Αλλαγή απο acana σε ....acana;!

Αλλαγή απο acana σε ....acana;!

• yes

Votes: 1 50,0%
  • no

Votes: 1 50,0%

• Total voters
    2

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
ελπίζω να κατάλαβες ότι πήγαινε στον Λαβ με το αιμοδιψές σκυλί :X3:

Πήρα την finest grain-free απλά γτ αυτή έτυχε. Ότι σου πω είναι το δικό μου μυαλό μου δν είναι ανάγκη να συμφωνήσεις εννοείται. Μου λες λοιπόν κυρία μου με πηχιαία γράμματα ότι έχεις 80% ζωική πρωτείνη? Πάρα πολύ ωραία. Τι είδους σοβαρή ανάλυση είναι αυτό το 45% πουλερικά κ 35% πουλερικά???

Αλλο το πρώτο πουλερικό, άλλο το δεύτερο? Κ αν ναι, για τι πουλερικά μιλάμε? Φασιανό? Κοτόπουλο? Γαλοπούλα? Πέρδικα? Πες μας να μας φύγει η απορία! Το ίδιο κάνει κ από κάτω, αποφεύγει να δεσμευτεί ότι είναι κοτόπουλο. Έχοντας ψάξει, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει υποπροιόντα. Που σημαίνει ράμφη, πόδια, you name it. Κ κανείς δν μπορεί να μου περιορίσει την φαντασία, αφού δν το έκανε η ίδια η εταιρία.

Αν θες σου δείχνω την διαφορά με την δική μου κ δν σου λέω κ ποια είναι. ΔΕΝ είναι acana :p
Το κατάλαβα ότι ήταν για τον Λαυρέντη.
Το να είναι υποπροϊόντα δεν είναι μεμπτό, μήπως βάζει κάποια εταιρεία μόνο φιλέτο; Για πολλούς ανθρώπους, όχι για μένα, τα κοτοπόδαρα και τα λυριά είναι λυχουδιά. Άλλο υποπροϊόν και άλλο παράγωγο όπως είναι τα κρεατάλευρα.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Την αγαπάς την Μπελ ε? Λοιπόν θα τα πάρω ανάποδα κ θα σου πω γτ διάλεξα εγώ τη δική μου. Σου χαρίζω τις... λιχουδιές κ την τέφρα κ έχω έξτρα προβιοτικά, καρνιτίνη κ ωμέγα.

Χωρίς τίτλο123.png

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Την αγαπάς την Μπελ ε? Λοιπόν θα τα πάρω ανάποδα κ θα σου πω γτ διάλεξα εγώ τη δική μου. Σου χαρίζω τις... λιχουδιές κ την τέφρα κ έχω έξτρα προβιοτικά, καρνιτίνη κ ωμέγα.

View attachment 50939
Earthborn ταΐζεις, σωστά; δεν έχω να πω κάτι αρνητικό. Εγώ στέκομαι στο γεγονός πως τα σκυλιά, μετά από πολλά χρόνια belcando, είναι σε καλή κατάσταση φαινομενικά όσο και εργαστηριακά. Για εμένα αυτό είναι και το δείγμα για μια τροφή αν είναι καλή. Τώρα αν υπάρχουν κάποιες δυσανεξίες ή ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες ψάχνεις να δεις τι σου ταιριάζει. Εγώ δεν είμαι κανένας ειδικός και μιλώ εμπειρικά και μόνο. Βλέπω πως δεν μου δημιουργεί προβλήματα; Συνεχίζω. Αυτό ισχύει γενικότερα. Δεν έχεις ακούσει να λένε "ομάδα που κερδίζει δεν την την αλλάζεις",εννοεί τη σύνθεση. Ορισμένοι νέοι και άπειροι ιδιοκτήτες, όπως ο δημιουργός αυτού του θέματος, διαβάζουν απόψεις και ίσως να μην έχουν ισχυρά φίλτρα για την κάθε πληροφορία. Γι αυτό ας είμαστε πιο ακριβείς. Άλλο δεν μου ταιριάζει και άλλο να ισοπεδώνουμε.

ΥΓ1. Άκου λέει 15€...
ΥΓ2. Πες την αλήθεια τώρα, τα παίρνεις από την Earthborn, έτσι;
ΥΓ3. Γράφω από το κινητό και δεν μου εμφανίζονται τα emoticons για να φανεί η κωμική διάθεση σε κάποια σημεία. Ως γνωστόν ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγείται.
ΥΓ4. Και η Belcando είναι ολιστική.
ΥΓ5. Μου είχαν λείψει τόσο καιρό τέτοιοι διάλογοι.

• Like
Reactions: Lavernne

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Χαχαχα! (Ναι, έβαζα emoticons. Δν τσακώνομαι, αλλά κάποιες φορές μιλάω έντονα ;) )

Τα 16€ δν πήγαιναν στην Μπελ, αλλά σε αυτή που τρώνε τα σκυλιά στο χωριό που ανέφερα στο ίδιο ποστ. Ξέρω πόσο κάνει, την έδινε κολλητός μου κ μάλιστα από πείσμα κ μόνο γτ στα σκυλιά του δν καθόταν με τπτ! Έτσι ασχολήθηκα μαζί της.

Η κοπέλα που έκανε το θρεντ μπορεί να μην ξέρει, αλλά είναι πολύ ωραίο που οι απορίες της ξεκινούν με βάση την Ακάνα κ όχι άλλες του σούπερ μάρκετ. Αν είναι να ψαχτεί, γτ να μην διατηρήσει το επίπεδο; Αυτό εννοούσα. Δν ξέρω τί σκύλο έχεις, αλλά επειδή κ ο δικός μου είναι 6κιλος, έχουμε το πλεονέκτημα να διαλέγουμε χωρίς να υπολογίζουμε τιμή. Κ είναι σοβαρός παράγοντας.

Όχι δν τα παίρνω από την Ερθ (την βρήκες. Meadows δίνω) αλλά την αγαπώ κ θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα. Έχοντας σκύλο που από μικρός παρουσίασε θέματα με το πεπτικό, η τροφή ήταν πάντα μείζον θέμα κ έχω σκοτίσει απείρως φίλους διατροφολόγους να μου εξηγήσουν τί κάνει τί (3 μέρες μας πήρε η χρησιμότητα της βιταμίνης Κ, μόνο αυτό θα πω! Χα!)

Perico

Active Member
9 Μαϊου 2015
27
16
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
1. Να διευκρινίσω κάτι. Οταν αναφέρομαι σε ευαισθησία στο στομάχι τι εννοω . Αν και θα το κάνω σε αλλο δικο του ποστ ξεχωριστά, μηπως το εχει αντιμετωπισει και αλλος αυτο. Ο σκύλος μαζεύει στο στομάχι του διαφορες δικές του τριχες -πώς δεν ξέρω αφου δεν γλύφεται, μονο καμια φορα τα πατουσακια του- οι οποιες δυστυχως ούτε διαλύονται μεσα στο στομαχι ,ούτε περνάνε μέσα απο το εντερο σιγα-σιγά λίγες -λίγες και οταν μαζευτει μια συγκεκριμένη ποσότητα θέλει να φαει φυλλα και γλύφει το πάτωμα στην προσπαθεια του να βγαλει την τριχομπαλα. Μετα απο αυτο για εκεινη την μερα και ισως την επομενη το στομαχι του ειναι πιο ευαισθητο απο ολη αυτη την ταλαιπωρια. Το εχω συζητησει με τον κτηνιατρο ,δεν το εχει συναντησει σε αλλο σκυλι ετσι συστηματικα τουλαχιστον ,μου ειπε θα κοιταξει εαν κανει να παρει αυτη την παστουλα που δινουνε στα γατια αν και ειναι μαλλον δυσκολο. Τον χτενιζω καθημερινα και του βαζω και λαδι σολωμου δεν ξερω τι αλλο να κανω....

2. Ως προς την τροφη ,χτες πηγα με τον Περικο επισκεψη σε ενα σπιτι και αυτος που ειναι μίζερος με την ξηρα τροφη πηγε και εφαγε απο την ξηρα τροφη του αλλου σκυλιου! -Δεν ηξερα οτι εχουν μονιμα το μπολ στο πατωμα ,πηγα να πλυνω στο μπανιο τα χερια μου και βουαλά! Διαφορετικα δεν θα τον αφηνα να φαει ετσι κατευθειαν χωρις σταδιακη αλλαγη αλλη ξηρα τροφη! Ηταν η exigent της royal canin. Ειναι για δυστροπα με την ξηρα τροφη σκυλια αλλα δεν ξερω αν ειναι καλυτερη απο την ακανα επειδη αν δεν κανω λαθος περιεχει και ρυζι κλπ κλπ. Την εχει παρει κανείς?
Θα διαβασω και για την ολιστικη διατροφη γιατι δεν γνωριζω τιποτε.
Απο οτι διαβασα πάντως η νεα σειρα της ακανα singles που αποτελειται απο μια πηγη πρωτεινης οπως αυτη με το αρνι που μου προτεινες ChilliJRT-και σε ευχαριστώ- (εχει βγει και με παπια και με χοιρινο αλλά δεν ξερω αν κυκλοφορει εδώ γιατι ακομα δεν το εχω δει πουθενα) προτεινεται σε ζωα με ευαισθησια στο στομαχι.
Ωμά? Δεν μου παει το χερι μου να του δωσω ωμα! ηΗ Barf ενδείκνυται και για μικροσωμα σκυλιά?

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Η Μπαρφ δν έχει μέγεθος, όλα σκυλιά είναι.

Επίσης, να σε στενοχωρήσω δν θα βρεις στην Ελλάδα όλους τους κωδικούς που βλέπεις στο σάιτ μιας εταιρίας, δυστυχώς.

Το ότι έφαγε ο μικρός ξένη κροκέτα δν λέει κτ για την ποιότητα της. Συνήθως οι φτηνότερες τροφές έχουν περισσότερο αλάτι που τις κανει πιο νόστιμες ή καλαμπόκι που τις κανει γλυκές. Κ στις 2 περιπτώσεις είναι πιο ελκυστικές.

Το θέμα με τις τριχόμπαλες δν το έχω ξανακούσει...

Perico

Active Member
9 Μαϊου 2015
27
16
ChilliJRT : Η κοπέλα που έκανε το θρεντ μπορεί να μην ξέρει.
Ακου εκει μπορει να μην ξέρει!!!
Πες καλυτερα δεν ξερει απολυτως τιποτε!
Και αυτο με αγχωνει οτι δεν ξερω και οταν πας να ρωτησεςι σε καποιο πετ σοπ για παραδειγμα καταλαβαίνεις οτι καποιοι υπαλληλοι επισης δεν ξέρουν ή οτι προσπαθουν να σε κατευθυνουν με βαση το κερδος τους και το τι πουλανε! Πηγα να παρω αμπουλα , μου λεει τι ξηρα τροφή πέρνεις λεω ακανα , μου λεει οχι μωρε παρε προ πλαν καλυτερα (ακανα δεν εφερνε αυτος!)

Perico

Active Member
9 Μαϊου 2015
27
16
ChilliJRT Θα ανεβάσω φωτο να καταλαβεις ,ασε που ορισμενοι οταν το ακουν ειναι δυσπιστοι ,δεν τους παρεξηγω ουτε εγω το ειχα ξαναακουσει.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Μην αγχώνεσαι. Τρόπο θέλει. Δν πας ποτέ να ρωτήσεις εκεί, έχεις άποψη από μόνη σου.

Εγώ χωρίς να αναφέρω μάρκα κ σε εντελώς γενικές γραμμες θα σου έλεγα grain-free με αρνί. Βρες 2-3 κ διάλεξε απο κει.

• Like
Reactions: Perico

Perico

Active Member
9 Μαϊου 2015
27
16
Παιδια ελπιζω να μην σας φαινονται σιχαμένες! Ειναι τριχες και φυλλα ή οτι άλλο εγλυψε απο το πατωμα

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Χαχαχα! (Ναι, έβαζα emoticons. Δν τσακώνομαι, αλλά κάποιες φορές μιλάω έντονα ;) )

Τα 16€ δν πήγαιναν στην Μπελ, αλλά σε αυτή που τρώνε τα σκυλιά στο χωριό που ανέφερα στο ίδιο ποστ. Ξέρω πόσο κάνει, την έδινε κολλητός μου κ μάλιστα από πείσμα κ μόνο γτ στα σκυλιά του δν καθόταν με τπτ! Έτσι ασχολήθηκα μαζί της.

Η κοπέλα που έκανε το θρεντ μπορεί να μην ξέρει, αλλά είναι πολύ ωραίο που οι απορίες της ξεκινούν με βάση την Ακάνα κ όχι άλλες του σούπερ μάρκετ. Αν είναι να ψαχτεί, γτ να μην διατηρήσει το επίπεδο; Αυτό εννοούσα. Δν ξέρω τί σκύλο έχεις, αλλά επειδή κ ο δικός μου είναι 6κιλος, έχουμε το πλεονέκτημα να διαλέγουμε χωρίς να υπολογίζουμε τιμή. Κ είναι σοβαρός παράγοντας.

Όχι δν τα παίρνω από την Ερθ (την βρήκες. Meadows δίνω) αλλά την αγαπώ κ θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα. Έχοντας σκύλο που από μικρός παρουσίασε θέματα με το πεπτικό, η τροφή ήταν πάντα μείζον θέμα κ έχω σκοτίσει απείρως φίλους διατροφολόγους να μου εξηγήσουν τί κάνει τί (3 μέρες μας πήρε η χρησιμότητα της βιταμίνης Κ, μόνο αυτό θα πω! Χα!)
Έχω δύο ηλικιωμένα 15 και 20 κιλά αντίστοιχα. Ποτέ δεν είχαμε θέματα. Χρειάζομαι γύρω στα 15 κιλά τροφής το μήνα.

Perico

Active Member
9 Μαϊου 2015
27
16
Ξέρεις πως με στεναχωρεί αυτό ? Και όλο αυτο το πραγμα μέσα στο στομαχάκι ενός μικρού σκυλιού? Λιγες μερες πριν βγάλει την τριχομπαλα τρωει πολυ λιγο ,δεν μπορει να φαει πολύ, δεν παιζει τοσο οσο αλλες φορες ,και καποιες φορες κανει ενα βηξιμο λες και πνίγεται λες και καθαριζει τον λαιμο του και δεν υπαρχει προϊον για σκυλια να μπορω να του το παρω να τον βοηθησω. Εχω εναν βασιλικο στο μπαλκονι και οταν ειναι η ωρα παει και τον τρωει , την πρωτη φορα που το ειδα εμεινα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Παιδια ελπιζω να μην σας φαινονται σιχαμένες! Ειναι τριχες και φυλλα ή οτι άλλο εγλυψε απο το πατωμα
Για τις γάτες υπάρχει ειδική πάστα για το hairball, για δες μπας και υπάρχει κάτι ανάλογο για σκύλους που θα βοηθούσε να τις αποβάλλει ευκολότερα. Δεν πρόκειται για στομαχική διαταραχή και δεν ξέρω αν υπάρχει τροφή που να ευνοεί την αποβολή της τρίχας είτε με εμετό, είτε με τα κόπρανα.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Εγώ για τον γάτο δν πάιρνω κτ. Μια φορά την εβδομάδα αλείφω τα χέρια μου με λίγο ελαιόλαδο κ του κάνω μασάζ. μένει στην τρίχα κ βοηθάει στην αποβολή. Ίσως να ισχύει κ για τον σκύλο. Αααν είναι επειδή γλείφεται. Αν είναι γτ τις μαζεύει από κάτω, δν μπορώ να σκεφτώ κτ...

Perico

Active Member
9 Μαϊου 2015
27
16
vasgial Το μονο προϊον που βρηκα να κανει να το παρει σκυλος ειναι το Lax'Aire Laxative & Lubricant For Dogs & Cats της pfizer και διαβασα και πολλά θετικα review αλλα οπως και στο λινκ εδω : http://www.medi-vet.com/Lax-Aire-Laxative-Lubricant-Dogs-Cats-p/17901.htm παντου το εμφανιζει ως ουτ οφ στοκ!
Δεν μπορω να το βρω πουθενα! Το σταματήσανε ? Δεν ξέρω , τώρα πάλι ψάχνω μηπως βρω κατι αλλά τζίφος. Και αυτο το προϊον βεβαια αμα διαβασεις τα συστατικά... Contains: Liquid petrolatum, cod liver oil, soybean oils, peptonized iron in a palatable base.

Perico

Active Member
9 Μαϊου 2015
27
16
Δεν της μαζευει απο κατω, αυτο με τρελαινει Πως της μαζευει?! Να του κανω και μασαζ με ελαιολαδο αν ειναι να τον βοηθησει και κατευθειαν σαμαρακι ,λουρι και βολτα! Αλλιως θα παει γραμμη να τριφτει στο κρεββατι ή στον καναπέ ή και στα δυο!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Μην φανταστείς πολύ, μισό κουταλάκι του γλυκού. Στη ρίζα σε νοιάζει να πάει όχι να τον λαδώσεις ολόκληρο! :p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog