Ακόμα να μάθει να κατουράει έξω!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
εχω φτασει πραγματικα στα ορια μου . ειναι 9.5 μηνών και ακόμα να μάθει να πηγαίνει στο μπαλκόνι . πηγαίνει αλλά έστω και για σπάσιμο θα την ρίξει την λιμνούλα του και μέσα στο σπίτι. τον βγάζω συχνά στο μπαλκόνι και η πόρτα είναι μονίμως ανοιχτή αλλά αυτός θα τα κάνει όπου βρει! βοηθήστε με τι να κάνω????? έχω κουραστεί να μαζεύω τσίσα και να σφουγγαρίζω κάθε μέρα για να μην μυρίζει το σπίτι. να αρχίσω τον περιορισμό σε κρατε σαν να είναι κουτάβι. να παρω το σπρευ για να μάθει να κατουράει έξω??? να τον δώσω σε άλλη οικογένεια?(πλάκα κάνω στο τελευταίο)
δεν πιστεύω ότι είναι χαζος. αλλά και εμένα εξαντλείται η υπομονή μυ

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο σκύλος βγαίνει βόλτες?Δεν είδα να αναφέρεις βόλτες έξω!

Ακόμα και η ούρηση/αφόδευση στο μπαλκόνι του δίνει εναλλακτικές να ουρεί/αφοδεύει και μέσα!
Του έχεις δώσει εναλλακτικές!
3 μηνών και μόλις αρχίζατε τις βόλτες έπρεπε να του τα κόψεις μέσα στο σπίτι μαχαίρι!

Υ.Γ.: Όλα τα υπόλοιπα (crate,spray κτλ) είναι υποκατάστατα και διαιωνίζουν το πρόβλημα...

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
ναι εννοειται οτι παμε βολτες εξω. πιστευεις οτι οι βολτες εξω θα λυσουν το προβλημα?και αν ναι κάθε πόση ώρα για αρχή?

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
τωρα που ειναι καλοκαιρι και εχω λιγοτερες υποχρεωσεις αν εξαιρεσετε την δουλεια αποφασισα να τον μαθω να κανει τσισα του στην βολτα του. πρωτη βολτα ειναι στις 7μιση 8παρα, μετα μέχρι τις 3 μενει μονος του και δεν κανει τπτ μεσα στο σπιτι μολις γυρισω τον παω κατευθειαν κατω για τσισα. και μετα γύρω στις 7. σημερα τον κατεβασα πριν μια ωρα και εκανε τα παντα στην βολτα και ειχα προγραμματισει την επομενη στις 11. ο κυριος ομως τα εκανε μεσα, ουτε καν στο μπαλκονι μεσα στο σπιτι! τι αλλο μπορω να κανω? εχει μεγαλωσει και θα επρεπε να κρατιεται. αυτος ομως οπου βρει τα αμολαει. οταν τον πιανω επαυτοφωρο του λεω εξω και τρεχει στο μπαλκονι.

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Παρε μια αλυσιδα μηκους 1 μετρο περιπου.
Αν τον πιασεις επ' αυτοφορω να τα κανει μεσα στο σπιτι, δεστον με αυτην σε ενα σταθερο σημειο και αστον για 10 λεπτα το πολυ χωρις να του δινεις σημασια (προτιμοτερο να μην εχει οπτικη επαφη μαζι σου)!!!
Που θα παει....θα καταλαβει οτι αυτο που κανει δεν ειναι αποδεκτο...

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
τον εχω μαλωσει οταν το κανει του εχς τραβηξει και λιγο το τριχωμα να νιωσει ενα τσιμπιμα αυτο με την αλυσιδα δεν το ειχα σκεφτει. βεβαια δεν μ παει η καρδια αλλα θα το κανω. πρεπει να ειναι δεμενος η απλα σε ''απομονωση'' μπορω να το κανω και με το μπαλκόνι??

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Εγω το κανω με το μπαλκονι. Κι εμενα δεν μου παει καρδια, αλλα αυτες ειναι οι εντολες απο τον εκπαιδευτη του.
Η αλυσιδα να φτανει μονο για να καθεται και να μπορει να ξαπλωνει και οχι να κανει βολτες. Σου ειπα 1 μετρο γιατι τοσο περιπου χρειαζεται για τον δικο μου. Τωρα....για το δικο σου....υπολογισε το μηκος :)

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Να πω όμως εντελώς φιλικά και προς τους δύο σας, ότι κάθε εκπαιδευτής μιλά για το συγκεκριμένο σκύλο που έχει μπροστά του και εχει δει πως φερεται. Αυτό με την αλυσίδα μπορεί να ειναι ιδανικο για τον α σκύλο και αποφευκτέο για τον β.

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Μπορει, αλλα δεν νομιζω. Σε ολους τους εκπαιδευομενους το ιδιο προτεινε.
Εκτος και αν εννουσε για τους ιδιοκτητες :D

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
το σκεφτηκα και εγω αυτο! αλλα καπως πρεπει να μαθει οτι δεν ειναι σωστο! τι αλλοι τροποι υπαρχουν? καλα εκπαιδευτη θα δουμε 100% απο τον οκτωβριο! κανω υπομονη να περασουν οι μερες!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
με βλεπω απο τον οκτωβριο η μαμα μου να με εχει εμενα με αλυσιδα αν ο σκυλος της κατουραει τα χαλια! βλεπετε η φοιτητικη ζωη τελειωνει συντομα :(

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Παρατήρησε ποιες ώρες τα κάνει και φρόντιζε από την επόμενη κιόλας μέρα αυτές τις ώρες να ειστε βόλτα.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
θα το δοκιμασω και αυτο πριν την τιμωρια! μετα που πινει νερο εχω παρατηρησει οτι το κανει! να τον καεβαζω αφου πιει?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αφου το εχεις προσέξει ότι τα κάνει τότε, ναι. Καθε φορά θα τον κατεβάζεις, εστω και κατω από το σπιτι αν δεν μπορείς να τον κανεις βόλτα.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
με αυτον τον τροπο ομως θα μαθει να κρατιεται ωστε να υπαρχουν 3 βολτες την ημερα?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ξέρει να κρατιέται, απλά επιλέγει να μην το κάνει. Μόλις συνδέσει τη βόλτα με την ανάγκη του, θα προσαρμοστεί να περιμένει την επόμενη για να τα κάνει, οπότε θα μπορείς να τις μειώσεις.

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
Ο σκύλος βγαίνει βόλτες?Δεν είδα να αναφέρεις βόλτες έξω!

Ακόμα και η ούρηση/αφόδευση στο μπαλκόνι του δίνει εναλλακτικές να ουρεί/αφοδεύει και μέσα!
Του έχεις δώσει εναλλακτικές!
3 μηνών και μόλις αρχίζατε τις βόλτες έπρεπε να του τα κόψεις μέσα στο σπίτι μαχαίρι!

Υ.Γ.: Όλα τα υπόλοιπα (crate,spray κτλ) είναι υποκατάστατα και διαιωνίζουν το πρόβλημα...
st3lios να σε ρωτήσω επειδή δεν έχω βρει κάτι αντίστοιχο στο ιντερνετ ένας σκύλος θα πρέπει να φτάσει δηλαδή στο σημείο να μην έχει καθόλου πάνα στο σπίτι?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα μικρόσωμα σκυλιά γενικά είναι πιο δύσκολο να μάθουν το έξω...Και σε αυτό φταίνε οι ιδιοκτήτες κυρίως. Λόγω μεγέθους τους και επειδή όταν είναι μικρά κάνουν λίγες ποσότητες ούρων...οι περισσότεροι βολέυονται με τις πάνες και τα μπαλκόνια. Το μπαλκόνι πρώτον δεν αντικαθιστά το έξω και δεύτερον δεν διαφέρει από το να τα κάνει μέσα. Για τον σκύλο το μπαλκόνι είναι η προέκταση του μέσα...δεν ξέρει τη διαφορά του σαλονιού με τη βεράντα...Σε αυτή την ηλικία πιά οι ώρες που κάνει πιπί του είναι πιο συγκεκριμένες και δεν είναι το "κουταβίσιο κάθε 20 λεπτά"...οπότε εσύ ξέρεις πότε είναι έτοιμος και τον βγάζεις βόλτα έξω. Πρέπει να καταλάβει ότι άλλο η βόλτα για εκτόνωση και παιχνίδι και άλλο η βόλτα για πιπί. Όταν τον βγάζεις μόνο για πιπί πρέπει να τον πηγαίνεις σε ένα σημείο μόνο.
Να μην περπατάτε απόσταση για να μην αποσπάται η προσοχή του από μυρωδιές και "ξεχνάει" να τα κάνει.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Σε κουτάβι 4 μηνών πόσες βόλτες συνίστανται για να μάθει;

Οι ιδιοκτήτες του το αφήνουν αρκετές ώρες στο μπαλκόνι για να μη λερώνει μέσα υποτίθεται, αλλά και όταν μπαίνει μέσα πάλι λερώνει για το λόγο που είπε η Κατερίνα.

Πόσες βόλτες χρειάζονται στην ηλικία του και τι κάνεις στην περίπτωση που το πιάσεις να τα κάνει; Καμιά φορά αφήνει λίγα κι από τη χαρά του (υποθέτω).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul