Ο καθε Εθνικος Κυνολογικος Ομιλος μπορει να εχει πολλους ομιλους σε επιπεδο φυλης, ομαδας φυλων, εργασιας, νομου, γειτονιας κτλ. Δεν εχει σημασια η ονομασια και δεν αφορα μονο εκτροφεις.Με την δικιά μου εμπειρία απο τα σωματεία θα ξανα πω αυτο που
είχα γράψει και παλεότερα.
Ο ΚΟΕ δεν θα έπρεπε σαν ανώτατη κυνολογική αρχη να εχει μελη
εκτροφείς αλλα σωματεία-συνδέσμους εκτροφέων και να λεγοτανε Ομοσπονδία Ελλήνων Εκτροφέων. Διαρθρωτικά αυτο ειναι το
σωστο. Ο καθε νόμος ή περιφέρεια με τον δικό της σύνδεσμο να
ειναι μελη της ΟΕΕ ή και ξεχωριστά οι όμιλοι της καθε φυλής να ειναι γραμμένοι σε αυτην και τα μελη του καθε ομίλου φυλής και στον
κατα τόπους σύλλογο.
google is your new best friend. πρώτο αποτέλεσμα ήταν http://www.koe.gr/index.php/el/ekdiloseis/dog-shows/programma-ektheseonρε παιδια συνεχεια διαβαζω να λετε για εκθεσεις? υπαρχει καποια λιστα με εκθεσεις που θα γινουν στο συντομο μελλον? μπορω να παω σαν βολτα να δω τι παιζει? ισως και με τον σκυλο μου για παρεα?
Φερει ευθυνη αν το μονο που θα ελεγξει θα ναι αν ειναι στη λιστα ενα ονομα ή οχι.ο ενδιαφερομενος αγοραστης φταιει που ο επισημος κυνολογικος ομιλος της χωρας μας εχει στις λιστες του εκτροφεις του κwλου;;
Το γενεαλόγιο αποδεικνύει ( και μαλιστα με μαχητο τεκμηριο) την καθαροαιμία του σκυλου. Δεν τη συστήνει. Μπορει καλλιστα ενας σκυλος να ειναι καθαροαιμος και να μην εχει πετιγκρι - για πολλους λογους. Οπως επισης πολυ ευκολα μπορουν να εχουν σκυλοι πετιγκρι και να μην ειναι καθαροαιμοι.Σκύλος που δεν είναι εγγεγραμμένος στο γενεαλόγιο ΔΕΝ είναι καθαρόαιμος.
Αφού καταφεύγεις στη σοφιστεία για να μου απαντήσεις, θα σε ρωτήσω κάτι διαφορετικό:Η αμφισβήτηση είναι η μητέρα της προόδου. Αν δεν αμμφισβητουνταν η επιπεδοτητα της γης ακόμα θα πίστευες ότι κάπου ξεχειλίζει ο ωκεανός
Στη σελιδα του ΚΟΕ εχει ημερολογιο εκθεσεων και αγωνων εργασιας.ρε παιδια συνεχεια διαβαζω να λετε για εκθεσεις? υπαρχει καποια λιστα με εκθεσεις που θα γινουν στο συντομο μελλον? μπορω να παω σαν βολτα να δω τι παιζει? ισως και με τον σκυλο μου για παρεα?
Οντως, όμως αυτα είναι ειδικές περιπτώσεις. Εγώ αναφέρομαι στον κανόνα και το πως πρέπει να γίνεται.Μπορει καλλιστα ενας σκυλος να ειναι καθαροαιμος και να μην εχει πετιγκρι - για πολλους λογους. Οπως επισης πολυ ευκολα μπορουν να εχουν σκυλοι πετιγκρι και να μην ειναι καθαροαιμοι..
Ο καθε Εθνικος Κυνολογικος Ομιλος μπορει να εχει πολλους ομιλους σε επιπεδο φυλης, ομαδας φυλων, εργασιας, νομου, γειτονιας κτλ. Δεν εχει σημασια η ονομασια και δεν αφορα μονο εκτροφεις.
Οι ομιλοι ομως για να λειτουργησουν και εχουν οποιοδηποτε νοημα πρεπει να υπαρχουν μελη προθυμα να αφιερωσουν τις γνωσεις τους, τον χρονο τους.
(και την ηρεμια τους πολλες φορες καθως σε καθε συλλογικη προσπαθεια υπαρχουν διαφωνιες).
Αυστηροτερα κριτηρια για καταλληλοτητα αναπαραγωγης μπορει να θεσει ο Εθνικος Ομιλος Φυλης.
Ειμαστε αρκετα μικρη πληθυσμιακα χωρα και αρκετα πισω στο θεμα του "εθελοντισμου".
ΛΑΘΟΣΑν και εσυ πιο πανω ειπες οτι ειναι ολοι του κ@λου, σωστα;
Καλως σας βρηκα,αν και ο χρονος ειναι περιορισμενος,παθαμε πθομητρα,μας ηρθε και ενα αδεσποτακι και μας υιοθετησε,χαμος (off topic)Ούτε εγώ θεωρώ εικόνισμα τον ΚΟΕ, θεωρώ μάλιστα ότι κάποια εκτροφεία που αφορούν τις δικές μου ομάδες σκύλων δε θα έπρεπε να υπάρχουν. Αλλά αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή. Απ' το να γκουγκλάρεις στα κουτουρού είναι ένας μπούσουλας, ειδικά για τον πρωτόπειρο που πάνε και ξετρυπώνουν είτε εντελώς άγνωστες φυλές, είτε φυλές που θέλουν ιδιαίτερο χειρισμό, ή έχουν αυξημένες απαιτήσεις.
Καλώς ξανάρθες
ισως σαν πελατες της επιχειρησης τους απλα,και με το να μην τους εχουμε στο απυροβλητο!@DORIS και πως θεωρείς οτι μπορούμε να αλλάξουμε τον ΚΟΕ προς το καλύτερο?Ο συνταξιούχος σε πληροφορώ οτι οταν έρθει η ώρα ΨΗΦΙΖΕΙ την εκάστωτε κυβέρνηση...άρα?!
Η αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο μέσα απο συμμετοχή...αλλιώς ας συζητήσουμε απλά φιλοσοφικά τι καλά που θα ήταν να άλλαζαν όλα...
Μα δε τους εχουμε στο απυροβλητο...απλά τους αφήνουμε να κάνουν οτι θέλουν με αυτο τον τρόπο.ισως σαν πελατες της επιχειρησης τους απλα,και με το να μην τους εχουμε στο απυροβλητο!
οτι θελουν κανουν,και εδω μεσα ισως καποιοι δεν το πηραν χαμπαρι,εμποριο σκυλιων απο ουγγαρια προεδροι και μελοι φυλων,τι να μπεις εκει να κανεις,να μας χαλασουν και μας;
Η αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο μέσα απο συμμετοχή...αλλιώς ας συζητήσουμε απλά φιλοσοφικά τι καλά που θα ήταν να άλλαζαν όλα...
τους προέδρους του έβγαλαν τα μέλη του ομίλου φυλής η εργασίας που ανήκουν, οπότε ας το παμε πιο πίσω στους όμιλους που είναι κατω από τον Κοε ? η να το παμε πιο πίσω στα μέλη του ΚΟΕ (πανω απο 100 αν θυμάμαι κατω απο 150 ) ή στα μέλη τον ομίλων που είναι κάτω από τον ΚΟΕ (και εκει πάνω απο 20 κατω απο 100 συνηθως ανά όμιλο )η στους υπόλοιπους σε όλους αυτούς που έχουν σκύλο με η χωρίς pd.ισως σαν πελατες της επιχειρησης τους απλα,και με το να μην τους εχουμε στο απυροβλητο!
οτι θελουν κανουν,και εδω μεσα ισως καποιοι δεν το πηραν χαμπαρι,εμποριο σκυλιων απο ουγγαρια προεδροι και μελοι φυλων,τι να μπεις εκει να κανεις,να μας χαλασουν και μας;