ΑΣΚΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΥ

τακις

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
47
2
Καλησπερα, εχω ενα γερμανικο ποιμενικο 4 χρονων του οποιου η δραστηριοτητα ειναι μετρια,δηλαδη 2-3 μισαωρες βολτες με το λουρι καθημερινα.Πολλες φορες για ασκηση την βαζω κα πηδαει εμποδια υψους ενος μετρου περιπου μεχρι να σταματησει μονη της ενω αλλες φορες τρεχει παραλληλα με το αυτοκινητο για 100-200 μετρα περιπου.Εδεχεται να καταπονηθουν οι αρθρωσεις της? Ευχαριστω εκ των προτερων.

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
40
Κω
Καλησπέρα Φίλε Τάκη κ Χρόνια πολλά , αν είναι υγειής ο σκυλος σου , δλδ από δυσπλασίες, σωστά κιλά κ τα λοιπά , νομίζω πως και τα δίπλα να του έκανες δεν θα είχε θέμα !! Κατάλαβες από κάπου ότι ζορίζεται ;; Επίσης , πρόσεχε τη βόλτα με το αυτοκίνητο , γιατί μου φαίνεται επικίνδυνο για το ζώο , φαντάσου να χρειαστεί να φρενάρεις απότομα η να αλλάξεις κατεύθυνση ! Επίσης για τρεξίματα κ λοιπά να αποφεύγεις τσιμέντο κ άσφαλτο !! Ανέβασε καμία φωτο να την καμαρώσουμε !!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Η εκγύμναση των μυών θα πρέπει να έχει μία λογική συνέχεια!

Η καθημερινότητα της σκύλας σου δεν είναι ικανή να δώσει στο σωματάκι της την μυική δύναμη για να μπορεί να πηδάει...1 μέτρο εμπόδια!
Για μένα προσωπικά το σκυλί δεν το χειρίζεσαι σωστά όσον αφορά την γυμναστική του και από ποιότητα και από ποσότητα!

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η βόλτα δεν θεωρείται εκτόνωση, ουτε άσκηση, ούτε γυμναστική.
Γυμναστική θεωρείται η πρόκληση μυών με προοδευτικό τρόπο ούτως ώστε να μπορείς να προκαλείς τους μύες αλλά και να τους ξεκουράζεις ώστε να ντύσουν τον χόνδρο χωρίς να τον επηρεάσουν, καθώς και η επανάληψη.

Ένα καλύτερο πρόγραμμα με προοδευτική γυμναστική θα ήταν το ελεύθερο τροτάρισμα(ελαφρύ τρέξιμο). Ακόμη πιο καλό θα ήταν να βάλεις και κάποια αντίσταση ώστε η σκύλα να πατάει καλά στο έδαφος. Κάπως έτσι με τον καιρό αρχίζεις και χτίζεις πόδια και φτάνεις σε ένα σημείο που λες ότι μπορείς να της βάλεις πιο απαιτητικές ασκήσεις.

Οι ασκήσεις με μπαμ-μπαμ εκτόνωση, δηλαδή μπαλάκια με απότομα φρεναρίσματα και επιταχύνσεις, πηδήματα εμποδίων δεν κάνουν καλό σε αγύμναστο σκύλο.

Μπορεί να μην πάθει κάτι η σκύλα, μπορεί να πάθει! Κανείς δεν ξέρει! Εγώ σου μιλάω καθαρά για την προοδευτικότητα που θα πρέπει να υπάρχει στην γυμναστική. Δεν διαφέρει και πολύ από εμάς. Και εμείς όταν πάμε στο γυμναστήριο και είμαστε αγύμναστοι δεν κάνουμε super sets με την μία!

Εγώ προσωπικά, όταν ήταν μικρός τον έτρεχα με το αυτοκίνητο για πιο ευκολία!

Έτρεχα εγώ joking μπροστά και είχα κάποιον να με ακολουθεί με το αυτοκίνητο κρατώντας το λουρί έξω από το παράθυρο με τον σκύλο να τροχάζει και να πατάει καλά. Σε ελεγχόμενο περιβάλλον(χωματόδρομο). Πάνω-κάτω τον χωματόδρομο με επαναλήψεις και διακοπές! Μετά έβαλα το ποδήλατο ως άσκηση(Dog Cycling).Βέβαια εκεί δεν τραβούσε, χαλαρό τροτάρισμα, και έτσι φτιάξαμε και την αντοχή μας!

• Like
Reactions: mareco

τακις

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
47
2
Καλησπέρα Φίλε Τάκη κ Χρόνια πολλά , αν είναι υγειής ο σκυλος σου , δλδ από δυσπλασίες, σωστά κιλά κ τα λοιπά , νομίζω πως και τα δίπλα να του έκανες δεν θα είχε θέμα !! Κατάλαβες από κάπου ότι ζορίζεται ;; Επίσης , πρόσεχε τη βόλτα με το αυτοκίνητο , γιατί μου φαίνεται επικίνδυνο για το ζώο , φαντάσου να χρειαστεί να φρενάρεις απότομα η να αλλάξεις κατεύθυνση ! Επίσης για τρεξίματα κ λοιπά να αποφεύγεις τσιμέντο κ άσφαλτο !! Ανέβασε καμία φωτο να την καμαρώσουμε !!

Attachments

• Like
Reactions: ripper2.1

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Εγώ προσωπικά, όταν ήταν μικρός τον έτρεχα με το αυτοκίνητο για πιο ευκολία!

Έτρεχα εγώ joking μπροστά και είχα κάποιον να με ακολουθεί με το αυτοκίνητο κρατώντας το λουρί έξω από το παράθυρο με τον σκύλο να τροχάζει και να πατάει καλά. Σε ελεγχόμενο περιβάλλον(χωματόδρομο). Πάνω-κάτω τον χωματόδρομο με επαναλήψεις και διακοπές! Μετά έβαλα το ποδήλατο ως άσκηση(Dog Cycling).Βέβαια εκεί δεν τραβούσε, χαλαρό τροτάρισμα, και έτσι φτιάξαμε και την αντοχή μας!
Καλημερα @st3li0s . Επειδη αποτι εχω καταλαβει απο παλιοτερα ποστ, πρεπει να μενουμε σχετικα κοντα στην Τουμπα, αυτος ο χωματοδρομος που λες ηταν καπου εδω γυρω? Εχω εναν ΓΠ που τον υιοθετησα πριν κατι μηνες και σκεφτομαι τροπους εκγυμνασης του, χωρις να κανω αποτομα πραγματα (μπαλακια και τετοια που λες). Το προβλημα μου απλα ειναι αφενος οτι ειμαστε μολις στον 1-1.5 μηνα μετα τη ΒΥ, οποτε ακομα θελουμε δουλεια για να πω οτι βασιζομαι πανω του και δεν θα κανει κατι αποτομο, αφετερου οτι λογω καποιων δικων μου θεματων (κατι μυοσκελετικα με γονατα και πλατη για τα οποια ειμαι σε φαση φυσιοθεραπειων) δεν μπορω να τον παρω με το λουρι και να τον κανω ελαφρυ τζοκινκ. Κατι τετοιο θα μπορει να γινει στο κοντινο -ελπιζω- μελλον, απλα στην παρουσα φαση τη βγαζουμε με βολτουλες κλπ οπως ο φιλος πιο πανω.

Κυριως με απασχολει μην δεν εκτονωνεται ο σκυλος αρκετα, αν και ο εκπαιδευτης μου ειπε ειμαι ΟΚ με την ωρα και τις βολτες που κανουμε, αλλα και ο ιδιος ο σκυλος ειναι πολυ ηρεμος μεσα στο σπιτι και δε δειχνει να εχει συσσωρευμενη ενεργεια.