Αίσχος...

Status
Κλειδωμένο θέμα

KAKIA

Banned
Banned
9 Ιουνίου 2011
14
1
χανια
ειμαι απο χανια κ σημερα κοιτουσα ειδησεις στο τοπικο μασ καναλι κ τι ειδα????? εναν κινεζο που μενει στιο μυλοποταμο ρεθιμνου κ οι συχοριανοι του τοθ\υ εκαναν καταγκελια γτ ετρωγε σκυλια ελεος αν ειναι δυνατον να τον κρεμασουν τον ατιμο.κ το καταλαβαν απο σκυλακια που πειγενε σπιτι του κ μετα δεν εβγεναν ξανα κ απο τα αφτακια τους που εβρισκαν στον καδο

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Δυστυχως δεν ειναι η μονη περιπτωση... Πλεον καθε μερα ακουμε παρομοιες ειδησεις

Nek

Active Member
18 Μαϊου 2011
33
0
ναι τον πιασενε αλλα φαντασου ποσοι ακομα το κανουν??????????
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει παιδεία ούτε για γάτες ούτε για σκυλους,μόνο εμείς απο μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε ότι κάνουμε αλλα στατιστικά είμαστε πολυ λίγοι οπότε τα κρούσματα δεν προκειτε να σταματήσουν...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
στην χωρα του μπορει να ετρωγε σκυλους....απο την αλλη γιατι να διαφερει ο σκυλος απο το γουρουνακι ας πουμε?το γουρουνακι μπορουμε να το φαμε ,τον σκυλο οχι?λεω εγω τωρα...

gherudos,ας ερθουνε!!!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Παιδιά μη στραβώσει το θέμα ......όπως και άλλες φορές:)

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
στην χωρα του μπορει να ετρωγε σκυλους....απο την αλλη γιατι να διαφερει ο σκυλος απο το γουρουνακι ας πουμε?το γουρουνακι μπορουμε να το φαμε ,τον σκυλο οχι?λεω εγω τωρα...
Οι σκυλοι ειναι εδω και αιωνες ζωα συντροφιας. Τους εχουμε διπλα μας, μεσα στα σπιτια μας! Τα γουρουνια, τα προβατα κλπ τα εχουμε για αλλο λογο. Για το κρεας, το γαλα και το μαλλι αντιστοιχα. Ολα ζωα ειναι, αλλα καποια καλως η κακως προοριζονται για φαγωμα. Δεν νομιζω οτι τα σκυλια ανηκουν σε αυτη την κατηγορια. Και δεν ειναι μονο τα αδεσποτα... Εχουν αρχισει να βουτανε δεσποζομενα απο αυλες και κηπους..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Οι σκυλοι ειναι εδω και αιωνες ζωα συντροφιας. Τους εχουμε διπλα μας, μεσα στα σπιτια μας! Τα γουρουνια, τα προβατα κλπ τα εχουμε για αλλο λογο. Για το κρεας, το γαλα και το μαλλι αντιστοιχα. Ολα ζωα ειναι, αλλα καποια καλως η κακως προοριζονται για φαγωμα. Δεν νομιζω οτι τα σκυλια ανηκουν σε αυτη την κατηγορια. Και δεν ειναι μονο τα αδεσποτα... Εχουν αρχισει να βουτανε δεσποζομενα απο αυλες και κηπους..
Κοιτάξτε, διαφωνώ πάρα πολύ με τα άτομα που τρώνε σκύλους και η κουλτούρα τους με αηδιάζει. Ωστόσο για τους Κινέζους τα σκυλιά δεν είναι μόνον ζώα συντροφιάς, προορίζονται επίσης για φάγωμα. Σας έχω ξαναγράψει για τη φιλενάδα μου που είναι κυνόφιλη, παντρεύτηκε Κινέζο που δεν τρώει σκύλους, τρώνε όμως οι δικοί του που όταν την πρωτογνωρίσανε, την περάσανε για τρελλή διότι άρχισε να χαϊδεύει το σκυλί που είχανε σε ένα κλουβί διότι νόμιζε ότι επρόκειτο για το κατοικίδιο τους που το βάλανε σε crate. Είναι όμως η κουλτούρα τους και αντικειμενικά δεν μπορούμε να την κρίνουμε.

Τώρα βέβαια από την άλλη μεριά βρισκόμαστε στη χώρα μας, ή τελοσπάντων σε χώρα (εγώ) που δεν είθισται να τρώμε σκύλους. Κατά τη γνώμη μου το θέμα είναι απλό: πρέπει να περάσει νομοθεσία αν δεν υπάρχει ήδη, που να ορίζει ότι απαγορεύεται να σκοτώνει κανείς σκύλο, είτε πρόκειται για τους απολίτιστους δικούς μας Ελληνάρες, είτε για τους Κινέζους που το έχει η κουλτούρα τους. Όπως απαγορεύεται να κυνηγάει κανείς τις πάπιες και τις χήνες που ζουν έξω από το γραφείο μου στο Καλαμποκιστάν και φαντάζομαι ότι απαγορεύεται και στην Ελλάδα να σκοτώνει κανείς την οποιαδήποτε πανίδα χωρίς άδεια. Αν δεν το ορίζει ο νόμος, ή είναι ελλιπής (το πιθανότερο), τότε νομικά δεν υπάρχει ζήτημα.

Τέλος, αν ήμουν στη θέση της φίλης μου, δεν θα παντρευόμουν ποτέ άτομο του οποίου οι γονείς τρώνε σκύλους διότι τελείως υποκειμενικά πιστεύω ότι είναι αηδιαστικότατοι και ως γνωστόν, όποιος παντρεύεται κάποιον, παντρεύεται δυστυχώς και την οικογένειά του...

Edit: τώρα το είδα αυτό. Συμφωνώ απόλυτα με το Λαυρέντη. Οι Ινδοί θεωρούν ότι η αγελάδα είναι ιερό ζώο, άρα άμα κι εμείς είμαστε γι' αυτούς απολίτιστοι και σκληροί. Γι' αυτό προσωπικά δεν πάω να ζήσω στην Ινδία (καλύτερα να πα να πνιγώ). Αν πάω όμως, φαντάζομαι θα έχουν νομοθεσία που θα μου απαγορεύει να σφάζω τις αγελάδες και να τις τρώω. Και όταν ζούσα στην Τουρκία, δεν έτρωγα γουρούνι και απέφευγα να πίνω μπύρα σε ακτίνα λιγότερο από 8 χιλιόμετρα από τζαμί. Θα ζούσα ποτέ εκεί μόνιμα? Και πάλι, καλύτερα να πνιγώ. Αλλά είναι η χώρα τους και η κουλτούρα τους και θα τη σεβαστώ.

Last edited:

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Σωστα, και επειδη το σεβομαι απολυτα αυτο αν καποια στιγμη βρισκομουν στη χωρα τους δεν θα ετρωγα μπριζολα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πιστεύω ότι άμα θέλουμε ως Έλληνες να μην τρώνε οι Κινέζοι σκύλους θα πρέπει επίσης να μη θέλουμε οι Ελληνάρες να σκοτώνουν και βασανίζουν σκύλους. Οπότε θα πρέπει να περάσουμε κατάλληλη νομοθεσία. Δε θα τους θεωρήσω εγκληματίες, αλλά η δική μου κουλτούρα δεν το επιτρέπει. Και όσο ζουν στη χώρα μου θα φροντίσω να ζούνε σύμφωνα με τις συνήθειές ΜΟΥ. Στη δική τους χώρα δε θα τους κάνω τον κεχαγιά. Μπορώ να διαμαρτυρηθώ διεθνώς να σταματήσουν να τρώνε σκύλους, αλλά πέραν αυτού, εκεί σταματά η δική μου ελευθερία.

Για μένα προέχει η επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων και η εισαγωγή σωστής νομοθεσίας.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Δεν θεωρουμε το σκυλο ως κατι ιερο, δεν τον προοριζουμε ομως σε καμια περιπτωση για την κατσαρολα. Και ναι, θεωρω οτι οταν ζεις σε μια ξενη κοινωνια πρεπει να σεβεσαι τους κανονες της (γραπτους η αγραφους). Σε μια χωρα που εχει τα σκυλια σαν ζωα συντροφιας και σοκαρει η βρωση σκυλων, οχι δεν πρεπει να φας. Οπως και γω αντιστοιχα δεν θα παω στην ταδε χωρα που εχουν σαν ιερο ζωο την αγελαδα η το γουρουνι για να φαω μπριζολα, η στο Αφγανισταν και να φορεσω μινι. Καθε χωρα εχει τα ηθη και εθιμα της, που οσο "χαζα" και να μας φαινονται πρεπει να τα σεβομαστε

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Νομίζω οτι στο Αφγανιστάν δεν θα φοράγαμε μινι για να μην μας λιθοβολήσουν και όχι λόγω σεβασμού, εξάλλου δεν ξέρουμε αν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν τους αρέσει να μην φοράνε μινι!!!

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Τους αρεσει δεν τους αρεσει ετσι εχουν τα πραγματα και δεν φορανε. Και δεν μπορει να παει καποιος και να προκαλεσει κανοντας το αντιθετο. Τελοσπαντων αυτο ειναι εντελως ασχετο με το θεμα, σαν παραδειγμα το ανεφερα πως οταν βρισκεσαι σε μια χωρα με συγκεκριμενα ηθη και εθιμα και συνηθειες, δεν πρεπει να προκαλεις.
Το ιδιο τοτε ισχυει και για εμας. Μπορει και μας να μας αρεσε αν τρωγαμε κρεας σκυλου δεν θα το κανουμε ομως. Γιατι τα αγαπαμε, ειναι η παρεα μας, τα φιλαρακια μας κπλ. Ε, δεν μπορω λοιπον να ξερω οτι ο γειτονας μου, τρωει σκυλια γιατι στη χωρα του ειναι κατι φυσιολογικο.

Status
Κλειδωμένο θέμα