Όταν τα ζώα δεν έχουν δικαιώματα..

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Εγώ πιστεύω και κλείνω με αυτό πως δεν μπορείς να ΄κρίνεις αν δεν ξέρεις ... Με 3 κουβέντες δεν μπορείς να βγάλεις συπεράσματα
Βρίσκεις λογικό όμως το σκυλί να εχει τάσεις φυγής?Να μην θέλει να μεινει με την οικογένεια που το φροντίζει?που το αγαπαει?που το νοιάζεται?που του αφιερώνει χρόνο?που το έχει ως μελος της οικογένειας?Γιατί ενα σκυλί αν έχει ολα αυτα δεν νομίζω να θέλει να φύγει απο εκεί που βρίσκεται.και κάτι άλλο...ας το δουμε απο την άλλη πλευρα...πες οτι ο σκύλος δεν έχει προβλημα και ο ιδιοκτήτης ειναι άψογος (οσο μπορεί,γτ ουτε εμεις ειμαστε,καθε μέρα μαθαίνουμε και κατι καινουργιο για την συμβίωση με τα σκυλούνια μας κ προσπαθουμε το μέγιστο),γιατί αφού βλέπει οτι εχει ενα σκυλί που φεύγει απο τις τρύπες της αυλής δεν κάνει κάτι να τις κλείσει?Να αισθάνεται οτι το σκυλί του στο κηπο ειναι ασφαλές?Αρα σιγουρα και ο ιδιοκτήτης δεν έιναι και ο καλύτερος...Με αυτά που βλέπεις λοιπόν μπορείς να κρίνεις,να πεις την γνώμη σου αλλά χωρίς αποδεικτικα στοιχεία δεν μπορείς να κανεις κατι.

Likanthropos

Banned
Banned
10 Ιουνίου 2010
54
0
όταν ο ίδιος ο κτηνίατρος λέει "αμάν, με αυτό το σκυλί" ..
Και τι πάει να πεί αυτό ? Μπορεί ο κτηνίατρος να μην το συμπαθούσε το σκυλί ή να είχε δουλεία εκείνη τη στιγμη ..

[/QUOTE] ...όταν ξέρεις ότι ο σκύλος το σκάει συνέχεια ..[/QUOTE] Και πάλι τι πάει να πεί αυτό , μπορεί να έχει τάσεις διαφυγής

..[/QUOTE]και τον έχει χτυπήσει αυτοκίνητο.....[/QUOTE] Τ ο αυτοκίνητο είχε πάθει ζημιά όμως ?
Αυτά απο εμένα
..[/QUOTE]

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kατερίνα μου συμφωνώ απόλυτα..

Tο σκυλί καταρχήν ήταν τυχερό που η φιλη μου δεν το πάτησε..

Το θέμα είναι πως αν το πάρεις κανονικά θεωρείτε ποινικό αδίκημα εφόσον είναι καταχωρημένο..εκεί είναι το θέμα..

και πως θα μπορούσε άλλωστε..

Εγώ απλά λέω ότι θα έπρεπε να υπήρχαν και κάποια μικρά γράμματα που αν μπορούσες να αποδείξεις πράγματα να είχες το δικαίωμα να κανεις κάτι..
και δεν χρειάζεται να είναι κακοποίηση ..να το κακοποιεί σωματικά βαριά ο ιδιοκτητης..και στον δρόμο να βρίσκεται συνεχώς σε πολύ κεντρικό..με να το έχει πατήσει στην ιστορία ήδη ένα αυτοκίνητο λέει πολλά.., αυτό όμως πως αποδεικνύεται?..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και τι πάει να πεί αυτό ? Μπορεί ο κτηνίατρος να μην το συμπαθούσε το σκυλί ή να είχε δουλεία εκείνη τη στιγμη ..
Μπορεί.
...όταν ξέρεις ότι ο σκύλος το σκάει συνέχεια ..[/QUOTE] Και πάλι τι πάει να πεί αυτό , μπορεί να έχει τάσεις διαφυγής
Αν έχει τάσεις "διαφυγής" (καινούργια λέξη είναι αυτή μάλλον), θα έπρεπε οι ιδιοκτήτες του να ανησυχήσουν και να φροντίσουν να μην τις έχει...αλλιώς σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται...

..[/QUOTE]και τον έχει χτυπήσει αυτοκίνητο.....[/QUOTE] Τ ο αυτοκίνητο είχε πάθει ζημιά όμως ?
Ευτυχώς είχαν και οι δύο μικτή ασφάλεια.

Likanthropos

Banned
Banned
10 Ιουνίου 2010
54
0
...όταν ξέρεις ότι ο σκύλος το σκάει συνέχεια ..
Και πάλι τι πάει να πεί αυτό , μπορεί να έχει τάσεις διαφυγής
Αν έχει τάσεις "διαφυγής" (καινούργια λέξη είναι αυτή μάλλον), θα έπρεπε οι ιδιοκτήτες του να ανησυχήσουν και να φροντίσουν να μην τις έχει...αλλιώς σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται...

Ευτυχώς είχαν και οι δύο μικτή ασφάλεια.[/QUOTE]

Είναι η φυγή που προέρχεται απο την διαφυγή ... Τυχαίο ? Δεν νομίζω...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ δεν παίζω με τις λέξεις..
Εγώ το μονο που σκέφτομαι είναι να μην πατήσει ξανά αυτό το σκυλί αυτοκίνητο..
Αυτό με καίει πιο πολύ..

Tέλος πάντων.. επειδή από μόνο του το νήμα δεν οδηγεί πουθενά.. αν έχει και κάποιος παρόμοιο προβληματισμό μπορεί να το αναφέρει εδώ..(ευχομαι να είναι αχρείαστο..).

Last edited:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να λέγονται τέτοια πράγματα δημόσια ( κ συγγνώμη αν παρεξηγηθώ) γιατί με αυτή τη ''δικαιολογία'' (κ τη βάζω σε εισαγωγικά, γιατί στην προκειμένη ιστορία μόνο δικαιολογία δεν θα'ταν η 'απαγωγή' αυτού του σκύλου... ίσως να'ταν κ λύτρωση αν κ δεν είμαι εκεί να δω το πώς ζει) μπορεί αυριο-μεθαυριο να μου 'κλέψουν' τη λώρα κ να αλλάξουν πολύ εύκολα το τσιπάκι στο 'γνωστό' τους κτηνίατρο κ.ο.κ.

Όταν άλλαξα στοιχεία εγώ στο τσιπάκι της λώρα που την πήρα από το Βέλγιο, για να τα μεταφέρω στο όνομά μου, μου ζητήθηκε από την κτηνίατρο χαρτί που να επιβεβαιώνει ότι ο νέος κάτοχος είμαι εγώ.
Έτσι, μου έστειλε email η εκτροφέας που επιβεβαίωνε τα παραπάνω, μαζί με το τιμολόγιο κ τα στοιχεία μου.

Αν δεν έχεις ασφάλεια, ούτε με το τσιπ, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξής του;
Εγώ αυτά σκέφτηκα καθώς διάβαζα τις απαντήσεις.

(δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι ο σκύλος δεν πέρναγε καλά εκεί που ήταν)

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να λέγονται τέτοια πράγματα δημόσια ( κ συγγνώμη αν παρεξηγηθώ) γιατί με αυτή τη ''δικαιολογία'' (κ τη βάζω σε εισαγωγικά, γιατί στην προκειμένη ιστορία μόνο διακιολογία δεν θα'ταν η 'απαγωγή' αυτού του σκύλου...) μπορεί αυριο-μεθαυριο να μου 'κλέψουν' τη λώρα κ να αλλάξουν πολύ εύκολα το τσιπάκι στο 'γνωστό' τους κτηνίατρο κ.ο.κ.

Όταν άλλαξα στοιχεία εγώ στο τσιπλάκι της λώρα που την πήρα από το Βέλγιο, για να τα μεταφέρω στο όνομά μου, μου ζητήθηκε από την κτηνίατρο χαρτί που να επιβεβαιώνει ότι ο νέος κάτοχος είμαι εγώ.
Έτσι, μου έστειλε email η εκτροφέας που επιβεβαίωνε τα παραπάνω, μαζί με το τιμολόγιο κ τα στοιχεία μου.

Αν δεν έχεις ασφάλεια, ούτε με το τσιπ, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξής του;
Εγώ αυτά σκέφτηκα καθώς διάβαζα τις απαντήσεις.

(δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι ο σκύλος δεν πέρναγε καλά εκεί που ήταν)
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό!!!!!!!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Πριν μερικούς μήνες είχα βρει ένα πιτμπουλ - χωρίς τσιπ. Aνάρρωσε, στειρώθηκε κλπ. και υιοθετήθηκε γύρω στο Πάσχα.

Πριν από καμια βδομάδα (!) μου τηλεφωνεί κάποιος που είχε χάσει ένα περίπου τέτοιο πιτμπουλ (τελικά δεν ήταν το δικό του από ότι αποδείχθηκε από φωτογραφίες που μου έστειλε). Εν πάση περιπτώση, όταν ρώτησα πως το έχασε, κατάλαβα ότι το είχε δεμένο σε αυλή/κήπο εξοχικού στην Αττική (χρήση μια φορά τη βδομάδα?) και το σκυλί κάπως την κοπάνησε.

Το σκυλί ευτυχώς αποδείχθηκε πως δεν ήταν δικό του - αν ήταν όμως, δεν θα το έδινα πίσω για να ξανακαταλήξει να φυλάει δεμένο τη μάντρα του εξοχικού.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και για να συνοψίσουμε καλο που υπήρχαν και οι ενστάσεις για να βγει κάτι από την συζήτηση..

Ισως μπορεί να παρεξηγηθεί η ιστορία ..κάτι που ίσως έγινε ήδη απο κάποιους ..γιατί με ποιο δικαίωμα κρίνεις αν ο άλλος είναι κατάλληλος..σωστό και αυτό..λογική σκέψη..

Επειδή μιλάω σε κυνοφιλικο forum θεώρησα πως καταλαβαινόμαστε και έχουν ίσως παρόμοιους κωδικούς τουλάχιστον για τα ευνόητα..

Η πρόθεση μου ήταν περισσότερο να αναφερθώ στο πρόβλημα όσον αφορά την αδιαφορία του κράτους..και κατά ποσο αυτά τα νομικά πλαίσια εμπεριέχουν και κάποια ψιλά γράμματα για την ευημερία αυτών των ζωων..

Είναι εντελώς λάθος όμως να πάμε στην άλλη παράταξη ..αν μπούμε στην διαδικασία να θέλουμε να κλέψουμε κάθε ζώο που θεωρούμε κακοποιημένο..

Εντελώς λάθος να μιλάμε για παραποίηση στοιχειων..

Πάλι καλά δεν είναι εύκολο να βρείς κάποιον να στο κάνει..τουλάχιστον εγώ δεν γνωρίζω..

Το χρέος μας εμείς νομικά το κάναμε και έτσι ξεκίνησα και το νήμα.., τύψεις έχω απέναντι στο ζωάκι απο προσωπική μου πεποίθηση.
Ήμασταν όμως υποχρεωμένοι να το κάνουμε και μακάρι να υπήρχαν και άλλοι νομοι που να προέβλεπαν τέτοιες καταστάσεις .

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Μπορούμε να πάμε να το δούμε..το σκυλί ζει έξω στην αυλή και στο μπαλκόνι..
Δεν μπορούμε να αποδείξουμε κακοποίηση όμως..​
μπορει ομως να αποδειχτει αμελεια και ο 3170 τοποθετειτε ξεκαθαρα στο θεμα αυτο