Όχι στην απαγόρευση! Στον έλεγχο, όμως;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ποιος θα έκανε τον έλεγχο, τα ψυχολογικά τεστ, τις αυστηρές εξετάσεις κ.λπ? Θα αναλάμβανε κρατικός φορέας? Σε μια κοινωνία όπως η δική μας τεμπέλικη, διεφθαρμένη, δημοσιοϋπαλληλική, ημιμαθή, ποιοι θα χρίζονταν κατάλληλοι να μας πουν αν πρέπει ή δεν πρέπει να έχουμε τον τάδε σκύλο ή γενικά σκύλο?

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Θα ήταν καλό να υπάρχει αυστηρός έλεγχος ιδιοκτητών, από ψυχολογικά τεστ μέχρι εξετάσεις!
Εδώ αυτές οι εξετάσεις δεν γίνονται αλλού κι αλλού...(Στρατός-Αστυνομία-Δάσκαλοι-Οδηγοί λεοφωρίων-τρένων και χιλιάδες άλλοι,)θα γίνουν για να πάρεις σκύλο?Που είμαστε σε κανένα σκανδιναυικό κράτος?Εδω ότι γουστάρει κάνει ο καθένας και δεν ρωτάει κανέναν.Εγω προσωπικά από το πρωί μέχρι το βράδυ,καταπατάω νόμους χωρις καμία συνέπεια.Και να σας ρωτήσω και κάτι άλλο ρε αλάνια...Αγοράζω εγώ ένα Bandog...Ωραία...Και πιος φωστήρας θα έρθει να πιστοποίσει τι είναι και αν ανίκει στις απαγωρευμένες ράτσες?Με τι γνώσεις?Εγώ θα πώ το βρήκα αδέσποτο ας πούμε...ή θα πω πως είναι ιμίαιμο λαμπραντόρ,τρέχα γύρευε,αφου είναι όλοι για τα παμυγήρια σε ένα κράτος τσίρκο.Εδώ κάτι δικαστήρια που έχω για ξυλοδαρμούς,πάω να τα γλιτόσω,με την άδεια και τις ευλογίες του κράτους βεβαίω βεβαίως....Κοιτάτε εδώ ρεζιλικια.....
Ξυπνήστε ρε ! ____ Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας: Παρανομήστ​ε ελεύθερα, η πράξη σας θα διαγραφεί!​!

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Ναι στον έλεγχο - σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με την απαγόρευση.
Άκρως ρατσιστικό. Ας μην αρχίσω για τα δικαιώματα τόσο των ίδιων των ζώων όσο και τον ανθρώπων!

Αλλά θα συμφωνήσω με την Chloe (τώρα τελευταία γίνεται συχνά - ανησυχώ :p) στο 100%...

Απορώ... πως μένουν απ έξω ράτσες όπως τα Τσιουάουα που θεωρώ πολύ "επιθετικά" και "αιμοβόρικα" :p

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Τα πεκινουά να δεις...Προφανως δεν συμπεριλαμβάνωντε στην λίστα,γιατί δεν θεωρούντε ικανά να προκαλέσουν ζημιά.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Είμαι υπέρ του ελέγχου...αλλά....να υπάρχει υπηρεσία που να λειτουργεί(όχι σαν πολλά στην Ελλάδα που υπολειτουργούν!)σωστά.

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Ρε παιδιά για το Ελλαδιστάν συζητάμε...Το παραπάνω link που ποστάρισα το διάβασες?Τι να λέμε τώρα...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Ποιος θα έκανε τον έλεγχο, τα ψυχολογικά τεστ, τις αυστηρές εξετάσεις κ.λπ? Θα αναλάμβανε κρατικός φορέας? Σε μια κοινωνία όπως η δική μας τεμπέλικη, διεφθαρμένη, δημοσιοϋπαλληλική, ημιμαθή, ποιοι θα χρίζονταν κατάλληλοι να μας πουν αν πρέπει ή δεν πρέπει να έχουμε τον τάδε σκύλο ή γενικά σκύλο?
επιτροπή εκπαιδευτών και εκτροφέων και κρατικού φορέα

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
kokoni ο κρατικός φορέας είναι ο ΚΟΕ σε αυτή την περίπτωση; ή κάποια άλλη υπηρεσία;

Σε ρωτάω, γιατί αν είναι Ο ΚΟΕ οκ ... από τα λίγα που έχω διαβάσει... θα πω "τα πιάσαμε τα λεφτά μας" !!!

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Mε βάση τα τιμολόγια που υσχίουν σήμερα σε Αστυνομίες,πολεοδομίες,κλπ κλπ προκειμένου να κάνεις οτιδήποτε ανενόχλητος,πιστεύω πως με 100 € το πολύ,εύκολα σου βαφτίζουν το πεκινουά μολοσό και ακόμα πιο εύκολα γίνεσαι από σχιζοφρενής κοινωνικός λειτουργός.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
και φανταζομαι τι φιντανια θα βαλουν για να ελεγχουν
κατι σαν τους δημοσιους υπαλληλους που μπηκαν παλια απο το παραθυρο και δεν ξερουν χριστο

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
και δεν ξερουν χριστο
Λάθος,αυτόν τον ξέρουν.Πάντα υπάρχει μια εικόνα μέσα στο γραφείο,και αφούν τσιμπίσουν τον φάκελο με τα μπικικινια κάνουν και τον σταυρό τους.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
προσωπικα πιστευω οτι θα πρεπει να υπαρχει κρατικο σχολειο ιδιοκτητων σκυλων (οπως αλλωστε και σχολειο γονεων)
οποιοσδηποτε θελει να προβει σε αγορα ή υιοθεσια σκυλου πρεπει να εχει παρει πιστοποιητικο παρακολουθησης σχολειου, το οποιο θα πρεπει να ειναι επιδοτουμενο απο κρατικο φορεα και να διδασκουν νομιμοι εκπαιδευτες, εκτροφεις και κτηνιατροι ενα κυκλο μαθηματων που να καλυπτει τα βασικα τουλαχιστον για την ευζωια και καλη διαχειριση του σκυλου. καθε ιδιοκτητης που θα εχει στο ονομα του τσιπαρισμενο σκυλο θα πρεπει να εχει και το πιστοποιητικο, αλλιως σκυλος γιοκ!
αυτο προυποθετει βεβαια οτι οοοοολα τα σκυλια θα ειναι τσιπαρισμενα και θα γινονται ελεγχοι και φυσικα οταν η πολιτεια θα φτασει σε σημειο να λειτουργει ετσι, εγω κι εσεις δε θα ζουμε για να το χαρουμε...

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
προσωπικα πιστευω οτι θα πρεπει να υπαρχει κρατικο σχολειο ιδιοκτητων σκυλων (οπως αλλωστε και σχολειο γονεων)
οποιοσδηποτε θελει να προβει σε αγορα ή υιοθεσια σκυλου πρεπει να εχει παρει πιστοποιητικο παρακολουθησης σχολειου, το οποιο θα πρεπει να ειναι επιδοτουμενο απο κρατικο φορεα και να διδασκουν νομιμοι εκπαιδευτες, εκτροφεις και κτηνιατροι ενα κυκλο μαθηματων που να καλυπτει τα βασικα τουλαχιστον για την ευζωια και καλη διαχειριση του σκυλου. καθε ιδιοκτητης που θα εχει στο ονομα του τσιπαρισμενο σκυλο θα πρεπει να εχει και το πιστοποιητικο, αλλιως σκυλος γιοκ!
αυτο προυποθετει βεβαια οτι οοοοολα τα σκυλια θα ειναι τσιπαρισμενα και θα γινονται ελεγχοι και φυσικα οταν η πολιτεια θα φτασει σε σημειο να λειτουργει ετσι, εγω κι εσεις δε θα ζουμε για να το χαρουμε...
ναι και μετα απο λιγο γιατι η λαμογια ειναι στο αιμα μας θα μας τα παιρνουν απο παντου εκμεταλευομενοι οτι θελουμε ενα σκυλο
επισης θα γινει προνομιο μονο των πλουσιων
επισης θα υπαρχει λαδωμα και θα σου ξεπεταγεται ο ασχετος με σκυλο ρατσας υψηλων απαιτησεων και θα τραβας τα μαλλια σου
αυτο θα ηταν καλο αν υπηρχε η τελεια κοινονια και το βαζανε σαν το κερασακι στην τουρτα της επιτυχιας

παντως μας ανοιξες τους οριζοντες δεν μπορω να πω

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Στόχος μας είναι η βελτίωση....
Επειδή τα πράγματα είναι χάλια τώρα δεν σημαίνει ότι πρέπει απλά να αποδεχθούμε απλά μοιρολατρικά την κατάσταση....

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
ενοειται δεν πρεπει να το αποδεχθουμε
απλα πρακτικα υπαρχει μια προτεραιοτητα
δηλ.πρωτα φτιαχνεις το σχολειο σαν κτιριο και μετα ψαχνεις για καλους καθηγητες
κατι τετοιο ενοουσα
ας μην ειμαστε και ουτοπιστες
ολα με μια βαση
χτιζουμε τα θεμελια και μετα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Έλεγχός και Ελλάδα δεν πάνε μαζί..

Επίσης αν ισχύει το ρητό η εξαίρεση δημιουργήθηκε για να καταρρίπτει τον κανόνα.. Έλληνας θα το πρώτο είπε..και τώρα με την κρίση..άσε τους κανόνες γιατί βολεύουν οι εξαιρέσεις..

Φυσικά έχει δίκιο ο φοιβός που λέει πως δεν πρέπει να αποδεχτούμε μοιρολατρικά την κατάσταση..

Όμως συζητάμε τα αυτονόητα που έπρεπε ήδη να υπάρχουν και από τις πρώτες προτεραιότητες του εκτροφέα να είναι η καταλληλότητα του υποψήφιου ιδιοκτήτη..πιο υπεύθυνος σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει άλλος πέρα από αυτόν.., αυτόν και το κράτος..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.111
patra
grdane.blogspot.com
οχι στην απαγορευση λεει το θεμα... στον ελεγχο ομως?
και η εισηγηση δηλωνει οτι για ολους ειναι σαφες οτι δεν υπαρχει επικινδυνη φυλη αλλα επικινδυνοι ιδιοκτητες.....

κι ομως.... απο ολες τις τοποθετησεις μονο 3 ατομα...
το κοκκονι, η αμαλια και η ghost girl τοποθετηηκαν με το συγκεκριμενο σκεπτικο...
(συγνωμη αν μου ξεφυγε κανεις...)

ολοι οι υπολοιποι συμφορουμιτες αθελα - ηθελημενα σταθηκαν ρατσιστικα απεναντι σε ορισμενες φυλες...

οχι στην απαγορευση λοιπον...
ναι στον ελεγχο....
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΗΣ..

τα εχω γραψει και σε αλλο θεμα... τα επαναφερω εδω....
ουτοπικα θα μου πειτε?
ιδεατα?
για αλλη κοινωνια?

καποιος φιλος εγραψε καπου...
να κοιτας εκει που θελεις να πας... αλλοιως πας οπου κοιτας....

μπερδεμενο δεν βγαζει νοημα? φιλοσοφηστε το λιγο...

ελεγχος λοιπον? ναι για ολους....

πως???? απο ποιους? βρειτε το....

τι θα επρεπε να γινεται ωστε να μην υπαρχουν απροκλητες επιθεσεις ζωων σε ζωα κι ανθρωπους?

1. καθε ενας που θελει να παρει σκυλο υποχρεωνεται να το δηλωσει στην κατα τοπους δημοτικη αρχη.....

2. πριν την αγορα ενος σκυλου συμπληρωνει ερωτηματολογιο που αφορα την φυλη που τον ενδιαφερει και που εχει συνταχτει για καθε φυλη απο συγκεκριμενους εκτροφεισ.....

3. εφοσον ταιριαζει στην φυλη παιρνει εγκριση απο την εκαστοτε δημοτικη αρχη......

4. μετα την αγορα του σκυλου δηλωνει την αποκτηση του στην τοπικη αρχη αναλυτικα.

5. υποχρεουται να παρακολουθησει μαθηματα προεκπαιδευσης και σωστης κοινωνικοποιησης του σκυλου από οπου παιρνει και διαπιστευτηριο το οποιο καταθετει στην τοπικη αρχη

6. δεν χρειαζεται μελλοντικα για την ιδια φυλη ξανα διαπιστευτηριο

7. στους 14 μηνες γινεται ελεγχος απο αρμοδιο ατομο της τοπικης αρχης για την σχεση του με τον σκυλο
αναλογα υπαρχει συσταση προς εκπαιδευση ή όχι
8. σε περιπτωση συστασης υποχρεουται εντος 4 μηνων να καταθεσει τα αναλογα διαπιστευτηρια
επανελεγχος με την παροδο ετους.... σε περιπτωση οκ... κλεινει ο φακελος... αλλοιως σε 8 μηνες ξανα στο 7.

πες μου μετα αν υπαρχει ανευθυνος ιδιοκτητης... ποσες επιθεσεις θα γινουν και ποσα θυματα
απαραιτητη προυποθεση η δημοτικη αρχη να εχει ατομο με τα απιτουμενα προσοντα
να μαζευει και να κανει στειρωση στα αδεσποτα σε περιπτωση υπερπληθυσμου... απλα μετα την στειρωση τα αφηνει στο ιδιο μερος...
γνωριζω οτι ειναι δυσκολο εως ακατορθωτο ειναι ομως και το πλεον σωστο....

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΦΥΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog