Όταν ο Κίκο άρχισε τη ''νηστεία''..

Stella.Gz

New Member
12 Απριλίου 2018
2
13
35
Καλησπέρα,είπα να περάσω μια βόλτα να πω και εγώ τον πόνο μου :p
Έχω που λέτε έναν 5χρονο αλήτη,τον Κίκο. Ο Κίκο πάντα ήταν πανφάγο ον (κυριολεκτικά αυτό,έτρωγε ότι έβρισκε στο σπίτι),τα βράδια έτρωγε την κονσέρβα του κύριος και καθάριζε το πιάτο του,που και που έτρωγε και κανά μαγειρευτό(αυτό γιατί μου το ζητιάνευε και σαν χαζό σκυλομαμά όχι δεν έλεγα) αλλααααααααα..

Από την Μ.Παρασκευή δεν θέλει το φαγητό του. Του έβαλα σάλτσα από το δικό μου και πάλι με το ζόρι έφαγε. Του ανακάτεψα λίγο ρύζι με τη κονσέρβα του πάλι με το ζόρι έφαγε. Είπε ο πατέρας μου σήμερα να πάρουμε κροκέτες,μήπως βαρέθηκε τις κονσέρβες....Ούτε να τις δει. Μυρίζει,φεύγει,ξανά έρχεται παίρνει μια,την γλύφει και την φτύνει. Η μάνα μου λέει να τον αφήσω και αν δεν φάει,δεν θα πάθει κάτι,και εγώ σκάω γιατί δεν ξέρω πως να τον κάνω να φάει.

Καμιά ιδέα ρε παιδιά?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καλώς ήρθες στο φόρουμ @Stella.Gz

Ετσι κι αλλιώς, η κονσέρβα από μόνη της, δεν είναι "καλή" τροφή και δεν συνιστάται.

Σίγουρα όμως, σκύλος που σταματάει να τρώει, πόσο μάλλον όταν δεν είναι δύσκολος με το φαγητό του, είναι ένδειξη ότι πρέπει οπωσδήποτε, να περάσεις από το γιατρό σου, το συντομότερο. Εχουν περάσει ήδη αρκετές μέρες.

Stella.Gz

New Member
12 Απριλίου 2018
2
13
35
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τα είδα το μεσημέρι αλλά μετά τις απαντήσεις σας απλά στρώθηκα να βρω γιατρό μιας και η δική μας έλειπε. Ένα δοντάκι ήταν εν τέλη το πρόβλημα μας,κατα τα άλλα είναι υγιέστατος ο αλήτης μου. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας :)

Καλημέρα από μας

Attachments

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τα είδα το μεσημέρι αλλά μετά τις απαντήσεις σας απλά στρώθηκα να βρω γιατρό μιας και η δική μας έλειπε. Ένα δοντάκι ήταν εν τέλη το πρόβλημα μας,κατα τα άλλα είναι υγιέστατος ο αλήτης μου. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας :)

Καλημέρα από μας
από τη στιγμή που επέλεξες να του δίνεις υγρή τροφή (κονσέρβα) που είναι μεν προτιμότερη από την ξηρά αλλά πολύ πιο δύσκολα βρίσκεις μια αξιόλογη, προσπάθησε να του παίρνεις μια καλή μάρκα και ρίξε και μια ματιά εδώ (τα υπέρ και τα κατά της υγρής τροφής και πως την ταϊζουμε)

https://www.dogfoodadvisor.com/choosing-dog-food/canned-or-dry-dog-food/

καλό είναι να μην τον κακομαθαίνεις πάντως με τα ανθρώπινα φαγητά γιατι σε κάποια στιγμή θα αρχίσει να σου κάνει νηστείες και χωρις λόγο, απλά για εκβιασμό :)

• Like
Reactions: Hiraeth

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
από τη στιγμή που επέλεξες να του δίνεις υγρή τροφή (κονσέρβα) που είναι μεν προτιμότερη από την ξηρά αλλά πολύ πιο δύσκολα βρίσκεις μια αξιόλογη...
Προτιμότερη από την ξηρά η κονσέρβα!
Ενδιαφέρον!
Ως προς τι, αν δεν σου κάνει κόπο. Μην μου πεις, ως προς την γεύση, γιατί σ'αυτή την κατηγορία ανήκουν οι μπριζόλες, το παστίτσιο και άλλα πολλά :)

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Μιας και τέθηκε το θέμα σε αυτό το νήμα, θα ήθελα να πω κι εγω τον πόνο μου (για να μην ψάχνω σε τόσα άλλα νήματα). 3η ημέρα σήμερα και ο μαικ δεν θέλει ουτε να δει το φαγητό του το πρωί, ενώ το αντίστοιχο βραδυνό το τρώι με όρεξη..
Όλα τα άλλα φυσιολογικά σαν κάθε μέρα. Απλά ενώ πριν ερχόταν με όρεξη από την βόλτα κατευθείαν στο φαγητό, τώρα ούτε να το βλέπει.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
@vasilis_mike όσο τρώει όμως με λαχτάρα, το ένα του γεύμα, εγώ δεν θα ασχολιόμουν. Μπορεί να τον έχουν πιάσει οι ζέστες, μπορεί απλώς να μην κάνει κέφι. Αστον λίγο και βλέπεις.
Αναρωτιέμαι μήπως μπαίνει στην ηλικία "1 φορά την ημέρα φαγητό και λιγότερη ποσότητα"....

• Like
Reactions: Eroe

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Αναρωτιέμαι μήπως μπαίνει στην ηλικία "1 φορά την ημέρα φαγητό και λιγότερη ποσότητα"....
Ποσο είναι ο Μαικ;
Εμενα τρωει σαν να μην υπαρχει αυριο αλλα απο μονος του αρνηθηκε το ενδιαμεσο κουταβισιο γευμα οταν ηταν 8 μηνων. Οποτε βρισκω πολυ πιθανο αυτο που λες. Μπορει να ειναι και η ζεστη λιγο και οι ορμονες (αν συνανταει καμια θυληκια στη βολτα, σε πολλα αρσενικα κοβεται η ορεξη απο τις ορμες)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Υπάρχει τέτοια ηλικία;;;; :eek::LOL:
Αν δεν διακρίνεις άλλα ανησυχητικά συμπτώματα, άστον. Αυτός ξέρει πόσο πρέπει να φάει και πότε.

Tiny_lin

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2018
166
325
35
Αθήνα
www.instagram.com
είμαστε σίγουροι ότι ξέρουν πόσο πρέπει να φάνε και πότε; η δικιά μου τρώει ανάλογα με τις ορέξεις της. Ποτέ δεν ήταν το σκυλί που θα πέσει με τα μούτρα στο μπολ και έχει φτάσει σε σημείο να κάνει εμετό γαστρικά υγρά από την αφαγία ενώ είχε δίπλα φαΐ. και μιλάμε για φαΐ που έφαγε και το προηγούμενο απόγευμα και το επόμενο εν τέλη ευχάριστα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Και η δικιά μου ακριβώς έτσι είναι @Tiny_lin
Πάντα της ήταν έτσι. Μια τρώει, πέντε όχι. Μπορεί να φάει πρωί και βράδυ, μπορεί δυό μέρες μετά. Επειδή τους τάιζα μια φορά και έκανε επίσης τέτοιους εμετούς, πρότεινε ο γιατρός, να της βάζω δυό φορές την ημέρα φαγητό. Το 'φτιαξε λίγο αλλά και πάλι είναι με τις μέρες της. Και επειδή ξέρω ότι κατά τα λοιπά είναι υγιής, δεν ασχολούμαι. Ας φάει, όποτε θέλει. Το φαγητό της είναι στην θέση του, για όσο χρόνο πρέπει. Μετά μαζεύεται και πάλι την επόμενη φορά :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Ανάλογα με το σκύλο και τη συμπεριφορά του, ανησυχείς ή όχι. Οι δικές μου είναι βουλιμικές και τρώνε δίχως αύριο ακόμη κι αν τους βάλω 5 φορές τη μέρα από ένα κιλό φαί. Ζουν για να τρώνε. Αν μία αυτό αυτές κάνει κόνξες στο φαγητό, τότε είναι καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.340
8.079
μαλλον ζεστη θα ελεγα... γι αυτο τρωει με πιο ορεξη βραδυ. Ισως να δοκιμαζες να τον ταιζες πολυ πρωι, φαση να μην εχει βγει ηλιος. Εγω ξυπναω 7 ταιζω το γκρεμλιν ξανακοιμομαστε και μετα βολτα.
Το γκρεμλιν παλι αν αρνηθει φαι ακομα και λαχανο θα ανησυχησω πολυ... μα παρα πολυ.

• Like
Reactions: vasilis_mike

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
@vasilis_mike αυτο για την ηλικια παιζει και να υπαρχει χαχαα
εγω μεχρι πριν 2 βδομαδες τον ταιζα 500γρ το πρωι 500γρ το βραδυ barf. ξαφνικα δεν γουστραρε να φαει το πρωι και το βραδυ ετρωγε 500συνολικα περιπου

οποτε μενει νηστικος ολη μερα και τρωει μια φορα τη μερα το βραδυ δηλαδη γυρω στα 700-800γρ

βεβαια με την platinum δεν ειχαμε τετοια θεματα, την γουσταρε τρελα οσο και να του εβαζα οτι ωρα και να ηταν.

• Like

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
@vasilis_mike αυτο για την ηλικια παιζει και να υπαρχει χαχαα
εγω μεχρι πριν 2 βδομαδες τον ταιζα 500γρ το πρωι 500γρ το βραδυ barf. ξαφνικα δεν γουστραρε να φαει το πρωι και το βραδυ ετρωγε 500συνολικα περιπου

οποτε μενει νηστικος ολη μερα και τρωει μια φορα τη μερα το βραδυ δηλαδη γυρω στα 700-800γρ

βεβαια με την platinum δεν ειχαμε τετοια θεματα, την γουσταρε τρελα οσο και να του εβαζα οτι ωρα και να ηταν.
Ακριβώς το ίδιο.
Και πέρα από τα αστεία, είναι λάθος ότι όσο μεγαλώνουν το βάρος του ημερήσιου φαγητού του μειώνεται σε αναλογία με το βάρος του;;
Το ίδιο ποσοστό τρώει ένα σκυλί στην ανάπτυξή του και το ίδιο όταν σταθεροποιηθεί;
Επισης έχω σκύλους φίλων να αλλάζουν σε κάποια φάση και εκεί που έτρωγαν 2 γεύματα (πρωί-βράδυ) να τρώνε μόνο μία φορά την ημέρα, το βράδυ.
Δεν καταλαβαίνω γιατί σε μερικούς φαίνεται περίεργο!

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.340
8.079
σιγουρα οσο μεγαλωνουν, αλλαζουν οι ποσοτητες. Λογικο στην αναπτυξη, νεαρη ηλικια ας το πουμε μεχρι τα 2-3 να θελουν μεγαλυτερες ποσοτητες.

• Like