Όταν υπάρχουν καλές προθέσεις υπάρχουν και λύσεις

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Σε πολλές περιπτώσεις δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με ένα χτυπημένο ή άρρωστο ζώο, δεν έχουμε τα χρήματα να το πάμε στον κτηνίατρο και να ακολουθήσει μια ίσως ακριβή θεραπεία και δεν έχουμε και τον χώρο ή και τον χρόνο να το περιθάλψουμε. Αν ενδιαφερθούμε όμως τελικά λύσεις υπάρχουν.
Από χθες στον κήπο της πολυκατοικίας που μένω εντόπισα μια γάτα σε κακή κατάσταση , σχεδόν ετοιμοθάνατη κρυμμένη σε θάμνους. Καθώς το συζητούσα με περιοικους αποδείχτηκε ότι πολλοί την είχαν δει όλες αυτές τις ημέρες αλλά κανείς δεν αποφάσιζε να κάνει κάτι.
Χθες ριχνοντας της μια πετσέτα πάνω της προσπάθησα να την πιάσω αλλά παρόλη την άσχημη κατάστασή της ήταν άγρια.
Σήμερα με την βοήθεια μιας γειτόνισας την πιάσαμε και την πήγαμε στον κτηνίατρο. Ο πρώτος κτηνίατρος έλειπε και ήταν η βοηθός του που εν ολίγοις μας τα παρουσίασε μαύρα και ήθελε να την ναρκώσει , αλλά δεν ρισκάραμε να ψοφήσει επι τόπου.
Τελικά επικοινωνήσαμε με την φιλοζωική της περιοχής και την πήγαμε σε άλλη κτηνίατρο με την οποία συνεργάζονται, πήραμε αίμα το οποίο το πήγαμε εμείς στο εργαστήριο επί τόπου και μας στοίχισαν οι εξετάσεις 2 € (ναι δεν κάνω πλάκα) και τώρα μένει να δούμε τα αποτελέσματα και αν το ζωντανό δεν έχει πρόβλημα με τα νεφρά του να ακολουθήσουμε θεραπεία, (θα νοσηλευτεί στην γιατρό που το πήγαμε )μετά στείρωση και μετά πάλι θα τον αφήσουμε στον κήπο μας όπου ζούσε και θα τον παρακολουθούμε (να δωθεί δύσκολο , είναι γύρω στα 12).
Γενικά ήθελα να πω σε όποιον θέλει να βοηθήσει αδέσποτα αλλά ο φόβος του μπλεξίματος και ενδεχομένως το κόστος του κτηνιάτρου τον αποτρέπει ότι εάν επικοινωνήσει με το φιλοζωικό σωματείο του Δήμου του θα του γίνουν άλλες τιμές από τον κτηνίατρο που θα το περιθάλψει και που θα συνεργάζεται με τον Δήμο. Περιμένω με αγωνια τα αποτελέσματα των εξετάσεων και είπα να γράψω την περιπέτεια του γατούλη και να δώσω και ένα μήνυμα να μην μένουμε απαθείς μπροστά σε ένα ζώο που υποφέρει.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ένα μεγάλο μπράβο !!! Και πολύ χρήσιμη η πληροφορία - θερμές ευχαριστίες !!! :):):)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Άσχετο με την θεματολογία του φόρουμ αλλά δυστυχώς το γατάκι πέθανε λόγω καθυστερημένης περίθαλψης (όταν το είδαμε και το πήγαμε στο γιατρό ήταν πλέον αργά). Είχε νεφρική ανεπάρκεια αλλά η κτηνίατρος είπε ότι θα επιβίωνε με μια ειδική τροφή εάν δεν είχε και προχωρημένη σηψεμία που τον σκότωσε .
Πάντως το μόνο χρήσιμο ίσως για εσάς από όλο αυτό είναι ότι μας στοίχισε 40 € , (εξέταση γιατρού, νοσηλεία μια εβδομάδα, αντιβίωση) και απλά η απόδειξη κόπηκε στο όνομα τους φιλοζωικού σωματείου της γειτονιάς μας και για αυτό η χρεωση ήταν τόσο χαμηλή.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Μπραβο βρε Κυβελη!! πες τα.. δεν ειναι δυσκολο.. καλη θεληση πρεπει να εχεις, τιποτα αλλο.. μα ειλικρινα τιποτα αλλο.

Εμενα αλλο που ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ.. ειναι να βρισκουν.. να αρχιζουν να τριγυρνανε τα πετσοπ (ουτε που τους περναει να το πανε στον κτηνιατρο) "το βρηκα το καυμενο παρτο να το βοηθησεις εγω δεν μπορω να το βαλω σπιτι για χψ λογο" να το ξεφορτωθουν δλδ.. και νομιζουν οτι βοηθανε και περιμενουν και μπραβο...
(ο καθενας με τον πονο του θα μ πειτε τωρα... )

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Παρ'όλη την άσχημη κατάληξη της γάτας, σας αξίζουν συχαρητήρια για την κίνησή σας και την προσπάθειά σας για ανάκτηση της υγείας της.
Ένα μεγάλο μπράβο από 'μένα

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
εγω ειμαι απο επαρχια και δεν ξερω αν ο δημος εχει αντιστοιχο φιλοζωικο σωματειο.βασικα το προβλημα μου σε τετοιες περιπτωσεις ειναι οχι τα χρηματα αλλα οι συνανθρωποι που λιγο εως πολυ οχι μονο δεν θα συμμετασχουν αλλα θα σε βγαλουν και τρελο και γενικα θα σε αποτρεψουν με το τροπο τους.εμενα προσωπικα μεχρι και οι γονεις μου αμα εφερνα σκυλο σπιτι που τον βρηκα χτυπημενο θα μου την ελεγαν με εμμεσο τροπο.η παιδεια φταιει και η εκπαιδευση στα σχολεια οχι τα χρηματα.οσο για τους παλιους αυτοι δεν διορθονωνται

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ενα μεγαλο μπραβο και απο εμας!
Δυστυχως στην κοινοτητα μας Φιλοζωικη δεν υπαρχει πια. Υπηρχε καποτε αλλα πλεον
σταματησαν να ασχολουνται. Οσες φορες τους εχω παρει η απαντηση ηταν μια, δεν υπαρχουν
λεφτα, αν θελετε να βοηθησετε το ζωο με δικα σας εξοδα και τρεξιμο.

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
μπραβο l.Kyveli !!!!!!!! ετσι ειναι.....!!! πολυ καλα τα λες και πραττεις ακομη καλυτερα..........αν θελουμε να βοηθησουμε υπαρχουν τροποι.....αρκει να μενουμε με σταυρωμενα τα χερια......η απραξια δεν οδηγει πουθενα.......
Υ.Γ κριμα για τον γατουλη:(

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Άσχετο με την θεματολογία του φόρουμ αλλά δυστυχώς το γατάκι πέθανε λόγω καθυστερημένης περίθαλψης (όταν το είδαμε και το πήγαμε στο γιατρό ήταν πλέον αργά). Είχε νεφρική ανεπάρκεια αλλά η κτηνίατρος είπε ότι θα επιβίωνε με μια ειδική τροφή εάν δεν είχε και προχωρημένη σηψεμία που τον σκότωσε .
Πάντως το μόνο χρήσιμο ίσως για εσάς από όλο αυτό είναι ότι μας στοίχισε 40 € , (εξέταση γιατρού, νοσηλεία μια εβδομάδα, αντιβίωση) και απλά η απόδειξη κόπηκε στο όνομα τους φιλοζωικού σωματείου της γειτονιάς μας και για αυτό η χρεωση ήταν τόσο χαμηλή.

Μπραβο κυβελη !!! Να σε ρωτησω κατι για την φιλοζωικη τωρα ! Με ποια κυρια μίλησες ?? Σε ποια γιατρο που συνεργάζεται την πηγες ??

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Λυπάμαι πολύ... Φαντάζομαι πόσο απογοητεύτηκες, να ξέρεις όμως ότι η προσπάθειά σου δεν πήγε χαμένη.
Απογοητεύτηκα πολύ με όλους αυτούς που τον βλέπανε μέρες σε κακά χάλια και μετά με ρωτούσανε πώς τα πάει.
Αλλά από την άλλη όπως γινεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις προέκυψε και κάτι καλό, μια γειτόνισα που ξέρει πως να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις πολύ περισσότερο από εμενα γιατί το κάνει συνέχεια κι ενώ ο λόγος που την ήθελα είναι να τον βάλουμε στο κλουβάκι μαζί τελικά αποδείχτηκε πολύ χρήσιμη παντού (ήξερε γιατρό που συνεργαζόταν με την φιλοζωική ενώ ο γιατρός της Αγ.Παρασκευής, η βοηθός του για την ακρίβεια δεν ήξερε πως να χειριστεί το περιστατικό) και ήξερε και που να πάμε τις εξετάσεις ώστε το όλο περιστατικό να μην μας στοιχίσει πολύ.
Κρίμα για τον γάτο πραγματικά , μακάρι να καταλάβαιναν όλοι ότι τα ζώα δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς την δική μας βοήθεια και να μην πετάνε στους δρόμους και ούτε να τα ζευγαρώνουν.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Για ακομα μια φορα μπραβο σου!!
ακομα και αν δεν τα καταφερε το γατι, τουλαχιστον δεν πεθανε μονο καια βοηθητο στον δρομο υποφεροντας και κρυμενο φοβουμενο για το τελος που ερχεται... Το βοηθησες να εχει ενα πιο καλο τελος. ειναι πολυ σημαντικο!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Ευχαριστώ πολύ Kasi αλλά πραγματικά έχασα μόνο 1-2 ώρες από τον χρόνο μου. Δηλαδή δεν ήταν τιποτα συγκλονιστικό αλλά από την αδιαφορία και από το να πεθάνει ο γάτος χωρίς ούτε ορό και με πόνους στο δρόμο κάτι ήταν κι αυτό.
Στην πολυκατοικία μας εγώ και μια άλλη κυρία ταιζουμε τις γάτες, εκείνη λοιπόν επειδή είναι συνέχεια στο κήπο και τις ψάχνει και τις μετράει και τις ξαναμετράει (πρόκειται για περίπτωση) είχε δει τον νεοφερμένο γάτο γιατί μόλις της είπα ότι ένα γατί πεθαίνει στο κήπο το ήξερε και μου εε ναιιι πεθαίνει αυτό δεν γλυτώνει, αν θέλεις να φωνάξουμε τον γιατρό να του κάνει ευθανασία...Δεν είμαι υπέρ της ταλαιπωρίας ενός ζώου σε καμία περίπτωση, και θυμώνω με κάποιους φιλόζωους που ταλαιπωρούν εξαιρετικά κάποια ζώα γιατί κάποιοι κτηνίατροι τους παραμυθιάζουν ότι θα γίνουν καλά αλλά όχι και ευθανασία αντί για διάγνωση..έλεος πια...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Λοιπόν το έχει η μοίρα μου τον καιρό αυτό. Από τότε που γνώρισα μια ψυχή που συντρέχει σκύλους δεν προλαβαίνω να βρίσκω σκύλους και γάτες !!!! (ακούς;;)
Σταμάτησα στον Βενετη στην Χαλανδρίου να πάρω κουλουράκια θεσ/κης και βλέπω τον φούρναρη σε έξαλλη κατάσταση να ψάχνει σπίτι για ένα τόσο δα πανέμορφο στην κυριολεξία γατάκι άσπρο με μπλέ μάτια...Ένας κύριος, κύριος λέμε τώρα, σταμάτησε με το αυτοκίνητο και το παράτησε στο πεζοδρόμιο μπροστά στον Βενέτη. Όποιος ξέρει την Χαλανδρίου καταλαβαίνει ότι θα γινόταν γατοπιτάκι τις επόμενες 2-3 ώρες...
Ο φούρναρης να προσπαθεί να του βρει σπιτι, εγώ με 2 σκύλους στο σπίτι, ο ένας στο πίσω κάθισμα και 1 γάτα και έναν αλλεργικό σε γάτες σύντροφο δεν ημουν η ιδανική υποψήφια.
Στο τέλος το σκέφτηκα από δω το σκέφτηκα από κει, κοτζάμ κήπο με τόσες γάτες έχουμε , ένα ακόμη τι θα κάνει. Το παίρνω, το πάω στο γιατρό , αποπαρασίτωση και αμπούλα για ψύλλους και εμβόλια σε 1 βδομάδα. Το πάω στον κήπο μου, έλα όμως που οι ενήλικες σκατόγατες το βλέπανε σαν μεζέ....Αλλά η τύχη μου και του μεγάλη...Πάω να του αγοράσω κονσερβούλες για μωρά γατάκια και η κοπέλα που δούλευε στο πετ σοπ μόλις ακούει την ιστορία μου λέει εγώ το θέλω..Θα το συζητήσω με τον φίλο μου και θα σε πάρω στο κινητό. Να μην τα πολυλογώ μέχρι να γυρίσω σπίτι μου είχε κάνει 5 αναπάντητες, και τελικά της το έδωσα με την συμφωνία αν κάτι δεν πάει καλά να μου το γυρίσει πισω..ας ελπίσουμε ότι είναι τόσο τυχερό όσο φαίνεται!!! :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν