Όσες βόλτες και να βγεί τα κάνει στη βεράντα!

belluca

Active Member
13 Αυγούστου 2012
33
0
Θεσσαλονίκη
Είναι 5 μηνών και ενώ δεν έκανε καθόλου την ανάγκη της έξω (5 βόλτες τη μέρα και μόλις επιστρέφαμε τα έκανε στη βεράντα) άρχισε να κάνει κακά και τσίσα έξω αν τη βγάζεις συνεχώς, δεν κρατιέται όμως καθόλου και τα κάνει και στη βεράντα. Άλλοι μου λένε ότι 5 μηνών θα έπρεπε να έχει μάθει, υπάρχει περίπτωση να μη μάθει να κρατιέται? Τι μπορώ να κάνω?

belluca

Active Member
13 Αυγούστου 2012
33
0
Θεσσαλονίκη
Στη βεράντα είναι το σπιτάκι της και πηγαίνει μόνη της πάντα γιατί της αρέσει να κοιμάται εκεί αλλά και να κλείνω την μπαλκονόπορτα πάλι τα κάνει μέσα.. Δεν έχει κανέναν ενδοιασμό!! Τα κάνει οπουδήποτε μέσα στο σπίτι!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Εντάξει, το κάθε σκυλί είναι διαφορετικό και θέλει το χρόνο του για να μάθει να τα ''κάνει'' στην βόλτα.

Εμένα τα έκοψε μαχαίρι 4 μηνών μέσα στο σπίτι....αλλά τον είχα πάνες μέσα σε ένα κουτί μεγάλο ΜΕΣΑ στο σπίτι......Τι να σου πω.....λίγο δύσκολο να τα κόψει απο το μπαλκόνι. Οι σκύλοι θέλουν να έχουν το χώρο που κινούνται και κοιμούνται καθαρό, πολύ πιθανό ο δικός σου να μην θεωρεί σπίτι του το μπαλκόνι και να μην νιώθει την ανάγκη να το κρατήσει καθαρό!

Πολλοί γνωστοί που έκαναν το λάθος να μάθουν τα σκυλιά τους να τα κάνουν στο μπαλκόνι ακόμα παιδεύονται να τα κόψουν.....Μια γνωστή είχε ντόμπερμαν και μέχρι που πέθανε ο σκύλος τα έκανε μονίμως στο μπαλκόνι και δεν έμαθε ποτέ!

Δεν θέλω να σε αγχώσω, αλλά θέλει πολύ προσπάθεια!
Να πηγαίνετε βόλτες πολλές μέσα στη μέρα και όταν τα κάνει έξω να του δίνεις λιχουδιά και χάδια, ενώ στο μπαλκόνι δεν θα τον επιβραβεύεις...

belluca

Active Member
13 Αυγούστου 2012
33
0
Θεσσαλονίκη
Το βράδυ που δοκίμασα να την έχω με μεγάλο λουράκι δεμένη στη βεράντα ώστε να μπορεί να κινείται και να πίνει νερό δεν τα έκανε και κατά τις 8 παρά το πρώι γάβγισε και τη πήγα αμέσως βόλτα και τα έκανε έξω.. Μόνη της πηγαίνει και κοιμάται εκεί άρα γιατί να μη το νιώθει σπίτι της? Τέτοια να μου λές να αγχώνομαι!! Να δω τι θα κάνουμε το χειμώνα που θα έχει κρύο και η μπαλκονόπορτα δε θα είναι ανοιχτή συνέχεια!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Συμφωνώ με την Κυβέλη.......θα την βάζεις να κοιμάται μέσα στο σπίτι. Δεν υπάρχει λόγος να είναι έξω!

belluca

Active Member
13 Αυγούστου 2012
33
0
Θεσσαλονίκη
Εννοείται πως θα κοιμάται μέσα!! Μένουμε και στο Πανόραμα και το χειμώνα έχει 0 βαθμούς σιγά μη την έχω έξω! Εννοούσα τι θα κάνουμε που η πόρτα θα είναι κλειστή και δε θα μπορεί να κρατιέται και θα τα κάνει μέσα!! Όσο για το crate το σκέφτομαι απλά άμα την περιορίσω θα σηκώσει τη γειτονιά!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Θα το συνηθίσει σιγά σιγά. Μπορεί να την σηκώσει την γειτονιά 2-3 μέρες, ειδοποίησε τους γείτονες να κάνουν υπομονή. Θα σε βολέψει το κρέιτ στην εκμάθηση της τουαλέτας.
Και δες αυτό που λέει η Αλέξια μπορεί να είναι το κλειδί στο πρόβλημα σας.

belluca

Active Member
13 Αυγούστου 2012
33
0
Θεσσαλονίκη
Να το δοκιμάσω τότε! Που βρίσκουμε crate? Σε pet shop? Για ουρολοίμωξη πως την ελέγχω? Έχει κάποια συμπτώματα ή κάνουμε κάποιες εξετάσεις?

belluca

Active Member
13 Αυγούστου 2012
33
0
Θεσσαλονίκη
Προσπαθεί να ουρησει πολύ συχνά και βγάζει σταγόνες
Δεν έχει τέτοιο πρόβλημα νομίζω! Κάνει τσίσα κάθε 1-2 ώρες αλλά όχι σταγόνες! Κανονικά και πολύ κάνει! Απλά αν δεν είναι περιορισμένη σε ένα σημείο με λουράκι για παράδειγμα δεν κρατιέται μέχρι να την πάω βόλτα και τα κάνει στη βεράντα κι αν έχω κλειστή την πόρτα τα κάνει μέσα..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θα συμφωνήσω με το crate...Είδες και μόνη σου ότι μολις τη περιόρισες με το λουρί κρατήθηκε μια χαρά.
Περασα τα ίδια με τον δικό μου...Φτάσαμε στους 8 μήνες για να περιμένει τις βόλτες...Δεν είναι όλα τα σκυλιά το ίδιο....μην αγχώνεσαι.

belluca

Active Member
13 Αυγούστου 2012
33
0
Θεσσαλονίκη
Θα συμφωνήσω με το crate...Είδες και μόνη σου ότι μολις τη περιόρισες με το λουρί κρατήθηκε μια χαρά.
Περασα τα ίδια με τον δικό μου...Φτάσαμε στους 8 μήνες για να περιμένει τις βόλτες...Δεν είναι όλα τα σκυλιά το ίδιο....μην αγχώνεσαι.
Σωστά! Ίσως με βοηθήσει το crate.. Να ρωτήσω κάτι όμως επειδή δεν ξέρω? Στο crate πότε την βάζω? Συγκεκριμένες ώρες?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το crate θα το χρησιμοποιήσεις καταρχήν για τον ύπνο. Θα το βάλεις σε ένα δωμάτιο που να είναι ήσυχο και δροσερό και κάθε βράδυ , αφού έχει κάνει τη τελευταία της βόλτα και αφού έχει περάσει τουλάχιστον 1 ώρα που θα έχει πιεί νερό θα τη βάζεις μέσα για ύπνο. Φρόντισε να το σκεπάσεις από τις 3 πλευρές με ένα σεντόνι η προσπάθησε η μια του πλευρά να ακουμπάει σε τοίχο. Μόλις μπει δώστης ένα κόκαλο και 1 μπισκότο και φύγε κλέινοντας τη πόρτα. Τις πρώτες φορές μπορεί να ουρλιάζει και να γαυγίζει...μη της δώσεις καμία σημασία. Καλό θα ήταν να τη βάλεις για ύπνο λίγο πριν πάτε και εσείς ώστε να μην ακούει θορύβους, τηλεόραση κλπ...και αναστατώνεται. Πρέπει να έχεις το νού σου γιατί θα σε ξυπν'ήσει για πιπί το πρώι...στις 6 , στις 7 , ανάλογα.

Επίσης, το crate μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όταν θες να λέιψεις από το σπίτι και δεν θες να είναι σε βεράντα η μόνη της σε σαλόνια κλπ.
΄Μην αγχωθείς αν δεν το δει σαν το "σπιτακι" της...και αν δεν μπάινει μόνη της μέσα. Δεν είναι όλα τα σκυλιά το ίδιο...Από τους 3 δικούς μου ο ένας μπάινει μόνος του σε οποιαδήποτε κλούβα δει ανοιχτή και πάει και κάθεται μέσα. Ο άλλος μπάινει με σπρώξιμο αλλά μένει ήσυχος και ο τρίτος γίνεται έξαλλος και γαυγιζει για να βγει...
Θα διαβάσεις μέσα στο forum διάφορους τρόπους προκειμένου να μάθει ένας σκύλος τη κλούβα...δοκίμασε όποιον σου αρέσει και δες ποιος θα σου κάτσει.
Προσωπικά, είμαι υπερ των συνοπτικών διαδικασιών...μέσα και τέρμα. Αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι!!!! :):):)

belluca

Active Member
13 Αυγούστου 2012
33
0
Θεσσαλονίκη
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου! Είναι πολύ χρήσιμες! Θα το κοιτάξω να αγοράσω ένα crate και ελπίζω να βοηθήσει! Μέχρι τότε λέτε να το συνεχίσω αυτό με το λουράκι που την περιορίζω όταν λείπω και όταν κοιμάται μιας που δεν την ενοχλεί και δεν τα κάνει κιόλας μέχρι να επιστρέψω και να την βγάλω έξω?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97