Αγορά Γερμανικού Ποιμενικού

efiny

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2010
65
0
πειραιας
υπαρχουν κουταβια που δε τρεχουν περα δωθε? κ αν ενα κουταβι ειναι ηρεμο δε μπορει να χαρακτηριστει ως τεμπελικο?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εκτροφειο ειναι και ο Λαζαρος...
Efiny ολα αυτα θα πρεπει να τα ρωτησεις στον super duper εκτροφεα που βρηκες!

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
συγνωμη αλλα κανετε πλακα τωρα????????εγω τον πηρα απο εκτροφειο βουλγαριασ 250ευρο χωρισ pedigree.με pedigree κοστιζουν 500ε παντωσ....

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
διαβασα το πρωτο λιγο κ δεν μου αρεσε οτι διαβασα...:(...απο την αλλη δεν ξερω..πολλοι σ δινουν κ καλα εγγυηση για εναν χρονο για τον σκυλο πωσ αμα παθει τιποτα στον αντικαταστατουν..τι ειναι αμαξι???????????εδω βολο παντωσ ολα τα κτηνητρια πουλανε σκυλια κ πηγαινουν οι ιδιοι οι κτηνηατροι εξωτερικο για να τα φερουν.με pedigree και τα λοιπα χαρτια,ταριφα 500-600ε...τι να πω δεν ξερω..900ε για σκυλο???σπιτι αγοραζω????γιατι σκεψου πωσ αμα ψαχτεις βρισκεις και κουταβι απο γερμανικους γονεις που μπορει να ειναι κ στην γειτονια σου...μιλαω σωστα?και να σου το δωσουν και 200ε...γιατι να μν το παρεισ και να πας σε εκτροφειο που θα πληρωσεισ τα μαλλιοκεφαλα σου???εφοσον εχεισ δει τουσ γονεισ παντα...σκεψου πωσ την σημερον ημερα 900-1400 που διαβασα στην αρχη για σκυλο ειναι υπερβολικα.εχω ακουσει και για 10000 γερμανικο ποιμενικο ομωσ...εκει και αν ειναι υπερβολη.εαν ημουν ο Ωνασης δεν θα το σκεφτομουν φυσικα.απο την στιγμη που το μεροκαματο βγαινει με υδρωτα θα ψαχτω πολυ και θα περιμενω..ο δικος μου αυτην την στιγμη πωσ σου φαινετε δηλαδη?και δεν ζητησα σκυλο για εκθεση αλλα για συντροφια.αν κ για συντροφοσ μπορει να γινει πολυ καλοσ εκθεσιακος αυτοσ κ αλλα πολλα σαν την περιπτωση μου..δηλαδη αμα ελεγα πωσ τον αγοραζα 800ε τον συγεκριμενο ειμαι σιγουροσ πωσ πολλοι θα λεγατε οοοοο ειναι πολυ καλος ενω τωρα πολλοι θα λενε μμμμ πολυ λιγα λεφτα τον πηρε οποτε μαπα θα ειναι.και το ατομο που μου εφερε τον σκυλο μου λεει αν θελεισ ελα μαζι μου Βουλγαρια και διαλεξε εσυ σκυλο.στην τιμη τον 250ευρο..χωρισ pedigree το ξαναλεω..αλλα δεν πηγα.απο οτι ειδες εχω ορεξη και να γραφω..:p

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
διαβασα το πρωτο λιγο κ δεν μου αρεσε οτι διαβασα...:(...απο την αλλη δεν ξερω..πολλοι σ δινουν κ καλα εγγυηση για εναν χρονο για τον σκυλο πωσ αμα παθει τιποτα στον αντικαταστατουν..τι ειναι αμαξι???????????εδω βολο παντωσ ολα τα κτηνητρια πουλανε σκυλια κ πηγαινουν οι ιδιοι οι κτηνηατροι εξωτερικο για να τα φερουν.με pedigree και τα λοιπα χαρτια,ταριφα 500-600ε...τι να πω δεν ξερω..900ε για σκυλο???σπιτι αγοραζω????γιατι σκεψου πωσ αμα ψαχτεις βρισκεις και κουταβι απο γερμανικους γονεις που μπορει να ειναι κ στην γειτονια σου...μιλαω σωστα?και να σου το δωσουν και 200ε...γιατι να μν το παρεισ και να πας σε εκτροφειο που θα πληρωσεισ τα μαλλιοκεφαλα σου???εφοσον εχεισ δει τουσ γονεισ παντα...σκεψου πωσ την σημερον ημερα 900-1400 που διαβασα στην αρχη για σκυλο ειναι υπερβολικα.εχω ακουσει και για 10000 γερμανικο ποιμενικο ομωσ...εκει και αν ειναι υπερβολη.εαν ημουν ο Ωνασης δεν θα το σκεφτομουν φυσικα.απο την στιγμη που το μεροκαματο βγαινει με υδρωτα θα ψαχτω πολυ και θα περιμενω..ο δικος μου αυτην την στιγμη πωσ σου φαινετε δηλαδη?και δεν ζητησα σκυλο για εκθεση αλλα για συντροφια.αν κ για συντροφοσ μπορει να γινει πολυ καλοσ εκθεσιακος αυτοσ κ αλλα πολλα σαν την περιπτωση μου..δηλαδη αμα ελεγα πωσ τον αγοραζα 800ε τον συγεκριμενο ειμαι σιγουροσ πωσ πολλοι θα λεγατε οοοοο ειναι πολυ καλος ενω τωρα πολλοι θα λενε μμμμ πολυ λιγα λεφτα τον πηρε οποτε μαπα θα ειναι.και το ατομο που μου εφερε τον σκυλο μου λεει αν θελεισ ελα μαζι μου Βουλγαρια και διαλεξε εσυ σκυλο.στην τιμη τον 250ευρο..χωρισ pedigree το ξαναλεω..αλλα δεν πηγα.απο οτι ειδες εχω ορεξη και να γραφω..:p

Ελα... πες την αληθεια...δεν διαβασες ολα τα παραπανω links...!
;)

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Μπράβο σου, που έχεις διάθεση να συζητήσεις χωρίς εντάσεις και να ακούσεις! :)

Για αρχή... διάβασε τα όλα! Καλό θα σου κάνει για να ενημερωθείς!
Αφού "μπήκες" στην κοινότητα των σκυλοϊδιοκτητών, καλό είναι να γνωρίζουμε τι συμβαίνει και να ενημερώνουμε τους επόμενους ενδιαφερόμενους! ;)

Καλά λες! Δεν είναι αμάξι... μπλούζα ή ό,τι άλλο... έχει ζωή!
Γι' αυτό το λόγο ακριβώς, θα έπρεπε να μας νοιάζει να παίρνουμε ζώα από ανθρώπους, που είναι ευαισθητοποιημένοι και δεν εμπορεύονται τη ζωή.

Άρα... όταν πας να πάρεις ένα ζώο από ένα pet shop (= puppy mill) ή από ένα B.Y.B. (= back yard breeder) πρέπει να ξέρεις ότι ήδη έχεις "καταδικάσει" τη μητέρα του κουταβιού σου σε συνεχή αναπαραγωγή προς όφελος των ιδιοκτητών της.
Που να αναφέρουμε και τις συνθήκες ζωής της έτσι; (Γι' αυτό σου είπα να googlάρεις τη λέξη puppy mills).
Δεν πιστεύω να είμαστε τόσο εγωκεντρικοί ώστε να μας νοιάζει το κουτάβι μας, αλλά όχι η μητέρα κι ο πατέρας του! :)

Επίσης, θα δεις σταδιακά ότι ένα σκυλί, αν είσαι σωστός ιδιοκτήτης, έχει πολλά έξοδα το μήνα κι αθροιστικά στα χρόνια... τα 1000 ευρώ που θα έδινες για την αγορά του... δεν είναι τίποτα! Συν ότι "αγοράζεις" ένα ζώο που θα σε συντροφεύει για 10+ χρόνια...
Δεν έχει να κάνει αν είσαι Ωνάσης ή όχι!
Θα δεις σιγά σιγά πώς θα σου φεύγουν τα λεφτά για τις τροφές, το σπιτάκι, το κρεβάτι, τα αντιπαρασιτικά, το κλουβί μεταφοράς και τις προληπτικές εξετάσεις 2 φορές το χρόνο και θα καταλάβεις τι εννοώ! ;)

Αλήθεια, δεν ξέρω τι κάνουν στο Βόλο οι κτηνίατροι, αλλά ο καθένας στη δουλειά του ξέρω εγώ!
Ο εκτροφέας στην εκτροφή, ο κτηνίατρος στην κτηνιατρική κι ο εκπαιδευτής στην εκπαίδευσή.
Δε θα πάρεις μπογιατζή να σου μάθει μαθηματικά!

Όσο για τον τύπο που το πήρες... Σίγα μην πίστευε ότι θα πας κι εσύ μαζί του! Μεταξύ μας... δουλειά τους είναι... ξέρουν να "πλάθουν" τους πελάτες τους!

Αν θες... γράφε μόνο λίγο πιο αραιά για να διαβάζονται τα κείμενά σου πιο εύκολα από τους υπόλοιπους!

Όλα αυτά... πολύ φιλικά... χωρίς να θέλω να σου χαλάσω τον ενθουσιασμό! :)
Να έχετε μία καλή συμβίωση με τον κούταβό σου και να είστε μαζί πολλά πολλά χρόνια... στα ευχάριστα και στα δυσάρεστα παρέα! ;)

Ελπίζω να μην ξέχασα πολλά....

edit: William, μη μου το χαλάς! :p

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Μπράβο σου, που έχεις διάθεση να συζητήσεις χωρίς εντάσεις και να ακούσεις! :)

Για αρχή... διάβασε τα όλα! Καλό θα σου κάνει για να ενημερωθείς!
Αφού "μπήκες" στην κοινότητα των σκυλοϊδιοκτητών, καλό είναι να γνωρίζουμε τι συμβαίνει και να ενημερώνουμε τους επόμενους ενδιαφερόμενους! ;)

Καλά λες! Δεν είναι αμάξι... μπλούζα ή ό,τι άλλο... έχει ζωή!
Γι' αυτό το λόγο ακριβώς, θα έπρεπε να μας νοιάζει να παίρνουμε ζώα από ανθρώπους, που είναι ευαισθητοποιημένοι και δεν εμπορεύονται τη ζωή.

Άρα... όταν πας να πάρεις ένα ζώο από ένα pet shop (= puppy mill) ή από ένα B.Y.B. (= back yard breeder) πρέπει να ξέρεις ότι ήδη έχεις "καταδικάσει" τη μητέρα του κουταβιού σου σε συνεχή αναπαραγωγή προς όφελος των ιδιοκτητών της.
Που να αναφέρουμε και τις συνθήκες ζωής της έτσι; (Γι' αυτό σου είπα να googlάρεις τη λέξη puppy mills).
Δεν πιστεύω να είμαστε τόσο εγωκεντρικοί ώστε να μας νοιάζει το κουτάβι μας, αλλά όχι η μητέρα κι ο πατέρας του! :)

Επίσης, θα δεις σταδιακά ότι ένα σκυλί, αν είσαι σωστός ιδιοκτήτης, έχει πολλά έξοδα το μήνα κι αθροιστικά στα χρόνια... τα 1000 ευρώ που θα έδινες για την αγορά του... δεν είναι τίποτα! Συν ότι "αγοράζεις" ένα ζώο που θα σε συντροφεύει για 10+ χρόνια...
Δεν έχει να κάνει αν είσαι Ωνάσης ή όχι!
Θα δεις σιγά σιγά πώς θα σου φεύγουν τα λεφτά για τις τροφές, το σπιτάκι, το κρεβάτι, τα αντιπαρασιτικά, το κλουβί μεταφοράς και τις προληπτικές εξετάσεις 2 φορές το χρόνο και θα καταλάβεις τι εννοώ! ;)

Αλήθεια, δεν ξέρω τι κάνουν στο Βόλο οι κτηνίατροι, αλλά ο καθένας στη δουλειά του ξέρω εγώ!
Ο εκτροφέας στην εκτροφή, ο κτηνίατρος στην κτηνιατρική κι ο εκπαιδευτής στην εκπαίδευσή.

Όσο για τον τύπο που το πήρες... Σίγα μην πίστευε ότι θα πας κι εσύ μαζί του! Μεταξύ μας... δουλειά τους είναι... ξέρουν να "πλάθουν" τους πελάτες τους!

Αν θες... γράφε μόνο λίγο πιο αραιά για να διαβάζονται τα κείμενά σου πιο εύκολα από τους υπόλοιπους!

Όλα αυτά... πολύ φιλικά... χωρίς να θέλω να σου χαλάσω τον ενθουσιασμό! :)
Να έχετε μία καλή συμβίωση με τον κούταβό σου και να είστε μαζί πολλά πολλά χρόνια... στα ευχάριστα και στα δυσάρεστα παρέα! ;)

Ελπίζω να μην ξέχασα πολλά....

edit: William, μη μου το χαλάς! :p

Xωρις να προσθεσει καποιος μια λεξη η εστω ενα σημειο, το παραπανω κειμενο ξεχωριζει απο πολλα αλλα ''καλωσορισματα'' για τις πληροφοριες που παρεχει και το απολυτα ευγενικο και ηθικο υφος του!

Ευγε Siouxsie ! :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
... όταν πας να πάρεις ένα ζώο από ένα pet shop (= puppy mill) ή από ένα B.Y.B. (= back yard breeder) πρέπει να ξέρεις ότι ήδη έχεις "καταδικάσει" τη μητέρα του κουταβιού σου σε συνεχή αναπαραγωγή προς όφελος των ιδιοκτητών της.
Το παραπανω ειναι ανακριβεια. Οι περισσοτεροι που χαρακτηριζονται byb κανουν μια δυο γεννες και πολυ συχνα χαριζουν τα κουταβια. Αρκετοι τα πουλανε σε μια συμβολικη τιμη για να βγαλουν τα εξοδα των σκυλιων τους.
Καμια σχεση με συνεχή αναπαραγωγή.

Επισης,τα κουταβια τους συνηθως δεν εχουν τα προβληματα χαρακτηρα, την καχεκτικότητα και την κλονισμενη υγεια που εχουν αρκετα συχνα τα κουταβια απο Puppy mills, επειδη οι συνθηκες του byb κατα κανονα ειναι πολυ καλυτερες.

Τα παραπανω επ'ουδενί δεν σημαινουν οτι πρεπει να τρεξουμε στον byb για κουταβι.

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
εχω δει τα εκσοδα ηδη..μα εδω τοσα πραγματα δεν θα επερνα για μενα οσο παιρνω για τον μικρο..σπιτακι του εχω φτιαξει μονοσ μου μαζι με εναν φιλο ξυλουργο που αμα το δειτε θα παθετε πλακα..με μελαμινη ξυλο μεγαλο σκεπη κτλπ...κ ο πατερασ μου φτιαχνει στρωματακ φτιαξαμε κατι σαν πατακι απο υλικο που ζεσταινει αρκετα για να μν κρυωνει ο μικροσ...τροφη του παιρνω καλη,παιχνιδια εχει-κλουβι μεταφορασ πηρα απο τον κτηνηατρο μου ενα 100αρι πολυ καλο κα το πηρα μεταχειρισμενο κ εδω κ ενα μηνα ο κτηνηατροσ δεν μ λεει τιμη..μου λεει παδα ελα μωρε μν ανχωνεσε θα σ πω καποια στιγμη...οποτε σπιτακι+κλουβι μεταφορας=130+157=287 εμενα μου κοστισαν σπιτακι+κλουβι μεταφορας=τζαμπα ολα...αυτο σημαινει πωσ ημουν κ λιγο τυχεροσ κ πωσ καμια φορα κανει καλο να εχεισ πολλεσ γνωριμιες και να εισαι ευχαριστα κοινωνικο και ατομο εμπιστοσυνης που ετσι καποιοσ μπορει να σ κανει πραγματα τζαμπα.δεντο ειπα πολυ αναλυ οσοι ειναι του εμποριου η τησ πιατσασ πιστευω πωσ με εποιασαν..μονο την τροφη πληρωνω ακριβα δηλ..τα υπολοιπα σκατολοιδια ειναι φτηνα σχετικα.ααα και ναι μπορει να εχεισ δικιο οτι το ειπε αυτοσ το να παω μαζι του ξεροντασ πωσ δεν θα παω..σωστη αποψη(επισησ δεν ξερω πωσ να τα γραφω τοσο καλα οπωσ τα στελνεις εσυ,πωσ γινετε ??:)...

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Το παραπανω ειναι ανακριβεια. Οι περισσοτεροι που χαρακτηριζονται byb κανουν μια δυο γεννες και πολυ συχνα χαριζουν τα κουταβια. Αρκετοι τα πουλανε σε μια συμβολικη τιμη για να βγαλουν τα εξοδα των σκυλιων τους.
Καμια σχεση με συνεχή αναπαραγωγή.
Θα συμφωνήσω μαζί σου harryf3, είναι ανακρίβεια! ;)
Στατιστικά στοιχεία δεν έχω βρει και μιλάω με βάση τα βιώματά μου...
Για παράδειγμα, στη "γειτονιά" μου υπάρχουν 2 υπέροχα αφεντικά, που το έχουν κάνει "επάγγελμα"... Μάλιστα η μία σκύλα είναι επιθετική, δεν ανέχεται ούτε χαϊβάνια αρσενικά, ενώ η άλλη απλά φοβική. :rolleyes:

bruno25, μπορείς απλά να πατάς που και που το enter στο πληκτρολόγιο σου, για να αλλάζει γραμμή! Να μην μπουκώνει το κείμενο και να μη μας βγαίνουν τα μάτια για να το διαβάσουμε!

Στο θέμα τώρα...
Το μήνυμά σου μας λέει,
να είστε κοινωνικοί και "κονεδιάρηδες" με τους σωστούς ανθρώπους, ώστε να γλιτώνετε τα περιττά έξοδα για το σκύλο σας..
Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με αυτό που σου έγραψα εδώ:

κι εδώ:
Κοινώς, σε ρωτάω αν κατάλαβες τι συμβαίνει στον τομέα "εμπόριο σκύλων" και κατ' επέκταση ζώων... στην Ελλάδα. Την υποτίμηση και την εκμετάλλευση της ζωής του ζώου με όφελος τα ΕΥΡΩ.

Μπορώ να θεωρήσω από τώρα ότι στο τέλος θα συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε... αλλά ας προσπαθήσουμε... :)

Υ.Γ. τις λέξεις "puppy mills" τις googlαρες τελικά ;!

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
xaxax..κατι ξερεις
παραπανω
μου
φαινετε...
πως τα παω?
καλα γραφω τωρα??χααχαχαχ
Με λιγα λογια,η Siouxsie σου λεει τι συμβαινει με τα puppy mills και τα pet shop.

Φαντασου λοιπον, μια εκταση με παρα πολλα στενα κλουβια,μεσα στα οποια υπαρχουν σκυλια( ολων των φυλων) τα οποια δεν βγαινουν ποτε απο εκει και το μονο που κανουν ειναι να ζευγαρωνουν.Ζουν μες στις ιδιες τις ακαθαρσιες τους,αν γαυγιζουν πολυ τους διαλυουν τις φωνητικες χορδες για να μην ''ενοχλουν'',τρωνε ελαχιστα και τα κουταβια αυτα διανεμονται σε ολη την Ευρωπη και τα πωλουν τα pet shop και οι εισαγωγεις σκυλων.
Δεν χρειαζεται να αναφερω τι προβληματα υγειας και συμπεριφορας παρουσιαζουν αυτα τα σκυλια...
Επισης,αν καποιο σκυλι δεν καταφερει να πουληθει απο το pet shop,μπαινει σε σακουλα και παει στα σκουπιδια.

Κυριοτερες εδρες των puppy mills ειναι η Ουγγαρια και η Σλοβακια.Περσι εκλεισαν και ενα εδω στην Ελλαδα,το οποιο ειχε σκυλια τα οποια με το ζορι επιβιωναν.

Στα ειπα οσο πιο απλα μπορω,αλλα μελη μπορουν να σου εξηγησουν καλυτερα τι συμβαινει λεπτομερως.

Φιλικα,
William.