Τι γνώμη να σου πούμε, φίλε
@Lamprosxar ;
Δεν αγοράζουμε ζώα από αγγελίες
Τελεία.
υ.γ.1: Τι θα πει "με DNA";
υ.γ.2: Αυτό (K/b at/at) τι είναι; Γνωρίζεις;
άσχετη! με dna θα πει ότι είναι εφοδιασμένο με δεσοξυριβονουκλεϊνικό οξύ. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω ακριβώς, πρέπει να ρωτήσεις το υπουργείο συγκοινωνιών
Προς το θεματοθέτη που ελπίζω να μη με παρεξήγησε,
αν μου επιτρέπεις τι ακριβώς είναι αυτό που σε έχει κερδίσει στο χαρακτήρα του μπουλντόγκ;
Γενικά είναι επίφοβες οι αγορές από ιδιώτη, ακριβώς επειδή απαιτούνται γενετικές εξετάσεις των γονεών για αποφυγή μεταβίβασης σε ομοζυγωτία υπολειπόμενων, ή σε ετεροζυγωτία κυρίαρχων γονιδίων που ελέγχουν διάφορες παθήσεις που μπορούν να κάνουν κόλαση τη ζωή του σκύλου και τη δική σας. Στην ίδια κατηγορία υπάγονται και τα ζώα που προέρχονται από αμφίβολα εκτροφεία. Ειδικά δε σε μια φυλή με μεγάλη ευπάθεια. Και σε κάθε περίπτωση πέραν των προβλημάτων υγείας υπάρχουν και θέματα που αφορούν το σωστό χρόνο απογαλακτισμού και την κατάλληλη διαδικασία κοινωνικοποίησης που αν δεν έχουν γίνει σωστά και ανάλογα με τον τύπο του σκύλου στην κλίμακα κυριαρχικότητας ( αλλιώς χειρίζεσαι ένα φοβικό και αλλιώς ένα υπερκυρίαρχο σκύλο ) μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα συμβίωσης μη ελεγχόμενα και ειδικά από πρωτόπειρους.
Γνώμη μου, αν ο σκύλος είναι από επίσημο εκτροφείο, αφ' ενός πρέπει να μάθετε για ποιό λόγο τον αποχωρίζονται. Και σε κάθε περίπτωση να επικοινωνήσετε με τον εκτροφέα. Ναι μεν και καλά για να πάρετε πληροφορίες, αλλά κυρίως γιατί έμμεσα τον ενημερώνετε για πρόβλημα που προέκυψε με σκύλο δικής του γέννας, ή τον άνθρωπο στον οποίο έδωσε το σκύλο.