Αγρίεψε πρώτη φορά! Πώς το κόβω από τη ρίζα του;

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
πόσο γρουσούζα μπορεί να είμαι;
Πριν λίγο μου ξέφυγε από το δωμάτιο και πήγε με κάποιον μαγικό τρόπο στα σκουπίδια και πήρε μια χαρτοπετσέτα (προφανώς κάποιος είχε σκουπιστεί γιατί είχε ντομάτα πάνω) και πήγα να του την πάρω και μου γρύλιζε πολύ! και τον παίρνω αγκαλιά και μου γρύλιζε όταν πήγαινα το χέρι μου στο πρόσωπό του. και μόλις τον ακούμπησα κάνει ένα γμφ και κατάπιε την χαρτοπετσέτα!
ολόκληρη!
Περιμένω μπας και κάνει εμετό. δεν θα κοιμηθώ σήμερα μήπως χρειαστεί κτηνίατρο.
Φοβάμαι :(
αλλά του φώναξα πάρα πολύ όταν μου γρύλιζε κι εκείνος μου γρύλιζε παραπάνω. και φοβόμουν μην με ξαναδαγκώσει.
Δεν ειναι αγαπη να παρεις το κοκκαλο η οτιδηποτε απο το στομα του σκυλου. Δεν θα τον προστατεψεις ετσι απο τη φολα. Αν εσενα καποιος εκει που ετρωγες μια λιχουδια σου την αρπαζε, τι θα εκανες; το λιγοτερο θα τον αρχιζες στα μπινελικια, ε αυτο κανει και οσκυλος με το δικο του τροπο. Μην ξεχνας κιολας οτι υπαρχουν σκυλια και σκυλια, αλλο μπορει να κατσει να του βαλεις το χερι μεχρι το λαρυγγα και αλλο να σου γρυλιζει οταν εχει κατι στο στομα κι εσυ πας να του το παρεις. Ο σκυλος πρεπει να ξερει τη θεση του αλλα κι εσυ πρεπει να ξερεις τα ορια του σκυλου, σχεση αμοιβαιου σεβασμου. Οσο για τη χαρτοπετσετα μην ανυσιχεις τιποτα δεν παθαινουν, θα τη χωνεψει μια χαρα η το πολυ πολυ να την κανει εμετο. Αλιμονο αν παθει κατι απο χαρτοπετσετα.

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Διαφωνώ. Φυσικά και πρέπει να μπορώ να του πάρω το φαγητό από το στόμα οποιαδήποτε στιγμή, π.χ. γιατί μπορεί να χρειαστεί αν τρώει κάτι επικίνδυνο (π.χ. κόκκαλο). Το να με αφήνει ο σκύλος μου δεν είναι φυσικά επίδειξη τσαμπουκά από εμένα, απλά η σχέση με το σκύλο πρέπει να είναι τέτοια, που ο σκύλος να το ανέχεται αδιαμαρτύρητα γιατί προφανώς θα ξέρει ότι το κάνεις για κάποιο λόγο, γιατί η σχέση που έχεις μαζί του τον έχει οδηγήσει στο να αφήνεται σε εσένα καθώς σε εμπιστεύεται 100%. Το να γρυλλίσει ο σκύλος όταν του παίρνεις το φαγητό, μπορεί να είναι εκ πρώτης όψεως φυσιολογικό (προστατεύει το φαγητό του), κατά την γνώμη μου όμως η σχέση και η εμπιστοσύνη (και η θέση του στην αγέλη και η αναμφισβήτητη εκ μέρους του αναγνώρισή σου ως αρχηγό) μεταξύ σας θα έπρεπε να τον κάνει να το υποστεί αδιαμαρτύρητα, επειδή του το κάνεις ΕΣΥ. Για δε το δάγκωμα, το θεωρώ ανεπίτρεπτο.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εγω εχω δυο. Απο τη μια μπορω και της το παιρνω αδιμαρτηρητα, στην αλλη εχουμε θεμα αλλα λογω μεγεθους δεν εχει και πολλα περιθωρια. Ολα εξαρτωνται και απο το χαρακτηρα του σκυλου, τη ρατσα του και το μεγεθος του. Ποιος θα επερνε το κοκκαλο απο εναν ποιμενικο καυκασου;

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
pintsie το ότι σε δάγκωσε είναι πολύ σοβαρό και κατά τη γνώμη μου πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον προκειμένου να μην το ξανακάνει (δυστυχώς δεν μπορώ να προτείνω κάτι). ούτε είναι πρακτική να τον παίρνεις αγκαλιά όταν γρυλίζει γιατί ίσως το εκλαμβάνει για καλό.

εγώ έχω δύο σκυλιά. στον άρη (ελλ.ποιμ.) μπορώ να του πάρω το πιάτο, το φαγητό ακόμη και μέσα από το στόμα του. έχει τύχει στο χωράφι που τα αμολάω να βρει κανένα κοκαλάκ,ι που τα πετάνε οι διάφοροι για τις γάτες, κι επειδή δεν το γουστάρω του ανοίγω το στόμα, αφού πρώτα τον κυνηγήσω για να τον πιάσω, και του το πετάω έξω.
όσο για τη ρούνη (γκόλντεν) εκεί τα πράγματα είναι λίγο πιο ζόρικα. δεν αφήνει. όσο υπάκουο είναι αυτό το σκυλί, τόσο διαολίζεται με το φαγητό. και ειδικά αν πρόκειται για κόκαλο, τότε μαύρο φίδι που μας έφαγε.... αλλά δεν φτάνει στα άκρα. ξέρει ότι δεν την παίρνει...

πραγματικά μακάρι να βρεις λύση στο πρόβλημά σου, γιατί είναι κρίμα να είσαι με το φόβο. (μήπως αυτό φταίει;;;;)

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Δεν το άφησε και με δάγκωσε.. απλά "ανανέωσε" το δάγκωμά του στο κόκκαλο κι έτσι πήρε και το δάχτυλό μου. Τουλάχιστον, αυτό κατάλαβα ότι έκανε. Δεν μου φάνηκε να μου το έφαγε επίτηδες το δάχτυλο. Μόλις ούρλιαξα το άφησε.
Αλλά από χθες έχει αρχίσει να γρυλίζει και να γαβγίζει χωρίς λόγο και να δαγκώνει με το παραμικρό.
Σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι από πόνο στα δόντια (κουνιούνται πααααααρα πολύ) κι έτσι απλά αδιαφορώ και του δίνω να μασάει πράγματα. και με το που με δαγκώνει έστω και καταλάθως, του φωνάζω ΜΗ και τον "παρατάω" και κάνω σα να μην υπάρχει μέσα στο σπίτι. Αν συνεχιστεί αυτό θα δω τι θα κάνω.
Μακάρι να είναι αυτό που σκέφτομαι και να ηρεμήσει μετά από λίγο.. :(

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Παντως το Ακιτα θελει απο τωρα να το μαθει καλα αυτο...

γιατι οτι ειναι δικο του θα το προστατευσει σθεναρα...
και το φαγητο του ειναι ΔΙΚΟ του
οποτε... μαθηματα

επισεις αν τρωει λαιμαργα μην το αφηνεις... να ηρεμει πρωτα και μετα
αυτη η βιασυνη για το φαγητο οταν υπαρχει δεν ειναι καλο... και οδηγει στα ακρα συνηθως

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Pintsie
αφου σε δαγκωσε και συνεχειζει να γρυλιζει μην ξανα αφησεις περιθωρια για κανενα λογο...
γιατι θα μαθει ετσι και θα νομιζει πως 8α κανει οτι θελει
το οτι εφαγε την χαρτοπετσετα πιχι για εκεινο ειναι νικη

στην παραμικρη ενδειξη μια φωνη και αν το συνεχιζει σε δωματιο αμεσως
και συμβουλες απο εκπαιδευτη

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
υπερηρωα δεν εχεις αδικο,αλλα απο την αλλη μεσα απο την εκπαιδευση θα μαθει κ το που πρεπει να διεκδηκει.απο εκει κ υστερα,δεν ειναι ελλειψη σεβασμου το να του παρεις το πιατο.εγω το λεω κ επιμενω,οτι πρεπει να ταιζονται κ με εντολη κ να σταματανε κ οταν τους λες.πρεπει να καταλαβουμε οτι ειναι πολυ χρησιμο.σημαντικοτατο δε,το οτι ξερει πολυ καλα το "αστο" κ καλο ειναι να το δοκημασετε σε διαφορα σεναρια.

το να μπορουμε να παρουμε κατι απο το στομα του σκυλου μας ειναι πολυ πολυ σημαντικο.μην το βλεπετε τοσο ανθρωπινα.οταν θελω αφηνω το πιατο ,οταν θελησω το παιρνω.δεν θα το κανω συνεχεια,αλλα του επενθυμιζεις πολλα πραγματα ετσι.στο στομα του σκυλου πρεπει να μπορουμε να εχουμε αμεση προσβαση.

απο εκει κ υστερα,οπως ειπαν κ καποιοι φιλοι πιο πανω,δοκημασε να του δινεις κατι απο το χερι σου την ωρα που τρωει.προσεχε ομως,αυτο που θα του δωσεις ,να ειναι καλυτερο απο αυτο που τρωει.σκοπος του παιχνιδιου αυτου ειναι το να συνδιασει το χερι σου με κατι καλο.στην πορεια,θα φτασεις σε σημειο να παιρνεις το μπωλ απο εκει χωρις προβλημα κ φυσικα μετα θα επιβραβευεις κ με κατι καλυτερο.ετσι θα κερδησεις την εμπιστοσυνη του σκυλου κ θα μπορεις να παρεις κ κατι απο το στομα του αν χρειαστει.

προσπαθησε να αρχησεις να του μαθαινεις κ να μην τρωει μονος του αλλα να τρωει αφου την αφηνεις.επισης,δεν δινουμε λεμονι σε σκυλο.το ρυζακι λαπα αρκει.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Δεν χρειάζεται να γίνονται μάχες για να πάρεις κάτι από το στόμα του σκύλου.Ούτε θεωρώ καλό να τον βουτήξεις και να του ανοίξεις το στόμα,εφόσον δεν έχει μάθει το ''άστο''.
99% των περιπτώσεων ο σκύλος εφόσον ξέρει το ''άστο'' δεν θα χρειαστεί να έρθεις σε ''ρίξη''μαζί του,κάτι που πάντα θα πρέπει να αποφευγουμε.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εχει δικαιο ο δοκτωρας,συν του οτι πολλες φορες το να προσπαθεις να παρεις κατι απο το στομα τους ,αποτομα κ με τραβηγμα,τους μοιαζει κ με παιχνιδι...οπωτε αλλαζει πολυ το σκηνικο.

Astarte

Active Member
6 Μαρτίου 2011
43
0
Σήμερα της ανέμειξα το ρύζι με την ξηρά τροφή και την τάισα χρησιμοποιώντας και το χέρι μου. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, ήταν πολύ ήρεμη. Όταν της αφήνω το μπωλ κάτω τη βλέπω και "τσιτώνει". Δεν της παίρνω ποτέ κάτι με τη βία από το στόμα, της λέω απλά "άσ'το" και μαλακώνει το δάγκωμα για να το πάρω ή και το αφήνει κάτω (ευτυχώς στη βόλτα με την εντολή δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, ό,τι πιάνει το αφήνει με τη μία).
Σχετικά με το αν "κάνει" να μπορείς να τους πάρεις το φαγητό, έχω την εντύπωση ότι στον αρχηγό της αγέλης τα άλλα ζώα δε γρυλίζουν. Για να σου αγριέψει σημαίνει ότι δε σε βλέπει ως Άλφα. Όσοι έχετε παραπάνω γνώση, το πιστεύετε αυτό;

ΥΓ: Ευχαριστώ για το χιντ με το λεμόνι!
ΥΓ2: Πίντσι νομίζω ότι με το να πάρεις το ζώο αγκαλιά "ενθάρρυνες" την κτητικότητα...

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Να σας πω την αλήθεια φοβήθηκα αρκετά..
γιατί αυτό που λέτε (να τρώει με εντολή) το κάνω.
Παλιά του έλεγα μόνο κάτσε.
Τώρα του λέω κάτσε και μείνε και του λέω "φάε τώρα" και τότε τρώει (δεν τρώει σχεδόν ποτέ όλο του το φαγητό και απομακρύνεται οπότε του το παίρνω έτσι κι αλλιώς μέσα σε 15-20 λεπτά).
Όμως δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να μου γρύλισε, εφόσον, κι άλλες φορές του έχω πάρει φαγητό από το στόμα (πάλι είχε πάει στα σκουπίδια και είχε πάρει κόκαλα κοτόπουλου) και ούτε μου είχε γρυλίσει ούτε αντιστάθηκε πολύ. Πάντως, σήμερα του έδωσα αυτή την παγωμένη πετσέτα που λέγαμε σε ένα άλλο θέμα και δεν έχει βγάλει κιχ από εκείνη την ώρα (ούτε έχει κάνει "απόπειρα" να δαγκώσει) οπότε σκέφτομαι μήπως το δάγκωμα και το γάβγισμα αυτές τις μέρες είναι από πόνο.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Σχετικά με το αν "κάνει" να μπορείς να τους πάρεις το φαγητό, έχω την εντύπωση ότι στον αρχηγό της αγέλης τα άλλα ζώα δε γρυλίζουν. Για να σου αγριέψει σημαίνει ότι δε σε βλέπει ως Άλφα. Όσοι έχετε παραπάνω γνώση, το πιστεύετε αυτό;
Δεν πιστεύω πως είναι έτσι ακριβώς.
Μπορεί σε όλα ο σκύλος να σε αποδέχεται σαν ''Α'',αλλά να παρουσιάζει μια κτητικότητα με το φαι του,κάτι το οποίο δεν είναι σπάνιο.

Σε γενικές γραμμές αν δεν αφήσεις το πρόβλημα να παραγίνει,με δυο-τρία κολπάκια δεν θα έχεις πρόβλημα.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Σήμερα της ανέμειξα το ρύζι με την ξηρά τροφή και την τάισα χρησιμοποιώντας και το χέρι μου. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, ήταν πολύ ήρεμη. Όταν της αφήνω το μπωλ κάτω τη βλέπω και "τσιτώνει". Δεν της παίρνω ποτέ κάτι με τη βία από το στόμα, της λέω απλά "άσ'το" και μαλακώνει το δάγκωμα για να το πάρω ή και το αφήνει κάτω (ευτυχώς στη βόλτα με την εντολή δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, ό,τι πιάνει το αφήνει με τη μία).

ΥΓ: Ευχαριστώ για το χιντ με το λεμόνι!
ΥΓ2: Πίντσι νομίζω ότι με το να πάρεις το ζώο αγκαλιά "ενθάρρυνες" την κτητικότητα...
τον πήρα αγκαλιά γιατί δεν μπορούσα να τον πιάσω αλλιώς (λόγω μεγέθους) .
Ευχαριστώ όμως. δεν το ήξερα αυτό. :(
να σε ρωτήσω κάτι; όταν του αφήνεις το πιάτο, το τρώει με τη μία το φαγητό ο δικός σου; ή παίρνει λίγο λίγο και κόβει βόλτες το δωμάτιο και το τρώει ;

Astarte

Active Member
6 Μαρτίου 2011
43
0
τον πήρα αγκαλιά γιατί δεν μπορούσα να τον πιάσω αλλιώς (λόγω μεγέθους) .
Ευχαριστώ όμως. δεν το ήξερα αυτό. :(
να σε ρωτήσω κάτι; όταν του αφήνεις το πιάτο, το τρώει με τη μία το φαγητό ο δικός σου; ή παίρνει λίγο λίγο και κόβει βόλτες το δωμάτιο και το τρώει ;
Τη βάζω να κάτσει μπροστά στο crate της, βάζω το μπωλ με το φαγητό μέσα στο crate (ανοιχτή η πόρτα) και περιμένει μέχρι να της πω τη μαγική λέξη "τσιτσί" και τότε μπορεί να αρχίσει...
Μόλις αδειάσει το μπωλ της της το παίρνω επί τόπου.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Λάθος αντιμετώπιση!

Δεν πρέπει να παίρνουμε έτσι οτιδήποτε από τον σκύλο!

Τον σεβόμαστε και του μαθαίνουμε το "άστο"!

Το θέμα είναι ότι στόχευσε στο δάγκωμα για να πιάσει το αντικείμενο ή είχε στόχο εσένα?

Όπως και να χει προσπάθησε να αναπτύξεις καλύτερη σχέση μαζί του!

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Στέλιο, σε μένα το λες αυτό για το αν είχε στόχο το αντικείμενο ή εμένα;
Αν ναι, φάνηκε να είχε στόχο να πιάσει καλύτερα το κόκαλο.
αν δεν ρωτάς εμένα, σόρρυ!:p

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Οπως και να εχει, ρωτηστε εναν εκπαιδευτη και δειξτε του το τι κανει ο σκυλος. Εμεις απο μακρυα και απο περιγραφες οτι και να πουμε, υποθεσεις θα κανουμε.
Ακιτα χωρις εκπαιδευση, ειναι δυσκολη υποθεση. Το πιντσερ, ειναι πολυ ξεροκεφαλο σκυλι και πολυ κτητικο γενικα.
Παντως εγω τη δικια μου την εχω μαθει οτι μπορω να παρω το πιατο της οποιαδηποτε ωρα και στιγμη ενω τρωει. Το μονο που κανει ειναι να μου σπρωχνει το χερι να μην της το παρω αλλα ποτε δεν εχει γρυλισει καν. Της το επαιρνα οποιαδηποτε ωρα ομως απο 2 μηνων. Μαλιστα οταν της το επαιρνα, της το επεστρεφα βαζοντας μεσα ενα κομματακι λουκανικο και της ελεγα "μπραβο" που σημαινει πως το επαιρνα για καλο! Ο λογος δεν ειναι το καψονι, αλλα πως φοβαμαι επειδη εχω μωρο και γυναικα, μηπως καποια στιγμη γινει καμια στραβη και θελησει να προστατεψει το φαγητο της με αγριο τροπο.

Astarte

Active Member
6 Μαρτίου 2011
43
0
Οπως και να εχει, ρωτηστε εναν εκπαιδευτη και δειξτε του το τι κανει ο σκυλος. Εμεις απο μακρυα και απο περιγραφες οτι και να πουμε, υποθεσεις θα κανουμε.
Ακιτα χωρις εκπαιδευση, ειναι δυσκολη υποθεση. Το πιντσερ, ειναι πολυ ξεροκεφαλο σκυλι και πολυ κτητικο γενικα.
Παντως εγω τη δικια μου την εχω μαθει οτι μπορω να παρω το πιατο της οποιαδηποτε ωρα και στιγμη ενω τρωει. Το μονο που κανει ειναι να μου σπρωχνει το χερι να μην της το παρω αλλα ποτε δεν εχει γρυλισει καν. Της το επαιρνα οποιαδηποτε ωρα ομως απο 2 μηνων. Μαλιστα οταν της το επαιρνα, της το επεστρεφα βαζοντας μεσα ενα κομματακι λουκανικο και της ελεγα "μπραβο" που σημαινει πως το επαιρνα για καλο! Ο λογος δεν ειναι το καψονι, αλλα πως φοβαμαι επειδη εχω μωρο και γυναικα, μηπως καποια στιγμη γινει καμια στραβη και θελησει να προστατεψει το φαγητο της με αγριο τροπο.
Είναι πολύ μικρή ακόμα να την πάμε στον εκπαιδευτή, εδώ ο εκπαιδευτής θα την αναλάβει 8 μηνών (είμαστε και σε νησί, δεν έχουμε πολλές επιλογές).
Όπως είπα και παραπάνω το πρόβλημα το δικό μου ήταν μεμονωμένη περίπτωση, σήμερα ήταν πολύ καλή στο φαί (χρησιμοποίησα και τα κολπάκια που μου είπατε).

Πίντσι και το δικό σου από ό,τι βλέπω είναι μικρούλι, σωστά;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97