Ήρθε η ώρα να πάρω σκύλο;

reignman007

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2012
51
0
Καλημερα σε ολους
Ειμαι νεο μελος με ελαχιστες εως μηδενικες γνωσεις για το αντικειμενο διαβαζω το φορουμ εδω και λιγο καιρο.Απο παντα ηθελα σκυλο,δεν τολμουσα ομως λογω συμβιωσης με οικογενεια και μαλιστα σε διαμερισμα.
Ομως στο επομενο τριμηνο θα μετακομισω μονος σε "εξοχικη" περιοχη,σε σπιτι με κηπο και προσβαση σε δαση λιβαδια κλπ.Συν το οτι θα ειμαι πιο κοντα στη δουλεια μου που σημαινει περισσοτερος ελευθερος χρονος,λογω μειωμενου χρονου μετακινησης.
Οτι πληροφορηση εχω μεχρι στιγμης ειναι απο εναν πολυ καλο φιλο που τυγχανει ιδιοκτητης συνοικιακου πετ σοπ.

Αντικειμενικα κριτηρια
1)φυλακας σπιτιου.οχι απλα ειδοποιηση,αν χρειαστει και απειλη
2)μεγαλοσωμο σκυλι για 2 λογους α.εκφοβισμος ως προληψη στην φυλαξη β.δεν μπορω να με φανταστω με μικροσωμο σκυλι
3)στο σπιτι αν οχι απο την αρχη αλλα σχετικα συντομα θα ειμαι με την αδερφη μου,με την οποια δουλευουμε μαζι αλλα αντιθετα ωραρια,αρα ο σκυλος θα εχει παρεα σχεδον συνεχεια
4)δεν τον θελω χαδιαρη με ολους,αλλα ουτε και επιθετικο χωρις λογο,η εικονα σκυλιων που γλειφουν η δαγκωνουν ξενους χωρις κανεναν προφανη λογο με βρισκει διαφωνο
5)η κοντη τριχα προτιμαται

Ερωτηματα
1)ρατσα
2)φυλο?(θα προτιμουσα αρσενικο χωρις να ξερω το γιατι)
3)εχω ακουσει πολλα προβληματα με καλαζαρ στην "εξοχη" και μου προτειναν οχι-καθαροαιμο γιατι τα ημιαιμα ειναι πιο ανθεκτικα.Ισχυει?
4)Εκπαιδευση η οχι και γιατι?
5)παιρνω σκυλο η οχι ακομα?

Ευχαριστω εκ των προτερων

Last edited:
  • Angry
Reactions: TheBestBoi

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί θα σου απαντήσω υποκειμενικά. Ειδικά στα θέματα φύλαξης, εκπαίδευσης.

Απλά να πω ότι αυτο περι καλαζάρ δεν ισχύει. Όλα τα σκυλιά το κολλάνε αν τα τσιμπίσει.

reignman007

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2012
51
0
Ευχαριστω καλως σας βρηκα :)

Απο υποδειξεις φιλων-γνωστων ροτβαιλερ,γερμανικο ποιμενικο,ελληνικο ποιμενικο και απο επιγραμματικες περιγραφες και φωτογραφιες dogo argentino.

giorgos55

Active Member
17 Νοεμβρίου 2011
42
0
markopoulo attikis
Κατα την γνωμη μου απο τις φιλες που σκευτεσαι σιγουρα ξεχνα τα ντογκο αρτζεντινο διοτι πρεπει να εχεις εμπειρια ποσο μαλλον αν προσπαθησεις να κανεις ενα ντογκο φυλακα!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω θα σας "εβλεπα" με ενα θηλυκο canario ή ροτβαιλερ. :)

Το ντογκο και ο ελληνικος ποιμενικος κατα τη γνωμη μου δεν ειναι καλη ιδεα.

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
Γερμανικο ποιμενικο η γνωμη μου..ειναι απιστευτα σκυλια και πολυ καλοι φυλακες..και επισης μαθαινουν και πολυ ευκολα..

giorgos55

Active Member
17 Νοεμβρίου 2011
42
0
markopoulo attikis
Βασικα φιλε vlaxos ενω συμφωνω πως τα γ.π μπορουν να γινου πολοι καλοι φυλακες πιστευω πως δεν ταιριαζουν στον reignman007 διοτι μας περιγραφει τον σκυλο που θελει ωσ λιγο πιο απομακρο ενω πιστευω πως η υπεροχη φυλη των Γ.Π ειναι μια απο τις πλεον στοργικες φυλες!!!:cool:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλως ηρθες. Ειναι σιγουρο οτι τα επομενα 10-12 χρονια θα ζεις σε αυτην την κατοικια ή σε αναλογες συνθηκες; Ταξιδευεις; Θα ζεις μονος στην εξοχικη κατοικια; Ειναι περιφραγμενος ο χωρος; Και θα σου πω μετα τι θα επαιρνα εγω.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
μιας και είναι το πρώτο σου σκυλί εγώ θα πρότεινα γερμανικό ποιμενικό αν θες οπωσδήποτε κάποιας συγκεκριμένης ράτσας.
είναι απίστευτα έξυπνα, ιδανικά για συντροφιά και κάνουν και για φύλαξη όπως είπες.
όλα αυτά εννοείται σε συνδυασμό με την κατάλληλη εκπαίδευση και απο κάποιο καλό εκτροφείο.
όσο για το καλαζάρ όπως είπε και ο BiggBilly, είναι να μην τον τσιμπήσει μολυσμένη σκνίπα.. δεν παίζει ρόλο ο σκύλος.
συνήθως οι μεγαλόσωμες ράτσες δεν έχουν πρόβλημα με το scalibor (κολάρο που απωθεί την σκνίπα), οπότε απο θέμα πρόληψης θα είσαι ΟΚ!

IVAN-TZIA

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2012
82
0
Κέα, Κυκλάδες
Καλησπέρα κι απο μένα και καλωσήρθες :D

Θα σου πω και εγώ την προσωπική μου άποψη μετά απο πολύχρονη συμβίωση με διάφορα σκυλιά ημίαιμα, καθαρόαιμα, θυληκά και αρσενικά..
Οι συνθήκες που περιγράφεις είναι ιδανικές για κάθε είδους σκύλου. Εξοχικό σπίτι και συνεχεί παρέα είτε με σένα είτε με την αδελφή σου. Καλό είναι εφόσον θα ζείτε ολοι μαζί είναι να ρωτήσεις ΚΑΙ τη δική της γνώμη. Πιθανόν κάποιο που θα διαλέξεις εσύ να μην της αρέσει, να μην της ταιριάζει και τότε θα έχετε πρόβλημα.
Ξεκίνα με ένα ημίαιμο μεγαλόσωμο που είναι πιο ανεξάρτητα (γιατί έχουν μάθει να επιβιώνουν μόνα) και τα σκυλίσια ένστικτα είναι πιο ανεπτυγμένα στο θέμα φύλαξης και με αγνώστους.
Επίσης θα αποφύγεις την κουταβίσια φάση η οποία είναι ΠΟΛΥ μπελαλίδικη καθώς λερώνουν παντού, τρώνε ότι βρουν, απομακρύνονται και φυσικά τρέχουν χαρούμενα να ζητιανέψουν χάδι σε κάθε περαστικό (εκτός είναι φοβικά).
Απο θέμα υγείας, τσιμπούρια, σκνίπες κλπ κινδυνεύουν το ίδιο όλα τα σκυλιά και θέλουν αμπούλα, περιλαίμιο και φυσικά εμβολιασμό. Το καλό με τα ημίαιμα είναι οτι απο γεννιά σε γεννιά επικρατούν τα δυνατά DNA και τα σκυλιά είναι πιο υγιεί απο τα καθαρόαιμα (αν δεν είναι ΚΑΛΟΥ εκτροφείου) που μπορεί να πάσχουν απο δυσπλασίες, στομαχικά, δερματικά κ.α. ανάλογα με τις ευαισθησίες της κάθε ράτσας.
Το υπερ επίσης των ημίαιμων είναι πως κανείς στον κόσμο δεν θα έχει ίδιο σκύλο με σένα, Το καθέ ένα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ!χαχαχαχα
Επειδή είμαι υπερ της στείρωσης θα σου έλεγα πως δεν παίζει ρόλο το θηλυκό ή το αρσενικό καθώς αν το στειρώσεις δεν θα έχεις άγχος ούτε μην σου γκαστρωθεί με κανένα περαστικό αλλά ούτε μην γκαστρώσει καμία σκυλίτσα. Ησυχάζει το κεφάλι σου και οι κτηνίατροι επιμένουν πως είναι καλό και για την υγεία. (προστάτης κλπ)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Καλημέρα. Αφού έχεις ελάχιστες γνώσεις περί σκύλων και εφόσον μπορείς να έχεις σκύλο, θα σου πρότεινα να πάρεις σκύλο από καταφύγιο διότι υπάρχουν πάρα πολλά που έχουν ανάγκη. Θα βρεις σίγουρα αυτό που θέλεις, θα έχεις υποστήριξη και ένα ενήλικο σκυλί έχει σαφώς πλεονεκτήματα.

Τώρα σχετικά με το αν θα είναι φύλακας: το σκύλο δεν τον παίρνουμε γι' αυτό το λόγο διότι σ' αυτή την περίπτωση ο συναγερμός είναι καλύτερος. Ο σκύλος όμως μπορεί να είναι προστατευτικός απέναντι σε σένα και στην περιουσία σου. Π.χ. ο δικός μου είναι προστατευτικός και γαυγίζει, είναι όμως και απίστευτα χαδιάρης αν δει ότι είναι ΟΚ να έρθει ξένος μέσα κλπ. Εννοείται ότι δεν πρέπει να περιμένεις ο σκύλος σου να δαγκώσει ακόμα και εγκληματία διότι θα πας μέσα.

Τέλος, αν ενδιαφέρεσαι για Γερμανικό Ποιμενικό, υπάρχουν μερικοί αδέσποτοι ή/και σε καταφύγια. Θα κάνεις κι ένα καλό και το σκυλάκι θα σου χρωστά και ευγνωμοσύνη που τα σκυλιά πάντοτε τη δείχνουν. Τα παιδιά εδώ έχουν ένα νήμα πάντως εδώ με ρατσάτα σκυλιά που τα παράτησαν διάφοροι ηλίθιοι στο δρόμο και στην τελευταία σελίδα (ή στην προτελευταία) έχει και ένα Γερμανικό Ποιμενικό που με λίγη ιατρική περίθαλψη θα είναι μια χαρά. Προσωπικά, αν μπορούσα, θα τον έπαιρνα αμέσως, κατοικώ όμως στην Αμερική και δυστυχώς είναι από δύσκολο έως αδύνατο αυτή τη στιγμή.

http://www.dogforum.gr/v3/γενικά.θέματα-14/καθαρόαιμα.στο.δρόμο-22188/index8.html

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
Το υπερ επίσης των ημίαιμων είναι πως κανείς στον κόσμο δεν θα έχει ίδιο σκύλο με σένα, Το καθέ ένα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ!χαχαχαχα
χαχαχα.. πολύ ωραίο αυτό που είπες
όντως ισχύει;)

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Καλησπέρα κ από μένα κ καλωσήρθες:) Ελπίζω μόνο η απόκτηση σκύλου να μην είναι από το συνοικιακό πετ σοπ που αναφέρεις, ή από οποιοδήποτε άλλο πετ σοπ ή ιδιώτη. Ημίαιμο ή όχι, η επιλογή είναι δική σου. Το σκυλί που αναφέρει η Σάρα, ο Γερμανικός Ποιμενικός μ έχει αγγίξει κ μένα λόγω ιστορικού κ λόγω αδυναμίας κ σ αυτή τη φυλή. Άλλη αδυναμία είναι τα presa canario που ανέφερε η Αμαλιάζ, (ενημερώσου αν θες). Πολλές ράτσες έχουν το ένστικτο της φύλαξης κ την καχυποψία προς τους ξένους όπως ροντβάιλερ κτλ. Μάθε τις ανάγκες τους, τις ιδιαιτερότητες της φυλής, ρώτα για κάποια συγκεκριμένη ράτσα που σου έχει κάνει εντύπωση κ προχώρα.:)

reignman007

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2012
51
0
Σας ευχαριστω ολους σας για τις πολυτιμες συμβουλες
@ICE Ακομα δεν εχω μετακομισει,αλλα η περιοχη και ο τυπος σπιτιου θα ειναι ο ιδιος ναι.Ταξιδευω 2-3 φορες το χρονο 5-7 μερες τη φορα,πλεον με την κριση τιποτα δεν ειναι σιγουρο.Στο σπιτι θα ειμαι με την αδερφη μου.Ακομα δεν εχω καταληξει στο σπιτι που θα μετακομισω εξεταζω 4-5 αυτη τη στιγμη αλλα η περιφραξη ειναι στις απαιτησεις μου.
@IVAN Ευχαριστω για τις παρατηρησεις θα τις λαβω σοβαρα υποψιν
@silver Ο φιλος μου που ειναι στο συνοικιακο πετ σοπ,δεν θα μου πουλησει σκυλο.Θα με παει σε γνωστους εκτροφεις και θα με συμβουλεψει-βοηθησει.Το οτι θα ειμαι πελατης του για τροφες-αναλωσιμα θα ειναι η επαγγελματικη μας συνεργασια.Ολα τα αλλα σε φιλικο επιπεδο.(εδω και πολλα χρονια εχει ροτβαιλερς ο φιλος και με ωθει προς αυτη την κατευθυνση,καθως εχει εμπειρια στη ρατσα και ισχυριζεται πως ειναι αρκετα δουλεμενη στην Ελλαδα).
Τα canario ενδεικνυνται για αρχαριο?
Και παλι ευχαριστω ολους για την ζεστη υποδοχη

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
εχεις δει Bullmastiff? τα ροτ πολυ ομορφα σκυλια αλλα πολυ σαλιο ρε παιδι μου...εχει ενας γειτονας μου και πραγματικα δεν παλευεται...βεβαια καποια αλλα που εχω δει δεν εχουν τοοοοσο πολυ...τσεκαρε και τα alabai...αλλα μλαμε για μεγαλα σκυλια που σημαινει και πολυ φαγητο...απλα να ξες οτι τα σκυλια με πλακουτσωτη μυτη δεν αντεχουν τη ζεστη...εξαρταται τι θες...αν θες εναν ανεξαρτητο σκυλο που θα μενει εξω στο κρυο πας για alabai και αλλα τετοιου ειδους ποιμενικα...για σκυλο που θα εχεις μεσα στο σπιτι σκεψου και doberman... εγω τρελαινομαι για σκυλια δυναμικων φυλων αλλα η αδερφη μου διαλεξε λαμπραντορ...χαχα...το οποιο πλεον δεν το αλλαζω με τιποτα...

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
η γνωμη μου ειναι οτι δεν εχει να κανει αν εισαι αρχαριος η οχι...ειναι καθαρα θεμα χαρακτηρα...αν εισαι σταθερος χαρακτηρας, αν εχεις σκοπο να δουλεψεις πραγματικα με το σκυλο σου, αν εχεις διαθεση να διαβασεις και να ρωτησεις ανθρωπους που ξερουν... απλα αν παρεις σκυλο που τον φοβασαι εισαι χαμενος απο χερι...και ας ειναι και λαμπραντορ...ομως επειδη θα εχεις το σκυλο μαζι με την αδερφη σου ρωτα τη γνωμη της...εχει τη διαθεση και την ικανοτητα να βγαζει βολτα ενα σκυλο 50-60 κιλα? θα μπορει να του επιβληθει? θα τον φοβαται?

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Σας ευχαριστω ολους σας για τις πολυτιμες συμβουλες
@ICE Ακομα δεν εχω μετακομισει,αλλα η περιοχη και ο τυπος σπιτιου θα ειναι ο ιδιος ναι.Ταξιδευω 2-3 φορες το χρονο 5-7 μερες τη φορα,πλεον με την κριση τιποτα δεν ειναι σιγουρο.Στο σπιτι θα ειμαι με την αδερφη μου.Ακομα δεν εχω καταληξει στο σπιτι που θα μετακομισω εξεταζω 4-5 αυτη τη στιγμη αλλα η περιφραξη ειναι στις απαιτησεις μου.
@IVAN Ευχαριστω για τις παρατηρησεις θα τις λαβω σοβαρα υποψιν
@silver Ο φιλος μου που ειναι στο συνοικιακο πετ σοπ,δεν θα μου πουλησει σκυλο.Θα με παει σε γνωστους εκτροφεις και θα με συμβουλεψει-βοηθησει.Το οτι θα ειμαι πελατης του για τροφες-αναλωσιμα θα ειναι η επαγγελματικη μας συνεργασια.Ολα τα αλλα σε φιλικο επιπεδο.(εδω και πολλα χρονια εχει ροτβαιλερς ο φιλος και με ωθει προς αυτη την κατευθυνση,καθως εχει εμπειρια στη ρατσα και ισχυριζεται πως ειναι αρκετα δουλεμενη στην Ελλαδα).
Τα canario ενδεικνυνται για αρχαριο?
Και παλι ευχαριστω ολους για την ζεστη υποδοχη
Καμιά δυναμική ράτσα δεν ενδύκνειται για αρχάριο, αλλά όλοι από κάπου ξεκίνησαν κ απέκτησαν κάποια εμπειρία. Θα μπορούσες να ξεκινήσεις κ συ μ ένα θηλυκό πρεσάκι ήπιου χαρακτήρα. Είναι επιφυλάκτικά με τους ξένους, ξεροκέφαλα όπως οι περισσότερες κυριαρχικές φυλές, κ σίγουρα είναι σκυλιά του "ενός ανθρώπου". Έχουν πολύ κοντό τρίχωμα κ αντέχουν στο ζεστό κλίμα. Θα σου προτείνουν κ τα υπόλοιπα παιδιά. Κοίταξε να ενημερωθείς καλά πριν προχωρήσεις στην....15ετή συμβίωση. Μπορεί αυτό που προτείνουμε κ φαίνεται καταπληκτικο σε μας για τον οποιοδήποτε λόγο, να μην είναι στην πορεία καθόλου καταπληκτικό για σένα. Πιστεύω ότι η φυλή (κ το σκυλί) πρέπει να σου κάνουν κλικ:)