Αλλαγή από μαγειρευτο σε μπαρφ

Dangeon

New Member
1 Ιουλίου 2018
4
3
45
Εχω ενα θηλυκό τζακ ρασελ 10 χρονων και ολα αυτα τα χρονια της δίνω μαγειρευτό φαγητό. Καταρχήν είναι εφικτό να αλλάξω μετα απολα αυτα τα χρόνια μαγειρευτου φαγητού σε μπαρφ ; Και αν ναι αξίζει; Να σημειωθεί ότι το μονο πρόβλημα υγείας που έχει είναι θυροειδής

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Φυσικα
Απλα αντι για μαγειρευτο της δινεις ωμο. Δεν χρειαζεται καποια μεταβατικη περιοδος.
Παρακολουθεις τα κοπρανα του σκυλου για να εισαι σιγουρος οτι εισαι σε σωστο δρομο απο θεμα ποσοστου κοκκαλων / αλλων υλικων
Το μονο που μπορει να παει στραβα, η σκυλιτσα μπορει απλα να αρνηθει να φαει ωμο. Τοτε θα θελει κολπα, ή μπορει και να μην το συνηθισει ποτε. Αλλα αυτο ειναι σχετικα σπανιο φαινομενο

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Καλησπερα
Για την μεταβαση που θες να κανεις δεν μπορω να σε βοηθησω δυστυχως.
Ευτυχως υπαρχουν αλλα μελη οπως η Eroe που μπορουν:)
Αλλα θελω να ρωτησω, αφου λες οτι ταϊζεις 10 χρονια μαγειρευτο(y) και σε εχει "βγαλει καλα", χωρις προβληματα, για ποιο λογο θες να κανεις αυτη την, μεγαλη για εμενα, αλλαγη;

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Οντως.
Βασικα τα πλεονεκτηματα του συστηματος barf ειναι
1) τα κοκκαλα που δεν μπορουν να καταναλωθουν μαγειρεμενα αλλα ωμα τρωγονται πολυ καλα και παρεχουν στον σκυλο πολλα σημαντικοτατα ιχνοστοιχεια, αναμεσα στα οποια μια ξεχωριστη θεση καταλαμβανει το ασβεστιο. Επισης ο σκυλος γυμναζει τα δοντια και τα σαγονια του.
2) η επαφη με μικροοργανισμους του ωμου κρεατος ενισχυει το ανοσοποιητικο,
και
3) υπαρχουν πολλα ενζυμα απαραιτητα για την πεψη που στη φυση τα αρπακτικα παιρνουν τρωγοντας το στομαχι του θηραματος. Εμεις στη μπαρφ δινουμε πρασινο πατσα.

Κατα τ αλλα ολα τα υπολοιπα μπορεις να τα πετυχεις και με το μαγειρευτο.
Μπορεις βασικα να φτιαξεις και εναν δικο σου συνδυασμο μπαρφ+μαγειρευτο

• Like
Reactions: Hammer

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
Εχω ενα θηλυκό τζακ ρασελ 10 χρονων και ολα αυτα τα χρονια της δίνω μαγειρευτό φαγητό. Καταρχήν είναι εφικτό να αλλάξω μετα απολα αυτα τα χρόνια μαγειρευτου φαγητού σε μπαρφ ; Και αν ναι αξίζει; Να σημειωθεί ότι το μονο πρόβλημα υγείας που έχει είναι θυροειδής
Καλησπερα ,

φυσικα και αξιζει αν εχεις τον χρονο και τη διαθεση να ασχοληθεις.
Εγω ειδα θεαματικα αποτελεσματα και στα δυο κουταβια μου (8 μηνων τωρα) αν και δεν ειχα κανενα προβλημα με την καλης ποιοτητας ξηρα της platinum την οποια τους δινω ακομη στο πρωϊνο τους γευμα. Εφτασα μεχρι και να παιρνω ολοκληρα κοτοπουλα και να τα τεμαχιζω μονος μου. Δοκιμασα και τρεις - τεσσερις ετοιμες barf απο διαφορετικες εταιριες και τελικα κατεληξα στο εξής. Παιρνω την βασικη συνταγη με κοτοπουλο απο αυτη την εταιρια (δεν τους κανω διαφημηση αλλα ειναι πραγματικα η καλυτερη σε σχεση με τις αλλες που δοκιμασα) https://www.barffood.gr/?route=common/home και αναλογα τους προσθετω διαφορετικα συστατικα σε καθε γευμα.
Πχ. ηλιοσπορο, λιναροσπορο, μαρουλι, μηλο, αχλαδι, πεπονι, λαδι καρυδας, ελαιολαδο, μηλοξυδο, γιαουρτι προβειο,ωμο αυγο, κεφιρ, Cranberry (προσοχη χωρις ζαχαρη) κλπ.
Το αποτελεσμα ειναι ελαχιστες εως καθολου τσιμλες, σουπερ λαμπερο τριχωμα, αψογα κοπρανα και πολυ ευχαριστημενα κουταβια που τρωνε ολα αυτα σε φυσικη μορφη. Τα συμληρωματα που αναφερω εχουν Ω3 , Β1 Β6 Β12 , και Β9 (ή αλλιως φυλλικο οξυ που ρυθμιζει το dna και rna και κατα συνεπεια υγιες συκωτι, νεφρα και καρδια) και επισης ενα καλο ανοσοποιητικο.
Οπως ειπα και στην αρχη αξιζει και με το παραπανω αλλα θελει χρονο και συνεπεια και καμμια σχεση με την ευκολια της κροκετας.
Ελπιζω να σου εδωσα μια εικονα της καταστασης.

• Like
Reactions: Hammer