Ακινητοποιηση απο bullmastiff

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Υπαρχει κανενα καλο βιντεο να δουμε την αντιδραση του bullmastiff οταν ''συλλαμβανει'' καποιον intruder ? Πως καθεται πανω του κλπ

Αυτη ειναι στο αιμα του ακομα και χωρις εκπαιδευση , σωστα ?

Θελω να μαθω : αντε και εκατσε πανω του:).
Θα αντιδρασει χειροτερα αν ο συλληφθεις προσπαθει να διαφυγει ή το χτυπησει ? Αν του πεταξει μια μπριζολα ? Αν δει δευτερο intruder ? Θα παρατησει τον πρωτο ?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=EZb_pKKh8G4"]YouTube- Guard Dog Training Centre Sydney Australia[/ame]

μεχρι να βρω το καταλληλο βιντεακι,δες το αρσενικο καφε Doberman στο τελος...

ετσι "λειτουργει" το Bullmastiff.

Eχω φωτογραφιες στα βιβλια,αλλα δεν εχω -ακομα- scanner...:mad::(

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=fa3D6MEZL0g"]YouTube- Bullmastiff Training Schutzdienst[/ame]

(δειχνει "μανικι" αλλα νομιζω βοηθαει λιγο...δεν ειναι και ευκολο να βρεις την τεχνικη του Bullmastiff.:p)

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=rw5VQ4q8d4g"]YouTube- Bullmastiff Training Schutzdienst[/ame]

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=414bTbNC__M"]YouTube- Bullmastiff Schutzdienst[/ame]

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=yTewCgasQ4o"]YouTube- Schutzdienst BG Köln Priska/Klaus[/ame]

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
στις υπολοιπες ερωτησεις σου θα επανελθω αφου ανατρεξω στα "τεφτερια" μου για να ειμαι σιγουρος...και επισης θα σε βοηθησουν οι υπολοιποι bullmastiffαδες.:D

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
στις υπολοιπες ερωτησεις σου θα επανελθω αφου ανατρεξω στα "τεφτερια" μου για να ειμαι σιγουρος...και επισης θα σε βοηθησουν οι υπολοιποι bullmastiffαδες.:D
Κυριως το θεμα της ''διπλης'' φυλαξης με ενδιαφερει:) ...πχ ακινητοποιειται ο μπουκαδορος και ο τσιλιαδορος μπαινει μεσα να τον βοηθησει (πολλες φορες οι εισβολεις-κλεφτες ξερουν πως αν δεν φυγουν και οι δυο ειναι σαν να μην εφυγε κανεις) .Εκει τι κανει το bullmastiff ? Τους πεταει κατω εναλλαξ ή αρχιζει τα δαγκωματα για να τελειωνει το θεμα :D

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Λοιπον το μεταφερω αυτουσιο και αμεταφραστο απο το βιβλιο του Bill Walkey "The Bullmastiff Manual.

..."the dog's purpose is that of deterrence:to stand his ground whenever a stranger enters his property and challenge the presence of the newcomer with a growl,maybe showing his teeth by way of reinforcement.

It's not part of a threat dog's job tp take up battle with intruder,most of whom will take heed of the dog's attitude (especially if it belongs to one of the more published guard breeds) and leave quietly.

If challenge the threat dog may submit to intimidation and back away to a more defensible position.Under more circumstances,however,the means and effect fulfil the owner's requirements:no one enters and all involved to play out their roles."

το παραπανω ειναι ενα χωριο οσον αφορα το bullmastiff σαν "threat dog".

ενα αλλο χωριο αναφερομενο στο bullmastiff σαν "man taker"

αναφερει με λιγα λογια...οτι

"φανταστειτε εναν ογκο 68 κιλων (περιπου) να ερχεται πανω σας με 50Km την ωρα.

ο μηχανικος τυπος "MxV(τετραγωνο)/2" δινει μια δυναμη της ταξεως των 4 τονων την ωρα που "προσκρουει"-"πεφτει" πανω στον εισβολεα...με το στηθος τον ριχνει στο εδαφος και με το βαρος του τον κρατα εκει...ο ψυχολογικος πολεμος εχει ηδη κερδιθει...το ιδιο πραττει το bullmastiff στον επομενο εισβολεα...συνηθως τεινει να κρατα την προσοχη του σε εναν μεχρι τελους."

θα επανελθω με περισσοτερες πληροφοριες.

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Φιλε Βασιλη, οταν καποιος εισβολεας δει στο χωρο ενα Μπουλμαστιφ δεν νομιζω να προσπαθησει να μπει ακομη και αν εχει ....τσιλιαδορο μαζι του. Δεν ξερει την αντιδραση ενος τετοιου σκυλου γιατι καλα καλα δεν ξερει τι φυλη ειναι και ποια η χρησιμοτητα του. Σιγουρα η πρωτη τετ-α-τετ επαφη με ενα μπουλμαστιφ ειναι αποτρεπτικη για καποιον να μπει στο χωρο.

Το μπουλμαστιφ αν ακινητοποιησει και χρειαστει θα δαγκωσει. Δεν ειναι απαγορευμενη κινηση αυτη στο ενστικτο του. Απλα δεν θα ξεσκισει. Εχει αρκετα δυνατο δαγκωμα και μονο να αισθανθεις τα σαγωνια του δεν θα προσπαθησεις να συνεχισεις. Η κατασκευη των σιαγονων του δεν ειναι φτιαγμνενη για να τραυματιζει στο δαγκωμα αλλα για να συλλαμβανει και να ακινητοποιει.

Γι αυτο και πιστευω οτι οποιος θελει να εισελθει θα προσπαθησει να ακινητοποιησει το σκυλι παρα να το αντιμετωπισει...βλ καποια μεθοδο αναισθητικου οπως ειναι μοδα να χρησιμοποιειται και για τους ανθρωπους οταν ειναι μεσα στον ιδιο χωρο...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Σας ευχαριστω και τους δυο για τις πληροφοριες:)

Πραγματικα με εξιταρει το γεγονος πως ενας σκυλαρος θα ξαπλωσει πανω στον εισβολεα και θα περιμενουν ''παρεα'' τον ιδιοκτητη να επιστρεψει...πιστευω πως και οι δυο θα χαρουν να δουν τον ιδιοκτητη :D

Μηπως γνωριζετε απο τι ηλικια και μετα εμφανιζεται αυτο το εμφυτο ενστικτο φυλαξης ?

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Μπορούμε πάντα να κάνουμε ένα πείραμα με τα σκυλιά του Γιάννη ή του Κώστα (που είναι ενήλικα).. άρα ζητείται εθελοντής να κάνει τον εισβολέα...:D:D:D

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Μηπως γνωριζετε απο τι ηλικια και μετα εμφανιζεται αυτο το εμφυτο ενστικτο φυλαξης ?
Αυτα τα σκυλια ωριμαζουν αρκετα αργα οπως αλλωστε και τα υπολοιπα παρομοιου μεγεθους και σωματοτυπου. Ουσιαστικα την αλλαγη στη συμπεριφορα τους την παρατηρεις μετα τους 20- 24 μηνες οπου αρχιζεις να διακρινεις και την διαφορα στην ωριμοτητα που εχει επελθει στο μυαλο τους. Εννοειται οτι μεχρι πριν, η λεξη ανισορροπια δεν υπαρχει στο λεξιλογιο τους, απλα το αφελες παιχνιδι ειναι το κυριο μελημα τους

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Παντως ο δικος μου που ειναι ακομα πολυ μικρος (4 μηνων), οταν ο γιος μου τρεχει τον καταδιωκει και προσπαθει να τον ριξει κατω και οχι να τον δαγκωσει! Και οταν το καταφερνει σταματαει και τον κοιταει!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
μπουλμαστιφάδες έχετε κάνει ποτέ τεστ χαρακτήρα σε ρεαλιστικές συνθήκες?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Και για τα Φιλα η ιστορια λεει τα ιδια,οτι επρεπε να ψαχνει σκλαβους που εφυγαν,να τους βρισκει,αλλα να μην τους σκοτωνει,γιατι θα ηταν δωρο αδωρο,αλλα το προβλημα ειναι στην δυναμη του δαγκωματος,ας πουμε οτι αρπαζει και κατεβαζει,οποιος ομως δαγκωθει τραβαει και αντιστεκεται,εκει θα γινει ζημια,οσο αντιδρα θα τρωει δαγκωνιες,αν καθησει ακινητος απλα θα απειλητε.
Παραδειγμα Live,πηγα στο κτημα βραδυ οταν αρχισε το κυνηγι για να μην μπλεχτουμε με τα κυνηγοσκυλα,αμολαω τα σκυλια,και τα βλεπω να πηγαινουν προς το βουνο,τρεχω στο αυτοκινητο και αναβω τα φωτα,και τι βλεπω? 3 κυνηγοσκυλα τα οποια βρηκαν παλια κοκκαλα απο τα δικα μου,τρεχει ο Τζακ παιρνει ενα σκυλι στο στομα και φευγει,ο Δαιμωνας αλλο ενα το εχει κατω,και τα 2 θυληκα εχουν το 3ο σε ενα αυλακι μεσα,τρεχω φωναζω τον Τζακ και αφηνει αμεσως,φευγει το ενα,ο Δαιμωνας το ειχε κατω αυτος ξαπλα απο πανω και το εχει πατημενο με τα μπροστινα,εκεινο ομως ηξερε και δεν κουνιοταν,μολις ομως πηγα εγω πιο κοντα κοιταει εμενα τρωει 2-3 κοφτες(χτυπηματα οχι αρπαγματα)απο τον Δαιμωνα,ο οποιος κοιτουσε εμενα,τον παιρνω σιγα σιγα,αλλα το αλλοκουνηθηκε παλι οποτε του ριχνει ενω τον ειχα στο χερι κανα 2 ακομη,αυτο ηταν εμεινε ακινητο,(φανταστητε τωρα ολα αυτα 3-4 λεπτα ολα μαζι).
Τα βαζω ολα μεσα και παω εξω να δω τι εγινε,εκτος απο κατι ψιλες δεν επαθαν τιποτα ουτε αιματα κ.τ.λ,τα 2 σκυλια ομως εχουν παθει τετοιο σοκ που τα εδιωχνα και δεν εφευγαν,με το ζορι τα σηκωσα,φοβοταν ακομα,τελικα περπατησαν λιγο και οταν ειδαν οτι ενταξει δεν τρεχει τιποτα εφυγαν τρεχοντας,15 λεπτα αργοτερα ερχεται ανα τζιπ,τα σκυλια ηταν ενος πολυ καλου μου φιλου,αυτου που μου εχτισε το σπιτι,γυρισαν τα σκυλια και εκτος απο μερικα δαγκωματα στο κεφαλι δεν ειχαν τιποτα.

Αυτο που ειδα τελικα ηταν ακινητοποιηση οσο ο αλλος δεν κουνιεται δεν γινετε τιποτα.
Πιστευω οτι και τα Μπουλμαστιφ ειναι το ιδιο,καθοτι και αυτα οπως και το Φιλα εχουν αιματα απο Μαστιφ και Μπουλντογκ σε μικροτερη η μεγαλυτερη αναλογια.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
απο το βιβλιο του Col.David Hancock "The Bullmastiff,A Breeder's Guide"

σε ελευθερη μεταφραση...

..."η κατασκευη των σαγονιων εχει και αυτη την σημασια της...τα ποιμενικα σκυλια εχουν σιαγονες που "ξεσχιζουν" την σαρκα.Αυτο προκαλει περισσοτερη αχρειαστη ζημια απο τα φαρδυτερα σαγονια,οπως αυτα του bullmastiff και γενικα των Mastiff φυλων.

τα 3 βασικα χαρακτηριστικα των φυλων με τα φαρδια σαγονια -τυπου Μαστιφ- ειναι: Αυτοπεποιθηση-Θαρρος-Ηρεμια."

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μηπως τα σαγονια τυπου Μπουλντογκ?γιατι το Μαστιφ απο τα 3 που αναφερεις μονο ηρεμια εχει,ενω το Μπουλντογκ σιγουρα θαρρος και αυτοπεποιθηση(πιο πολυ και απο ελεφαντα:))

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
οχι ακριβως ετσι ελεγε το κειμενο.

οι φυλες τυπου Μαστιφ και το Αγγλικο Μαστιφ,ειναι ο ορισμος των 3 αυτων λεξεων.

Δηλαδη το Μαστιφ δεν ειναι θαρραλεο και γεματο αυτοπεποιθηση?

θα με τρελανεις Ηλια!:p:D

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τεο,εχω δει ισως 1000 Μαστιφ και βαλε ζωντανα,τα τελευταια δειγματα της ρατσας μονο αυτοπεποιθηση και θαρρος δεν εχουν,πολυ φοβικα τα ειδα,και οχι μονο εγω.
Δεν παει καλα το Μαστιφ,τωρα τελευταια οι ανατολικοι κατι κανουν και πανε να το σωσουν(κοιτα την Luvabulls)πηρε ενα Μαστιφ με ανατολικο πετιγκρι.
Οι περισσοτεροι εκτροφεις Μαστιφ πετανε την πετσετα,πρωτοι παντα ερχονται οι εκτροφεις Φιλα ομως.
Τι να σου κανει η ρατσα οταν τα παιρνουν ασχετοι και θελουν μονο ηρεμους γιγαντες,μια δυο γινονται αρνακια,το προβλημα ομως ειναι οτι ειναι ασχημο θεαμα να βλεπεις τον γιγαντα φοβικο.
Εχω δει Μαστιφς να τρεμουν απο τον φοβο τους,και ειδικα σε αγνωστο περιβαλον,να κατουρανε,να στραβωνουν τα ποδια,να γυριζουν τα ματια.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Τοτε Ηλια φταινε ολοι αυτοι που ασχολουνται με το Μαστιφ.

η φυλη αυτη ΔΕΝ ηταν ετσι.

δυστυχως την "εκαναν" ετσι...ελπιζω να την "φερουν" στον σωστο παλαιο δρομο.