Αδέσποτο ή toy poodle

NefRen

Active Member
25 Δεκεμβρίου 2012
39
0
39
Σκέφτομαι σοβαρά εδώ και καιρό να υιοθετήσω ένα αδέσποτο αλλά φοβάμαι μην βγάλει προβλήματα που δεν θα μπορώ να αντιμετωπίσω για αυτό δεν είμαι 100% αν πρέπει να προχωρήσω σε κάτι τόσο σοβαρό!!! Σε περίπτωση που τελικά θελήσω να αγοράσω αντί να υιοθετήσω, θα μπορέσω να βρω εκτροφείο poodle toy στην Αθήνα; Θα ήθελα κάποιον που να μην λειτουργεί όπως τα puppy mills και γενικά να μην τα βασανίζει αλλά να μην με γδάρει κιόλας αν γίνεται...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
σκεφτεσαι λες... αλλα τελικα δεν σκεφτεσαι λεω,,,,

>>>>>>>>>>Σκέφτομαι σοβαρά εδώ και καιρό να υιοθετήσω ένα αδέσποτο,,,,,,,,,,,

>>>>>>>>>>>>>>>>>>Σε περίπτωση που τελικά θελήσω να αγοράσω αντί να υιοθετήσω,...... πολυ σοβαροτητα σκεψης λεμε ==))

τα αδεσποτα παντως δεν τα αγοραζουν,,,,,,,,,,,, τα σωζουν,,,,

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
'Προβλήματα' μπορεί να σου βγάλει κάθε σκυλί - ακόμα και τα εκτροφικά. Όσο για το 'γδάρσιμο', είναι και αυτό σχετικό -- τι βαλάντιο έχεις, πχ, στο νου;

NefRen

Active Member
25 Δεκεμβρίου 2012
39
0
39
σκεφτεσαι λες... αλλα τελικα δεν σκεφτεσαι λεω,,,,

>>>>>>>>>>Σκέφτομαι σοβαρά εδώ και καιρό να υιοθετήσω ένα αδέσποτο,,,,,,,,,,,

>>>>>>>>>>>>>>>>>>Σε περίπτωση που τελικά θελήσω να αγοράσω αντί να υιοθετήσω,...... πολυ σοβαροτητα σκεψης λεμε ==))

τα αδεσποτα παντως δεν τα αγοραζουν,,,,,,,,,,,, τα σωζουν,,,,

Σκέφτομαι, ναι.Γιατί δεν μπορείς να πεις θα υιοθετήσω ένα σκυλάκι για να το σώσω, αλλά να μην σκέφτεσαι κανέναν άλλο παράγοντα. Τα ψυχολογικά προβλήματα που θα έχει και πως θα του βγουν, αν μπορείς να τα αντιμετωπίσεις και πως, πως θα τα πάει με το σκυλάκι που ήδη έχεις, τι προβλήματα υγείας έχει που δεν τα ξέρεις και όταν τα μάθεις αν έχεις περιθώριο να το σώσεις.Σε πληροφορώ επίσης ότι έχω ξανά υιοθετήσει ζωάκια τα οποία δυστυχώς έβγαλαν προβλήματα που δεν αντιμετωπιζόντουσαν και μου πέθαναν... Τα περισσότερα από αυτά, τα αποκλείεις με μία αγορά, αλλά και πάλι πιστεύω ότι είναι καλύτερο να υιοθετείς παρά να αγοράζεις.Για αυτούς τους λόγους λέω, σκέφτομαι!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Τι προβλήματα σου είχαν βγάλει, που τελικά δεν κατάφερες να τα αντιμετωπίσεις;

NefRen

Active Member
25 Δεκεμβρίου 2012
39
0
39
'Προβλήματα' μπορεί να σου βγάλει κάθε σκυλί - ακόμα και τα εκτροφικά. Όσο για το 'γδάρσιμο', είναι και αυτό σχετικό -- τι βαλάντιο έχεις, πχ, στο νου;

Σωστά,μπορεί να βγάλει, αλλά νομίζω ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν σχετικά εύκολα.Στην πραγματικότητα δεν ξέρω καν αν θα αγοράσω,ένα ενδεχόμενο είναι. Δεν έχω ιδέα από τιμές,δεν ξέρω καθόλου.Για αυτό θέλω κάποιον να μου πει.

NefRen

Active Member
25 Δεκεμβρίου 2012
39
0
39
Τι προβλήματα σου είχαν βγάλει, που τελικά δεν κατάφερες να τα αντιμετωπίσεις;
Το τελευταίο περιστατικό, ήταν ένα γατάκι το οποίο ήταν 40 ημερών περίπου,είχε δερματόφυτα,αρχίσαμε αγωγή και ενώ κάναμε την αγωγή έβγαλε αναπνευστικά προβλήματα και πέθανε.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Σκέφτομαι, ναι.Γιατί δεν μπορείς να πεις θα υιοθετήσω ένα σκυλάκι για να το σώσω, αλλά να μην σκέφτεσαι κανέναν άλλο παράγοντα. Τα ψυχολογικά προβλήματα που θα έχει και πως θα του βγουν, αν μπορείς να τα αντιμετωπίσεις και πως, πως θα τα πάει με το σκυλάκι που ήδη έχεις, τι προβλήματα υγείας έχει που δεν τα ξέρεις και όταν τα μάθεις αν έχεις περιθώριο να το σώσεις.Σε πληροφορώ επίσης ότι έχω ξανά υιοθετήσει ζωάκια τα οποία δυστυχώς έβγαλαν προβλήματα που δεν αντιμετωπιζόντουσαν και μου πέθαναν... Τα περισσότερα από αυτά, τα αποκλείεις με μία αγορά, αλλά και πάλι πιστεύω ότι είναι καλύτερο να υιοθετείς παρά να αγοράζεις.Για αυτούς τους λόγους λέω, σκέφτομαι!
Αντί να σκέφτεσαι τόσο πολύ κάτσε διάβασε τον σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου , στο φόρουμ θα βρεις πολλά θέματα. Το καθαρόαιμο δεν είναι πανάκεια. Εξαρτάται από την πηγή που θα το αποκτήσεις. Επίσης τα αδεσποτα μπορεί να νοσούν από ασθένειες λόγω της έκθεσης τους στο κρύο και την κακή διατροφή αλλά αυτές συνήθως θεραπεύονται σε αντίθεση με κάποιες κληρονομικές ασθένειες που μπορεί να έχει ο καθαρόαιμος σκύλος αν τον αποκτήσεις από λάθος πηγή.
Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έναν ζωντανό οργανισμό και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και οικονομικά και ψυχολογικά για αναποδιές.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αν ο σκύλος ή η γάτα πάθει κάτι μη αντιμετωπίσιμο, η "καθαροαιμία" ή η πολυαιμία δεν θα το σώσει.

Αν επιλέξεις να απευθυνθείς σε εκτροφείο μπορεί να χρειαστεί να κάνεις υπομονή μέχρι να έχεις το κουταβάκι σου. Οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χρόνο αυτό για να μαζέψεις χρήματα.
Αν επιλέξεις να υιοθετήσεις απο φιλοζωική ή απο το δρόμο, αρκεί απλά να περιμένεις τα βρεις αυτό που θα σου "μιλήσει" .

Πάντα όμως έχουμε και κάποια χρήματα στην ακρή για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τυχόν θέματα υγείας. Πάντα όμως!

NefRen

Active Member
25 Δεκεμβρίου 2012
39
0
39
Αντί να σκέφτεσαι τόσο πολύ κάτσε διάβασε τον σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου , στο φόρουμ θα βρεις πολλά θέματα. Το καθαρόαιμο δεν είναι πανάκεια. Εξαρτάται από την πηγή που θα το αποκτήσεις. Επίσης τα αδεσποτα μπορεί να νοσούν από ασθένειες λόγω της έκθεσης τους στο κρύο και την κακή διατροφή αλλά αυτές συνήθως θεραπεύονται σε αντίθεση με κάποιες κληρονομικές ασθένειες που μπορεί να έχει ο καθαρόαιμος σκύλος αν τον αποκτήσεις από λάθος πηγή.
Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έναν ζωντανό οργανισμό και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και οικονομικά και ψυχολογικά για αναποδιές.
Δίκιο έχεις, αυτό θα κάνω.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Δίκιο έχεις, αυτό θα κάνω.
Και μην αγχώνεσαι τόσο, κάνε αυτό που λέει το μέσα σου. Αν καταφέρεις να πιάσεις τον σκυλάκο του άλλου θέματος νομίζω ότι μια χαρά θα τα καταφέρεις.

NefRen

Active Member
25 Δεκεμβρίου 2012
39
0
39
Αν ο σκύλος ή η γάτα πάθει κάτι μη αντιμετωπίσιμο, η "καθαροαιμία" ή η πολυαιμία δεν θα το σώσει.

Αν επιλέξεις να απευθυνθείς σε εκτροφείο μπορεί να χρειαστεί να κάνεις υπομονή μέχρι να έχεις το κουταβάκι σου. Οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χρόνο αυτό για να μαζέψεις χρήματα.
Αν επιλέξεις να υιοθετήσεις απο φιλοζωική ή απο το δρόμο, αρκεί απλά να περιμένεις τα βρεις αυτό που θα σου "μιλήσει" .

Πάντα όμως έχουμε και κάποια χρήματα στην ακρή για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τυχόν θέματα υγείας. Πάντα όμως!
Έχω βρει κάποια από φιλοζωικές που μου άρεσαν πολύ αλλά αυτά ευτυχώς για εκείνα υιοθετήθηκαν,δεν τα πρόλαβα.Τώρα μιλάω με μία κοπέλα για ένα άλλο.Θα δούμε, αν ταιριάξει με την μικρή που έχω θα την πάρω αν προλάβω.Όταν λες λεφτά στην άκρη, πόσα περίπου θα πρέπει να είναι;

NefRen

Active Member
25 Δεκεμβρίου 2012
39
0
39
Και μην αγχώνεσαι τόσο, κάνε αυτό που λέει το μέσα σου. Αν καταφέρεις να πιάσεις τον σκυλάκο του άλλου θέματος νομίζω ότι μια χαρά θα τα καταφέρεις.
Αχ,αυτό το άγχος θα με φάει!!!! Αυτόν πάντως αν δεν τον τακτοποιήσω θα σκάσω!Θα βρω τρόπο,δεν ξέρω πως αλλά θα τον πιάσω.....Μέχρι και να τον στριμώξω και να τον πάρω αγκαλιά να τον πάω κουβαλώντας στον γιατρό σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω πόσα κιλά είναι,μην με πάει αυτός σε κανα γιατρό τελικά.... :p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εχουμε και στο φόρουμ πολλές αγγελίες, που μπορείς να δεις.
Δεν χάνεις τίποτα.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Δεν υπάρχει ακριβές ποσό. Αλλά καλό είναι να μπορείς να αντιμετωπίσεις κάποια πολυδάπανη θεραπευτική αγωγή, εξετάσεις κτλ

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Αν δεν εισαι ερωτευμενος ή κολλημενος με καποια φυλη(πραγμα που δεν βλεπω να συμβαινει στην περιπτωση σου) η υιοθεσια αδεσποτου απο τον δρομο ή την φιλοζωικη ειναι μονοδρομος.

Υπαρχουν αμετρητα διαμαντακια που περιμενουν απλα καποιον να δει την λαμψη τους. Ευχομαι να γινεις ενας απο αυτους και να μας παρουσιασεις συντομα με υπερηφανια το φιλαρακι σου.

Ioannaze

Member
19 Νοεμβρίου 2013
8
0
Λογικα αναφερεσαι σε κληρονομικα προβληματα υγειας που ειχαν τα σκυλια αλλιως ειτε αδεσποτα ειτε απο εκτροφειο εχουν τις ιδιες πιθανοτητες να βγαλουν καποιο προβλημα υγειας, για να μην πω πιο πολλες τα σκυλια εκτροφειου καθως τα αδεσποτα επιβιωνουν σε πολυ χεοροτερες συνθηκες και κατα καποιο τροπο αποκτουν αντισωματα σε μικροβια κλπ.. αλλωστε ακομα και απο εκτροφειο δεν μπορεις να εισαι σιγουρη για κληρονομικες ασθενειες.. δεν νομιζω λοιπον οτι το θεμα ειναι κατα ποσο θα ειναι υγιες το ζωο αλλα αν θα διαθεσεις χρηματα για ν αγορασεις η σκυλακι η αν θα υιοθετησεις καποιο αδεσποτο..

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@Nefren Νομιζω οτι τα πραγματα ειναι απλα...αν αποφασισεις να υιοθετησεις καποιο σκυλακι..υπαρχουν εκει εξω...παρα παρα πολλα μουσουδια..μικροσωμα, μεγαλοσωμα, μεσαιου μεγεθους και σε διαφορες ηλικιες..κουταβια 2-3μηνων, εφηβα απο 5-9μηνων ενηλικα απο 1 ετους και ανω και φυσικα υπερηλικα που απλα χρειαζονται καποιον να τα αγαπησει τα τελευταια χρονια της ζωης τους. Ολα τα παραπανω..μπορεις να τα εκπαιδευσεις και να τα μεγαλωσεις με σωστες βασεις και ωντας ημιαιμα...εχεις παντα την παραμετρο "εκπληξη οσο αφορα τον χαρακτηρα και το μηκος ζωης τους και μια μικρη ερευνα που λεει οτι συνηθως τα ημιαιαμα παρουσιαζουν λιγοτερα προβληματα υγειας! Απο την αλλη το πουντλ toy ειναι ενα μικροσωμο μουσουδι το οποιο δεν μαδαει καθολου...χρειαζεται χτενισμα ανα τακτα διαστηματα οπως και οποιοδηποτε αλλο σκυλακι..απαραιτητα εναν καλο γκρουμερ να στο κουρευει οταν ζεσταινει ο καιρος αλλα και να σου δειξει πως περιποιεισαι το τριχωμα του για να μην γινει τζιβες(οποτε ενα 30ευρω για γκρουμερ [2 ισως και 3 φορες τον χρονο] θα μπει στα παγια εξοδα σου...να το χεις κατα νου)! Κατα τ'αλλα οι υπολοιπες παραμετροι ειναι ιδιες...βολτα και αναγκη για εκτονωση...καθως και τυχον απροοπτοι τραυματισμοι! κατσε σκεψου τι θες...πριν την αποκτηση του μικρου σου φιλου...και αναμενουμε νεοτερα σου καθως ακι φωτο του μικρου σου φιλου οταν με το καλο τον αποκτησεις!

NefRen

Active Member
25 Δεκεμβρίου 2012
39
0
39
Αν δεν εισαι ερωτευμενος ή κολλημενος με καποια φυλη(πραγμα που δεν βλεπω να συμβαινει στην περιπτωση σου) η υιοθεσια αδεσποτου απο τον δρομο ή την φιλοζωικη ειναι μονοδρομος.

Υπαρχουν αμετρητα διαμαντακια που περιμενουν απλα καποιον να δει την λαμψη τους. Ευχομαι να γινεις ενας απο αυτους και να μας παρουσιασεις συντομα με υπερηφανια το φιλαρακι σου.

Ακριβώς!Ναι τελικά νομίζω ότι όντως είναι μονόδρομος και μάλλον θα σας ανεβάσω φωτό με την νέα κόρη(αν βρω πως ανεβαίνουν οι φωτογραφίες....).Αν την προλάβω δηλαδή και δεν μου την πάρει άλλος....