Ό,τι δίνεις, παίρνεις;(best value for money)

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Μέχρι στιγμής δεν με είχε απασχολήσει αυτό το θέμα σχετικά με τη σχέση τιμής και καλής "ποιότητας" του σκύλου... Έχοντας βγάλει τα μάτια μου όμως διαβάζοντας και μαθαίνοντας διάφορα εδώ στο φόρουμ, διαπίστωσα οτί οι τιμές των εκτροφικών σκυλιών είναι σχεδόν απλησίαστες σε σχέση με τις τιμές των πετ σοπ, για ευνόητους φυσικά λόγους...

Πριν πάρω τον γ.π. μου από εκτροφείο και όντας ψιλοάσχετος με το θέμα, όπως όλοι οι άσχετοι πήγα σε πετ σοπ. Ευτυχώς, δεν ξέρω τι με φώτισε, το 'ψαξα λίγο παραπάνω και φυσικά κατέληξα στο εκτροφείο. Τώρα που καταλαβαίνω καλύτερα κάποια πράγματα, μου κάνει εντύπωση το γεγονός οτι όσα λεφτά μου ζητούσαν τα πετ σοπ για γ.π. τόσα μου ζήτησαν και στο εκτροφείο.

Για να είμαι ειλικρινής, η σχετικά χαμηλή τιμή του εκτροφείου με χαροποίησε γιατί ήξερα οτί παίρνω ένα "καλό", εκτροφικό σκυλί και σε καλή τιμή, αν και ήμουν έτοιμος να πληρώσω όποιο κι αν ήταν το ποσό... Μήπως θα 'πρεπε να με προβληματίζει? Για να το πω πιο λιανά... Δεν είναι λίγα 500€ για εκτροφικό γ.π.? Ή εμένα μου φαίνεται και τα θέλει ο κ...ς μου να πληρώνω χιλιάρικα?? :p Φυσικά το κουτάβι είναι άπαιχτο απ'όλες τις απόψεις και αξίζει όλα τα λεφτά του κόσμου! Απλά μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία σκεφτόμενος το γνωστό "ρητό" <ό,τι δίνεις, παίρνεις>! Μη με παρεξηγήσετε, δεν τρέχει τίποτα, από απλή περιέργεια ρωτάω :D

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μου αρέσει ο τρόπος σκέψης αυτού του post σου γιατί καταβάθος δείχνεις να μην επικεντρώνεσαι στην τιμή αλλά στην σχέση αυτής με αυτό που παίρνεις...

Οι περισσότεροι δεν έχουν ένα σημείο αναφοράς όσον αφορά την τιμή και την ποιότητα και χάνονται μέσα στα εκτροφικά, pet shop και την άγνοια τους...αυτό συμβαίνει...και έτσι δεν μπορούν να κρίνουν...

Όταν όμως κατασταλάξεις και δεις τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία τότε θα καταλάβεις τι παίζει...

Για την ιστορία να σου πω ότι υπάρχουν εκτροφικά Γ.Π. και 500 ευρώ και 700 και 1000 και 2000 και 3000...

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως γονείς, διακρίσεις αυτών, χαρακτήρας, μορφολογίας, κουταβοομάδα, ηλικία που θα το πάρεις το σκυλί, εκπαίδευση και πολλά πολλά άλλα...

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Με κάλυψες 100% Στέλιο, ευχαριστώ για άλλη μια φορά!

Η αλήθεια είναι πως ναι, δεν επικεντρώνομαι στην τιμή, γι'αυτό και απέκτησα σκύλο για πρώτη φόρα τώρα στα 30 μου (και όχι νωρίτερα), όντας πλέον εντελώς κατασταλαγμένος και έτοιμος για όλα :)

Και στην τελική, το κουτάβι είτε 500 είτε 5000 ευρω την ίδια αξία θα είχε για μένα έτσι κι αλλιώς, η χρηματική του αξία δεν είναι ανάλογη με την αγάπη-φροντίδα-υπομονή κλπ κλπ που θα είχα απέναντι του :)
Απλά όλα αυτά που διάβαζα μου δωσαν τροφή για να μου δημιουργηθεί αυτή η απορία :)

Off topic: Μας έχει τρελάνει ο κούταβος (με την καλή έννοια!)! Θα μας στείλει ψυχιατρείο με τα καμώματα του και ποιος θα τον φροντίζει μετα..? :p:p:p

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Επειδή καμιά φορά με πιάνουν κάτι παλαβά και σκέφτομαι ότι δεν είναι ωραίο να "αγοράζουμε ψυχές" όπως λένε και ξαναλένε οι φανατισμένοι φιλόζωοι (ας μην παρεξηγηθούν), και επίσης καμιά φορά μου τη σπάει να σκέφτομαι ότι τα κακόμοιρα πάμε και τα "αγοράζουμε" κι ότι "κοίτα σ' αυτό το σούπερ εκτροφείο της τάδε σούπερ απρόσιτης για τα οικονομικά μου χώρας μπορώ να πάω να ψωνίσω σκύλο με 3-4 χιλιάρικα" και λοιπά και λοιπά, μ' αρέσει να σκέφτομαι κάτι που για μένα τελικά αληθεύει.

Αυτό που πληρώνουμε στο ΚΑΛΟ εκτροφείο, του χομπίστα ΙΔΙΩΤΗ δεν είναι το κόστος του σκύλου σε καμία περίπτωση, γιατί ούτως ή άλλως το ποσό μας δεν το καλύπτει. Είναι μια αμοιβή στον εκτροφέα για τον κόπο και τις προσπάθειές του. Τώρα σε κάποιες περιπτώσεις το "δωρεάν" θα μου ακουγόταν πιο ασφαλές από το πολύ μικρό ποσό (π.χ 200 ευρώ). Από την άλλη αν εσύ ξέρεις ποιοι είναι οι γονείς του σκύλου, σε τι εξετάσεις υγείας έχουν υποβληθεί, τι pedigree γενικά έχουν και τι κρίσεις και διακρίσεις, γενικά γνωρίζεις τη δουλειά του συγκεκριμένου ανθρώπου και τον εμπιστεύεσαι, μην κολλάς στην τιμή.

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
@Chloe Εννοείται οτι εμπιστεύομαι το εκτροφείο το οποίο επέλεξα, γι'αυτό και δεν κολλάω στην τιμή, αν έδωσα αυτήν την εντύπωση:) Ήταν όπως είπα απλά μια περιέργεια που μου δημιουργήθηκε, σχετικά με τη σχέση χρηματικής αξίας και "καλής ποιότητας". Άλλωστε δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο ούτε για το εκτροφείο (οπού θα πάμε και για εκπαίδευση εν καιρώ), ούτε και για το κουτάβι, το οποίο είναι φυσικά υγιέστατο, δείχνει δείγματα καλού χαρακτήρα και όπως είπα και πριν μας έχει πάρει τα μυαλά!
(Off topic: Μάθαμε ήδη το "κάτσε" και το "ξάπλωσε"! Να το πω κι αυτό ως περήφανος σκυλομπαμπάς! :p)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
το ονομα του εκτροφειου δεν χρειαζεται να το στειλλει...
οι γνωστες το ξερουν κιολας....
αυτο που θέλω να τονισω...
ειναι οτι
Ο ΜΥΘΟΣ οτι τα σκυλια του εκτροφειου εχουν απλησιαστες τιμες καποια στιγμη πρεπει να καταριφθει...
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ εντεχνως σφαλμενες εντυπωσεις απο ανθρωπους με αναλογα συμφεροντα...
οπως σωστα διαπιστωσες η τιμη ενος εκτροφικου κουταβιου πλησιαζει ή ειναι σχεδον ιδια με αυτη ενος πετσοπ...

αυτοι που διαδιδουν οτι οι τιμες ειναι απλησιαστες ειναι αυτοι που εμπορευονται πετσοπικα κουταβια και τιποτα αλλο......
αυτος που θα παει να παρει σκυλι απο ΠΕΤΣΟΠ για την οικογενεια του.... θα μπορουσε να βρει ΕΚΤΡΟΦΙΚΟ κουταβι για την ιδια δουλια/.... με τα ιδια - παραπλησια χρηματα.... πολυ περισσοτερο αξιόλογο και υγιες απο ενα πετσοπικο κουταβι.....
φυσικα υπαρχουν εκτροφικα κουταβια... αξιωσεων.... εκθεσεων, εκτροφικης αξιας κλπ... με τιμες αρκετα ψηλοτερες......... αλλα δεν μιλαμε για τετοια κουταβια εδω...
να σου ζησει να το χαιρεσαι....

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Για εμενα ουσιαστικοτερο ερωτημα δεν ειναι το "ο,τι δινεις παιρνεις" αλλά το "ο,τι παιρνεις δινεις;"και αφορα την σχεση που εχουμε με τους σκυλους μας...Κι απο που να αρχισω,εαν μιλησουμε για σκυλους που δεν "βγηκαν" για αυτο που-πανακριβα-αγορασθηκαν και κατεληξαν χειροτερα κι απο αδεσποτα εως σκυλους που μας χαρισαν και θεωρηθηκαν "ημιαιμοι" ή και "μπασταρδοι" και εζησαν καλυτερα κι απο τον ακριβοτερο εκτροφικο...

Διοτι,για μενα,περα απο υλισμο,μιλωντας για οικονομικα και εξοδα που θα κανουμε απο την αγορα εως τον τερματισμο της ζωης για τους σκυλους,υπαρχει η μακρα και ουσιαστικη σχεση,αυτη που μετραει με οποιονδηποτε σκυλο.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
σαφώς και είναι μύθος πως σκυλί ως πετ από εκτροφείο είναι απλησίαστης τιμής σε σχέση με αυτό από μαγαζί. Ο λόγος που ειπα να το αναφέρει στον Στέλιο είναι άλλος. Τέλος πάντων.

Last edited:

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Διοτι,για μενα,περα απο υλισμο,μιλωντας για οικονομικα και εξοδα που θα κανουμε απο την αγορα εως τον τερματισμο της ζωης για τους σκυλους,υπαρχει η μακρα και ουσιαστικη σχεση,αυτη που μετραει με οποιονδηποτε σκυλο.
Θα σταθώ σ'αυτό που έγραψε ο Mathosalas. Αυτό είναι το μόνο που μετράει. Έτσι κι αλλιώς είμαι φουλ τρελαμένος με τον κούταβο μου και δεν θα τον άλλαζα ούτε για μισή ώρα για το καλύτερο, ακριβότερο εκτροφικό σκυλί..νομίζω πως όλοι εδώ κάπως έτσι νοιώθουμε. :) Και ο λόγος που ξεκίνησα αυτό εδώ το ποστ δεν ήταν σε καμία περίπτωση για να δω αν με τα 500 που έδωσα πήρα καλό σκυλί ή όχι. Για μένα είναι το καλύτερο έτσι κι αλλιώς! :p Απλά ήθελα να δω γενικότερα τι παίζει γιατί είχαν αλληθωρίσει τα μάτια μου με κάτι τιμές που έβλεπα...δεν μπορούσα να μην αναρωτηθώ :)

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!

Υ.Γ. Ο Στέλιος γνωρίζει το εκτροφείο, όπως είπε και ο/η sea-mol! :)

dimitrismp

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2011
170
0
Νομίζω ότι ταιριάζει εδώ......του πάει ο τίτλος του νήματος, ως δευτερεύων, καλή θέαση...

[video]http://youtu.be/1AM7ki3Bpww[/video]

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη

dimitrismp

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2011
170
0
Α, μάλιστα, είχε γίνει θέμα, πολύ καλή ταινία μικρού μήκους....χρήσιμη ακόμη και η υπευνθύμιση της.....

Last edited: