμένα προσωπικά μου βγάζει έναν περίεργο συνδυασμό.
Το σκυλι ειναι της "οικογενειας" των πιτ. Αυτο φαινεται απο την πρωτη ματια.

Συμφωνω με αυτο που λες οτι οι επιθεσεις, σε συνδιασμο με την ενηλικιωση, πυροδοτησαν την αλλαγη στην συμπεριφορα.
Του "ξυπνησαν" δλ καποια αντανακλαστικα που μεχρι τωρα κοιμουνταν. Αλλα ηταν ηδη εκει.

Στην Ελλαδα με τα εκατονταδες χιλιαδες αδεσποτα και με τον καθε παπαρα που αμολαει το σκυλι του σε δημοσιους χωρους, νομιζω οτι δεν υπαρχει κανενας που να μην εχει δεχτει καποια στιγμη επιθεση ο σκυλος του απο δεσποζομενο ή αδεσποτο...
Αλλα δεν γινονται ολα τα σκυλια επιθετικα.
Οσα εχουν εστω και ελαχιστη προδιαθεση(γενετικα) στο dog agression, με την κατασταση που επικρατει ειναι δυσκολο να το αποφυγεις...

Η μονη λυση που βλεπω εγω ειναι να ξερεις το σκυλι που εχεις, να εχετε καλη σχεση, και να βρεις τον τροπο να το ελεγχεις ανα πασα στιγμη.

• Like
Reactions: Eroe and vrmode

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Για ποιο λογο εχεις απελπιστει φιλε μου;
Επειδη το staff που πηρες συμπεριφερεται σαν staff και οχι σαν κατι αλλο;
Το ότι τσαμπουκαλεύεται με τα αρσενικά είναι αναμενόμενο της φυλής - μην περιμένεις ότι θα αλλάξει αυτό.
Συμφωνω με αυτο που λες οτι οι επιθεσεις, σε συνδιασμο με την ενηλικιωση, πυροδοτησαν την αλλαγη στην συμπεριφορα.
Του "ξυπνησαν" δλ καποια αντανακλαστικα που μεχρι τωρα κοιμουνταν. Αλλα ηταν ηδη εκει.
Quoted for emphasis

Εχεις σκυλι με φαινομενικα συγκεκριμενη καταγωγη αρα θα επρεπε να αναμενεις να συμπεριφερθει ως τετοιο. Δεν θα επιστρεψει στον πρωτερο χαρακτηρα μην εχεις αυταπατες, ουτε οτι το να του κοψεις τα μπαλακια θα τον κανει πιο ηρεμο. Πιο αδιαφορο ισως, αλλα αν καποιο αλλο τον προκαλεσει θα απαντησει.

Μην χαλιεσε, απλα διαχειρισου το οσο μπορεις μεσω εκπαιδευσης.

• Like
Reactions: vrmode and Hammer

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Το σκυλί αγοράστηκε από γέννα ιδιώτη.
Ο ανθρωπος αυτος ειναι αρμόδιος να δωσει πληροφορίες για το τι να κανει ο ιδιοκτητης;
Κι αφού εμπλουτίσαμε και σήμερα τις γνώσεις μας, με τόσο χρήσιμα πράγματα, αν δεν σε πειράζει, θα ήθελα να συνεχίσω την κουβέντα με τον θεματοθέτη, αν ποτέ ξαναμπεί. Δεν σε πειράζει ελπίζω ε; :)

Αν ναι, παω στο χωριο που εχει κ πανηγυρι αποψε, να ρωτησω τον βοσκο τον κυρ γιαννη τι αποψη εχει για το IPO, ειναι αρμοδιος αφου... :)
Θα είχε ενδιαφέρον να μας μεταφέρεις τις απόψεις του, αν δεν σου κάνει κόπο. Ποτέ δεν ξέρεις...αφού...:cool: