Καλησπέρα κι από μένα.Νομίζω διαφωνώ με τις περισσότερους. (φιλικά πάντα
)
Αυτό γιατί,είναι χάσιμο χρόνου και υπομονής να προσπαθείς να κάνεις ένα κουτάβι όπως το θέλεις.Βασικά όχι οπως το θέλεις αλλά όπως πρέπει να είναι.Δηλαδή να μη τα κανει μέσα και τα σχετικά.Αυτό γιατί πολύ απλά είναι κουτάβι.Το να το μαλώσεις,δεν υπάρχει λόγος,το να του πεις μη επίσης δεν υπάρχει λόγος.Νομίζω αυτό μέχρι την ηλικία των 4-6 μηνών.
Και μη μου πει καποιος ότι γίνεται να είναι εντάξει και νωρίτερα.Φυσικά και γίνεται αν είσαι ο ίδιος εκπαιδευτής,αν έχεις υπερβολικά ελευθερο χρόνο και περνάς πολλές ώρες της μέρας με το κουτάβι,αν είναι το κουτάβι σε αυλή,αν έχει φιλική συμπεριφορά κι όχι φοβισμένη και παρα πολλά αν....!!!
Πρόσφατα,πριν 3 μέρες για την ακρίβεια,ήρθε ένα φιλικό ζευγάρι που μόλις απέκτησαν από μία φιλοζωική ένα κουτάβι 3 μηνών.Το ένα το δικό μας είναι 8 χρονων και ο μποξεράκος μας 15 μηνων.Καμία σχέση κουτάβι με κουτάβι.
Αυτό επειδή μεγάλωσε σε πολύ φιλικό περιβάλλον ήρθε κι επαιζε όλη την ώρα με το μπόξερ.Ο δικός μου στα 4 μηνων ήταν κρυμμένος κάτω απο τα ποδια μας.
Το νέο μικρούλι έτρεχε,επαιζε,κατουρούσε κι τα έκανε παντού.Μολις τα έκανε το κουτάβι,πήγαινε κι ο δικός μου και τα έκανε απο πάνω.Υπήρχε λόγος να το μαλωσω?Δεν τα κανει μέσα καιρό τώρα,ούτε στο μπαλκόνι.
Νομίζω το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος είναι υπομονή και με κινήσεις σιγά σιγά να του δείξει ποια είναι η καθημερινότητα του.Θα μάθει σιγά σιγά..
Όσον αφορά τα παπουτσια,προσπαθησε να του τραβήξεις την προσοχή την ώρα που το κάνει με κάτι άλλο από το να του πεις μη.Βρες ένα παιχνίδι.Βρες κάτι που θα δεις ότι του τραβάει την προσοχή.Τουλάχιστον εγώ έτσι έκανα κι είχε αποτέλεσμα.
Οπότε το μη και μη,το θεωρω χάσιμο χρόνου.Πρώτα θα καταλάβει τις κινήσεις σου και μετά θα καταλάβει τις λέξεις σου!!!
Καλή επιτυχία και υπομονή