Έχω να κοιμηθώ ένα μήνα!

Kapoios

Member
2 Οκτωβρίου 2007
9
0
Συγκατοικώ με ένα ημίαιμο λαμπρατοράκι που κάποιος ευγενικός άνθρωπος μου άφησε στην πόρτα μου την Άνοιξη. Ο μικρός τώρα είναι 7 περίπου μηνών και έχει ξεκινήσει την εκπαίδευση του κανονικά με εκπαιδευτή. Σε γενικές γραμμές είναι καλός, υπάκουος και μαθαίνει γρήγορα.

Το μόνο πρόβλημα που φαίνεται ότι δεν έχει λύση (και δεν έχω βρει καν την αιτία ακόμη) είναι ότι εδώ και 20-25 μέρες ξυπνάει το βράδυ (γύρω στις 4.00) και, είτε μαλώνει με τον εαυτό του, είτε με τα μπολάκια του ενώ παράλληλα γαβγίζει ασταμάτητα μόνος του (ενίοτε και χορωδιακά με σκυλιά από τα γύρω σπίτια) . Να σημειώσω εδώ ότι κοιμάται στο σπίτι του, σε αυλή, οπού δεν έχουν πρόσβαση αλλά ζώα ώστε να τον ενοχλούν. Το περίεργο είναι ότι από τη μέρα που τον βρήκα μέχρι πριν 20 μέρες κοιμόταν πολύ ήρεμος.

Μετά από τα πρώτα ξενύχτια και μαλώματα κι εφόσον δε σταματούσε, η συμβουλή του εκπαιδευτή ήταν να τρώει μερικές ελαφριές ξυλιές όποτε το κάνει για να το σταματήσει. Έχω φτάσει λοιπόν μετά από ένα μήνα περίπου να ξυπνάω ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ και να του ρίχνω μια δυο για να σταματήσει. Οπότε όπως καταλαβαίνετε ΚΑΙ ξυπνάω ΚΑΙ στεναχωριέμαι που τον χτυπάω. Κι ενώ όλη τη μέρα είμαστε cool και φιλαράκια, το βράδυ μόλις με βλέπει με φοβάται γιατί ξέρει το λόγο που πήγα στην αυλή.

Οι λύσεις λοιπόν που μου προταθήκαν είναι οι εξής:

Από το Pet Shop μου είπαν γι’ αυτά τα κολάρα που μόλις γαυγίζει του περνάνε μια μικρή τάση ρεύματος ή του ψεκάζουν καλεντούλα στη μύτη. (Έχει απορριφθεί από μένα)

Ο εκπαιδευτής μου είπε: είτε να τον κοιμίσω για κάποια βράδια μέσα στο σπίτι μήπως ηρεμίσει, είτε να τον δει η γιατρός του και να του δώσει μια αγωγή με αντιστρες χάπια ή κάτι τέτοιο.

Θα εκτιμούσα πάρα πολύ τις συμβουλές σας, σόρυ για το μεγάλο ποστ και καλώς σας βρήκα.

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Αν δεν βρεις τελικά λύση με τον εκπαιδευτή σου, πράγμα που δεν το νομίζω , μια είναι η λύση , θα κάνεις δουλεία 99% , αυτή δεν είναι άλλη από το ιδικό κολάρο……..

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
kapoios το ξύλο δεν είναι λύση γιατί αν υποθέσουμε ότι ο μικρός τα κάνει αυτά για να τραβήξει την προσοχή σου... τελικά τα καταφέρνει ακόμα και αν η προσοχή είναι αρνητική.

Το κολλάρο δεν νομίζω να σε σώσει αφού το πρόβλημα δεν είναι το γαύγισμα αλλά γενικά μια ανήσυχη συμπεριφορά... ωραία με το κολλάρο δεν θα γαυγίζει αλλά θα κοπανάει τα μπολάκια του όλη νύχτα.

Η καλύτερη λύση, για μένα, είναι να κοιμάται μέσα στο κλουβί του μέσα στο σπίτι για ένα χρονικό διάστημα και να δεις και πως θα αντιδράσει και αν θα ξυπνήσει και μέσα στο σπίτι, και βλέπουμε...

Kapoios

Member
2 Οκτωβρίου 2007
9
0
Παιδιά 1000 ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

psaras είμαι κάθετα αντίθετος με το κολάρο και θέλω να εξαντλήσω οποιαδήποτε άλλη επιλογή πριν το δοκιμάσω (αν ποτέ το κάνω).

ROTTIE το "Πως διαλέγουμε εκπαιδευτή" είναι πολύ χρήσιμο topic και ο άνθρωπος που έχω είναι στο 95% μέσα σε αυτό εκτός από το ΠΟΛΥ σημαντικό του ότι ο Bruno τον φοβάται, δεν τον σέβεται. Χωρίς όμως να σημαίνει ότι εκείνος είναι βίαιος. Η μόνη φορά που μου είπε να του ρίξω μια δυο είναι τώρα με το θέμα του γαυγίσματος. Και στην εκπαίδευση με φωνή και με τον πνίχτη κάνει ό,τι κάνει.

lone wolf κι εγώ εκεί προσανατολίζομαι και έχεις απόλυτο δίκιο ότι το κάνει για να με βλέπει έστω κι έτσι.

Το θέμα μου είναι ότι προσπαθώ να βρω τί στο καλό το έχει προκαλέσει όλο αυτό. Είχε κάποιος από εσάς κάποιο παρόμοιο θέμα; Πως το αντιμετώπισε;

lovezizou

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2007
61
0
ο άνθρωπος που έχω είναι στο 95% μέσα σε αυτό εκτός από το ΠΟΛΥ σημαντικό του ότι ο Bruno τον φοβάται, δεν τον σέβεται.
Αυτο για εμενα ειναι το πιο σημαντικο. Θελεις το σκυλι σου να εκτελει πραγματα απο φοβο ή επειδη σεβεται τον εκπαιδευτη - αρα εσενα ?

Ειμαι απολυτη στις αποψεις μου αλλα η μεθοδος του 'δινω ξυλια για να σταματησει' ειναι οχι μονο παρωχημενη και αχρηστη και δεν αρμοζει καν σαν συμβουλη που προερχεται απο εναν επαγγελματια εκπαιδευτη. Το να πηγαινεις σε αυτον - εστω για ξυλιες - ενω γαυγιζει ειναι μια 'επιβραβευση' για τον σκυλο "Οταν γαυγιζω επειδη βαριεμαι, βγαινει και το αφεντικο μου". Αρα, ενδεχεται να ενισχυεις ακομα περισσοτερο αυτην την συνηθεια.

Για το κολλαρο δεν θα σχολιασω καν...... :shock: :roll:

Ο σκυλος σου με αυτες τις μεθοδους, το πιο πιθανο ειναι να συνεχισει να το κανει ή απλα να διοχετευσει αλλου αυτην την ενεργεια ή το στρες. Το θεμα δεν ειναι να 'κουκουλωσεις' το γαυγισμα γιατι ετσι δεν φτανεις στην αιτια του προβληματος. Ειναι σχεδον σιγουρο οτι μετα τα σκυλι θα βρει αλλους τροπους να περασει την ωρα του - σκαυοντας, καταστρεφοντας κ.α.

Μηπως το σκυλι θελει περισσοτερη ασκηση? Μηπωσ μενει αρκετες ωρες μονος? Πολλες φορες, τετοιες συμπεριφορες βγαινουν γιατι δεν βρισκουν διεξοδο στην ενεργεια που εχουνε. Αμα το σκυλι εχει μια ημερα γεματο ερεθισματα, σωματικη και πνευματικη ασκηση, οι πιθανοτητες να ξυπναει μεσα στο βραδυ ειναι λιγοστες.

Θα προτεινα 3-4 μερες εντονης ασκησης και καποιας εκπαιδευσης που να δουλευει το μυαλο του - οπως με κλικερ ή μικρες ασκησεις με επιβραβευση καποιες λιχουδιες. Πατε για μεγαλες βολτες, αμα μπορειτε να πατε και καπου που να ειναι λυτος και να παιξει με αλλα σκυλια ή να παιξετε μαζι με μπαλες.
Βλεπεις πως παει αυτο και αναλογως πρατεις.

Παντως συγχαρητηρια που το ψαχνεις και που εχεις προθεση να κανεις το καλυτερο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ένα έχω να σου πω!
Άλλαξε ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ εκπαιδευτή!!!
Ρίξε μια ματιά εδώ: Πως διαλέγουμε εκπαιδευτή...
Και εδώ: Crate-Κλουβί
Εχεις γίνει πολύ καλή ... :wink:

Δεν έχω να πώ τίποτα άλλο ... μόνο που ΑΝ ΔΕΝ γίνει τίποτα, μπορεί να αναγκαστείς να βάλεις αυτό το κολλάρο ''ξαφνιάσματος'' με το νερό, δεν είναι και τόσο βάρβαρο ... μην ξεχνάς ότι το σκυλί σου μπορεί να ''συζητάει'' και με ένα σκυλί που εσύ δεν ακούς καν ... επίσης μπορείς να το παρακολουθήσεις? Μπορεί να γαυγίζει σε γάτα - ποντίκι - φυτό που κουνιέται από τον αέρα, στην τέντα του διπλανού ή σε νυχτερίδες κλπ κλπ ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγω διαφωνω και με το petshop που προφανως σου λεει αρλουμπες για να πουλησει :evil: και με τον εκπεδευτη (χαπια, κοιμισει?..)

Επισης ,ειναι ακομα κουταβι και μπορει να περιεξεργαζεται τους διαφορους ηχους..η να σουτραβήξει την προσοχή!δεν συμφωνώ καθόλου με αυτά τα κολάρα που σου προτείνανε,και πιστεύω πως προχωρώντας προς την ενηλικίωση τα πράγματα θα ηρεμήσουν..απλά πρέπει και εσύ να του δόσεις να καταλάβει πως το βραδυ κοιμόμαστε..
:D

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Λοιπόν kapoios! Προτείνω και εγώ να αλλάξεις εκπαιδευτή. Το ξύλο μάλλον θα φέρει τα αποτελέσματα που ανέφεραν οι προλαλίσαντες.
Ο σκύλος σου σε έχει εκπαιδεύσει πολύ καλά να πηγαίνεις κάθε βράδυ κοντά του. Η συμπεριφορά αρχικά προήλθε από κάποια αιτία (που πρέπει να διελευκάνεις πριν δράσεις) και εν συνεχεία έγινε αγαπημένη του συνήθεια λόγω της προσοχής που του έδωσες.
Το κολάρο θα πρέπει να είναι η τελευταία σου λύση.
Επίσης αν δεν έχεις σκοπό να κοιμίζεις το σκυλί μέσα στο σπίτι σου, μην διανοηθείς να το κάνεις τώρα. Δεν θα σταματάει το γάβγισμα μέχρι να τον βάλεις μέσα.
Μήπως στη γειτονιά υπάρχει σκυλίτσα σε οίστρο; Μπαίνει στην εφηβεία ο μικρός και μπορεί να τον έχουν τρελάνει οι ορμόνες.
Μήπως αυτές τις τελευταίες μέρες άλλαξε κάτι στη ζωή του ή στη ζωή σου;
Ασκείται όσο του χρειάζεται; Πότε τρώει; Κάθε πότε παίζεται; Μηπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί;
Προτείνω: Να τρώει το βράδυ πριν κοιμηθείτε, για να είναι λιγότερο κινητικός κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Να του απομακρίνεις όλα τα μπολ και παιχνίδια του όταν είναι η ώρα του ύπνου και να τον περιορίζεις σε μικρότερο χώρο.
Είναι σημαντικό να έχει καλυμένο σπιτάκι (την φωλιά του) για να νιώθει ασφαλής. Βάλε κάτι μαλακό και ζεστό να ξαπλώνει μήπως τον ενοχλεί η υγρασία των τελευταίων ημερών.
Σημαντική επίσης είναι η άσκηση το απόγευμα (τρέξιμο, παιχνίδι μαζί σου ή με άλλα σκυλιά)
Όταν κλαίει, κάνε ότι δεν ακούς. Μην φωνάξεις, μην ανάψεις φως, μην αντιδράσεις καθόλου. Ξέρω πως είναι δύσκολο. Ζήτα συγνώμη από τους γείτονες και πες ότι είναι σε πρόγραμμα εκπαίδευσης.
Αν τηρήσεις αυτούς τους κανόνες πιστεύω ότι δεν θα αργήσει να συνηθίσει.
Καλή επιτυχία σε ότι κιαν αποφασίσεις να κάνεις!

Kapoios

Member
2 Οκτωβρίου 2007
9
0
Παιδιά ό,τι και να πω είναι λίγο. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Νομίζω οτι σε πρώτη φάση θα προσπαθήσω να κάνω οτι δεν τον ακούω ενώ παράλληλα θα τσεκάρω τον εκπαιδευτή σε πολλά απ' όσα διάβασα στα διάφορα topics του Forum σας.

Ευχαριστώ και πάλι.

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Μετά από τα πρώτα ξενύχτια και μαλώματα κι εφόσον δε σταματούσε, η συμβουλή του εκπαιδευτή ήταν να τρώει μερικές ελαφριές ξυλιές όποτε το κάνει για να το σταματήσει. Έχω φτάσει λοιπόν μετά από ένα μήνα περίπου να ξυπνάω ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ και να του ρίχνω μια δυο για να σταματήσει.
Κι ενώ όλη τη μέρα είμαστε cool και φιλαράκια, το βράδυ μόλις με βλέπει με φοβάται γιατί ξέρει το λόγο που πήγα στην αυλή.
Ο εκπαιδευτής μου είπε: είτε να τον κοιμίσω για κάποια βράδια μέσα στο σπίτι μήπως ηρεμίσει, είτε να τον δει η γιατρός του και να του δώσει μια αγωγή με αντιστρες χάπια ή κάτι τέτοιο.
ROTTIE το "Πως διαλέγουμε εκπαιδευτή" είναι πολύ χρήσιμο topic και ο άνθρωπος που έχω είναι στο 95% μέσα σε αυτό εκτός από το ΠΟΛΥ σημαντικό του ότι ο Bruno τον φοβάται, δεν τον σέβεται.
τοσο χαλια ειναι αυτο το topic...???
:? :?

ROTTIE :p

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Eαν κάποια σκυλιά της γειτονιάς έχουν ραντεβού γαυγίσματος στις 4 το πρωί, κάθε πρωί, ο δικός σου λογικά θα συμμετάσχει ότι και να κάνεις. Η μόνη λύση ίσως να είναι όντως να κοιμάται μέσα στο σπίτι, σε κάποιο κλουβάκι ίσως.
Να αλλάξεις άμεσα τις διατροφικές του συνήθειες, και να το ταΐζεις το βράδυ, πριν το ύπνο. Αυτό κρατάει όντως τον σκύλο πιο ήρεμο κατά την διάρκεια της νύχτας.

Α και πούσαι... Άλλαξε εκπαιδευτή!!!

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
kapoios
οχι το δικο σου, το πως διαλεγουμε εκπαιδευτη εννοουσα:wink:
μιας και ειπες οτι ο εκπαιδευτης αυτος πιανει το 95%

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Νομίζω οτι σε πρώτη φάση θα προσπαθήσω να κάνω οτι δεν τον ακούω ενώ παράλληλα θα τσεκάρω τον εκπαιδευτή σε πολλά απ' όσα διάβασα στα διάφορα topics του Forum σας.
να τον φερεις μεσα στο σπιτι αποκλειεται ε?

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Από ότι έχω καταλάβει, τα σκυλιά μας συνεργάζονται με τα γειτονικά σκυλιά... Η δικιά μου συνεργάζεται με ένα σκυλάκι 3-4 σπίτια πιο πέρα, και όταν την ακούσει να δίνει αλαρμ, η δικιά μου μπαίνει στην πρίζα περιμένοντας τον παρείσακτο να περάσει μπροστά από το δικό μου σπίτι, ώστε να τον προγκήξει και αυτή!

Kapoios

Member
2 Οκτωβρίου 2007
9
0
boxer said:
να τον φερεις μεσα στο σπιτι αποκλειεται ε?
Είχα σκεφτεί να τον φέρω προσωρινά αλλά φοβάμαι μήπως είναι πολύ δύσκολο μετά να προσαρμοστεί πάλι στην αυλή όπως αναφέρει και η ghost girl. Το να τον έχω για πάντα μέσα στο σπίτι μέρα-νύχτα δε το θέλω για καλό δικό του. Θα είναι πολύ περιορισμένος και είναι κρίμα. Τουλάχιστον τώρα τις ώρες που περνάει στην αυλή μπορεί να τρέξει, να παίξει…Να τον κλείσω μέσα στο σπίτι μόνο και μόνο επειδή δεν μπορώ να αντιμετωπίσω το βραδινό του γαύγισμα….δεν ξέρω…δε θα το ήθελα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97