ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΡΟΤΤ

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Μεχρι ποια ηλικια αναπτυσονται τα αρσενικα ροττ?και σε ποια ηλικια περιπου ωριμαζουν?ας απαντησει καποιος εμπειρος?ευχαριστω

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Χωρις να ειμαι εκτροφεας ,αλλα κατοχος , μεγαλωνει μεχρι τα δυο του χρονια ,Αυτο βεβαια εξαρταται και απο το συγκεκριμενο ζωο.Το μεγαλυτερο μερος της αναπτυξης θα το εχει παρει εως τους 15 μηνες της ζωης του.
Τωρα τα ιδια ισχυοθν και για το θεμα της ωριμανσης του χαρακτηρα.Οσο περναει βεβαια ο καιρος εχουν την χαρα/χρονο να ωριμαζουν περισσοτερο....οπως οι ανθρωποι.:)

Damhs

Member
18 Αυγούστου 2009
7
0
Έχω την ίδια απορία αλλά τα 2 χρόνια σα πολλά μου ακούγονται....Δηλαδή θα περιμένω 2 χρόνια για να κάνει φύλαξη ο σκύλος?Ο δικός μου είναι 5 μηνών και ήδη έχει δείξει αρκετές φορές σημάδια επιθετικότητας προς ξένους. Δε μπορεί να είναι ο σκύλος θαύμα. Περίπου στο χρόνο ο σκύλος θα έχει δείξει τι πάστα είναι. Όσους ιδιοκτήτες έχω ρωτήσει (και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ) μου έχουν πει ότι στο χρόνο είχε ήδη διαμορφωθεί η βασική του συμπεριφορά. Σίγουρα μετά ολοκληρώνεται η ιδιοσυγκρασία του αλλά ο βασικός του κορμός δε θα αλλάξει. Υπομονή να έχουμε...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Τα περισσότερα είναι πλήρως ανεπτυγμένα στα 2 χρόνια, σε ύψος, βάρος κλπ ... δεν είναι λίγες οι φορές που χρειάζεται ακόμα κάποιος καιρός (κάποιοι μήνες) για να αποκτήσει ο σκύλος αυτό που λέμε "ουσία" , να "γεμίσει" - ωριμάσει δηλαδή εμφανισιακά (και στο "μάτι" )

Το ίδιο ισχύει και για τον χαρακτήρα, από τους 20 μέχρι τους 30 μήνες ολοκληρώνεται και πάντα αναλόγως των συνθηκών. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς και επειδή είναι έυκολα διακριτό, από τους πρώτους μήνες, δεν σημαίνει ότι είναι στοιχείο του τυπικού χαρακτήρα ενός rottweiler.

Damhs

Member
18 Αυγούστου 2009
7
0
Είναι πολύ μικρό ένα κουτάβι να δείξει σημάδια φύλαξης στην ηλικία των 5 1/2 μηνών? Πίστεύω ότι αν μετά το χρόνο δεν δεις αυτά που θέλεις να δεις στο σκύλο, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς εκπαιδευτή και να μην περιμένεις τα γενέθλια των 2 ετών για να γίνει μέσα σε μία νύχτα το υπόδειγμα που περιμένεις. Έτσι θα έχεις χρόνο να δουλέψεις μαζί του.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Παιδια ενα σκυλι 5 μιση μηνων ειναι μωρο και το να δειχνει τα οποια σημαδια επιθετικοτητος ενα ΜΩΡΟ κατ'εμε ειναι απαραδεκτο και αξιο ανησυχιας...οσο καλος φυλακας και αν γινει ή οσο εξαιρετικη ειναι η φυλη του στην φυλαξη δεν δικαιολογειται καμια ενδειξη "φυλαξης" σε ηλικιες αναλογες των 5 μιση μηνων.μετα τον χρονο σιγα σιγα αλλαζουν τα πραγματα αλλα αρκετες φυλες,οπως π.χ η δικη μου (bullmastiff) χρειαζονται ως και 3 χρονια (καποιες ακομα περισσοτερο) να ωριμασουν τοσο σε θεμα χαρακτηρα οσο και μορφολογικης διαπλασης.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Damhs :Είναι πολύ μικρό ένα κουτάβι να δείξει σημάδια φύλαξης στην ηλικία των 5 1/2 μηνών? Πίστεύω ότι αν μετά το χρόνο δεν δεις αυτά που θέλεις να δεις στο σκύλο, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς εκπαιδευτή και να μην περιμένεις τα γενέθλια των 2 ετών για να γίνει μέσα σε μία νύχτα το υπόδειγμα που περιμένεις. Έτσι θα έχεις χρόνο να δουλέψεις μαζί του.
ποια ειναι τα σημαδια φυλαξης κατα τη γνωμη σου που θα δειξει ενα κουταβι στην ηλικια των 5 1/2 μηνων ?

ποια ειναι αυτα που θελεις να δεις στο σκυλο στην ηλικια του 1 ετους ?

πως ειναι κατα τη γνωμη σου το υποδειγμα σκυλου που περιμενεις στα 2 ετη ?

πως κατα τη γνωμη σου πρεπει να δουλεψει με το σκυλο του ενας ιδιοκτητης και ποτε ?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
O δικός μου είναι 5 μηνών και ήδη έχει δείξει αρκετές φορές σημάδια επιθετικότητας προς ξένους.
Είναι πολύ μικρό ένα κουτάβι να δείξει σημάδια φύλαξης στην ηλικία των 5 1/2 μηνών?
Εδώ, επίτρεψέ μου να σου πω πως κάτι έχεις διαβάσει λάθος στον σκύλο σου!

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Παιδια εμενα ο σκυλος ειναι 7 μηνων και δεν εχει δειξει τπτ τετοιο οταν καποιος πλησιαζει το χωρο του γαυγιζει αλλα πιστευω πως ειναι γιατι θελει να παιξει και οχι για φυλαξη
Εγω εχω αλλη απορια ποσες φορες πρεπει να δει κατι για νξα μη το φοβαται αν τωρα δε φοβαται τπτ μπορει να το φοβαται οταν μεγαλωσει???

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Εδώ, επίτρεψέ μου να σου πω πως κάτι έχεις διαβάσει λάθος στον σκύλο σου!
τωρα θυμηθηκα ενα περιστατικο με την καυκασινα μου (εγω το θεωρησα φυλαξη, αλλα με αυτο που γραφεις, θελω να μου πεις την γνωμη σου)
ηταν 4-5 μηνων, δεν θυμαμαι ακριβως και ειμασταν σε μια ερημικη(επειδη ηταν χειμωνας..οχι απομακρυσμενη) παραλια, εγω με τον αντρα μου και αυτην...πρωι ηταν, καθομασταν στην αμμο και πιναμε καφε κι αυτη διπλα μας, ψιλομυριζε , βολταρε, κοντα μας.
σε καποια στιγμη, βλεπω απο μακρια, δυο αντρες (αλβανοι ηταν:p, οχι αρχαιοκαπηλοι) οι οποιοι απλα περνουσαν απο το χωματοδρομο που ηταν πανω απο την παραλια, συζητωντας, πολυ ηρεμα και απλα.
πλησιαζουν στο σημειο που καθομασταν εμεις απο κατω και η καυκασινα, οταν αρχισαν να πλησιαζουν στα 20 μετρα περιπου, τσιτωνει μουρη, κωλους ουρα κλπ και κανει μερικα κοφτα γαβ...
και μολις αυτοι φτανουν ακριβως στο σημειο του δρομου που ηταν απο πανω μας,τρεχει αυτη γαυγιζοντας κατα πανω τους, πλησιαζει μεχρι το ενα μετρο με πολυ εντονο γαυγισμα στα ποδια τους ειδικα , σταματανε αυτοι να περπατανε και παω εγω και την μαζευω.
τι ηταν αυτο?:confused:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
τσιτωνει μουρη, κωλους ουρα κλπ και κανει μερικα κοφτα γαβ...
και μολις αυτοι φτανουν ακριβως στο σημειο του δρομου που ηταν απο πανω μας,τρεχει αυτη γαυγιζοντας κατα πανω τους, πλησιαζει μεχρι το ενα μετρο με πολυ εντονο γαυγισμα στα ποδια τους ειδικα ,
Για δηλητηριώδη φίδια κοίταξες?
:D

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
ρε δεν μας..χαχαχααχαχαχαχαχ:D:D:D

ηταν φυλαξη αυτο που εκανε, ναι η ου?:confused:
Προφανώς ήταν φύλαξη, πρώιμη και ακατέργαστη μεν, αλλά φύλαξη δε!
Η διαφορά του ενστίκτου φύλακα από την επιθετικότητα σε αυτήν την περίπτωση ορίζεται, πέρα από την γλώσσα του σώματος του σκύλου, και από την κατάληξη αυτή καθ' αυτή.
Να το πω πιο απλά:
Αν τα πόδια δεν αποτελούσαν αντικέιμενο γαβγίσματος (περιορισμός κίνησης) αλλά λεία και κατέληγαν στο στόμα του σκύλου, τότε πιθανόν να μιλούσαμε για επιθετικότητα.

Για να προλάβω κάποιους... βεβαίως έπαιξε ρόλο για την ευαισθησία της πυροδότησης αυτού του ενστίκτου και η τοποθεσία, η οποία δεν ήταν η οικεία για τον σκύλο περιοχή!

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Ferb Εγω εχω αλλη απορια ποσες φορες πρεπει να δει κατι για νξα μη το φοβαται αν τωρα δε φοβαται τπτ μπορει να το φοβαται οταν μεγαλωσει???
δεν εχει σημασια ποσες φορες θα δει κατι για να μην το φοβαται σημασια εχει τι θα κανεις εσυ και πως θα συμπεριφερθεις οταν κρατας το σκυλο και γινει κατι , απο σενα θα παρει το μηνυμα το σωστο η' το λαθος

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Πίστεύω ότι αν μετά το χρόνο δεν δεις αυτά που θέλεις να δεις στο σκύλο, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς εκπαιδευτή.
Εγω πιστευω παλι οτι θα πρεπει να περιμενεις λιγο καιρο ακομη.
Βεβαια σημασια εχει και τι εννοει φυλαξη ο καθενας απο μας.
Παντως φυλαξη δεν ειναι απλα το γαβ. ;) Ειναι πολυδιασταστο θεμα.
Ο προμηθεας εγραψε κατι που ισως να σου διεφυγε.

Damhs

Member
18 Αυγούστου 2009
7
0
Είναι πρωί και διαβάζω περιοδικό. Ο σκύλος στα 3 μέτρα μασάει την αγαπημένη του μπάλα και γενικά είμαστε απορροφημένοι και οι δύο. Βλέπω 2 γυναίκες να περπατάνε έξω από την αυλή και ακούω γρύλισμα. Σταματά το δάγκωμα και σηκώνεται όρθιος. Δεν τον ενθαρρύνω και γενικώς το βουλώνω να δω τι θα κάνει...Φερμάρει (σηκώνοντας ποδαράκι) γρυλίζει πιο έντονα και όταν φτάνουν στην πόρτα με σηκωμένο στήθος και ουρά κάγκελο περπατάει γρήγορα καταπάνω τους γαυγίζοντας. Σταμάτησε όταν σταμάτησαν και αυτές και του σφύριξαν. Η ουρά παρέμεινε κάγκελο και μόλις κάνουν να φύγουν φερμάροντας πάλι πήγαινε από πίσω τους. Να σημειωθεί ότι είχε τέλεια ορατότητα και δεν παρεμβάλονταν θάμνοι και τοίχοι.

Δε ξέρω αν το έκανε από φόβο ή από τίποτα άλλο αλλά εγώ πάντως μετά από 2 Γερμανικά ποιμενικά και ένα πιτ μπουλ δηλώνω ότι ήταν καλό σημάδι.

Από φόβο επιθετικότητα έδειξε σήμερα όταν στη βόλτα πετάχτηκαν 2 περαστικοί μπροστά μας ξαφνικά και επιτέθηκε γρυλίζοντας. Πάντως σηκωμένος στα 2 ποδια ήταν και μπροστά τραβούσε και όχι πίσω. Από αυτοπεποίθεση δε πάσχει...

Απαιτήσεις δεν έχω ιδιαίτερες. Αρκεί ο σκύλος να συμφωνεί με το πρότυπο της φυλής.

Όσο αναφορά την ωριμότητα και τα 2 χρόνια που κάνει ένας σκύλος να ωριμάσει θέλω να προλάβω λάθη που έκανα όταν πριν από 13 χρόνια έκανα την ίδια ερώτηση σε εκπαιδευτές και λοιπούς εκτροφείς. Ήμουν κάτοχος ενός Γερμανικού ποιμενικού (θηλυκού) και περίμενα κάποια φύλαξη από τη μεριά της που όμως ποτέ δεν ήρθε. Δεν έβλεπα σημάδια επιθετικότητας όπως βλέπω τώρα αλλά είχα εφησυχαστεί γιατί όλοι μου έλεγαν μετά τα δύο χρόνια....Όταν ζήτησα βοήθεια από ειδικό μου είπε ότι άργησα! Το ίδιο άκουσα και άλλον και από άλλον. Ξέρετα πόσο κορόιδο ένιωσα όταν επί τόσο καιρό ακολουθούσα πιστά τις οδηγίες περί κοινωνικοποίησης και βασικής εκπαίδευσης και στο τέλος είχα ένα θηριάκη που μόνο γάτες κυνηγούσε???? Ήμουν 15 βλέπετε!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Βλέπω 2 γυναίκες να περπατάνε έξω από την αυλή και ακούω γρύλισμα. Σταματά το δάγκωμα και σηκώνεται όρθιος. Δεν τον ενθαρρύνω και γενικώς το βουλώνω να δω τι θα κάνει...Φερμάρει (σηκώνοντας ποδαράκι) γρυλίζει πιο έντονα και όταν φτάνουν στην πόρτα με σηκωμένο στήθος και ουρά κάγκελο περπατάει γρήγορα καταπάνω τους γαυγίζοντας. Σταμάτησε όταν σταμάτησαν και αυτές και του σφύριξαν. Η ουρά παρέμεινε κάγκελο και μόλις κάνουν να φύγουν φερμάροντας πάλι πήγαινε από πίσω τους.
Διασταύρωση με Pointer είναι το σκυλάκι σου?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Τί θα κάνει ο ειδικός σε έναν σκύλο - φύλακα που δεν είναι ούτε στο ελάχιστο τυπικός του χαρακτήρα της φυλής του ? Αν απευθυνόσουν δηλαδή, με ένα 12μηνο πχ rott που θα έμοιαζε σε χαρακτήρα με κόκερ, τί θα κέρδιζες ?