Οι σκυλοι ειναι εδω και αιωνες ζωα συντροφιας. Τους εχουμε διπλα μας, μεσα στα σπιτια μας! Τα γουρουνια, τα προβατα κλπ τα εχουμε για αλλο λογο. Για το κρεας, το γαλα και το μαλλι αντιστοιχα. Ολα ζωα ειναι, αλλα καποια καλως η κακως προοριζονται για φαγωμα. Δεν νομιζω οτι τα σκυλια ανηκουν σε αυτη την κατηγορια. Και δεν ειναι μονο τα αδεσποτα... Εχουν αρχισει να βουτανε δεσποζομενα απο αυλες και κηπους..
Κοιτάξτε, διαφωνώ πάρα πολύ με τα άτομα που τρώνε σκύλους και η κουλτούρα τους με αηδιάζει. Ωστόσο για τους Κινέζους τα σκυλιά δεν είναι μόνον ζώα συντροφιάς, προορίζονται επίσης για φάγωμα. Σας έχω ξαναγράψει για τη φιλενάδα μου που είναι κυνόφιλη, παντρεύτηκε Κινέζο που δεν τρώει σκύλους, τρώνε όμως οι δικοί του που όταν την πρωτογνωρίσανε, την περάσανε για τρελλή διότι άρχισε να χαϊδεύει το σκυλί που είχανε σε ένα κλουβί διότι νόμιζε ότι επρόκειτο για το κατοικίδιο τους που το βάλανε σε crate. Είναι όμως η κουλτούρα τους και αντικειμενικά δεν μπορούμε να την κρίνουμε.
Τώρα βέβαια από την άλλη μεριά βρισκόμαστε στη χώρα μας, ή τελοσπάντων σε χώρα (εγώ) που δεν είθισται να τρώμε σκύλους. Κατά τη γνώμη μου το θέμα είναι απλό: πρέπει να περάσει νομοθεσία αν δεν υπάρχει ήδη, που να ορίζει ότι απαγορεύεται να σκοτώνει κανείς σκύλο, είτε πρόκειται για τους απολίτιστους δικούς μας Ελληνάρες, είτε για τους Κινέζους που το έχει η κουλτούρα τους. Όπως απαγορεύεται να κυνηγάει κανείς τις πάπιες και τις χήνες που ζουν έξω από το γραφείο μου στο Καλαμποκιστάν και φαντάζομαι ότι απαγορεύεται και στην Ελλάδα να σκοτώνει κανείς την οποιαδήποτε πανίδα χωρίς άδεια. Αν δεν το ορίζει ο νόμος, ή είναι ελλιπής (το πιθανότερο), τότε νομικά δεν υπάρχει ζήτημα.
Τέλος, αν ήμουν στη θέση της φίλης μου, δεν θα παντρευόμουν ποτέ άτομο του οποίου οι γονείς τρώνε σκύλους διότι τελείως υποκειμενικά πιστεύω ότι είναι αηδιαστικότατοι και ως γνωστόν, όποιος παντρεύεται κάποιον, παντρεύεται δυστυχώς και την οικογένειά του...
Edit: τώρα το είδα αυτό. Συμφωνώ απόλυτα με το Λαυρέντη. Οι Ινδοί θεωρούν ότι η αγελάδα είναι ιερό ζώο, άρα άμα κι εμείς είμαστε γι' αυτούς απολίτιστοι και σκληροί. Γι' αυτό προσωπικά δεν πάω να ζήσω στην Ινδία (καλύτερα να πα να πνιγώ). Αν πάω όμως, φαντάζομαι θα έχουν νομοθεσία που θα μου απαγορεύει να σφάζω τις αγελάδες και να τις τρώω. Και όταν ζούσα στην Τουρκία, δεν έτρωγα γουρούνι και απέφευγα να πίνω μπύρα σε ακτίνα λιγότερο από 8 χιλιόμετρα από τζαμί. Θα ζούσα ποτέ εκεί μόνιμα? Και πάλι, καλύτερα να πνιγώ. Αλλά είναι η χώρα τους και η κουλτούρα τους και θα τη σεβαστώ.