Έχω ενα Γερμανικό Ποιμενικό...(τροφή και ανάπτυξη)

dj22

Active Member
26 Μαϊου 2010
32
0
καλησπερα σε ολουσ..εχω ενα γπ και τωρα ειναι ακριβοσ 4 μηνων.φαγητο τρωει το 1/3 τησ τροφης που αναγραφετε στη συσκευασια μαλλον λογο τησ ζεστησ και μου φαινετε οτι τον τελευταιο μισο μηνα δεν εχει αναπτιχθει καθολου.τι παιζει?μπορει να βοηθησει καποιοσ??

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καλησπέρα και σε σένα.
Απ' ότι θυμάμαι, από καιρό έχεις προβληματισμούς σχετικά με την γενικότερη ανάπτυξή του.
Τον γιατρό σας τον ρώτησες σχετικά;

dj22

Active Member
26 Μαϊου 2010
32
0
ναι τον εχω ρωτησει αλλα μου δινει μια γενικη εικονα.οπωσ και το προβλημα που εχω με τα κακα του σκυλου(τη μια μερα μπορει να ειναι αρκετα μαλακα την αλλη κανονικα και παει λεγοντασ.γι'αυτο μου εχει πει οτι αρκετα σκυλια το κανουν μεχρι του 5-6 μηνεσ.ειναι οντοσ ετσι η χρειαζετε να του κανω καποι εξεταση??εκεινοσ μου λεει οτι δεν χρειαζεται...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αν δεν σου ικανοποιεί τις απορίες η ανάλυση που σου κάνει, ίσως να έβλεπες και έναν δεύτερο γιατρό. Να πάρεις μια δεύτερη εκτίμηση. Για τα κακά του, αν η τροφή του και οι συχνότητά της είναι σταθερά, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην είναι σταθερή και η υφή τους. Για το αν είναι παχύς ή αδύνατος, ξαναείπαμε ότι είναι σχετικά εύκολο να το τσεκάρεις, ανιχνεύοντας τα πλευρά του. Θα πρέπει να μπορείς να τα ψηλαφήσεις αλλά όχι να φαίνονται με το μάτι. Θυμάμαι καλά -για να μην ψάχνω- ότι είναι ημίαιμος; Οπότε δεν θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου τα στάνταρ του καθαρόαιμου. Αν δεν θυμάμαι καλά και είναι καθαρόαιμος και νομίζεις ότι ξεφεύγει πολύ από το πρότυπο, όσον αφορά βάρος και ύψος, μήπως πράγματι χρειάζεται κάποιες έξτρα εξετάσεις.

nektipap

Member
22 Ιουλίου 2010
13
0
46
Καβάλα
ο δικος μου δεν εβαζε το φυσιολογικό βάρος ανα μήνα που ειναι περίπου τα 4 κιλά και αν και καθησυχαστικοι οι κτηνίατροι για το θέμα συνέχιζε να εχει σκουλήκια στο εντερο. Πρόσεξε τα κόπρανα του αν έχουν κάτι σαν ροζ βλένα (εμένα εκανε 1 φορά) Σημαίνει οτι εχει σκουλήκια ακόμη και δε βάζει βάρος και δεν αναπτύσεται σωστα.(Επανέλαβε τη δόσηη για τα παρασιτα) Εγώ είδα φοβερή βελτίωση σε ανάπτυξη και απόδοση του σκύλου και με την τροφή την Blue Wilderness (κωδικός με λίγο παραπάνω πρωτεινη) αλλά είναι λίγο ακριβούτσικη . Μη λυπηθείς τα χρήματα τα αξιζει . Δώστου 2 σακιά απο αυτή και μετά αν δεν μπορεις πανε σε μια πιο ισορροπημενη σε σχεση με την τιμη τροφή .