Πάντως, πρόσεχε, το είχα πει και αλλού: Το ίδιο λουρί (=το ίδιο κούμπωμα) έχει κρατήσει στο μοναδικό άγριο τράβηγμα που έκανε ο δικός μου (κανονική εφόρμηση) και κάποια μέρα απλά άνοιξε μόνο του όταν περπατάγαμε. :-s
Θα λειτουργούσε σαν πνίχτης αν η ασφάλεια/στοπ ηταν απο τη δεξιά μεριά του κρίκου.Ναι αλλα λειτουργει σαν πνιχτης αυτο... Υπαρχουν αντιστοιχα τα οποια εχουμε και στοπ!
Σε ευχαριστώ παρα πολυ για την απαντηση σου. Η αληθεια είναι ότι ακριβώς για τον λόγο που είπες δεν τον πολυαφηνα να αποκτά ταχύτητα όταν ήταν δεμένος με τον ιμάντα. Θα το δοκιμάσω ννα αφήσω το σκοινί να σέρνεται αλλά πολύ φοβάμαι ότι τότε είναι που οι αντιδράσεις των αλλων θα ειναι αρνητικες.H χαϊβανοσύνη που δέρνει μερικούς είναι άπειρη και δεν φτάνει μόνο αυτό, ανοίγουν και το στοματάκι τους και δεν ξέρουν τι λένε. Απλά μην δίνεις σημασία και μην λαμβάνεις και πολύ υπόψιν τα λεγόμενα του καθενός.
Εσύ κράτα ότι ο σκύλος κατά την έξοδο του θα πρέπει να είναι στο λουρί και να συνοδεύεται από τον ιδιοκτήτη του. Όχι, ο νόμος δεν αναφέρει ακριβές μήκος λουριού-οδηγού.
Ο λόγος που γράφω είναι για να σε συμβουλέψω ότι καλύτερα θα ήταν να σέρνεται κάτω ο ιμάντας ούτως ώστε αν συμβεί κάτι να τον πατήσεις στο έδαφος για να φρενάρει, παρά να είναι δεμένος σε σταθερό σημείο.
Ουσιαστικά είναι άχρηστο το δέσιμο σε σταθερό σημείο με ιμάντα πολλών μέτρων γιατί αν κάνει και σπιντάρει και φύγει θα τα ξηλώσει όλα. Αν είναι ο ιμάντας περασμένος στο περιλαίμιο του σκύλου και τερματίσουν τα 20 μέτρα είναι πολύ επικίνδυνο γιατί θα τιναχτεί στον αέρα, παίζει και να σπάσει και το περιλαίμιο με την ορμή ή να φύγει κανας αυχένας. Το ίδιο θα συμβεί αν είναι περασμένος σε στηθόλουρο, θα το ξηλώσει με λιγότερες απώλειες βέβαια.
Δεν χρειάζεται να εξαντλείς και τα 20 μέτρα. Η άσκηση γύρω από σένα φτάνει και περισσεύει. Προσωπικά έχω 20μετρο ιμάντα και ξοδεύω μόλις 4-5 μέτρα τριγύρω μου στην άσκηση του σκύλου. Άντε να ξεμακραίνει λίγο όταν πετάω το μπαλάκι να το κάνει επαναφορά. That's all...