Το μεγαλο λαθος που κανουν ολοι οταν θελουν να παρουν σκυλο. Πεφτουν στην παγιδα των χρηματων.
Οταν πηρα την Αγαπη, το παγκ μου, ημουν εντελως ασχετος απο θεματα petshop, εκτροφεια κτλ. Ηξερα απο σκυλια διοτι παντα μαζευα απο μικρος στο μαγαζι ο,τι εβρισκα ή μας εφερναν φιλοι. Περα απο αυτο ομως δεν ειχα ιδεα για εκτροφεια μαζικης παραγωγης και τι παιζει. ημουν τοσο ασχετος που μεχρι τοτε νομιζα οτι τα εκτροφεια δεν πουλανε σε ιδιοτες αλλα μονο σε μαγαζια στα οποια παμε εμεις επειτα και αγοραζουμε. Τεσπα... Καπως ετσι λοιπον πηρα το παγκ μου το οποιο και αγορασα τοτε για 600 ευρω. Με τα χρονια και ψαχνοντας ανακαλυψα ολη τη φαμπρικα που κρυβεται απο πισω. Ανακαλυψα επισης πως αν ειχα παρει το παγκ απο εκτροφειο θα το ειχα πληρωσει 1000 ευρω τουλαχιστον.
ΜΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΘΩΑ ΖΩΗ??????
Αν ηξερα τοτε οσα ξερω τωρα εννοειται πως θα το επερνα απο εκτροφειο. Αν δεν ειχα τα χρηματα θα περιμενα καποιους μηνες, θα εκανα υπομονη και τοτε θα το αγοραζα. Δεν ειναι καποιο ανταλλακτικο του αυτοκινητου μας ο σκυλος, που ψαχνουμε να το βρουμε οσο πιο φθηνα γινεται. Ειναι μια ζωη, με αισθηματα και νου.
Ελπιζω να πην το πηρες το Ακιτα φιλε, διοτι ειναι ενας σκυλος αρκετα ιδιαιτερος και χρειαζεται ιδιαιτερη μεταχειριση, κατι το οποιο εσυ δε δειχνεις να διαθετεις. Οταν τοσοι ανθρωποι σου γραφουν κατι και εσυ εισαι στον κοσμο σου και χρησιμοποιεις και σαν επιχειρημα τα χρηματα, τοτε αστο καλυτερα.
Το σκυλο δεν τον περνουμε για κανουμε φιγουρα κοιταζοντας να μας κοστισει οσο το δυνατον λιγοτερα. Τον περνουμε επειδη νιωθουμε την αναγκη της συντροφιας του και του ιδιαιτερου χαρακτηρα του στη ζωη μας. Ειναι μελος της οικογενειας μας και δεν εχει λιγοτερα δικαιωματα σε μια υγειη και εσυτιχυσμενη ζωη απο ολα τα υπολοιπα μελη της. Αν δεν νιωθεις ετσι, τοτε ΑΠΛΑ μην παρεις σκυλο. Οταν το Ακιτα σου θα βγαλει προβλημα επειδη το πηρες απο εκει που το πηρες, θα εισαι διατεθιμενος να τα σκασεις χοντρα για τις εξετασεις του και τις θεραπειες του? Αν τσιγκουνευεσαι απο τωρα την αγορα του τοτε μετα τι αλλο θα τσιγκουνευτεις?
Εγκυηση εφορου ζωης. Τι μπουρδα θεε μου. Δηλαδη αν ο σκυλος σου βγαλει προβλημα, ενταξει μωρε χαλαρα, εχεις εγκυηση, θα το πας πισω και θα σου δωσουν αλλο. Δηλαδη καθαρα διακοσμητικο στοιχειο για σενα ο σκυλος. Οπως η τηλεοραση ας πουμε που χαλασε και μας δινει αλλη το μαγαζι...
Φιλε μου κατσε και σκεψου λιγο οριμα σε συμβουλευω και ασε τα πεισματα. Ειναι μεγαλη δεσμευση ο σκυλος, μεγαλη ευθυνη...