Αδέσποτο κουτάβι

adespoto_3

New Member
16 Νοεμβρίου 2013
3
0
Καλησπέρα ! Είμαι καινούριος στο φόρουμ. Πρόσφατα ένας φίλος μου βρήκε ένα κουταβάκι πεταμένο σ' ένα ρέμα. Αποφάσισα να το κρατήσω εγώ, μιας και έψαχνα αυτή την περίοδο να πάρω σκυλί. Όμως, επειδή είμαι πρωτάρης, θέλω τα φώτα σας...

Είναι περίπου 1-1,5 μηνών. Πότε πρέπει να κάνει τα πρώτα του εμβόλια? Και ποια είναι αυτά? Πόσο περίπου στοιχίζουν ( να μη με "γδύσουν" μιας και δεν ξέρω καθόλου από τιμές ). Και κυρίως, μπορεί κάποιος να μου προτείνει έναν καλό και όσο γίνεται οικονομικό κτηνίατρο στις περιοχές Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδί, Καισαριανή? Έχω διαβάσει ότι οι τιμές διαφέρουν σημαντικά (π.χ. άλλοι χρεώνουν απλή επίσκεψη), οπότε θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Πρέπει κάτι άλλο να προσέξω σχετικά με την υγεία του? Το μικροτσίπ είναι απαραίτητο?

Συγγνώμη αν κούρασα, αλλά θέλω να τα κάνω όλα σωστά (και αν γίνεται και οικονομικά).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Νίκος.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Το μικροτσίπ είναι απαραίτητο, ναι. Είναι υποχρεωτικό και από το νόμο.
Θα πρέπει να το πας στον κτηνίατρο σύντομα, να κάνει εμβόλιο και αποπαρασσιτώσεις.
Το να έχεις σκύλο δεν είναι ιδιαίτερως οικονομικό, γενικά. Ανάλογα και το μέγεθος του σκύλου, ένα 50ευρω στην άκρη κάθε μήνα το θες για το σκύλο, άσε τα τυχόν απρόοπτα.
Τα εμβόλια είναι 20-40 ευρώ το καθένα και τα κουτάβια κάνουν σίγουρα 3. Μετά ένα κάθε χρόνο. Αυτά είναι τα στάνταρ.

Μπράβο για την υιοθεσία!

adespoto_3

New Member
16 Νοεμβρίου 2013
3
0
Αποπαρασσιτώσεις μπορώ να κάνω κι εγώ? Ο φίλος μου αγόρασε μια αλοιφή σχετική.

Δηλαδή τα πρώτα εμβόλια είναι 3 ? Γιατί έχω ακούσει για τετραπλό και εξαπλό...Τα έχω λίγο κουβάρι στο μυαλό μου και τα οικονομικά μου είναι άστα να πάνε...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αυτό που πληρώνεις είναι η επίσκεψη. Το κόστος του εμβολίου είναι μικρό. Για να ολοκληρώσεις τον πρώτο εμβολιασμό του σκύλου θα χρειαστεί να κάνεις 3 επισκέψεις. Στην κάθε επίσκεψη του χορηγούνται παραπάνω από ένα σκευάσματα. Τα κόστη παίζουν από 20 έως 40 ανά επίσκεψη. Οι 3 αυτές πρώτες επισκέψεις γίνονται σε διάστημα τριών μηνών (1/μήνα).

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Τα οικονομικά σου μπορεί να είναι άστα να πάνε, αλλά ο σκύλος έχει έξοδα. Δεν γίνεται να αφήσεις ανεμβολίαστο το κουτάβι!
Το κόστος του εμβολίου είναι γύρω στα 10 ευρώ, αλλά όπως και στο γιατρό δεν πληρώνεις το κόστος της γάζας που θα σου βάλει ή του φαρμάκου που θα σου δώσει, έτσι και στον κτηνίατρο δεν πληρώνεις μόνο το κόστος του εμβολίου, πληρώνεις επίσκεψη-εξέταση.
Αποπαρασσίτωση για να κάνεις θα χρειαστεί να αγοράρεις το αντίστοιχο φάρμακο και να σου πει κάποιος (ο κτηνίατρος δηλαδή) τη δοσολογία.

Αν θεωρείς ότι δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στα έξοδα, μήπως είναι καλύτερα να βρεις μια οικογένεια για το κουτάβι? Είναι μια δέσμευση (και οικονομική και χωρο-χρονική και και και) για μια δεκαετία το λιγότερο!

Φιλικά :)

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Κρατα το κουκλο σου και να τον χαιρεσαι !!! Τα εμβόλια δεν ειναι τα πολλά ουτε οι επισκέψεις στον γιατρό. Ειναι ενα εξοδο αλλα τουλαχιστον ειναι μια και εξω. Πρεπει να τα κάνεις όλα άμεσα και για την αποπαρασίτοση οτι σου πέι ο γιατρός. Στα οικονομικά να προσέξεις τις βλακείες που σου φευγουν τεράστια ποσα πρίν το καταλάβεις ....παιχνίδια πχ: ειναι πανακριβα και κρατανε max μια μέρα ( κοιτα να πάρεις λίγα και καλα ...οπως ενα Gong που δεν παθαίνει τιποτε - σορυ για την διαφημιση αλλα) ...η την τροφή του ....βρές μια καλή και προσιτή, τα λουριά πρόσεξε να ειναι γερά και να σε βολευουν για να μην τα αλλάζεις συνέχεια. Το λουράκι του σκύλου ...να μπορέσει να το φοράει μέχρι 9-10 μηνων ....θα μου πέις τι βλακείες σου λέω τώρα αλλα πίστεψε με τα λεφτα δεν φευγουν στα εμβόλια ....αλλα σε όλες αυτές τις βλακειούλες ...που δεν θα τις αποφύγεις τελικά αλλα οσο πιο συνετά αγοράζεις τόσο οικονομία θα κάνεις .....απο γιατρούς ....εχω δεί τον καλογερόπουλο στην καισαριανή και εχω μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις ....πολύ προσιτός και πολύ φιλικός (και απο όσο μου είπαν και καλός επιστήμονας)

Να τον κρατησεις τον Σκύλο και να τον χαιρεσαι !!! Μπράβο και απο εμένα για την πράξη σου ( βιάσου με τα εμβολια και την επίσκεψη στο γιατρό)

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Βαλε μας και καμια φωτογραφία ...πώς ειναι ...φαινεται να ΄πηγαίνει προς μεγαλόσωμο ??....( τελευταίο επειδή ρωτάς τι να προσέξεις ...πρόσεξε την άσκηση του ....μην τον πιέζεις τωρα που ειναι κουτάβι και για πολύ καιρό και να αποφευγεις τα ...ακροβατικά ,αλλα ολα αυτα θα σου τα πεί ο γιατρός)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
κοιτα να πάρεις λίγα και καλα ...οπως ενα Gong που δεν παθαίνει τιποτε - σορυ για την διαφημιση αλλα
Kong λέγεται το παιχνίδι O:)

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Kong λέγεται το παιχνίδι O:)
Ευχαριστω Vas !!! :) (για να μην θυμαμαι πως γραφεται καταλαβαινεις οτι διαφημιζω χωρις συμφεροντα χε χε χε )

adespoto_3

New Member
16 Νοεμβρίου 2013
3
0
@Lara_kouklara

Όταν είπα ότι δεν έχω χρήματα, δεν εννοούσα ότι δε σκοπεύω να "επενδύσω" καθόλου στον μικρό. Απλά προσπαθώ να αποφύγω τις ακριβές λύσεις. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

@Boss

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Έψαξα και εδώ και αλλού στο ίντερνετ και διάβασα τα καλύτερα για τον συγκεκριμένο κτηνίατρο. Οι βόλτες πότε θα ξεκινήσουν?
Δεσμεύομαι για τη φωτογραφία...:)

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Πολυ Μικρες βολτες με πολυ προσωχη μπορεις να δοκιμάσεις ( συμφορουμίτες επιβεβαιώστε η διορθωστε με και εσείς ) ...αλλα σε καθαρα μέρη ( να μην μυρίζει κακα, οχι χορτα κτλ κτλ και οχι επαφη με αλλα ζωα) ...κανονικές μετά τα εμβόλια. Τελευταία συμβουλή για το οικονομικό : ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ (ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ Κ.Α)....γιατί αν το αφήσεις σε αυτόν θα έχεις νέα γκαρταρόμπα καθε εβδομάδα :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Βόλτες μόνο αγκαλιά. Ισως, 10-15 μέρες μετά το δεύτερο εμβόλιο, σε καθαρά μέρη.