Αλλαγή ονόματος εντολής!

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
Την καλησπέρα μου σε σας και στα σκυλούνια σας.
Επειδή προφανώς την εντολή ''έλα'' την έχουμε κάψει λόγω ότι την χρησιμοποιύσα αυθόρμητα και σε άλλες καταστάσεις κι όχι μόνο στο να έρχεται,θα ήθελα κάποιες ιδέες για να χρησιμοποιώ κάποια άλλη λέξη.
Θέλω να ξεκινήσω απ`την αρχη την εκπαίδευση στο να έρχεται σε μένα με κάποια λέξη που να μην χρησιμοποιείται στο καθημερινό λεξιλόγιο.
Δεν με απασχολεί αν θα είναι η λέξη στην ελληνική γλώσσα αρκεί να προφέρεται εύκολα και να μπορεί να την μάθει εύκολα και η μικρή μου.
Το κορίτσι μου είναι 7,5 μηνών και μαθαίνει γρήγορα.
Περιμένω ιδέες...
Σας ευχαριστώ!
IMG_20160307_135533.jpg

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
"Come" ή το όνομά της αλλά εξήγησε λίγο τι εννοείς όταν λες ότι κάηκε η εντολή. Πώς το κατάλαβες; Τι σε οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα;

• Like
Reactions: GRDANE and Renesme

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Το "εδώ" είναι εύκολη λέξη, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο χρησιμοποιείται στο καθημερινό λεξιλόγιο.
Το "τσακίσου" από την άλλη... :ROFLMAO:

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
Το "εδώ" είναι εύκολη λέξη, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο χρησιμοποιείται στο καθημερινό λεξιλόγιο.
Το "τσακίσου" από την άλλη... :ROFLMAO:
Μπα! Το εδώ χρησιμοποιείται με κάποια αυστηρότητα όταν κάνει κάποια βλακεία...
Το ''τσακίσου'' θα το έχω στα υπόψιν...:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

• Like
Reactions: Tri

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
"Come" ή το όνομά της αλλά εξήγησε λίγο τι εννοείς όταν λες ότι κάηκε η εντολή. Πώς το κατάλαβες; Τι σε οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα;
Ενώ στην αρχή που το έμαθε ερχόταν πάντα,στην πορεία το χρησιμοποιούσα αυθόρμητα και σε άλλες φάσεις τύπου ''έλα ρε Νέση'' ή ''έλα εδώ'' πιο αυστηρά για να της βγάλω κάτι που είχε στο στόμα της κτλπ, με αποτέλεσμα σιγά σιγά να σταματήσει να έρχεται πάντα όταν την φωνάζω..
Δικό μου λάθος και θέλω να το διορθώσω με κάποια λέξη που θα είναι αποκλειστικά για να έρθει κοντά μου και να της είναι ευχάριστο..
Το ''come'' το σκέφτηκα αλλά θα προτιμούσα δισύλαβη λέξη.. :)

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
καμιά φορά όταν φωνάζω "έλα" έρχονται σαν τις χελώνες. Οπότε έχω και το "γρήγορα" και τότε επιταχύνουν. Μήπως το δοκιμάσεις?
Θα το έχω κι αυτό στα υπόψιν.
Να πάρω μερικές ιδέες ακόμα και θα δω τι θα μου ''κάτσει'' πιο καλά για να το χρησιμοποιήσω... :)

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
εμένα "ο νονός" πολύ μου άρεσε και θα σας πω και γιατί. Γιατί αποκλείεται να το πεις με νεύρα!! Το τσακίσου, αν και έχει πλάκα, αν σου έχει σπάσει τα νεύρα με κάτι μπορεί να σου ξεφύγει με άσχημο ύφος. Ο νονός, ή όποια άλλη "γελοία" λέξη σε αναγκάζει αυτόματα να έχεις ευχάριστο τόνο στη φωνή. Άρα δουλεύει καλύτερα σε βάθος χρόνου. Και φυσικά είναι μια λέξη που δύσκολα θα καεί αφού δεν χρησιμοποιείται καθημερινά.

• Like
Reactions: Orilis and Renesme

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Το "τώρα" είναι άλλη μία εύκολη λέξη, αλλά ίσως την χρησιμοποιείς ήδη.
Το "αέρααα" και το "έφοδοοος" είναι τρισύλλαβες, άρα μάλλον απορρίπτονται:p.

• Like
Reactions: myEnzo and Renesme

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
Το "τώρα" είναι άλλη μία εύκολη λέξη, αλλά ίσως την χρησιμοποιείς ήδη.
Το "αέρααα" και το "έφοδοοος" είναι τρισύλλαβες, άρα μάλλον απορρίπτονται:p.
Για το ''τώρα'' 'εχεις δίκιο.
Για τις άλλες λέξεις... :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
"Σε μένα" ???? Ή "μαζί" αν δεν το χρησιμοποιείς για το περπάτημα με λουρί...
Χμ...το ''σε μένα'' θα το βάλω στην ''λίστα''. :)
Το ''μαζί'' το χρησιμοποιώ όταν είναι στο flexi και τραβάει,να κόβει ταχύτητα.
Για να περπατάει στ`αριστερά μου ή να παίρνει θέση χρησιμοποιώ το ''δίπλα''.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Βέβαια μπορείς να δοκιμάσεις να ξανάφορτώσεις το "έλα". Φτου και από την αρχή κανονικά με ιμάντα με λιχουδιές με όλα. Γιατί τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να μην έχει καεί η εντολή...είστε και έφηβοι πια...Μπορεί να σου κάνει κολπάκια...

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
Βέβαια μπορείς να δοκιμάσεις να ξανάφορτώσεις το "έλα". Φτου και από την αρχή κανονικά με ιμάντα με λιχουδιές με όλα. Γιατί τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να μην έχει καεί η εντολή...είστε και έφηβοι πια...Μπορεί να σου κάνει κολπάκια...
Κοίτα..για να πω την αλήθεια μου,ο λόγος που μ` έκανε να σκεφτώ να βρω μια καινούρια λέξη για να έρχεται και να δουλέψω πάνω σ` αυτή όσο χρειάζεται μέχρι να φτάσω στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι ο εξής:
2 φορές κατάφερε και βγήκε απ` το στηθόλουρο όταν είμασταν έξω σε κάποιο παρκάκι.
Την πρώτη φορά έγινε τυχαία. Είχε σταθεί και μύριζε κάτι περισσότερο από όσο θα ήθελα και της φώναξα και δεν ήρθε. Τότε την τράβηξα με το φλέχι,έβαλε αντίσταση και με την στάση που είχε απελευθερώθηκε απ` το στηθόλουρο.
Την δεύτερη φορά είχε πάλι απομακρυνθεί κι όταν την φώναξα να έρθει,τράβηξε προς τα πίσω και ξαναβγήκε απ το στηθόλουρο,επίτηδες όμως αυτή τη φορά.(Φαίνεται ότι την πρώτη τυχαία φορά,το εμπέδωσε το σκασμένο o_O).
Βέβαια για καλή μου τύχη δεν απομακρύνθηκε παρά έτρεχε γύρω γύρω από μένα,μετά ξάπλωνε και με κοιτούσε. Όταν έκανα έστω κι ένα βήμα προς τα εκείνη ξανά άρχιζε τα ίδια (το χε δει παιχνίδι βλέπεις:mad:). Χρησιμοποίησα ότι μπορούσα να σκεφτώ (εκτός από το να την κυνηγήσω αλλά δεν...
Στο τέλος με την βοήθεια ενός φίλου καταφέραμε και την πιάσαμε αλλά είχα φοβηθεί πολύ.
Οπότε σκέφτηκα 2 λύσεις.
1) Να δουλέψω πολύ το ''έλα'' με άλλη ονομασία όμως.
2) Να μην την ξαναβάλω στο στηθόλουρο,τουλάχιστον τον συγκεκριμένο.
Την έχω πάντα με λουρί αλλά να που μπορεί να συμβούν και αναπάντεχα.:(
Βέβαια κάποια ψιλοανυπακοή τύπου ''σε κοιτάω για να δω αν εννοείς αυτό που λες για να το κάνω'' την έχουμε τώρα στην εφηβεία αλλά άμα την καρφώσω με συγκεκριμένο βλέμα καταλαβαίνει ότι δεν την παίρνει..:D

Last edited:

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Κακώς την κυνήγησες γιατί το είδε παιχνίδι αλλά οκ καταλαβαίνω την τρομάρα σου. Σε αυτό όμως που συνέβη δεν θα σε βοηθήσει το "έλα" τόσο, όσο η υπακοή γενικότερα...
Πχ η σωστή εντολή για ένα σκύλο που λύνεται και δεν θέλουμε να φύγει είναι το "μείνε". Αν κάνει κόλπα τότε πατάς ένα "μη - έλα"... το οποίο έχει πολλές ελπίδες να αποτύχει αφού έσπασε το μείνε,κατάλαβες πιστεύω το σκεπτικό.

Φυσικά αλλάζεις σαμάρι (μήπως το είχες πολύ χαλαρό??) Αλλά επειδή μπορεί και από το κολάρο να προσπαθήσει να την κάνει τώρα που το έμαθε, κάνε την υπακοή σας όλη μια καλή γερή επανάληψη γιατί όντως μπορεί να περνάει εφηβεία και να σε παίζει....

Επίσης καλό θα ήταν για ασφάλεια να έχεις κανονικό οδηγό για τη βόλτα. Και εγώ έχω flexi μονίμως μέσα στη τσάντα της βόλτας και αν βρούμε λίγη άπλα ή ανεβούμε στο δασάκι το βάζω. Αλλά σε δρόμο μόνο οδηγό. Κάτι να μην προλάβεις κάτι να μην δεις κάτι να κολλήσει στο μηχανισμό να σου κοπεί το αίμα στα καλά καθούμενα?!

• Like
Reactions: elpinor and Renesme

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
Κακώς την κυνήγησες γιατί το είδε παιχνίδι αλλά οκ καταλαβαίνω την τρομάρα σου. Σε αυτό όμως που συνέβη δεν θα σε βοηθήσει το "έλα" τόσο, όσο η υπακοή γενικότερα...
Πχ η σωστή εντολή για ένα σκύλο που λύνεται και δεν θέλουμε να φύγει είναι το "μείνε". Αν κάνει κόλπα τότε πατάς ένα "μη - έλα"... το οποίο έχει πολλές ελπίδες να αποτύχει αφού έσπασε το μείνε,κατάλαβες πιστεύω το σκεπτικό.

Φυσικά αλλάζεις σαμάρι (μήπως το είχες πολύ χαλαρό??) Αλλά επειδή μπορεί και από το κολάρο να προσπαθήσει να την κάνει τώρα που το έμαθε, κάνε την υπακοή σας όλη μια καλή γερή επανάληψη γιατί όντως μπορεί να περνάει εφηβεία και να σε παίζει....

Επίσης καλό θα ήταν για ασφάλεια να έχεις κανονικό οδηγό για τη βόλτα. Και εγώ έχω flexi μονίμως μέσα στη τσάντα της βόλτας και αν βρούμε λίγη άπλα ή ανεβούμε στο δασάκι το βάζω. Αλλά σε δρόμο μόνο οδηγό. Κάτι να μην προλάβεις κάτι να μην δεις κάτι να κολλήσει στο μηχανισμό να σου κοπεί το αίμα στα καλά καθούμενα?!
Δεν την κυνήγησα γιατί φοβήθηκα μην απομακρυνθεί και βγει στο δρόμο.
Την πλησίαζα αργά μιλώντας της γλυκά μπας και , έμενα ακίνητη και την καλούσα και την δελέαζα με λιχουδιά και γλυκειά φωνή,έτρεξα αντίθετα μήπως και έρθει κοντά μου. μέχρι που κρύφτηκα πίσω από ένα δέντρο για να με ψάξει...αλλά η ίδια αντίδραση...καθόταν και με παρατηρούσε και μετά το έριχνε στο τρέξιμο-παιχνίδι. Κοινώς με έπαιζε όπως λες κι έσυ...αυτό κατάλαβα..
Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου γιατί μου φαίνονται σωστές και λογικές! ;)
Μας ''μετράνε'' τα κ@λ@σκυλα...:mad::D και χάνουμε μέρες ζωής...:confused:
Και γω με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιώ το flexi,στον δρόμο με οδηγό.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie