Έχω labrador και επιθυμώ να υιοθετήσω beagle.

Panagiota_kyr

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2011
98
0
Παιδια καλησπερα. Εχω ενα πανεμορφο λαμπραντορ ηλικιας περιπου 3 ετων. Τον τελευταιο καιρο εχω μπει αρκετες φορες στη διαδικασια του να εχω ενα ακομα σκυλακι, αφου εχω τον χωρο και μπορω. Το θεμα ειναι πως θελω ενα beagle. Ξερω πως ειναι δραστηρια οπως και τα λαμπραντορ. Αν καποιος εχει υιοθετησει και τα δυο σκυλακια θα θελα να μου πει αν τα καταφερνουν μαζι και αν συμβιωνουν ευκολα...

Να αναφερω οτι τον τελευταιο μηνα φιλοξενω ενα chow chow αρσενικο, ενος φιλου.Ομολογω οτι ο μικρος μου αρκετες φορες εχει ζηλεψει τον φιλαρακο του και ο τελευταιος επισης αρκετες φορες εχει επιχειρησει ματαια μεν να του παρει τη "θεση"... ποιος ξερει λοιπον να μου πει αν επιλεγω σωστα στην "αγορα" ενος beagle απο μικρη ηλικια. Θα μαθει να ζει με τον frangi οπως εκεινος ξερει...(οχι γαυγισμα ανευ λογου, οχι ζημιες, σωστη συμπεριφορα, ατελειωτο παιχνιδι με μπαλα) η θα εχουμε τσακωμους, σκισιματα σε ο,τι υπαρχει στο χωρο???

ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΛΑΧΕΙΟ!!!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
...Ξερω πως ειναι δραστηρια οπως και τα λαμπραντορ. ...(οχι γαυγισμα ανευ λογου, οχι ζημιες, σωστη συμπεριφορα, ατελειωτο παιχνιδι με μπαλα) η θα εχουμε τσακωμους, σκισιματα σε ο,τι υπαρχει στο χωρο???
Απο τα λιγα που ξερω τα 2-3 μπιγκλ που εχω δει εκαναν για 10 λαμπραντορ το καθενα! Κι απο αποψη ενεργειας κι απο αποψη φασαριας (πολυ φωνακλαδες) κι απο αποψη ζημιων λογω ανικανοτητας των ιδιοκτητων τους να ικανοποιησουν τις αναγκες τους για εκτονωση.

Panagiota_kyr

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2011
98
0
Ωχ καταλαβα...Να εκτονωνονται υπαρχει δυνατοτητα...σκεψου οτι με τον frangi...περναμε απειρες τετοιες ωρες!!Το θεμα ειναι αρχικα η φασαρια και αν θα τα βρουν μεταξυ τους!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Όσα beagles ξέρω και ιδιαίτερα ένα που εκτονώνεται 2 ώρες καθημερινά, είναι καταστροφικά και στο σπίτι. Δεν θα επέλεγα ποτέ τέτοια φυλή, είσαι σίγουρος/η ότι θέλεις να βάλεις τέτοιο μπελά πάνω στο κεφάλι σoυ;
Οσο για την ερωτηση σου, έχω λαμπραντορ και παίζει καθημερινά σχεδόν με ένα beagle. Τα πάνε τέλεια, ίδια τρέλα, ίδιο επίπεδο ενέργειας (σχεδόν) λίγο πιο έξυπνο το beagle αλλά κάνω ότι δεν το βλέπω, όλα καλά!
Α και όσο για την φασαρία τα beagles γαυγίζουν πολυ.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
ξερω πολυ ενα beagle φιλαρακι της δικης μου....
καλος σκυλακος ειναι...αλλα....
το βασικου τους θεμα ειναι οτι:
η μυτη τους ειναι πιο δυνατη απο τη φωνη του αφεντικου τους κι οταν αποφασισουν να την κανουν, δεν γυριζουν πισω, γι'αυτο πολυ προσοχη στα χωρις λουρι σκυλια....ιδιαιτερως στα αρσενικα!

εδω η δικη μου κουταβι και ο Μαρκος το beagle στις πρωινες μας συναντησεις στη παιδικη (περιφραγμενη) παιδικη χαρα...παρεα τους η λευκη γατα που ερχοταν κι αυτη καθε πρωι!
http://www.youtube.com/watch?v=UFpwGMK5m4s

δες αν μπορεις να ανταπεξελθεις σε ενα τετοιο χαρακτηρα και συμβουλεψου εκτροφεις!!!

Panagiota_kyr

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2011
98
0
ΧΑΧΑΧΑΧΑ....Γελαω με το κανω πως δεν το βλεπω!!Ειναι γειτονα σου δηλαδη το beagle???Αυτο με το γαυγισμα δεν μου αρεσει διοτι ο φρανγκι γαυγιζει μονο οταν ερχομαι σπιτι και αν συμβει κατι ποτε αλλωτε και ηταν κατι που παντα θαυμαζα στον σκυλο μου..χωρις να κατακρινω τα σκυλακια που γαυγιζουν φυσικα!!Βεβαια το φιλοξενουμενο σκυλακι στο σπιτι του αφεντικου του γαυγιζε καθε τρεις και λιγο τωρα στο δικο μου σπιτι δεν εχει γαυγισει ποτε. Λετε να παιζει ρολο οτι ηρθε στον χωρο του frangi????Δεν ξερω ειμαι τρελλη και παλαβη με τα συγκεκριμενα σκυλακια...οχι του βαθμου με τα λαμπραντορ!!!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ξανασκεψου το οσον αφορα τα beagle. Καταβαθος ειναι πρωτοξαδελφο με τα τζακ ρασελ!
Γαυγιζουν με διαφορους τροπους και για διαφορους λογους. Συχνα. Γενικα ειναι ομιλητικα σκυλια.
Αν δεν του βαλεις ορια (αυστηρα ορια) και δεν εισαι σταθερος θα σε καβαλησει σε χρονο dt.
Σου ειπα οτι ειναι ξεροκεφαλα σκυλια? Ειναι και μαλιστα πολυ. Και απο πεισμα καλα πανε.

Αλλα ειναι πολυ γλυκα σκυλακια. Και αν τα εκτονωνεις αρκετα καθονται αρκετα ησυχα. Για λιγο τουλαχιστον....
Αν παλι οχι ετοιμασου να σου διαλυσει το σπιτι. Και το μπαλκονι, και τον κηπο, και το σπιτι του γειτονα!

Αν εχεις θεμα με το γαυγισμα εσυ δεν θα μπορεις να συμβιωσεις μαζι του και οχι ο frangi. Θα γαυγισει γιατι κατι ακουσε, θα γαυγισει την ωρα που παιζει, θα γαυγισει απο ενθουσιασμο την ωρα που πας να του βαλεις να φαει και το καταπληκτικο, θα γαυγισει για να σου την πει αν κατι δεν του αρεσει στον τροπο σου!

Last edited:

Panagiota_kyr

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2011
98
0
εδω η δικη μου κουταβι και ο Μαρκος το beagle στις πρωινες μας συναντησεις στη παιδικη (περιφραγμενη) παιδικη χαρα...παρεα τους η λευκη γατα που ερχοταν κι αυτη καθε πρωι!
http://www.youtube.com/watch?v=UFpwGMK5m4s

Το βιντεο αυτο ειναι σα να μου εριξες μαχαιρι στη καρδια...παω ηδη σε εκτροφειο...χαχχαχ!!!Θα τρελαθω με τη φατσα!!

δες αν μπορεις να ανταπεξελθεις σε ενα τετοιο χαρακτηρα και συμβουλεψου εκτροφεις!!![/QUOTE]
Σε αυτο θα με βοηθησετε εσεις..οπως ξερετε το ιστορικο μου καποιοι απο δω...δεν ειναι αγορασμενος ο "αντρας μου" απο εκτροφειο...συνεπως δεν εχω ιδεα!!!!ριξτε μου τα φωτα σας!!Να ρωτησω να μπω σε μια ταξη και αν τελικα ειναι ολα οκ οπως μου τα πει...βαζω μπρος στα οικονομικα και οταν φυγει ο φιλος μας απο το σπιτι....το beagle θα ερθει,.....

Απλως ν αναφερω οτι η ιδεα για δευτερο σκυλο μου εγινε πιο εντονη οταν ειδα το ποσο καλα φερεται ο φρανγκι με αλλα σκυλια...και ποσο πιο χαρουμενος ειναι.Μπορει να του προσφερω πολλες ωρες, απεραντη αγαπη και πολλους να τον αγαπαν και να τον παιζουν οταν εγω δεν μπορω(σπανιως, λογω δουλειας)ομως δεν ειναι ποτε θλιμμενος οταν φευγω να παω πχ για υπνο!!

Panagiota_kyr

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2011
98
0
Κοιταξτε και ο φρανγκι γενικα ειναι ομιλητικο σκυλι...και το εννοω...μιλαει !ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!Ειδικα οταν κρατας φαγητο 'η οταν πας να του βαλεις φαγητο!Και αυτο εγινε καταλαθος και στο μιλα αντιδραει πλεον και οταν του λες "μιλαει", αντιστοιχα εγινε και με το γαβ...αν του το πεις η το κανεις τοτε γαυγιζει!!Σκληρα ορια θα βαλω...και με τον φρανγκι εβαλα γιαυτο τωρα εχει τον δικο του χαρακτηρα αλλα με δικη μου επιρροη για να μπορουμε να συμβιωσουμε και βασικο οχι για μενα να μη γυρισει κανεις γειτονας και μου πει..."το σκυλι σου με ενοχλει"....ανετα τον εδερνα δηλ!Γιαυτο τονιζω το γαυγισμα!!

Panagiota_kyr

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2011
98
0
Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια....λιγο που ειδα βεβαια γιαυτο το εκτροφειο στο φορουμ δεν λενε τα καλυτερα λογια τα παιδια...τι λες εσυ?

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι δεν ειναι εκτροφειο beagle αλλα εκτροφειο beagle-harrier.

Στον Καναδά μερικοί λαγοκυνηγοί έχοντας τα μπιγκλ και τα χαρριερ θέλησαν να φτιάξουν ένα σκύλο ποιο ψηλό από το μπιγκλ και λίγο ποιο κοντό από το χαρριερ. Ποιο γρήγορο από το μπηγκλ αλλά και από το χαρριερ. Έτσι διασταυρώσαν και έφτιαξαν το ΜΠΙΓΚΛ ΧΑΡΡΙΕΡ. Είναι γεγονός ότι μετά από μερικά χρόνια κατάφεραν να κάνουν το ΜΠΙΓΚΛ ΧΑΡΡΙΕΡ ποιο γρήγορο από το ΜΠΙΓΚΛ και ποιο ανθεκτικό.

Επικοινωνησε με τον ΚΟΕ καλυτερα.

Panagiota_kyr

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2011
98
0
Aυτο θα κανω...να το εχω στο μυαλο μου...ακομα ειναι μακρινο μιας και ειναι αγνωστο ποτε θα παρει το chow chow ο φιλος μας..!!θα μιλησω και θα σας ενημερωσω

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Κοιταξτε και ο φρανγκι γενικα ειναι ομιλητικο σκυλι...και το εννοω...μιλαει !ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!Ειδικα οταν κρατας φαγητο 'η οταν πας να του βαλεις φαγητο!Και αυτο εγινε καταλαθος και στο μιλα αντιδραει πλεον και οταν του λες "μιλαει", αντιστοιχα εγινε και με το γαβ...αν του το πεις η το κανεις τοτε γαυγιζει!!Σκληρα ορια θα βαλω...και με τον φρανγκι εβαλα γιαυτο τωρα εχει τον δικο του χαρακτηρα αλλα με δικη μου επιρροη για να μπορουμε να συμβιωσουμε και βασικο οχι για μενα να μη γυρισει κανεις γειτονας και μου πει..."το σκυλι σου με ενοχλει"....ανετα τον εδερνα δηλ!Γιαυτο τονιζω το γαυγισμα!!
Μην βασιστεις οτι το μπιγκλ θα εκπαιδευτει οπως ο Φρανγκι.
Και μην βασιζεσαι στο οτι φιλοξενησες γαυγισιαρη σκυλο και στο σπιτι σου δεν γαυγιζε.
Σιγουρα επειδη ειναι πανεξυπνα εκτος απο πανεμορφα μπορεις να του μειωσεις το γαυγισμα αλλα...
Εχω φιλοξενησει μπιγκλ και μερικες μερες και οντως στο σπιτι μου γαυγιζε πολυ λιγοτερο απο οτι στο δικο της σπιτι. Μπορει να οφειλεται στο οτι τα δικα μου σκυλια γαυγιζουν ελαχιστα ή μπορει να οφειλεται στο οτι ηταν σε ξενο περιβαλλον. Αλλα σιγουρα ειναι απο τα σκυλια που δεν περνα απαρατηρητο ουτε απο θεμα γαυγισματος αλλα ουτε απο θεμα σκανδαλιων.

Panagiota_kyr

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2011
98
0
Εχεις απολυτο δικιο!Μηπως τελικα να παρω ενα ακομα λαμπραντορ??Κ επειδη δεν μου αρεσει η φραση να παρω...μηπως να υιοθετησω τελικα????

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Εχεις απολυτο δικιο!Μηπως τελικα να παρω ενα ακομα λαμπραντορ??Κ επειδη δεν μου αρεσει η φραση να παρω...μηπως να υιοθετησω τελικα????
τη Κυριακη θα παμε στο fazoo ελα να παρεις παιδι μου ενα αδεσποτακι της αρεσκειας σου....

Panagiota_kyr

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2011
98
0
fazoo????Που ειναι αυτο???Κριμα που δεν μπορω να το παρω τωρα....Ενημερωσε με ομως ακριβως τι ειναι και που γιατι θελω να ερθω!!Επισης παιδια εχω και μια αλλη απορια...Σχτεικα με το μικροτσιπ του...εχω τον κωδικο...εχω πιασει και λιγο πιστευω το μικροτσιπ... ανεπαίσθητα το καταλαβαινω...στο passport πανω εχω τον αριθμο ολα αλλα δεν εχω χαρτι που να εχω κατοχυρωσει τα στοιχεια μου και τα δικα του. Δυστυχως απο το μαγαζι δεν μου ειπαν τιποτα και εχω νευριασει πολυ τωρα...τι κανω σε αυτη τη περιπτωση????Εγω νομιζα πως ημυν καλυμενη τοσο καιρο και απο αρθρα που διαβασω...ειμαι πολυ απογοητευμενη