Αδέσποτα φατσουλίνια!

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Γεια και χαρα σας,
Μολις τωρα μπηκα μεσα στο σπιτι απο ενα τρελο παιχνιδι με δυο αδεσποτακια(?)!
Ας τα παρουμε με την σειρα πριν δυο μερες μια φιλη μου, που μενει απεναντι, μου ειπε οτι ειδε ενα ντογκο και ενα αλλο αγνωστης ρατσας να περιφερονται στον δρομο..Σημερα ημουν εξω και τα ειδα και εγω, μιλαμε επαθα!Ειναι πολυυυυυ φιλικα και πολυυυυ ομορφα το ενα οπως ειπα και πριν ειναι μια κυρια ντογκο καθαροαιμη και λιγο φοβικη..ο αλλος μου εχει κλεψει την καρδια μοιαζει αρκετα με ευρασιατικο....και πρεπει να ειναι μικροτερο απο ενος ετους, το κοβω για 6-7 μηνων..Τωρα μπηκα μεσα, γτ πηγαν τα ατιμα και δαγκωναν ενα αμαξι και μολις χτυπησε ο συναγερμος ετρεξαν και εφυγαν.:(Ελπιζω να ξαναερθουν, να τα ταισω κιολας.Θελω να τα βοηθησω, τι να κανω?Μεσα στο σπιτι δεν μπορω να τα παρω.Τι να κανω?Σκεπτομαι να κρατησω το ενα:-|

Επισης εχω αποκτησει και μια αλανιαρα γατα:D, δεν με αφηνουν να την φερω μεσα στο σπιτι, αλλα μια χαρα βολευεται και εξω...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καταρχήν να εκτιμήσεις κατα πόσον είναι "υιοθετήσιμα" και άρα αν θες να μπεις στη διαδικασία να τα μαζέψεις. Αν αποφασίσεις θετικά (που έτοιμο σε βλέπω.... ;) ) τα πας σε προστατευμένο περιφραγμένο χώρο, τα ταϊζεις, τα ποτίζεις και αμέσως μετά τα πας στον κτηνίατρο. Τα εμβολιάζεις, τα αποπαρασιτώνεις και βλέπεις αν χρειάζονται και τίποτε άλλο κτηνιατρικό. Τα βγάζεις καλές φωτογραφίες και τα αναρτείς παντού, στο διαδίκτυο αλλά και στη γειτονιά σου με αφίσες (αμα φτάσεις σ'αυτο το σημείο, σου δίνουμε περισσότερες πληροφορίες αν χρειάζεσαι). Οσο είναι μαζί σου, αν μπορείς τους μαθαίνεις και πέντε πράγματα (πχ να ανέχονται το λουρί, να περπατάνε συμπαθητικά και γενικά ότι μπορείς).

Αυτά!
Ελπίζω να ξαναγυρίσουν! :)

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Και εγω το ελπιζω να ξαναερθουν!Ειναι δυσκολο να βρω χωρο..αυτο με σταματα.Υπαρχει ενας περιφραγμενος που βαζω την Γκρετα καμια φορα, εχει σπιτακι αλλα ειναι μικρος για δυο σκυλια..Ομως απο το τιποτα..Επισης κανει να τα φερω σε επαφη με την Γκρετα?

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
To θυληκο δεν μπορείς να το στειρώσεις;
Αν μείνει ακομα λίγο έξω σίγουρα θα ζευγαρώσει.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Και εγω το ελπιζω να ξαναερθουν!Ειναι δυσκολο να βρω χωρο..αυτο με σταματα.Υπαρχει ενας περιφραγμενος που βαζω την Γκρετα καμια φορα, εχει σπιτακι αλλα ειναι μικρος για δυο σκυλια..Ομως απο το τιποτα..Επισης κανει να τα φερω σε επαφη με την Γκρετα?
Εννοείς για τη Γκρέτα αν κάνει ή γι'αυτά? Εκείνη αν είναι εμβολιασμένη, δεν έχει φόβο. Εκείνα μπορούν να κολλήσουν διάφορα, αλλά μπροστά στο περιβάλλον του δρόμου, προφανώς η επαφή με ένα φροντισμένο δεσποζομενο σκυλί είναι το λιγότερο που θα πρεπει να σε απασχολεί. Αν ο χώρος είναι πανω κάτω σαν ένα χώρο καταφυγίου ή κέννελ, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ιδιο χώρο θα είχαν και σε μια πανσιόν άλλωστε. Και θα είναι προσωρινό, μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Γι'αυτό σε ρώτησα κατα πόσον πιστεύεις οτι είναι υιοθετήσιμα. Το ντογκάκι αν δείχνει καθαρόαιμο, θα ζητηθεί πολύ, αλλά πρεπει να προσέξεις πολύ που θα το δώσεις.

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Θα δω τι θα κανω....ειλικρινα θελω να τα κρατησω και τα δυο...Αν τα παρω μεσα στον περιφραγμενο χωρο λετε να γαβγιζουν?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Θα δω τι θα κανω....ειλικρινα θελω να τα κρατησω και τα δυο...Αν τα παρω μεσα στον περιφραγμενο χωρο λετε να γαβγιζουν?
Αν υπαρχει χωρος περιφραγμενος να τα βαλεις εκει... και ας ειναι και μικρος... καντο! Αν ασχολεισαι λιγο μαζι τους δε θα γαυγιζουν πιθανοτατα. Τις περισσοτερες φορες τα αδεσποτα εκτιμανε το οτι τα μαζευεις απο το δρομο και συνεργαζονται. Πηγενετε στον κτηνιατρο να τα δει. Ισως εχουν chip. Πριν κανεις οτιδηποτε πρεπει να κανουν εξετασεις αιματος για καλαζαρ και ερλιχια. Το εμβολιο δεν ειναι σημαντικο σε σκυλια αυτης της ηλικιας. Επισης, drontal αναλογα με το βαρος τους. Βγαλτα φωτογραφιες και ανεβασε τα σε στο νετ παντου απο τωρα.

Ευχομαι να τα βρεις... Με τη Γκρετα πως τα πανε? Παιζουν?

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Δεν τα εφερα σε επαφη με την Γκρετα...Περιμενω σημερα ολη μερα μπας και ξαναερθουν, λογικα το βραδυ, σαν χθες...Θα εχω και την Γκρετα.Μαλλον θα τα παρω σημερα κιολας!Θα σας δειξω και φωτο τους, αν μπορεσω και βγαλω καμια...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν