Όροι στις αγγελίες υιοθεσίας

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
σου ειχα απαντησει... καθημερινα θα τον παω βολτα για τουλαχοστον 3 ωρες...μερικες φορες και περισσοτερο....θα παιξουμε τουλαχιστον 1 1/2 ωρα μαζι μεσα στη μερα, για χαδια και λοιπα δεν σου λεω και αν και οχι καθημερινα θα του αφιερωσω κανα 45 λεπτο στην εκπαιδευση διαφορων εντολων σε συνδυασμο με παιχνιδι...αυτα καθημερινα.....υπαρχουν και μερες που θα αφιερωσω περισσοτερο η και λιγο λιγοτερο....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τον πάω 2 με τρεις φορες την ημερα..αν έχω χρόνο και όρεξη ίσως και 4..

Παίζουμε διαφορα παιχνιδάκια που ακονίζουν το μυαλό..
Ξέρεις που είναι αυτό, εκείνο ,το άλλο..προσπαθούμε να μάθουμε αυτό το δώσε μου το χέρι σου που δεν το μαθαίνουμε με τίποτα..
Αλλα μαθαίνουμε καθημερινά πολλά πράγματα..

Βλέπουμε σκυλάκια και ανθρώπους καθημερινά και προσπαθούμε να κρατάμε την κοινωνικοποίηση μας σε καλά επίπεδα..

Παμε σε μια παιδικη χαρα τα βραδια και τρεχουμε οσο θελουμε!!
η παιζουμε μπαλα με την ανεση μας..

E τι αλλα..εσυ??:D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παιδιά, εγώ πέρασα απ'αυτή τη διαδικασία από την άλλη πλευρά (του υποψήφιου ανάδοχου) πρόσφατα..... ορισμένα πράγματα ήταν υπερβολικά. Εμένα το σκύλο μου (που ήταν ενήλικας, αρσενικός, ατσούμπαλος, μεγάλος σε μέγεθος, και μαύρος! όχι η ευκολότερη περίπτωση δηλαδή... είχε μείνει στο σωματείο ένα χρόνο...) δίσταζαν να μου τον δώσουν γιατί δεν έχω μπαλκόνι/κήπο.... Φαντάζομαι ότι προσπαθούσαν να αποφύγουν την περίπτωση να τον επιστρέψω.....

Τελικά επέμεινα και τον πήρα (γιατί μ'αρέσουν τα μεγάλα σκυλιά και στο μεταξύ τον αγάπησα!) και βγήκε το πιο ήρεμο σκυλί που έχω δει ποτέ μέσα στο σπίτι! Πιο υπάκουος δε γίνεται!!! Ασε που και 3 στρέμματα κήπο να εχει , στο ενα τετραγωνικό δίπλα μου θα κάθεται (το δοκιμάσαμε όταν τον πήρα στο νησί! Και για κατούρημα έπρεπε να πάει κάποιος μαζί του στον κήπο! Δεν πήγαινε μόνος του παρα που οι πόρτες ήταν ανοιχτες!).

Θέλω να πώ ότι τα κριτήρια είναι πάντα σχετικά.... σημασία έχει να τσεκάρει κανείς τι ξέρει κανείς για τι τις ανάγκες του σκύλου σε παρέα και άσκηση. Τα υπολοιπα είναι λεπτομέρειες κατά τη γνώμη μου....

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Κ εμένα μου φαίνεται κάπως το να βάζουν σαν όρο υιοθεσίας να είναι εντός Αθηνών/Θεσσαλονίκης κτλ. λες κ θα κάνουν έλεγχο κάθε λίγο κ λιγάκι πως είναι κ σε τι συνθήκες ζει.Αν πχ. εγώ βρω ένα από Αθήνα κ μένω Θεσσαλονίκη,δε θα μπορέσω να το πάρω λόγω αυτών των χαζών όρων!Δηλαδή τι προτιμάνε,να μείνει σε ένα κλουβί χ καιρό από το να πάει σε ένα σπίτι εκτός της πόλης που βρίσκεται?
Κακά τα ψέματα,τα σκυλιά που είναι μεγαλύτερα από 6 μηνών βρίσκουνε πιο δύσκολα σπίτι γιατί όλοι θέλουνε να είναι μικρό γιατί όσο πιο μικρό τόσο πιο εύκολα εκπαιδεύεται κ συνηθίζει πιο γρήγορα στο καινούριο σπίτι.
Προσωπικά,το επόμενο σκυλί μου θα είναι σίγουρα 'αδέσποτο' κ πάνω από 6 μηνών.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aλλωστε 7 μηνών πανω μπορείς να βρείς κάλλιστα να έχει μάθει κάποια πραγματάκια ήδη και το σημαντικό θέμα της τουαλέτας..

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Όλα είναι σχετικά και τελικά ίσως όλα να είναι και "περιττά".

Την προηγούμενη μου σκύλα με τα κριτήρια που θέτουν τα σωματεία δεν έπρεπε να μου την δώσουνε αυτοί που είχαν τη μάνα της ούτε με σφαίρες.
Φοιτήτρια...
Την πήρα κρυφά από τους γονείς μου (σπούδαζα σε άλλη πόλη) ρισκάροντας να μας πετάξουν από το σπίτι εμένα, αυτήν, τα 2 ημίαιμα λυκόσκυλα και τις 2 γάτες που τους είχα στο μεταξύ κουβαλήσει...
Χωρίς πολλά λεφτά, έτρωγε και το σκυλί στη λέσχη μέχρι να το μάθουνε οι γονείς μου και να μου δώσουνε "επίδομα σκύλου"...
Το κουτάβι διασταύρωση 2 κυνηγόσκυλων κι εγώ να μένω σε γκαρσονιέρα των 25 τετραγωνικών...
Με μόνο θετικό το γεγονός ότι πολύ απλά δεν μπορούσα να ζήσω χωρίς σκύλο.

Με ψυχρή λογική δεν θα μπορούσα να προσφέρω σε αυτό το σκυλί τίποτα.
Στην πορεία αποδείχτηκε ότι του πρόσφερα τα πάντα.
Εμένα μου βγήκε κυριολεκτικά ο πάτος 10 χρόνια που ζήσαμε μαζί, η Λουκία μου όμως τα πέρασε περίφημα.

Τα πρακτικά ζητήματα και τα τυπικά προσόντα δεν είναι ευκαταφρόνητα. Δεν είναι όμως το παν.

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Είναι αρκετα τα πλεονεκτήματα κ τα μειονεκτήματα ενός κουταβιού σε αυτή την ηλικία αλλά εξαρτάται κ τι θέλεις.Αν έχεις χρόνο να αφιερώσεις σε εκπαίδευση κτλ. παίρνεις μικρό,αν θες να ξέρει τουλάχιστον τα βασικά,παίρνεις μεγαλύτερο,εξάλλου ΟΛΑ μαθαίνουν κ από κάτι όταν πάνε σε καινούριο σπίτι :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Afroditi, δεν είναι απαραίτητο το ότι μαθαίνει πιο εύκολα το κουτάβι.... και το ενήλικο μια χαρά εκπαιδεύεται.... και ειδικά στην τουαλέτα πολύ πιο εύκολα από το κουτάβι που πρέπει να το βγάζεις κάθε 3 ωρες! Επίσης γλυτώνεις την περίοδο που μασουλάνε τα πάντα αν πάρεις ενήληκο! Οσο για το ότι συνηθήζουν το σπίτι πιο εύκολα τα κουτάβια, κι αυτό δεν είναι απαραίτητο!

Για μένα το μόνο πλεονέκτημα του να πάρεις κουτάβι (εκτός του ότι είναι μες στη γλύκα και γελάς μονο και που το βλέπεις) είναι ότι μπορείς να καθορίσεις περισσότερο το χαρακτήρα του με βάση τις εμπειρίες που θα έχει μαζί σου... αλλιώς το ενήλικο είναι απίστευτα πιο εύκολο!

Και το γεγονός ότι ο κόσμος προτιμάει κουτάβια, δείχνει οτι τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουν είναι πολλές φορές επιφανειακά και τελικά οδηγουν σε περισσότερα αδέσποτα.... (λίγοι ξέρουν τι σημαινει σιφουνας κουτάβι και πως να τον αντιμετωπίσεις!!:):):)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εμένα το σκύλο μου (που ήταν ενήλικας, αρσενικός, ατσούμπαλος, μεγάλος σε μέγεθος, και μαύρος! όχι η ευκολότερη περίπτωση δηλαδή... είχε μείνει στο σωματείο ένα χρόνο...) δίσταζαν να μου τον δώσουν γιατί δεν έχω μπαλκόνι/κήπο....
EYKOΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ? Απ' τις δυσκολότερες!
Και δίσταζαν?
Αυτό δεν είναι πρόνοια, είναι μαλ@κία στον εγκέφαλο, συγγνώμη κιόλας! :mad:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι αυτο θα ελεγα και εγω.. τετοιες περιπτωσεις θα επρεπε να τις περνουν σοβαρα υποψιν αναλογα σωματεια..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
EYKOΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ? Απ' τις δυσκολότερες!
Και δίσταζαν?
Αυτό δεν είναι πρόνοια, είναι μαλ@κία στον εγκέφαλο, συγγνώμη κιόλας!
Να διευκρινήσω ότι έχω τις καλύτερες σχέσεις με τις κυρίες που μαζεψαν και φρόντισαν το σκύλο μου μέχρι να τον πάρω.... πραγματικά είχαν τις καλύτερες των προθέσεων! Αλλά από τα πολλά ευτράπελα που ακούει κανείς, μπορεί να χάσει λίγο το μέτρο..... δε θέλει και πολύ.

Πάντως η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι δυνατόν να σκρινάρει κανείς αποτελεσματικά τους υποψήφιους ανάδοχους.... αν θέλει κάποιος να κακοποιήσει το σκύλο, θα το κάνει. Το μονο που μπορεί να κάνει κανεις είναι να δώσει κάποιες πληροφορίες παραπάνω, (οχι μόνο σ'αυτόν που δεν ξαναείχε σκύλο αλλά και σ'αυτον που νομίζει ότι τα ξέρει όλα!) και να ελπίζει ότι θα τις ακολουθήσει, ώστε να προλάβει τουλάχιστον τις περιπτώσεις όπου η κακοποίηση γίνεται από άγνοια, και όχι μαλακια εγκεφάλου....

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Afroditi, δεν είναι απαραίτητο το ότι μαθαίνει πιο εύκολα το κουτάβι.... και το ενήλικο μια χαρά εκπαιδεύεται.... και ειδικά στην τουαλέτα πολύ πιο εύκολα από το κουτάβι που πρέπει να το βγάζεις κάθε 3 ωρες! Επίσης γλυτώνεις την περίοδο που μασουλάνε τα πάντα αν πάρεις ενήληκο! Οσο για το ότι συνηθήζουν το σπίτι πιο εύκολα τα κουτάβια, κι αυτό δεν είναι απαραίτητο!

Για μένα το μόνο πλεονέκτημα του να πάρεις κουτάβι (εκτός του ότι είναι μες στη γλύκα και γελάς μονο και που το βλέπεις) είναι ότι μπορείς να καθορίσεις περισσότερο το χαρακτήρα του με βάση τις εμπειρίες που θα έχει μαζί σου... αλλιώς το ενήλικο είναι απίστευτα πιο εύκολο!

Και το γεγονός ότι ο κόσμος προτιμάει κουτάβια, δείχνει οτι τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουν είναι πολλές φορές επιφανειακά και τελικά οδηγουν σε περισσότερα αδέσποτα.... (λίγοι ξέρουν τι σημαινει σιφουνας κουτάβι και πως να τον αντιμετωπίσεις!!:):):)
Είχα ξεχάσει πως είναι να έχεις κουτάβι κ τώρα που το έχω μια βδομάδα ανυπομονώ να ηρεμήσει λίγο,γιαυτό κ είπα ότι θα προτιμούσα ένα μεγαλύτερο,να έχει ξεπεράσει τους μήνες 'ταζ' δλδ :p:p:p
(Αν κ μόλις ηρεμήσει θα μου λείπουν οι μέρες που ήτανε κουτάβι,φαύλος κύκλος,άσε!:p)
Οντως είναι δύσκολο να έχεις κουτάβι κ ιδίως τόσο μικρόσωμο,πρέπει να είσαι συνεχώς 'κάπου εκεί γύρω' μη φάει κάτι,μη πηδάει πάνω κάτω από ψηλά (γιαυτό) μέρη κτλ.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Kopritis καταλαβαίνω τι λες, αλλά πραγματικά το θεωρώ απαράδεκτο με βάση τα στοιχεία που μου έδωσες πάντα. Το σκυλί αυτό ήταν πολύ τυχερό που σε βρήκε. Θα ήταν πιθανότερο να μην υιοθετηθεί ΠΟΤΕ!
Είχε μείνει λες στο καταφύγιο ήδη ένα χρόνο... Τι περίμεναν? Ειλικρινά... Πάλι καλά για το ζώο που επέμεινες και δεν το καταδίκασε η "προνοητικότητά" τους...