Όροι στις αγγελίες υιοθεσίας

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Βλέπω πολλές αγγελίες για υιοθεσία αδέσποτων ζώων. Εκεί τίθενται προϋποθέσεις π.χ: "Θα δοθεί σε σπίτι με κήπο", ή "Θα δοθεί μόνο για μέσα στο σπίτι" ή "θα δοθεί εντός Αθηνών" κ.ο.κ.
Από τη μικρή μου εμπειρία ένας ημίαιμος ενήλικος σκύλος είναι δύσκολο έως αδύνατον να δοθεί.
Πώς σας ακούγονται αυτοί όλοι οι "όροι ευζωίας" που θέτουν όσοι προωθούν σκυλιά για υιοθεσία?
Πολύ συχνά σκέφτομαι πως και μια γωνίτσα σε ένα σπίτι ή μια αυλή (όχι μπαλκόνι - ή, για να είμαι ειλικρινής, σε κάποιες περιπτώσεις ΚΑΙ μπαλκόνι) + η ανθρώπινη παρέα είναι απείρως καλύτερα από το δρόμο...

Όσο για τα "εντός Αθηνών / Θεσσαλονίκης" κ.ο.κ. έχω να πω απλώς ότι καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους τίθενται ως όροι, αλλά κι ότι μειώνουν την πιθανότητα υιοθεσίας ενός ζώου.

Όλοι ξέρουμε ότι ένα κουτάβι έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρει σπίτι. Κι όμως τα σκυλιά δε μένουν κουτάβια για πολύ... Και στους έξι μήνες ζωής ένας μεγαλόσωμος σκύλος δεν θα προτιμηθεί όταν έχει να "ανταγωνιστεί" έναν κούταβο τριών μηνών...
Για ένα ημίαιμο κουταβάκι (όμορφο πραγματικά) που έψαχνα σπίτι πρέπει να με έχουν πάρει και 50 τηλέφωνα... (Αν το σκυλάκι ήταν 3-4 μήνες μεγαλύτερο αμφιβάλω αν θα γινόταν αυτός ο χαμός).
Για μια ενήλικη κούκλα από το Μοσχάτο για την προώθηση της υιοθεσίας της οποίας με βοήθησε η Rottie ΚΑΝΕΝΑ τηλέφωνο. Και μιλάμε για σκυλί πραγματικά πανέμορφο!
Γιατί λοιπόν να ψάχνουμε "ιδανικά" σπίτια, τη στιγμή που δεν υπάρχουν ουσιαστικά σχεδόν καθόλου σπίτια?

Συμβουλή μου σε όσους προσπαθούν να βρουν σπίτια για σκυλιά: ΜΗΝ ΘΕΤΕΤΕ ΟΡΟΥΣ όπως "μόνο για μέσα στο σπίτι ή μόνο για εντός Αθηνών" κ.λπ. Τα κουτάβια μεγαλώνουν γρήγορα και οι πιθανότητες να υιοθετηθούν μειώνονται. Και ναι, μπορεί να διαφωνήσει το μισό φόρουμ, αλλά κατά τη γνώμη μου η αυλή είναι καλύτερη από το δρόμο, την πανσιόν ή το κλουβί του καταφυγίου.
Αφήστε πρώτα να δείτε πόση ζήτηση έχει ο σκύλος και επιλέγετε ακολούθως την καλύτερη οικογένεια...

Η γνώμη των υπόλοιπων ποια είναι?

(Δεν συζητάω για συμβόλαια, γιατί είναι θέμα που έχει αναπτυχθεί επαρκώς παλιότερα.)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Προτιμώ μια όχι ιδανική οικογένεια και τις όχι ιδανικές συνθήκες που έχει να προσφέρει από το να ζήσει το σκυλί σε ένα κλουβί για 1, 2, 3 χρόνια ή για όλη του τη ζωή. Αυτή δεν είναι ζωή και ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία δεν είναι δικαιολογία.
Αν ήμουνα σκύλος, αΑπό το (χρόνιο) κλουβί θα διάλεγα την αδέσποτη ζωή για όσο κρατήσει.
Αν ήμουνα σκύλος, από το (χρόνιο) κλουβί θα διάλεγα ακόμη και την ευθανασία.

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
συμφωνώ απόλυτα -πιστεύω όροι πρέπει να μπαίνουν μόνο όταν

ο σκύλος που είναι προς υιοθεσία έχει κάποιες ιδιαιτερότητες όπως πχ

να μην μπορει να συμβιώσει με άλλα σκυλιά ή με άλλα ζώα ,να μην τα

πηγαίνει καλά με τα παιδιά κλπ

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έχω ασχοληθεί αρκετά με προώθηση υιοθεσιών. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι έχω ακούσει στο τηλέφωνο… Έφτασα σε σημείο να ψάχνω ντουβάρι να χτυπήσω το κεφάλι μου! Οι οκτώ στους 10 που μου τηλεφωνούσαν ήταν παντελώς ακατάλληλοι. :(

Ο καθένας που φιλοξενεί ένα σκύλο είναι λογικό να ψάχνει το καλύτερο για το ζώο και όχι να συμβιβαστεί με το μη χείρον, κάνοντας εκπτώσεις στην ποιότητα της ζωής του.
Από κει και πέρα καλό είναι να υπάρχει ρεαλισμός και να μην είναι παραλογές οι απαιτήσεις αυτών που διαχειρίζονται τις αγγελίες έτσι ώστε όλα τα ζώα να βρίσκουν σπίτια το συντομότερο και να φεύγουν από τους δρόμους ή τα κλουβιά των κυνοκομειων.
Κάποιες φορές όταν διαβάζω τις αγγελίες στο φόρουμ, αναρωτιέμαι, πόσα σπίτια με κήπο και αυλές υπάρχουν στις πόλεις, (όπου γίνεται και η μεγαλύτερη διακίνηση αδέσποτων), όταν οι περισσότεροι ζουν σε διαμερίσματα?

Ούτε το ένα άκρο είναι σωστό διότι το ζώο πρέπει να βρει όσο το δυνατόν καλύτερο σπίτι και όχι να καταλήξει στον κάθε τυχάρπαστο, ούτε το άλλο διότι οι παραλογές απαιτήσεις από τους διαχειριστες των αγγελιων καταδικάζουν το ζώο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ρε παιδιά να σας ρωτήσω κάτι..,αυτό με τον κήπο δεν παίζει να το δει κάποιος ολίγον αδαείς και (κάτι παραπάνω..) και πει ωραία θέλουν κήπο ..θα τον πάρω ,θα τον έχω στον κήπο να κάνει και τον φύλακα ,θα του δίνω εκεί λίγο φαγητό και ψεκαστε τελειώσατε..,γλιτώνω και τα λεφτά του συναγερμού...

Δηλαδή αυτό με τον κήπο δεν είναι και λίγο παγίδα..
Ολα τα σκυλάκια κάποιον να τα προσέχει και να τα αγαπάει θέλουν..,κανένας κήπος και καμια αυλή δεν αντικαθιστά ένα καλο αφεντικό..
Υπάρχουν και οι μεγάλες βόλτες..
δεν είναι λίγο παγίδα αυτό?
Τώρα βεβαια θα μου πεις μα τον βλέπουμε τον ανθρωπο δεν το δίνουμε έτσι..
Ναι για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου;):D..,αλλα ποιος λέει ότι
σε λίγο καιρό το σκυλί είναι πεταμένο σε αυτήν την πολυπόθητη αυλή..

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ θα απαιτούσα η οικογένεια να είναι κατάλληλη για την υιοθέτηση. Ο χώρος μόνο δεν λύνει τα προβλήματα σχετικά με τις ανάγκες ενός σκύλου.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Συμφωνώ με τους όρους που θα εξασφάλιζαν την ποιότητα ζωής του ζώου ...

... αυτοί οι όροι δεν το κάνουν, είναι άκυροι και παντελώς άχρηστοι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nαι.. δηλαδή το να είναι προϋπόθεση να είναι μέσα στο σπίτι ,είναι ζωτικής σημασίας..
Γιατί ένας εγκατελειμμένος σκύλος σε μια αυλή ,μια ταράτσα ,ένα μπαλκόνι ,νομίζω ότι αν είχε δικαίωμα επιλογής θα διάλεγε να είναι αδέσποτος..(μεγάλη κουβέντα βέβαια αυτό..)μιας και σε τέτοιες περιπτώσεις ,η ανθρώπινη παρέα είναι σχεδόν μηδαμινή..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Και γιατί είναι εγκαταλλελειμένος αν δεν ζεί μέσα στο σπίτι ?
Εχουμε σημερινή μία αγγελία όπου πίτ-μπουλ 1,5 έτους μαθημένο έξω - επιθετικό και ζωηρό ( ααα. και ...γελαστό :eek:) ψάχνει ΜΟΝΟ για υιοθεσία μέσα σε σπίτι ... το θεωρείς έξυπνο αυτό ? Εγώ το θεωρώ βλακώδες. Καλό κλουβί ... ;)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
για το σκυλι δεν ειναι ζωτικής σημασίας θεμα να ζει μεσα στο σπίτι αλλά ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΣΕ μαζί του

εσυ Κατια πόσο ασχολήσε με τον σκύλο???

και οταν λέω ασχολήσε εννοώ ασχολήσε

το εχω ξαναρωτησει σε αλλο μελος και απάντηση δεν πήρα

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Εχουμε σημερινή μία αγγελία όπου πίτ-μπουλ 1,5 έτους μαθημένο έξω - επιθετικό και ζωηρό ( ααα. και ...γελαστό :eek:) ψάχνει ΜΟΝΟ για υιοθεσία μέσα σε σπίτι ... το θεωρείς έξυπνο αυτό ? Εγώ το θεωρώ βλακώδες.
Η συγκεκριμένη αγγελία ήταν και η αφορμή για να ανοίξω το θέμα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
denis και Mάκη,
Ρε παιδιά, αμάν πια.. γιατί τις τελευταίες μέρες πρέπει να εξηγώ λέξη λέξη..
Εννοώ ότι είναι επίφοβο ένα σκυλί να είναι έξω όταν πρόκειται να δοθεί για υοθεσία με τέτοιους ορους..
Εχω στην διπλανή μου πολυκατοικία ένα πιτμπουλ σε ένα πολύ μικρό μπαλκονάκι μέρα νύχτα εκεί και κλαίει κάθε μέρα..

2 σκυλιά σε μια ταράτσα εγκαταλελειμμένα σχεδόν μες στο κρύο και εκτεθειμένα το καλοκαίρι στον καύσωνα..

Φυσικά και ένα σκυλί μπορεί να ζει μέσα με ανύπαρκτους ιδιοκτητες..

Η ανθρωπινη παρέα μετράει πάνω από όλα..σίγουρα..

Αλλα πιστεύω ότι ο σωστός ιδιοκτητης δεν απομονώνει ένα σκυλί έξω στην αυλή η σε ένα μπαλκόνι..,αλλα το έχει ενεργό μέλος τις αγέλης του.
Τι είπες Μάκη ποσο ασχολούμαι??
Καλά τώρα μην παίρνουμε προσωπικά παραδείγματα αλλα είμαστε συνεχώς μαζί..
Ασχολούμαι πολύ μαζί του..
Δεν κρίνω από εμενα όμως..ίσως να είμαι και υπερβολική εγω..

Έχω δει τόσες περιπτώσεις σκυλιών εξοριστων σε εξωτερικούς χώρους που καλή άποψη για αυτούς τους ιδιοκτητες δεν μπορώ να έχω..

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να πάρει σκυλί αν σιχαίνεται π.χ τις τρίχες,η τα σάλια και στην τελική γιατί να μην το έχει μεσα..

και ναι..ένα σκυλί από τα δικά μου παραδείγματα..,που είναι εξόριστο σε μπαλκόνια και ταράτσες πιστεύω ότι κακοπερνάει πολύ περισσότερο από ένα αδέσποτο..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Η Κάτια ασχολείται ΤΡΕΛΑ και το 'χω δει.
Αλλα πιστεύω ότι ο σωστός ιδιοκτητης δεν απομονώνει ένα σκυλί έξω στην αυλή η σε ένα μπαλκόνι..,αλλα το έχει ενεργό μέλος τις αγέλης του.
Πού να τον βρεις αυτόν καλέ για όλα αυτά τα καημένα αδέσποτα στο δρόμο? Όχι... χίλιες φορές μια αυλή, μια βόλτα 10 λεπτών μια φορά τη μέρα, φαγητό, γιατρός και ελάχιστη ενασχόληση κατά τα άλλα, παρά στο δρόμο ή στο κλουβί.
Τουλάχιστον έτσι νιώθω εγώ.

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΚΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΑΛΛΑ

...όμως σε κάποιες περιπτώσεις το μη χείρον είναι όντως βέλτιστον...
(έχουμε απορρίψει εκ των πραγματων το χείριστο...)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αρχικό μήνυμα απο denis Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχουμε σημερινή μία αγγελία όπου πίτ-μπουλ 1,5 έτους μαθημένο έξω - επιθετικό και ζωηρό ( ααα. και ...γελαστό ) ψάχνει ΜΟΝΟ για υιοθεσία μέσα σε σπίτι ... το θεωρείς έξυπνο αυτό ? Εγώ το θεωρώ βλακώδες
Οχι το θεωρω χαζο..
Αλλα εγω μιλαω γενικα..
Αυτό είναι θέμα αντίληψης αυτού που θα αναρτήσει την αγγελία..

Όμως σε νορμαλ περιπτώσεις δεν βρίσκω λόγο από μεριάς του ιδιοκτητη γιατί να μην έχει το σκυλί μέσα..

Γιατί δεν θέλει τι???
Τις τρίχες?το γαύγισμα?τα σάλια?
Την συμπεριφορά του?
Αν δεν θέλει όλα τα αλλα τότε δεν κάνει για σκύλο..
Αν το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά του και δεν διατίθεται να απευθυνθεί σε κάποιον εκπαιδευτη πάλι δεν κάνει για σκύλο μιας και ακόμα και ένα κουτάβι να πάρεις και το γαλουχήσεις εσύ χωρίς την κατάλληλη ενασχόληση από εσένα η από εκπαιδευτη πάλι προβληματικό μπορεί να βγει..
Αρα γιατί κάποιος να μην θέλει να βάλει το σκυλί του μέσα αν είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί μαζί του?
Nα έχει ο ίδιος αλλεργία με τα σκυλιά?πάλι δεν κάνει για σκυλί..
Τέλος πάντων όσον αφορά τους ορους σίγουρα θα πρέπει τα δεδομένα να προσαρμόζονται ανάλογα με την αγγελία αλλα και πάλι λέω ότι αυτό έγκειται στο θέμα αντίληψης αυτού που βάζει τις ίδιες τις αγγελίες.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λιζα μου ξέρεις τι εννοώ..
Δεν μιλάω αν τύχει πες..και είναι ένας ευσυνείδητος ανθρωπος που απλά το έχει έξω..,που πάλι διαφωνώ ..αλλα πες..

Λέω ότι πως μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτό το μοντέλο ανθρώπων..,ότι είναι όντως σωστοί..και δεν θα καταντήσει το σκυλί με μια αλυσίδα σε ένα περιβόλι,μια ταράτσα ένα μπαλκονάκι..
Εχω δει περιπτώσεις και τα λυπήθηκε η ψυχή μου..

Αυτά τα αδέσποτα γίνονται φυλακισμένα σε αυτές τις περιπτώσεις, έχοντας μονο διασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό..
Τίποτα άλλο..

Εεεε εγώ αν ήμουν αδέσποτο θα προτιμούσα να πεθάνω κάποια μέρα από την πίνα..παρα από το μαράζι..

Τα αδέσποτα έχουν την αγελη τους,την συντροφικότητας τους μεταξύ τους,κάνουν τις αλητείες τους..και διεκδικούν μονα τους ένα καλύτερο αύριο..

Ενα φυλακισμένο σκυλί είναι και καταδικασμένο στην ηλιθιότητα αυτών των ανθρώπων..

Εγώ το θεωρώ κάπως επίφοβο..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Μα δε μιλάω για σκυλί εγκαταλειμένο, φυλακισμένο :)
Αυτό είναι το κλουβί! Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε...
Για να γίνει αυτό πρέπει να δοθεί το ζώο.
Π.χ όταν με πήρε κάποιος από τη Σαντορίνη για την Πριγκίπισσα (εκ των υστέρων κατάλαβα ότι επρόκειτο περί φάρσας μάλλον) μου είπε ότι παλιότερα είχε ένα τεριέ (γενικώς) αλλά του έκανε ζημιές. Δεν τον ρώτησα καν τι απέγινε το τεριέ. Θέλησα να του κλείσω ραντεβού, μια που όπως είπε ήταν Αθήνα και... βλέπαμε... (βλακεία μου, το ξέρω)
Όταν είχα ρίξει στον κύριο που τη φρόντιζε από κουτάβι την ιδέα να προωθήσουμε την υιοθεσία της, μου είχε πει "εεεεεεε να είναι κάπου κοντά να τη βλέπω πού και πού". Καλά... ας το ξεχάσει...
Σαντορίνη? Βεβαίως!
Σε σπίτι? Μάλιστα!
Σε αυλή? Ευχαρίστως!
Αρκεί να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις...

Άραγε καταδικάζεις το ζώο μ' αυτή τη νοοτροπία? Δεν ξέρω, αλλά βλέποντας τι μπορεί να συμβεί στα αδέσποτα το σκέφτομαι! Φυσικά το κουτάβι πήγε στο καλύτερο σπίτι! Όταν υπάρχει προσφορά επιλέγεις. Κι αν ήταν να επιλέξω από 10 ΤΕΛΕΙΕΣ, ΙΔΑΝΙΚΕΣ οικογένειες θα επέλεγα αυτή με τα πιο πολλά λεφτά, για παράδειγμα.

Καταλαβαίνεις τι εννοώ :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nαι φυσικά το καταλαβαίνω..:):)
Απλά θεωρώ κάπως επίφοβο το θέμα του να το έχει έξω..
Τι να πω ξέρω εγώ..
Κανεις δεν ξέρει πραγματικά που θα πέσει το σκυλί..
Εδώ δεν ξέρουν στην υοθεσια παιδιών καλά καλά που θα πέσουν..

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
εσυ Κατια πόσο ασχολήσε με τον σκύλο???

και οταν λέω ασχολήσε εννοώ ασχολήσε

το εχω ξαναρωτησει σε αλλο μελος και απάντηση δεν πήρα

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
για δωσε λινκ με την απάντηση

γερο ανθρωπο με βαζεις να ψάχνω:(

τοσο δυσκολη ερώτηση ειναι ???

πόσο????

και οπως ειχα πει

το να κοιμάτε στα πόδια σου ή να βλέπει τηλεόραση μαζί σου ή να σε κοιταει να μαγειρεύεις και να το εχεις μαζί σου ΠΑΝΤΟΥ δεν σημαίνει οτι ασχολέισε μαζί του

πόσο ασχολείστε τελικα καθημερινά και τι κάνετε ???????