ΑΜΕΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΣΚΥΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΩ?

giagkos44

New Member
13 Νοεμβρίου 2015
1
0
39
Καλησπέρα,
Ένας αμελής γείτονας αφήνει ελεύθερο και μόνο το σκυλί του να βγαίνει στους δρόμους.
Εχθές πάρα τρίχα δεν το χτύπησε αυτοκίνητο μπροστά στα μάτια μου. Έπιασα το σκυλί το γύρισα σπίτι του και ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη για το περιστατικό και ότι είναι ανεύθηνο να το αφήνει μόνο του και επικίνδυνο..
Σήμερα το ξανά είδα από το μπαλκόνι να τρέχει μόνο του στους δρόμους

Πως ΑΝΤΙΔΡΩ?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Πας και του λες ότι αν το ξαναδείς ελεύθερο θα του κάνεις καταγγελία στην αστυνομία (βάλε και μια καταγγελία στο υγειονομικό γιατί λερώνει όπου να ναι...δεν ξέρω γιατί αλλά το υγειονομικό το φοβούνται περισσότερο από την αστυνομία :D )

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Που να δεις στη γειτονια μου τι γινεται.Ειναι τα αδεσποτα,ειναι τα αδεσποτα που εχουν ιδιοκτητη μονο αν ερθει υπαλληλος κυνοκομειου,ειναι τα ημιδεσποζομενα,ειναι τα δεσποζομενα που ξαφνικα δεν ειναι δεσποζομενα αν ερθει η αστυνομια.Α-Χ-Ρ-Η-Σ-Τ-Ο-Ι.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Σε αυτή την περίπτωση... βγάζουμε μερικές ωραίες φωτογραφίες το σκυλί, φτιάχνουμε μια αγγελία "χαρίζεται" για φβ/αγγελιοσελίδες μήπως και βρεθεί ένα πιο υπεύθυνο σπίτι.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Τον ενημερώνεις πως υπάρχει πρόστιμο... αν δεν συμμορφωθεί, καταγγέλεις στην αστυνομία και ζητάς να του κοψουν κοστούμι....

• Like
Reactions: johnk

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τον ενημερώνεις πως υπάρχει πρόστιμο... αν δεν συμμορφωθεί, καταγγέλεις στην αστυνομία και ζητάς να του κοψουν κοστούμι....
@ghelly ,
Μία ερώτηση που μου προέκυψε χτες το πρωί. Θεωρητικά μόνο, αλλά μου προέκυψε...
Θα με "κατανοήσεις", φαντάζομαι...:p:D

- Βγαίνεις με τον (ακατανόμαστο) σκύλο σου, που λατρεύει τα σκυλάκια όλου του κόσμου...
- Στο δρόμο συναντάτε το (μικρόσωμο - πλην, χειρότερο!) σκυλάκι του γείτονα (ξέρει η @stamatia;)), ο οποίος αφήνει την πόρτα του κήπου ανοιχτή 8 στα 10 πρωινά...
- Το σκύλακι ορμάει στον δικό σου σκύλο για να τσαμπουκαλευτεί...
- Ο σκύλος σου ορμάει μπροστά, το πιάνει και το τσακίζει, στην καλύτερη... ή το σκοτώνει, στο χειρότερη περίπτωση...
- Εν τω μεταξύ, για να υλοποιηθεί αυτό, ο σκύλος σου σε έχει πετάξει κάτω και (χτυπάω ξύλο) σπας και το χέρι σου...

Μπορείς εσύ να πας νομικά και να "ζητήσεις τα ρέστα" από τον ιδιοκτήτη, για αποκατάσταση της υγείας σου κλπ.? ή καταλήγεις και κερατάς και δαρμένος?:cool:

• Like
Reactions: stamatia

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν ο σκύλος φέρει microchip με τα στοιχεία του ανεύθυνου ιδιοκτήτη τότε μπορείς να κάνεις καταγγελία!
Ειδάλλως μπορεί να επικαλεστεί ότι είναι αδέσποτο!
:)

• Like

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αν ο σκύλος φέρει microchip με τα στοιχεία του ανεύθυνου ιδιοκτήτη τότε μπορείς να κάνεις καταγγελία!
Ειδάλλως μπορεί να επικαλεστεί ότι είναι αδέσποτο!:)
Thanks, Στέλιο!

Αλλά, για να την κάνω πιο "περίπλοκη" την ερώτηση:

- Κατά 99% του σκυλάκι φέρει μικροτσίπ (λες, ρε να μην φέρει???:cautious:)
- Ο γείτονας δεν θα τον έλεγες ακριβώς ανεύθυνο, μιάς και το σκυλάκι το έχουν στα "ώπα-ώπα"... το βγάζουν πάντα (3 φορές την ημέρα) βόλτα με λουρί... το λατρεύουν τα δύο παιδάκια τους...
- Ο γείτονας είναι μεσοτοιχία (οι κήποι μας) και είναι πολύ συμπαθείς και ευγενικοί νέοι άνθρωποι...
- Εχουν καταλάβει καλά τι κέρατο είναι ο δικός μου...
- Όμως, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, αφήνουν πάντα ανοιχτή την εξώπορτα κάθε πρωί!!!

Υ.Γ. Πως να ισχυριστούν ότι είναι αδέσποτο, όταν όλη η περιοχή ξέρει ότι είναι δικό τους?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Kυριότητα στο σκυλί μπορεί να αποδειχθεί και με μάρτυρες... όχι μόνο με το microchip. Οπότε θεωρητικά καλύπτουμε την αντίκρουση του όποιου ισχυρισμού ότι δεν του ανήκει ο σκύλος.
Αν.... πραγματωθεί οοοοοολο στο σκηνικό αυτό, και δεν αναλάβουν τα έξοδα για τα ιατρικά και τα νοσήλεια.... μπορείς να τα διεκδικήσεις δικαστικά βασιζόμενος στην σχέση αιτίου αιτιατού της δικής τους αμελούς (βαριάς αμέλειας αφού γνωρίζουν τον ακατανόμαστο πόσο κοινωνικός και αξιαγάπητος με τα σκυλάκια είναι) και του τραυματισμού.
Αν λοιπόν είχα τέτοια περίπτωση, και μια αποζημιωσούλα πέραν των νοσήλειων θα την πάλευα.
Το αν θα επιδικαστεί όμως είναι και θέμα Δικαστή. Αν δλδ είναι της άποψης "ας το εκπαιδευες το σκυλί σου να μην λυσσάει στη θέα άλλων" με παρωπίδες ή αν μπορεί να κατανοήσει ότι σκυλιά σαν τον αφρικανό ε δεν είναι και τόσο easy going με τα υπόλοιπα.

• Like

MaryJane

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2013
106
92
Αθήνα
@giagkos44 Πρέπει να βγάλεις το σκυλί φωτογραφία!!! Ένα πράγμα που έχω μάθει όσον αφορά κακοποίηση ή μη σωστή/υπεύθυνη φροντίδα ζώων, είναι ότι ο μόνος τρόπος να βρεις το δίκιο σου είναι με ντοκουμέντα! Αν πας να βγάλεις άκρη με το ο λόγος σου ενάντια στον δικό μου, συνήθως δε βγάζεις άκρη... Αλλά δοκίμασε πρώτα τον "εκφοβισμό" (αστυνομία, καταγγελία, υγειονομικό) γιατί μπορεί να πιάσει και να μη χρειαστεί να το κάνεις όντως πράξη... Αν και θεωρώ απαράδεκτο το να πρέπει να εκφοβίσουμε κάποιον για να φροντίσει σωστά το ζώο του...

@johnk Πολύ ανεύθυνο να αφήνουν τον κήπο ανοιχτό... Μπορεί σήμερα το σκυλί τους να πέσει στο σκύλο σου και αύριο στις ρόδες ενός αυτοκινήτου.. Αλλά αν ο σκύλος σου είναι τόσο επιθετικός που τσακίζει/σκοτώνει όπως χαρακτήρισες άλλα σκυλάκια, δε θα έπρεπε κάτι να κάνεις? Μπορεί σήμερα να του ορμήσει ένα άλλο σκυλάκι και αύριο να είναι ένα μικρό παιδάκι που θα ορμήσει κατά πάνω του (και στο λέω επειδή μου έχει συμβεί) κι εκεί όχι ιατρικά έξοδα και αποζημίωση δε παίρνεις αλλά θα έχεις να παλέψεις με πολύ πιο ζόρικα σκηνικά...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ...Αλλά αν ο σκύλος σου είναι τόσο επιθετικός που τσακίζει/σκοτώνει όπως χαρακτήρισες άλλα σκυλάκια, δε θα έπρεπε κάτι να κάνεις?

2) Μπορεί σήμερα να του ορμήσει ένα άλλο σκυλάκι και αύριο να είναι ένα μικρό παιδάκι που θα ορμήσει κατά πάνω του...
1) Είναι επιθετικός με τα σκυλιά (dog aggressive)... και, μάλιστα ΟΧΙ με τα αδέσποτα!
Και ΣΑΦΩΣ "κάτι" κάνω γι' αυτό...
Οπότε να είσαι ήσυχη ότι (όσον εξαρτάται από εμάς) δεν κινδυνεύει κανένα σκυλάκι του κόσμου τούτου...:)
Η μόνη περίπτωση για να έχουμε θέμα, είναι να έρθει πάνω του κάποιο λυτό - δεσποζόμενο σκυλί...;)

2) Με τα παιδάκια και λοιπά, είναι εντάξει...
Τώρα, όπως το θέτεις, "το παιδάκι να ορμήσει κατά πάνω του"... δεν γίνονται αυτά τα πράγματα... δεν τα επιτρέπουμε εμείς... αλλά, αν γίνει κάτι τέτοιο, μπαίνω μπροστά από το σκύλο και σταματάω το παιδάκι...
Ο σκύλος μας δεν έχει θέματα με παιδάκια, πλήθος ανθρώπων, θορύβους κλπ... ούτε με γάτες...
Αλλά, ΑΚΟΜΑ και η θηλυκιά μου (που είναι "Παναγία") θα διορθώσει ένα παιδάκι που "θα ορμήσει κατά πάνω της"...
Don't worry, δεν συχνάζουμε σε παιδικές χαρές... ούτε έξω από μαγαζιά που μαπινοβγαίνουν παιδάκια...:p:D

MaryJane

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2013
106
92
Αθήνα
1) Είναι επιθετικός με τα σκυλιά (dog aggressive)... και, μάλιστα ΟΧΙ με τα αδέσποτα!
Και ΣΑΦΩΣ "κάτι" κάνω γι' αυτό...
Οπότε να είσαι ήσυχη ότι (όσον εξαρτάται από εμάς) δεν κινδυνεύει κανένα σκυλάκι του κόσμου τούτου...:)
Η μόνη περίπτωση για να έχουμε θέμα, είναι να έρθει πάνω του κάποιο λυτό - δεσποζόμενο σκυλί...;)

2) Με τα παιδάκια και λοιπά, είναι εντάξει...
Τώρα, όπως το θέτεις, "το παιδάκι να ορμήσει κατά πάνω του"... δεν γίνονται αυτά τα πράγματα... δεν τα επιτρέπουμε εμείς... αλλά, αν γίνει κάτι τέτοιο, μπαίνω μπροστά από το σκύλο και σταματάω το παιδάκι...
Ο σκύλος μας δεν έχει θέματα με παιδάκια, πλήθος ανθρώπων, θορύβους κλπ... ούτε με γάτες...
Αλλά, ΑΚΟΜΑ και η θηλυκιά μου (που είναι "Παναγία") θα διορθώσει ένα παιδάκι που "θα ορμήσει κατά πάνω της"...
Don't worry, δεν συχνάζουμε σε παιδικές χαρές... ούτε έξω από μαγαζιά που μαπινοβγαίνουν παιδάκια...:p:D
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι ποτέ δε ξέρεις από που θα σου έρθει. Η δικιά μου πχ είναι πολύ φοβική και πάντα όταν βλέπω "μάγκα" με λυτό σκυλί ενημερώνω γιατί πραγματικά δε ξέρω πως θα αντιδράσει. Μου έχει τύχει να της την πέσει κουτάβι για παιχνίδι και κυριολεκτικά να τη σηκώσω στον αέρα τραβώντας όλο το λουρί μέχρι να φτάσω στο στηθόλουρο για να μη το βουτήξει και μου έχει τύχει να σκάσει ροντ βάιλερ και να με τραβάει για να πάει να παίξει μαζί του. (για αυτό και δεν την έχω ποτέ λυτή, εκτός αν είμαστε σε ασφαλή χώρο μόνοι, ή με σκυλί που γνωρίζει και ξέρω ότι τα πάει καλά).
Αυτό λοιπόν που σου είπα με το παιδάκι είναι το εξής. Είμαι με τη δικιά μου βόλτα και στρίβουμε στη γωνία και στο στενό που μόλις στρίψαμε είναι μια μάνα στην είσοδο μιας πολυκατοικίας και έχει πιάσει το μπλα μπλα με μια άλλη κι έχει αφήσει το πιτσιρίκι αμόλα καλούμπα. Περνάμε κι όλα καλά. Στο δίλεπτο που έχουμε φύγει από το στενό το πιτσιρίκι είναι πίσω μας σε χρόνο ντε τε και έχει την υπέροχη ιδέα να βουτήξει την ουρά της και να αρχίσει να τη τραβάει με τα όσα μπρος τα πίσω. Ευτυχώς η δικιά μου μόνο κλαψούρισε, αλλά όταν ρώτησα την τότε κτηνίατρο για το σκηνικό μου είχε πει ότι αν είχε ακουμπήσει το παιδί η δικιά μου, όχι μόνο δε θα έβρισκα το δίκιο μου, όχι μόνο μπελάδες θα είχα, αλλά ότι αν δεν της φόραγα αντιλυσσική κονκάρδα θα μπορούσαν να της κάνουν ακόμα κι ευθανασία(!) (δε ξέρω κατά πόσο ισχύει και με τι λογική το τελευταίο, αλλά αυτό μου είχε πει).
Εγώ λοιπόν όταν βρήκα τη δικιά μου ήμουν 13 χρονών και πάνω στην επανάσταση και την είδα δεν εκπαιδεύω το σκυλί, το σκυλί έχει το δικό του χαρακτήρα. Και για αυτό αν με δεις ποτέ σε βόλτα μαζί της θα είναι σαν να βλέπεις μια υστερικιά και πολύ ανισόρροπη μάνα. Από τα δικά μου παθήματα κρίνω, σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να σε προσβάλω ή να εννοήσω πως το σκυλάκι σου είναι επικίνδυνο ή πως δεν ασχολείσαι ή κάτι παρόμοιο..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Α μπα... οι κτηνιατροι εκτός από εκπαιδεύσεις, γκρουμινγκ έφτασαν και στις νομικές συμβουλες? ωρε μπράβο.... πανεπιστήμονες! Άλλοι διαβάζουν και βγάζουν μια σχολή και αυτοί πολλαπλές!

Στο θέμα τωρα.... μην μπλέκουμε περιπτώσεις. Κάθε σκυλι είναι διαφορετικό και οφείλει ο ιδιοκτήτης του να το γνωρίζει και να το προσέχει, προστατεύοντας ταυτόχρονα το ίδιο και τους συνανθρώπους μας.

• Like

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
@MaryJane νομίζω ότι είσαι σχετικά καινούρια στο φόρουμ και είναι φυσικό να σου γεννηθούν οι προβληματισμοί που εξέφρασες στο ποστ σου για τον @johnk . Ως λίγο πιο πολλά χρόνια στο ντογκφόρουμ αισθάνθηκα την ανάγκη να σου πω κάποια πράγματα για τον κύριο john ;)
O σκύλος που έχει είναι ένα υπέροχο δύσκολο ζώο που στα χέρια κάποιου νεαρού και ανεύθυνου ατόμου θα ήταν επικίνδυνο, οι συγκεκριμένοι όμως άνθρωποι που τον μεγαλώνουν είναι είδος τόσο σπάνιο στην χώρα μας που ευτυχώς δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. (και δεν το λέω έτσι ήμασταν γείτονες πριν λίγο καιρό και δεν φοβομουνα, εκείνοι φοβοντουσαν μάλλον μην πετύχουν το λαμπ μου σε καμιά βόλτα και γαυγίσει θρασύτατα στη μούρη του σκύλου τους! :p ).
Φυσικά υπάρχει και αυτό που λέμε κακιά στιγμή, απρόοπτο, που όσο υπεύθυνος και να είσαι μπορεί να μην μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις έγκαιρα. Όμως η εμπειρία και το αίσθημα ευθύνης σε κάνει τόσο "στα νύχια στέκομαι" ιδιαίτερα οταν ο σκύλος που έχεις εν δυνάμει μπορεί να γίνει επικίνδυνος που αυτό το δε ξέρεις από που θα σου'ρθει μειώνεται σημαντικά.
Όμως επειδή οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι είδος προς εξαφάνιση γενικότερα δεν συμφωνώ με τη κατοχή δυσκολων σκύλων ιδιαίτερα σε μία χώρα που οι περισσότεροι όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν σαν γνήσιοι ξερόλες.