Αγορά καθαρόαιμου

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Nα ρωτήσω εγώ κάτι άλλο ... ??

Γιατί πρέπει να κάνεις μία καλή πράξη μέσω της επιλογής του σκύλου σου ?

Είναι αυτό απαραίτητο ?

Σε πόσα άλλα θέματα στην ζωή σας κάνετε αυτήν την σκέψη ?

Καλό το ποστ. Αφήστε που Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ τρόποι να βοηθήσεις αδέσποτους σκύλους, χωρίς να υοθετήσεις κανένα.

Αν και πάλι, συμφωνώ με τον Denis. Που το γράφει οτι είμαι εγώ υποχρεωμένη να "μαζεύω" τα λάθη του κάθε π@π@ρα (το κάνω, χρόνια τώρα αλλά λέμε τώρα) ;;;
Γιατί πρέπει;

Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ λόγοι που δεν θα έπερνα ποτέ αδέσποτο (ημίαιμο ή καθαρόαιμο) και δεν θα τους αναφέρω γιατί ακούγεται λες κι απολογούμαι.
Κάνω κάτι ΚΑΚΟ για να απολογηθώ;

Αν θέλετε, μπρορείτε να το πάρετε κι έτσι: Δεν μου αρέσουν τόσο ΟΛΟΙ οι σκύλοι. Και ΔΕΝ είναι όλα τα καθαρόαιμα δείγματα μιας φυλής ΙΔΙΑ.

Επειδή ασχολούμαι 20 χρόνια με διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις και συχνά με αγριοκοίταζαν γιατί πάντα είχα καθαρόαιμο μαζί μου (κι σχεδόν πάντα ένα "φιλοξενούμενο" αδέσποτο προσωρινά) βρήκα τον τέλειο τρόπο να τους κλείνω το στόμα (ή τουλάχιστον να μην με ενοχλούν αυτοί που μισούν τα ποιοτικούς σκύλους).

Τους ρώταγα καρφί γιατί γέννησαν παιδί αντί να υοθετίσουν ένα από τα ΑΠΕΙΡΑ παιδάκια που δεν έχουν οικογένεια.

Μάσαγαν τα λόγια τους.... μπέρδευαν τη γλώσσα τους ...δεν ήξεραν τι να πούν.

"ΧΑΛΑΡΩΣΕ!" Απαντούσα. "Το έκανες από καθαρό εγωισμό! Μην ντρέπεσαι! Δεν έκανες κανένα κακό!!!! Δεν είναι ντροπή!
Οπως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ντροπή που δεν συμπαθώ όλα τα σκυλάκια το ίδιο, από ΚΑΘΑΡΟ ΕΓΩΙΣΜΟ."

Δέσποινα, κατάλαβα πολύ καλά πως εσύ μίλαγες μόνο για τον εαυτό σου. Δεν τα γράφω για σένα αυτά. Μην με παρεξηγείς.

Απλώς θέλω να δείξω το σκεπτικό μου (συμφωνεί απόλυτα και με τη Ρόττι) πως ο καθένας να κοιτάει τη "γούνα του" και να μην κρίνει άλλους που δεν κάνουν κανένα κακό. Το μένος μας (όλοι) ας το γυρίσουμε σ'αυτούς που πέταξαν τα σκυλάκια τους στο δρόμο και όχι σε άλλους φιλόζωους.

Σε σένα Δέσποινα έχω αυτά να πω:
Το να πάρεις σκυλάκι "άγνωστης προέλευσης" έχει περισσότερο ρίσκο (από κάθε άποψη) από το να πάρεις ένα από καλό εκτροφείο. Ακόμη και τα (πρώην)αγωνιστικά Γκρέι Χάουντ που λατρεύεις τόσο θέλουν ειδική φροντήδα και ΑΛΛΗ μεταχείρηση εφ' όρου ζωής από τα Γρέι που μεγάλωσαν φυσιολογικά. Θα το μάθεις μόλις ενδιαφερθείς πραγματικά γι' αυτά.

Μην τα παρουσιάζεις τόσο ονειρεμένα τα πράγματα (στη διάσωση σκύλων) γιατί δεν είναι έτσι. Απαιτείται και σ'αυτό το χόμπυ παιδεία και ψυχρή λογική πολλές φορές. Δεν αξίζουν ΟΛΟΙ όσοι υοθετούν τέτοια ζώα συγχαρητήρια. Οι μισή τουλάχιστον το κάνουν για εγωιστικούς λόγους (για να καλήψουν ανασφάλειες).

Συχνά το κάνουν γιατί είναι ανενημέρωτοι (όπως επισήμανε η Ρόττι) και μετά το μετανιώνουν... έχοντας πάρει τον σκύλο τσάμπα δεν το έχουν σε τίποτα να το πετάξουν πάλι στο δρόμο ("αφού ξέρει από τη πιάτσα").
Άλλοι πάλι (έχοντας χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα) συλλέγουν σκύλους/γάτες χωρίς κανένα όριο και καμία λογική, βασανίζοντας τα ζώα.

Π@π@ρες υπάρχουν παντού.. ΜΑΚΑΡΙ να ήταν τόσο εύκολο να τους κρίνουμε με βάση τα "αίματα"/προέλευση των σκύλων τους.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Dr. Zhivago, το πας στα ακρα.... κανεις δε "μισει τους ποιοτικούς σκύλους". Κανεις εδω δε μισει κανένα σκύλο... (ελπίζω...). Αν και δεν ξέρω τι εννοεις "ποιοτικούς". Ο όρος έχει άλλη έννοια για τον καθένα από μας.... ακόμα και ανάμεσα στα καθαρόαιμα, υπάρχουν προτιμήσεις..... κανεις δε μισεί όμως και σχεδόν όλοι είχαμε καθαρόαιμα για τον α ή β λόγο.

Το να πάρεις σκυλάκι "άγνωστης προέλευσης" έχει περισσότερο ρίσκο (από κάθε άποψη) από το να πάρεις ένα από καλό εκτροφείο.
Σ'αυτό συμφωνούμε, αλλά ποσους ξέρεις που να πηγαίνουν σε καλό εκτροφειο;; στην πράξη δε λειτοργεί το σύστημα. Μονο το σύστημα των πετσοπ λειτουργει προς το παρον.... και δε μπορεις να μου πεις ότι το ρίσκο δεν είναι εξίσου μεγάλο....(αναμεσα στα σκυλί του δρόμου και του πετσοπ).

Το μένος μας (όλοι) ας το γυρίσουμε σ'αυτούς που πέταξαν τα σκυλάκια τους στο δρόμο και όχι σε άλλους φιλόζωους.
Συμφωνώ και σ'αυτό, αν και δεν είδα μένος.... συζήτηση κάνουμε....

Μην τα παρουσιάζεις τόσο ονειρεμένα τα πράγματα (στη διάσωση σκύλων) γιατί δεν είναι έτσι. Απαιτείται και σ'αυτό το χόμπυ παιδεία και ψυχρή λογική πολλές φορές. Δεν αξίζουν ΟΛΟΙ όσοι υοθετούν τέτοια ζώα συγχαρητήρια. Οι μισή τουλάχιστον το κάνουν για εγωιστικούς λόγους (για να καλήψουν ανασφάλειες).
Προφανώς.... το είπα και παραπάνω.... εγω προσωπικά το σκύλο δεν τον πήρα για να βοηθήσω το σκύλο, αλλά για μένα! Σωτήρες δεν υπάρχουν.

Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ λόγοι που δεν θα έπερνα ποτέ αδέσποτο (ημίαιμο ή καθαρόαιμο)
Αυτό μου κάνει εντύπωση.... ποτέ κανένα αδεσποτο;; γιατί;; από περιέργεια ρωτάω, όχι για να απολογηθείς. Και γιατί εγώ δε βλέπω διαφορά στη σχεση μου με το καθαρόαιμο πετσοπενιο που είχα πριν και το αδεσποτο που έχω τώρα.

Πάντως στο μυαλό το δικό μου δεν έχει διαφορά το να θανατώσει εκτροφέας ένα υγειές καθαρόαιμο κουτάβι γιατι είχε το λάθος χρώμα ή ήταν πιο ντροπαλό, από το να παρατήσει κάποιος το σκύλο του στο δρόμο όταν τον βαρεθεί (ο θάνατος είναι απλώς πιο αργος).....

Αν συμφωνείς με το πρώτο, θα πρεπει να συμφωνείς και με το δεύτερο. Αν όχι, πρεπει να προτείνεις τι θα γίνουν τα καθαρόαιμα εκτός προτύπου κουτάβια (και κατ'επεκταση τα "μη τέλεια" καθαρόαιμα των δρόμων και τα ημίαιμα).

Π@π@ρες υπάρχουν παντού
Προφανώς συμφωνούμε και σ'αυτο!!!!:D:D:D

Last edited:

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
καλα θυμωμουν οτι κατι ειχαμε ξανασυζητηση!

κ απιστευτο μορφολογικα!
ξερεις μ ολες αυτες τις ζαρες...
ελα ρε δεσπινακη εισαι και ειδικη στην μορφολογια στα σαρπει? και δεν στο ειχα.

δεν νομίζεις ότι με το να υιοθετήσει αδέσποτο μαθαίναι και πεντε πράγματα παραπάνω και προωθείται και η κυνοφιλική παιδεία;;
πολυ σωστο!!

σ
θα υιοθετουσες την αγαπημενη σου φυλη παρα μονο αν ηταν κ "εξαιρετος"μορφολογικα!για ποια κυνοφιλικη παιδει μου μιλας τοτε?
αν και η ροτι σου απαντησε υπεροχα
Αυτό είναι κυνοφιλικη παιδεία: Υπευθυνότητα και γνώση.;)
δεν μας λες τι θεωρεις εσυ κυνοφιλικη παιδεια

και τα υπολοιπα κουταβακια ροτβαιλερ μη"εξαιρετος"ποιος θα τα παρει?
καποιος που εχει λιγοτερες απαιτησεις απο την ροτι. κανονικα ομως αυτα που δεν ειναι εξαιρετος θα επρεπε να στειρωθουν ή αν ο εκτροφεας ειναι τοσο "εμπειρος" να μην ζουν καν. Το εκτροφω σκυλια δεν ειναι "εχω σκυλακια κανω γουτσου γουτσου λαλα λαλα λαλα". εχεις υποχρεωση προς την φυλη να εκτρεφεις το καλητερο που μπορει

καποιος που τα ονομαζει κακεκτυπο και θα θεωρει οτι την πατησε με την "αγορα" του διοτι το παππουτσι του επεσε μικρο?
σαρεσει η δεν σαρεσει αγοραζεις ενα ζωο που το θες για συγκεκριμενη δουλεια. οπως ενας κτηνοτροφος αγοραζει μια κατσικα για να του κανει γαλα και μετα εσυ να φας κατσικακι γαλακτος.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Σαν εκτροφέας να πώ ότι η θανάτωση κουταβιών που δεν έχουν εμφανείς γενετικές δυσμορφίες και αναπηρίες απλά λόγω "ποιότητας" με βρίσκει τελειως αντίθετο, είναι αντίθετη με κάθε εκτροφική λογική και επίσης ότι δεν εφαρμόζεται τόσο συχνά όσο εννοείται σε αυτό το topic.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Dr. Zhivago, το πας στα ακρα.... κανεις δε "μισει τους ποιοτικούς σκύλους". Κανεις εδω δε μισει κανένα σκύλο... (ελπίζω...).

Το ξέρω πως εδώ δεν μισεί κανείς τους σκύλους. Αναφερόμουν στα μέλη φιλοζωικών οργανώσεων που κρατούν κακία σε όσους "χαλάνε" τον χρόνο και τα λεφτά τους ταϊζοντας καθαρόαιμα-αγορασμένα.

Αν και δεν ξέρω τι εννοεις "ποιοτικούς". Ο όρος έχει άλλη έννοια για τον καθένα από μας.... ακόμα και ανάμεσα στα καθαρόαιμα, υπάρχουν προτιμήσεις.....

Το λέω με την έννοια του ποιοτικού/ηθικού εκτροφείου.

Σ'αυτό συμφωνούμε, αλλά ποσους ξέρεις που να πηγαίνουν σε καλό εκτροφειο;; στην πράξη δε λειτοργεί το σύστημα. Μονο το σύστημα των πετσοπ λειτουργει προς το παρον.... και δε μπορεις να μου πεις ότι το ρίσκο δεν είναι εξίσου μεγάλο....(αναμεσα στα σκυλί του δρόμου και του πετσοπ).

Έχεις απόλυτο δίκιο το σύστημα δεν λειτουργεί. Αλλά δεν φταίνε εκείνοι που πήγαν σε καλό εκτροφείο γι' αυτό (το αντίθετο).
Ανάμεσα στο σκύλο του δρόμου και του πετσοπ, το του δρόμου έχει αναμφησβήτητα λιγότερο ρίσκο (εκτός βέβαια αν κατάγεται από σκύλους πετ-σοπ).

Αυτό μου κάνει εντύπωση.... ποτέ κανένα αδεσποτο;; γιατί;; από περιέργεια ρωτάω, όχι για να απολογηθείς. Και γιατί εγώ δε βλέπω διαφορά στη σχεση μου με το καθαρόαιμο πετσοπενιο που είχα πριν και το αδεσποτο που έχω τώρα.

Ζητάω πολλά από έναν σκύλο (σωματοφυλακά, συνέταιρο στη δουλειά, σκύλο εκθέσεων, θαρραλέο και αθλητικό σύντροφο για πολλά πράγματα).
Θα ήταν τρέλα να περίμενα τόσα πράγματα από ένα αδέσποτο, ή σκύλο απλά "μέτριας εκτροφής".
Παράληλα όμως, μπορώ έτσι να βοηθάω περισσότερα αδέσποτα από με το να υοθετούσα απλώς ένα (δεν μπορώ να μετρήσω πόσα έχω βοηθήσει να βρουν σπίτι). Σίγουρα πολλά περισσότερα απ' όσους με έχουν κατακρίνει για την "αδυναμία" μου στα καθαρόαιμα.

Πάντως στο μυαλό το δικό μου δεν έχει διαφορά το να θανατώσει εκτροφέας ένα υγειές καθαρόαιμο κουτάβι γιατι είχε το λάθος χρώμα ή ήταν πιο ντροπαλό, από το να παρατήσει κάποιος το σκύλο του στο δρόμο όταν τον βαρεθεί (ο θάνατος είναι απλώς πιο αργος).....

Αν συμφωνείς με το πρώτο, θα πρεπει να συμφωνείς και με το δεύτερο. Αν όχι, πρεπει να προτείνεις τι θα γίνουν τα καθαρόαιμα εκτός προτύπου κουτάβια (και κατ'επεκταση τα "μη τέλεια" καθαρόαιμα των δρόμων και τα ημίαιμα).

Δεν μπορώ να σκεφτώ για θανάτωση σκύλων που δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας (ή συμπεριφοράς). Πιστεύω όμως πως η ζωή στο δρόμο συνήθως είναι χειρότερη από έναν γρήγορο/ανώδυνο θάνατο.

Η λύση; Εκτός από αυτά που πρότεινε η Ρόττι (αυστηροί νόμοι) θα έπρεπε να στειρώνονται περισσότεροι σκύλοι (ελάχιστοι θα έπρεπε να αναπαράγονται). Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα υπερπληθυσμού του είδους, παγκοσμίως. Το βασικό όμως θα ήταν για μένα να υπάρχει καλύτερη παιδεία στα σχολεία (αρχές δημοτικού!) όσον αφορά τα ζώα όλα. Ξέρετε πόσα παιδιά δεν ξέρουν καν πως είμαστε κι εμείς ζώα;

Πάντα όμως θα υπάρχουν ημίαιμοι σκύλοι (και εγώ πιστεύω πως ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν για λόγους γεννετικής) όπως και πάντα θα υπάρχουν και καθαρόαιμα με προβλήματα.

Η παιδεία, όσο και να σ'ανησυχεί, ελλατώνοντας τις πιθανότητες να υοθετούνται σκύλοι από BYB, θα αυξήσει τις υοθεσίες αδεσπότων. Γιατί γνωρίζοντας ΓΙΑΤΙ θέλει σκύλο, και ΤΙ ΕΙΝΑΙ ο σκύλος, ο κόσμος δεν θα υοθετεί πια αδέσποτο από λύπηση ή τσιγκουνιά αλλά από συνειδητή απόφαση (αναγνωρίζοντας πως ο συγκεκριμένος σκύλος του ταιριάζει), όχι πια κυρίως "κατα λάθος".

Μόνο η παιδεία και οι αυστηροί νομοθεσία θα ελλατώσουν τις άσκοπες γέννες ΟΛΩΝ των σκύλων.
Κι αυτό καλό μόνο μπορεί να είναι.

(αυτοσχεδίασα με το χρώμα ελπίζω να πέτυχε!):p

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Για να καταλάβω...
Λέτε κάποιοι ότι αν υιοθετούσαμε αδέσποτα θα μειώναμε το πρόβλημα. Για την ακρίβεια, αν όλοι οι Έλληνες υιοθετούσαν αδέσποτα το πρόβλημα θα αυξανόταν γιατί η πλειοψηφία των ιδιοκτητών σκύλων δεν τους εμποδίζει να ζευγαρώνουν.
Μαθηματικά καθαρά αν όλοι οι Έλληνες ενημερώνονταν και έπαιρναν καθαρόαιμο από καλό εκτροφέα, γνωρίζοντας πέντε πράγματα για το τις προϋποθέσεις ζευγαρώματος το πρόβλημα θα λυνόταν. Ή όχι?
Υποθετική κατάσταση τόσο ουτοπική όσο η ιδέα ότι με την υιοθεσία ενός αδέσποτου βοηθάμε... Βοηθάει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ο ιδιοκτήτης αγορασμένου καθαρόαιμου που φροντίζει για τις στειρώσεις των αδέσποτων της γειτονιάς του.
Είτε, λοιπόν, πάρω αδέσποτο είτε αγορασμένο σκύλο θα εξακολουθεί να υπάρχει ο δίπλα αδέσποτος σκύλος και ο δίπλα ηλίθιος γείτονας που ζευγαρώνει τη σκύλα του σε κάθε οίστρο.
Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει όντως τα αδέσποτα να μην πάρει ΚΑΘΟΛΟΥ σκύλο. Να διαθέσει όσα χρήματα θα διέθετε για την φροντίδα του σκύλου στα 10 χρόνια κατά μέσο όρο της ζωής του σε στειρώσεις άλλων σκύλων και τροφές και εμβόλια για τα αδέσποτα της γειτονιάς του.
Έτσι, ναι, θα έχει βοηθήσει.

Τώρα... οι υπόλοιποι θέλετε σκύλο έτσι? ΕΝΑ σκύλο, άντε δύο άντε τρεις. Μην είστε εγωιστές... Μην καταδικάζετε τα υπόλοιπα φροντίζοντας μόνο 1, 2 ή 3... Δώστε τα χρήματα και τη φροντίδα σας στα αδέσποτα της γειτονιάς σας.
Και με μέτρο τα προσωπικά σας έξοδα. Υπάρχουν παιδάκια που πρέπει να φάνε, να ντυθούν, να πάνε στο γιατρό. Φυσικά και δεν θα κάνετε δικά σας, ούτε θα υιοθετήσετε! Φροντίστε αυτά!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Dr. Zhivago, συμφωνώ σε όλα τα μπλε!!! :):)

Λέτε κάποιοι ότι αν υιοθετούσαμε αδέσποτα θα μειώναμε το πρόβλημα.
Chloe, δεν νομίζω ότι είναι κανείς τόσο αφελής.... απλώς εγώ προσωπικά, είπα ότι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τις προσπάθειες για καλύτερη κυνοφιλική παιδεία (και εδώ νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι), ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ιδιαίτερες απαιτήσεις και παιρνουν σκυλιά απ'τα πετσοπ γιατι έχουν απλώς γλυκούλικες φάτσες, ας σκεφτούν λίγο και την πιθανότητα να μειώσουν κατα ένα τα αδέσποτα (οσο λίγο κι αν είναι αυτο), ικανοποιώντας παράλληλα και την επιθυμία τους για έναν ΑΠΛΟ σκύλο. Μονο σε αυτούς αναφέρθηκα εγώ. Οχι στους υπόλοιπους που έχουν ιδιαίτερους και συγκεκριμένους λόγους να πάρουν ράτσα.

Γιατι αυτος που αγοραζει απο πετσοπ ΣΥΝΗΘΩΣ ουτε τα χαρακτηριστικά ξέρει, ουτε τα προβλήματα ούτε τις απαιτήσεις... Οπότε ας πάρει τουλάχιστον το αδέσποτο που είναι εκ των πραγματων τυχαίο, αφου ετσι κι αλλιώς ΤΥΧΑΙΟ σκύλο αγοράζει.

Και κάτι τελευταίο, ας μην μπερδευουμε την κυνοφιλική παιδεία με τη επιθυμία για σκύλο συγκεκριμένων απαιτήσεων..... κατα τη γνώμη μου είναι ασχετο. Μπορει κάποιος να έχει κυνοφιλική παιδεία και παρολα αυτά να γουστάρει το τυχαίο, το ανάμικτο. Σ'αυτό συμφωνώ απόλυτα με τον dr. Zhivago που είπε
Γιατί γνωρίζοντας ΓΙΑΤΙ θέλει σκύλο, και ΤΙ ΕΙΝΑΙ ο σκύλος, ο κόσμος δεν θα υοθετεί πια αδέσποτο από λύπηση ή τσιγκουνιά αλλά από συνειδητή απόφαση (αναγνωρίζοντας πως ο συγκεκριμένος σκύλος του ταιριάζει), όχι πια κυρίως "κατα λάθος".
Το μόνο που λέω είναι να βοηθήσουμε όλοι ο κάθε ενδιαφερόμενος να ανακαλύψει πραγματικά τι θέλει (είτε αυτό είναι καθαρόαιμο από εκτροφέα, είτε αδέσποτο του τάδε χαρακτήρα και μορφολογίας), και να είναι συνειδητοποιημένος!!!

Δε νομίζω ότι κατα βάθος διαφωνούμε.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Ευθανασια στα αδεσποτα.....ευθανασια στα μη εξαιρετα καθαροαιμα.....μηπως τελικα να κανουμε ευθανασια στους ανθρωπους?
ποιοι ειναι αυτοι που θα καθορισουν την ζωη των ζωων?
δεν ειδα κανεναν "ανθρωπινο" νομο που να θανατωνει καποιο μωρο που δεν μοιαζει με την angelina jolie ουτε με τον brat pit!
ψεμματα υπηρχε ο χιτλερ!συμφωνα με την παραπανω λογικη του παραλογου δεν καταλαβα γιατι τον σκοτωσαν, δικαιωμα του δεν ηταν να μην γουσταρει τις φατσες των εβραιων?δικαιωμα του δεν ηταν να κανει εκτροφη σε μια "φυλη" που ανταποκρινοταν στις απαιτησεις του?
ηταν ρατσιστης απλα!....δυστυχως αυτο διχνουν και μερικοι απο εσας!!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ευθανασια στα αδεσποτα.....ευθανασια στα μη εξαιρετα καθαροαιμα.....μηπως τελικα να κανουμε ευθανασια στους ανθρωπους?
ποιοι ειναι αυτοι που θα καθορισουν την ζωη των ζωων?
δεν ειδα κανεναν "ανθρωπινο" νομο που να θανατωνει καποιο μωρο που δεν μοιαζει με την angelina jolie ουτε με τον brat pit!
ψεμματα υπηρχε ο χιτλερ!συμφωνα με την παραπανω λογικη του παραλογου δεν καταλαβα γιατι τον σκοτωσαν, δικαιωμα του δεν ηταν να μην γουσταρει τις φατσες των εβραιων?δικαιωμα του δεν ηταν να κανει εκτροφη σε μια "φυλη" που ανταποκρινοταν στις απαιτησεις του?
Εσυ απο ολες τις δημοσιευσεις που προηγηθηκαν, αυτο καταλαβες? :-?
Εκτός από αυθαίρετα συμπεράσματα και χυδαίους χαρακτηρισμούς έχεις να προσφέρεις κάτι άλλο στη συζήτηση? Αν θέλεις να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος φρόντισε να επιχειρηματολογήσεις και να τεκμηριώσεις την άποψη σου και άσε τις προσωπικές βολές και τη στείρα αντιπαράθεση.

Έλεος πια με την «καραμέλα» του ρατσιστή (κάτι πιο πρωτότυπο δεν βρίσκεις να γραψεις?) και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων!
Επί της ουσίας τι έχεις να πεις? Έχουν τεθεί ένα σωρό θέματα μεταξύ των οποίων το τι θεωρείς εσύ κυνοφιλικη παιδεία. Περιμένω να τοποθετηθείς.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
το εχω επαναλαβει δεκαδες φορες.οσο για τα επιχειρηματα νομιζω οτι το προηγουμενο μνμ τα λεει ολα!
για τις εντυπωσεις κ τις μ.........ιες εσυ εισαι αυτη που κραζει κ επιτηθεται.
εσυ γιατι δεν τοποθετησαι στο παραπανω μνμ?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Σε τι απ’ όλα τα ΑΣΟΒΑΡΑ να τοποθετηθώ?

- Στο αυθαίρετο συμπέρασμα σου ότι συμφωνούμε με την θανάτωση των αδέσποτων ζωων?
- Στο αυθαίρετο συμπέρασμα σου ότι συμφωνούμε με την θανάτωση των pet quality σκύλων?
- Στις άσχετες αναφορές σου στον ….Brat pit και την …Angelina Jolie?
- Στους χυδαίους χαρακτηρισμούς σου περί ρατσισμού?
- Στην προσβλητική σύγκριση κάποιων από εμάς με τον … Χίτλερ?

Μη χειρότερα…

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
-κανεις λαθος διοτι δεν συγκρινα κανεναν σας με τον χιτλερ!
-εκτος αν κανεις εκτροφη κ κατ επεκτασην ευθανασιες?
-δεν ειπα οτι συμφωνεις με την θανατωση αδεσποτων !
-σε ρωτησα ομως με την δικη σου λογικη τι θα απογεινουν ολα τα αδεσποτα που δεν υιοθετουνται κ με ολα τα καθαροαιμα που δεν ειναι εξαιρετα?
-εννοειται οτι σε αποκαλω ρατσιστρια οταν λες οτι δεν υιοθετεις οποιοδηποτε αλλο σκυλο εκτος απο rotweiler κ αυτο παρα μονο αν ειναι εξαιρετο, διοτι αυτες ειναι οι απαιτησεις σου απο εναν σκυλο!
αν δεν ειναι αυτο ρατσισμος τοτε τι ειναι?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Θέλω τα σκυλιά μου να μην χάνουν τρίχες
Θέλω μικρόσωμα που να χωράνε στα καλάθια που έχω στο ποδήλατο
Θέλω μικρόσωμα γιατί τα παίρνω πάντα μαζί στις διακοπές, αλλά επειδή στην ουσία προτιμώ τα μεγαλόσωμα, θέλω να μην έχουν χαρακτήρα μικρόσωμου
Θέλω να είναι κοινωνικά σκυλιά και όχι απ αυτά που δένονται μόνο με την οικογένεια τους
Θέλω να μην είναι φοβητσιάρικα
Θέλω να ξέρω σε τι συνθήκες έζησαν τις πρώτες 8 εβδομάδες
Θέλω να ξέρω ότι οι γονείς δεν είναι φορείς από ορισμένες κληρονομικές αρρώστιες
Θέλω να μου αρέσουν
...
...
...
Είμαι ρατσίστρια :confused::confused::confused:

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Εγώ πάλι θέλω να είναι στο στυλ του γιόρκι,δηλαδή μικρό κ σε τέτοια χρώματα.Μου αρέσουν πολύ κ τα μεγάλα αλλά τα μικρά είναι πιο βολικά μέσα στο σπίτι.
Δεν είναι ρατσισμός πιστεύω όταν διαλέγουμε μια συγκεκριμένη ράτσα κ δεν αδικούμε τις άλλες γιατί είναι θέμα γούστου κ όχι μόνο.
Αν ήταν στο χέρι μου με μεγάλο σπίτι κτλ. στάνταρ θα έπαιρνα 2-3 ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΡΑΤΣΑ.
Μέσα στο σπίτι είναι αλλιώς όμως..

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Ευθανασια στα αδεσποτα
ευθανασια γινεται στα αδεσποτα σε ολα τα "πολιτισμενα κρατη του κοσμου". αυτο που κανουνε εδω ειναι νομιζω οτι ποιο δικαιο απο την στιγμη που δεν μπορουν να τα μαζεψουν τα ζωντανα καπου

....ευθανασια στα μη εξαιρετα καθαροαιμα
Στην ελλαδα κανενας εκτροφεας δεν κανει ευθανασια σε κουταβι υγιει που δεν του αρεσει. δεν νομιζω οτι θα συμφωνουσε και κανεις.

.....μηπως τελικα να κανουμε ευθανασια στους ανθρωπους?
μονο στου λοβοτομημενους

Ποιοι ειναι αυτοι που θα καθορισουν την ζωη των ζωων?
αν σου εχει ξεφυγει εδω και κατι χιλιαδες χρονια που τα εχουμε εξημερωσει εμεις οριζουμε της ζωες τους. εδω οριζουμε τις ζωες των αγριων.

εχεις πετυχεις κανα νομο στο ζωϊκο βασιλειο που να θανατωνει τα μωρα που μοιαζουν στην αντζελινα και τον μπρατ?:D παντως το ζωίκο βασιλειο εχει μονον εναν κανονα, ο ισχυροτερος επιβιωνει μαλλων θα τον προτιμας απο οτιδηποτε αλλο

βασικα αυτοκτονησε;)
Ποιο βασικα ο χιτλερ δεν ηταν ρατσιστης! ελιτιστης ηταν. εκτος απο τους εβραιους δεν γουσταρω, και τους κουμμουνιστες, τους ομοφυλοφιλους, τους τσιγκανους και γενικα τους αντιφρονουντες.

μερικοι απο εμας ειμαστε οι χιτλερ της κυνοφυλιας!
μετα απο φασιστες των διαδυκτιακων φορουμ γιναμε και απο τουτο.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Θέλω τα σκυλιά μου να μην χάνουν τρίχες
Θέλω μικρόσωμα που να χωράνε στα καλάθια που έχω στο ποδήλατο
Θέλω μικρόσωμα γιατί τα παίρνω πάντα μαζί στις διακοπές, αλλά επειδή στην ουσία προτιμώ τα μεγαλόσωμα, θέλω να μην έχουν χαρακτήρα μικρόσωμου
Θέλω να είναι κοινωνικά σκυλιά και όχι απ αυτά που δένονται μόνο με την οικογένεια τους
Θέλω να μην είναι φοβητσιάρικα
Θέλω να ξέρω σε τι συνθήκες έζησαν τις πρώτες 8 εβδομάδες
Θέλω να ξέρω ότι οι γονείς δεν είναι φορείς από ορισμένες κληρονομικές αρρώστιες
Θέλω να μου αρέσουν
...
...
...
Είμαι ρατσίστρια :confused::confused::confused:
εισαι και εσυ μια απο εμας! θα σου κανω την τιμη να σε εχω διπλα μου οταν μας στησουν στα 11 βηματα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog