Όζοι σε συκώτι και σπλήνα...

chrisg22

Member
4 Δεκεμβρίου 2011
16
0
Γεια σας
Είμαι νέα στο forum και θα ηθελα την βοήθεια σας, την γνώμη σας και την εμπειρία σας.

Έχω ένα σκυλάκι 14 ετών το οποίο τις τελευταίες 10 μέρες παρουσίασε συμπτώματα ανορεξίας, υπνηλίας και γενικά ήταν αδιάθετο.Πριν 2 μέρες το πήγαμε στο γιατρό. Έκανε όλες τις εξετάσεις αποτέλεσμα: αιματοκρίτης 21 και αυξημένα πολύ τα λευκά. (πριν 6 μήνες αιματοκρίτης 53 και όλες οι βιοχημικές τέλειες)
Κάνουμε υπέρηχο και βρίσκει όζους σε συκώτι και σπλήνα.

Την Δευτέρα θα κάνουμε λήψη για βιοψία.

Υπάρχει πιθανότητα να είναι αυτοί οι όγκοι καλοήθεις και όχι καρκίνος;

Έχετε ακούσει τέτοιο περιστατικό άλλη φορά;

Πάω να τρελαθώ από την στεναχώρια μου.

Last edited by a moderator:

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Δεν ξέρω. Γράφω μόνο για να σου πω να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Εύχομαι μόνο να γίνει καλά, μα αν είναι σοβαρό να μην πονέσει ποτέ.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Πρέπει να γίνουν κι άλλες εξετάσεις, πάντως μοιάζει και με ηπατοκυτταρικό καρκίνο ή με ηπατική υπερπλασία (οζώδους φύσεως).

Εκτός του να πάρει δείγμα ηπατικού υγρού ο κτηνίατρος, κανονικά πρέπει να κάνει και κοιλιακό υπερηχογράφημα και πρέπει να επαναλαμβάνονται ανά δίμηνο.

Λυπάμαι πολύ, κάντε το καλύτερο που μπορείτε ώστε να ζήσει με αξιοπρέπεια τώρα στα γεράματα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πολλά μπορεί να είναι....ότι και να πούμε τυφλή μαντεψιά θα είναι....
Υπομονή μέχρι να βγουν οι βιοψίες οπότε και θα έχετε ξεκάθαρη εικόνα το τι έχετε να αντιμετωπίσετε....

Grifos, αναφέρει ότι έγινε υπέρηχος!

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Πολλά μπορεί να είναι....ότι και να πούμε τυφλή μαντεψιά θα είναι....
Υπομονή μέχρι να βγουν οι βιοψίες οπότε και θα έχετε ξεκάθαρη εικόνα το τι έχετε να αντιμετωπίσετε....

Grifos, αναφέρει ότι έγινε υπέρηχος!
γράφω κάτι λίγο διαφορετικό, πως ο υπέρηχος πρέπει πλέον να γίνεται ανά δίμηνο κι όχι τη μια φορά που έγινε και τέλος.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν είναι υποχρεωτικό να χρειαστεί παρακολούθηση στην συνέχεια!
Το αποτέλεσμα της βιοψίας θα καθορίσει την συνέχεια!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δεν είναι υποχρεωτικό να χρειαστεί παρακολούθηση στην συνέχεια!
Το αποτέλεσμα της βιοψίας θα καθορίσει την συνέχεια!
φυσικά και είναι υποχρεωτικό σε ένα σκύλο 14 ετών. Και αν είχε εμφανιστεί μετά την ηλικία των 6-9 που είναι η συνήθης εμφάνιση, δηλαδή στη μέση ηλικία θα ήταν ακόμη πιο απαραίτητο.
Στο δίμηνο με τρίμηνο πρέπει να γίνονται και βιοχημικές και υπερηχογράφημα.

chrisg22

Member
4 Δεκεμβρίου 2011
16
0
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Στο σκυλάκι μας κάναμε τα τελευταία χρόνια κάθε 6 μήνες βιοχημικές αίματος και υπέρηχους.
Γι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πότε πρόλαβε σε 6 μήνες να αρρωστήσει έτσι σοβαρά.

Πάντως ο γιατρός μας είπε ότι τα συμπτώματα αυτά μοιάζουν πολύ κ με το αρχικό στάδιο της Ερλιχίωσης.

Οι όζοι όμως μας προβληματίζουν που καμία σχέση δεν έχουν με την ερλιχίωση.

Δυστυχώς κ εγώ το καρκίνο φοβάμαι ...δεν θα ήθελα με τίποτα η ψυχούλα μου να βασανιστεί τώρα στο τέλος...ύστερα από 14 χρόνια...

Όταν πάρω τα αποτελέσματα της βιοψίας, θα τα γράψω εδώ.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη !

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
Ελπίζω να μην είναι αυτο που φοβάσαι, περαστικά σας και κράτα μας ενήμερους!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Σου ευχομαι ολοψυχα το καλυτερο. Αν παντως ειναι αυτο που ολοι απευχομαστε ειναι βασικο οπως ειπες κι εσυ ειναι πολυ σημαντικο να μην υποφερει. Δεν θα ηθελα να γραψω κατι αλλο γιατι χωρις τα αποτελεσματα της βιοψιας δεν μπορεις να εισαι απολυτως σιγουρος/η για τιποτα. Ολοι εδω καταλαβαινουμε την αγωνια σου και ταυτιζομαστε με τετοιες καταστασεις.

chrisg22

Member
4 Δεκεμβρίου 2011
16
0
Καλησπέρα !

Έχω καλά νέα να σας πω. Τελικά οι όζοι στο σκυλάκι μου δεν είναι καρκίνος !
Ύστερα από 2 γιατρούς που κάναμε υπέρηχους και λήψη για κυτταρική βιοψία τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά!
Οι γιατροί ήταν σίγουροι ότι είναι καρκίνος.Μάλιστα μας έλεγαν ότι άρχισε από σπλήνα και έκανε μετάσταση στο συκώτι.

Το σκυλάκι μου βγήκε θετικό για ερλίχια. Τελικά πολύ ύπουλη ασθένεια.
Γι αυτό έχει χαμηλό αιματοκρίτη και αυξημένα λευκά.
Αντιμετωπίζεται με πολύ αντιβίωση και φάρμακα όμως θα παραμείνει φορέας της ασθένειας.

Βέβαια από αυτή την ασθένεια ανακαλύψαμε και τους όζους.

Ο γιατρός μας είπε ότι παρόλο που είναι καλοήθης μάζα στο σπλήνα πρέπει οπωσδήποτε να χειρουργηθεί για να αφαιρεθεί ο σπλήνας.

Φυσικά φοβόμαστε μήπως το σκυλάκι δεν αντέξει την επέμβαση. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε.

Ποια είναι η απόψη σας; Γνωρίζετε τι κινδύνους έχει η μη αφαίρεση ενος οργάνου που έχει καλοήθης μάζα;

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την συμπαράσταση ! Να είστε καλά και εσείς και τα ζωάκια σας!

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Εγώ αν ήμουν στη θέση σου (κούφια η ώρα!!) θα έπαιρνα και 3 γνώμη γιατρού!!!Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τέτοια ηλικία που όσο να 'ναι είναι ριψοκίνδυνη η νάρκωση..!! δεν ξέρω αν θα την έκανα την επέμβαση.Συζήτησε το με έναν γιατρό της εμπιστοσύνης σου!!
Περαστικά σας και γρήγορη ανάρρωση εύχομαι!!!:)

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Συμφωνώ με την Cathy, είναι μεγάλο το σκυλάκι (σε ηλικία εννοώ),γιατί να υποβληθεί σε τέτοια επέμβαση; Είναι μεγαλώσωμο ή μικρόσωμο; Και κάτι άλλο,υπάρχει περίπτωση οι όζοι να προυπήρχαν και να τους βρήκατε τώρα τυχαία; Εννοώ έχει ξανακάνει υπέρηχο ποτέ; Γιατί αν υπήρχαν δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να τους αφαιρέσεις...Ειδικά αφού δεν είναι αυτοί που προκαλούν τα συμπτώματα!

chrisg22

Member
4 Δεκεμβρίου 2011
16
0
Το σκυλάκι μου είναι κυνηγόσκυλο-ποιντερ. Πριν ένα χρόνο (και λιγότερο) κάναμε υπέρηχο γιατί είχε κάποια λιπώματα που έπρεπε να αφαιρεθούν.

Δεν ήμουνα παρούσα λόγω δουλειάς αλλά ήταν η αδελφή μου. Ο γιατρός ήθελε να ελέγξει κυρίως την καρδιά αλλά είπε ότι την εξέτασε σε όλο το σώμα. (Μάλλον πρέπει να κοιτάξω καλύτερα τις περσινές της εξετάσεις.)

Τώρα μου είπε ότι φοβάται επειδή η μάζα στο σπλήνα είναι μεγάλη μην σκάσει και πεθάνει το σκυλί ακαριαία.
Δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο πουθενά και φυσικά το ψάχνω.
Δεν θέλω να κάνω κάτι και αντί για καλό να γίνει το μοιραίο....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θεωρητικά ένας καλοήθης όγκος μπορεί από το να μην δίνει καμία συμπτωματολογία μέχρι και να προκαλεί σοβαρά προβλήματα, ανάλογα με το μέγεθός του, την ταχύτητα με την οποία αυξάνει το μέγεθός του και την θέση στην οποία βρίσκεται, κι από το όργανο στο οποίο βρίσκεται κι από άλλα όργανα σε περίπτωση που τα πιέζει!
Ταυτόχρονα βέβαια, οποιοσδήποτε όγκος ειδικά όσο μεγαλύτερος είναι, υπάρχει περίπτωση να υποστεί ρήξη, είτε αυτόματη, είτε μετά από χτύπημα....

Από κει και πέρα η επέμβαση είναι επέμβαση, αν έχεις αμφιβολίες για το ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα, καλό είναι να καθήσεις με τον γιατρό που εμπιστεύεσαι να το συζητήσεις αναλυτικά και να ρωτήσεις κάθε τι που σκέφτεσαι κι αν δεν σε καλύψουν αυτά που θα ακούσεις, να πάρεις κι άλλη γνώμη κι από άλλον γιατρό!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τώρα μου είπε ότι φοβάται επειδή η μάζα στο σπλήνα είναι μεγάλη μην σκάσει και πεθάνει το σκυλί ακαριαία.
Δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο πουθενά και φυσικά το ψάχνω.
Δεν θέλω να κάνω κάτι και αντί για καλό να γίνει το μοιραίο....
Κατι τετοιο επαθε το 8 χρονο γαλλικο μιας φιλης.
Εκει που ηταν μια χαρα- κανενα συμπτομα απολυτος, αρχησε με μιας και αποτομα να κανει εμετους με παρα πολυ αφρο και να ειναι αδυναμος, σχεδον δεν μπορουσε να περπατησει. Τον εβαλαν το αυτοκινητο και τον πηγαν αμεσως στο ιατρο. Εκει φαινοταν σε ακτινογραφιες και υπερηχους που του εκαναν αμεσως, οτι ειχε εναν ονγκο στην σπληνα που αρχησε να αιμοραγει.
Προσπαθησαν να τον χειρουργησουν εκεινη την στιγμη- αλλα ειχε και προβληματα στην καρδια και δεν αντεξε.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
Καλησπέρα !

Έχω καλά νέα να σας πω. Τελικά οι όζοι στο σκυλάκι μου δεν είναι καρκίνος !
Ύστερα από 2 γιατρούς που κάναμε υπέρηχους και λήψη για κυτταρική βιοψία τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά!
Οι γιατροί ήταν σίγουροι ότι είναι καρκίνος.Μάλιστα μας έλεγαν ότι άρχισε από σπλήνα και έκανε μετάσταση στο συκώτι.

Το σκυλάκι μου βγήκε θετικό για ερλίχια. Τελικά πολύ ύπουλη ασθένεια.
Γι αυτό έχει χαμηλό αιματοκρίτη και αυξημένα λευκά.
Αντιμετωπίζεται με πολύ αντιβίωση και φάρμακα όμως θα παραμείνει φορέας της ασθένειας.

Βέβαια από αυτή την ασθένεια ανακαλύψαμε και τους όζους.

Ο γιατρός μας είπε ότι παρόλο που είναι καλοήθης μάζα στο σπλήνα πρέπει οπωσδήποτε να χειρουργηθεί για να αφαιρεθεί ο σπλήνας.

Φυσικά φοβόμαστε μήπως το σκυλάκι δεν αντέξει την επέμβαση. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε.

Ποια είναι η απόψη σας; Γνωρίζετε τι κινδύνους έχει η μη αφαίρεση ενος οργάνου που έχει καλοήθης μάζα;

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την συμπαράσταση ! Να είστε καλά και εσείς και τα ζωάκια σας!
Χαίρομαι πολύ που δεν υπάρχει κακοήθεια!!
Τώρα για την σπλήνα, νομίζω ότι θα το χειρουργούσα με φόβο καρδιάς λόγω της ηλικίας του σκύλου. Απλά θα προσπαθούσα να βρω κτηνιατρο που έχω απόλυτη εμπιστοσύνη για το θέμα νάρκωσης κλπ. Έχεις γιατρό δοκιμασμένο της απόλυτης εμπιστοσύνης σου;

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Η ηλικια ειναι μεγαλη αλλα αν οι βιοχημικες του εξετασεις και τα νεφρα ειναι σε καλη κατασταση το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα εχει προβλημα με την ναρκωση. Βαλε με το γιατρο σου σε μια ζυγαρια τι ειναι πιο επικυνδυνο για το σκυλακι, να χειρουργηθει η οχι.

chrisg22

Member
4 Δεκεμβρίου 2011
16
0
Οι βιοχημικές εξετάσεις της σκυλίτας μου είναι πολύ καλές.
Την καρδιά θα την ελέγξουμε αύριο με υπέρηχο.
Πριν ένα χρόνο είχε κάνει εγχείριση με νάρκωση για αφαίρεση λιπωμάτων που είχε.

Γενικά τον γιατρό τον εμπιστεύομαι. Τον έχουμε 14 χρόνια.
Ο ίδιος γιατρός της έκανε την στείρωση, άλλη μια φορά εγχείριση για κάποιες μάζες στο στήθος και την εγχείριση για τα λιπώματα.Συνολικά 3 φορές το καημένο το σκυλάκι μου έχει ναρκωθεί.

Όσο όμως κι αν τον εμπιστεύομαι, πιστεύω ότι καλό είναι να ακούς και άλλες απόψεις .
Μερικές φορές κάποιες λεπτομέρειες ή εμπειρίες κάποιου άλλου ατόμου να είναι σωτήριες για εμάς.

Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις απαντήσεις και την στήριξη! Να είστε καλά !