Αγορά Jack Russel

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Εσύ πόσο λες οτι θα μπορούσες να δώσεις για ένα εκτροφικό κουτάβι;

Ας πούμε μέχρι 400 ευρώ. Τα οποία μου φαίνονται εξαιρετικά πολλά, αλλά τόσα θα έδινα πιστεύω. Τα 600 και τα 1000 είναι απίστευτα τεράστιο ποσό (για μένα τουλάχιστον). Από φιλοζωική δεν το σκέφτομαι γιατί έχω κολλήσει με τη συγκεκριμένη ράτσα..

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Ξέρεις ότι δεν παίρνουμε ποτέ σκύλο από pet shop, από γέννες φίλων/γνωστών/συγγενών και από αγγελίες για "καθαρόαιμα" κουτάβια σε τιμή ευκαιρίας έτσι;
Από φίλους γιατί όχι, αν είναι αξιόπιστα και έμπιστα άτομα?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Από φιλοζωική δεν το σκέφτομαι γιατί έχω κολλήσει με τη συγκεκριμένη ράτσα..
Όταν λες έχεις κολλήσει τι εννοείς? Γνωρίζεις τις ιδιαιτερότητες της φυλής ? Είχες ποτέ επαφή με τέτοιο σκύλο ?

Όταν λες αξιόπιστα και έμπιστα άτομα τι εννοείς ? ότι ίσως θα στο δώσουν σε τιμή ευκαιρίας ?

Πολλές ερωτήσεις έχω :rolleyes:

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Όταν λες έχεις κολλήσει τι εννοείς? Γνωρίζεις τις ιδιαιτερότητες της φυλής ? Είχες ποτέ επαφή με τέτοιο σκύλο ?

Όταν λες αξιόπιστα και έμπιστα άτομα τι εννοείς ? ότι ίσως θα στο δώσουν σε τιμή ευκαιρίας ?

Πολλές ερωτήσεις έχω :rolleyes:

Ναι, ένας γνωστός μου έχει ένα τζακ ρασελ. Είναι εξαιρετικά ενεργητικά και δραστήρια.. Αυτός για παράδειγμα αγόρασε το σκυλί από ένα φίλο του σε τιμή από 500>> 250. Και μου είπε πως ψάχνει ένα αρσενικό τζακ ράσελ να το ζευγαρώσει και θα μου δώσει ένα. Αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του και θα αργήσει. Εγώ ψάχνω κάτι πιο άμεσο.. Εσύ έχεισ τζακ ράσελ?? (κρίνοντας από το αβαταρ )

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Ναι, ένας γνωστός μου έχει ένα τζακ ρασελ. Είναι εξαιρετικά ενεργητικά και δραστήρια.. Αυτός για παράδειγμα αγόρασε το σκυλί από ένα φίλο του σε τιμή από 500>> 250. Και μου είπε πως ψάχνει ένα αρσενικό τζακ ράσελ να το ζευγαρώσει και θα μου δώσει ένα. Αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του και θα αργήσει. Εγώ ψάχνω κάτι πιο άμεσο.. Εσύ έχεισ τζακ ράσελ?? (κρίνοντας από το αβαταρ )
Να επαναλάβω την ερώτηση μου.... γιατί θες ημιαιμο τζακ και να το πληρώσεις κι απο πάνω?

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Οταν περνουμε κουταβι απο γεννα γνωστου ενισχυουμε με αυτο τον τροπο τις ανεξελενγκτες και υπεραριθμες γέννες, πραγμα το οποιο τοσα χρονια εχει οδηγησει στα αμετρητα αδεσποτα στην χωρα μας. Αν σταματησουμε να περνουμε σκυλια κατα αυτον τον τροπο θα σταματησουν επιτελους οι ιδιοκτητες να τα ζευγαρωνουν αφου δε θα βρισκουν να τα δωσουν.
(ας μην αναφερουμε το θεμα της υγειας το οποιο ειναι εξισου σημαντικο)
Ενας σκυλος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ζευγαρωνει χωρις λογο...δεν παθαινουν τιποτα στην υγεια τους αν δεν ζευγαρωσουν και το σεξ δεν το εχουν αναγκη.
Οι οικογενιες που θα παρουν ενα κουταβι απ τον φιλο σου θα μπορουσαν να παρουν ενα ηδη υπαρχον σκυλι πραγμα που θα βοηθησει σιγα σιγα στην μειωση των αδεσποτων στη χωρα. Ετσι οχι μονο θα βοηθηθουν 5-10 σκυλια που ζουν στους δρομους...αλλα και αλλα τοσα, μιας και θα παρουν τη θεση τους στα καταφυγια.
Αν καποιος θελει καθαροαιμο, απευθυνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε εκτροφεις.
(σημειωση: καθαροαιμος λεγεται ο σκυλος που εχει Pedigree...οχι αυτος που μοιαζει με το καθαροαιμο, επομενως το κουταβι του φιλου σου οσο και να μοιαζει με το καθαροαιμο...δεν θα ειναι.)

Διαβασε το θεμα που σου παρεθεσε η fanzina παραπανω στο ποστ #25 και κανε μια μελετη στο φορουμ πριν παρεις οποιαδηποτε αποφαση.
Θελει σκεψη και ερευνα για το καλο του σκυλου σου (και ολων των σκυλων.)

Last edited:

Annallyne

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
73
1
Ο πρωην ιδιοκτήτης της Νίρα, ή μάλλον οι πρωην ιδιοκτήτες γιατί ηταν δυο από ό,τι καταλαβα,ήθελαν ρατσατο σκύλο γερμανικό ποιμενικό. Όταν το σκυλί ήρθε στα χέρια μου ήταν γεμάτο τσιμπούρια,χωρίς κολλάρο και ο ποιος ξέρει που ζουσε.Από ό,τι έμαθα σε μπαλκόνι αλλά δεν ειμαι και σιγουρη.Με τοσα τσιμπούρια μάλλον πιο πολυ σε χωματερή θα το έλεγα.Πήραν λοιπον τον ''ρατσάτο'' σκύλο'' από ιδιώτη ΄'η απο πετ σοπ-δεν ξέρω τελικά γιατί μια μου τα έλεγε έτσι μια γιουβέτσι.Τελοσπαντων,το σκυλί παρόλο που θεωρητικά είναι ρατσάτο,αν δεν το έπαιρνα εγώ δεν ξέρω που θα είχε καταλήξει.Το πιο πιθανό στους δρόμους.Δεν έψαχνα για τέτοιο σκύλο,ούτε ράτσα όμως δεν το μετάνιωσα ουτε για μια στιγμή.Την πήρα και ειναι 3 ετών και πραγματικά στο παιχνίδι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κουτάβι!Δε χρειάζεται αν δεν μπορείτε να διαθέσετε τόσα χρήματα να πάρετε από ιδιώτη.Ουσιαστικά και η Νίρα αν δεν την έπαιρνα θα κατέληγε στο δρόμο ή σε φιλοζωική.Αξίζει να δίνετε μια ευκαιρία στα σκυλιά από φιλοζωικές 'η από αυτους που δεν τα θέλουν πια και τα δίνουν.Κι ας μην ειναι κουτάβια.Ειχα και πιο παλιά σκυλί αλλά τέτοια επικινωνία δεν την είχα.Τα σκυλιά όταν τα παίρνεις από μια άθλια κατάσταση στην οποία ζούσαν στο ανταποδίδουν με τον πιο απίστευτο τρόπο.Για αυτό μην το σκέφτεσαι,ρίξε μια ματιά και στις φιλοζωικές.Σίγουρα κάποιο τζακ ρασελ από ιδιώτη οπως θέλεις κι εσύ να πάρεις θα είναι ήδη παρατημένο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn