Έχει γεμίσει ο τόπος σκυλιά!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή λόγω της ζέστης και της μεγάλης διάρκειας της μέρας από 7.30 μέχρι 21.00-21.30 βγάζουν όλοι τα σκυλιά τους βόλτα. Επίσης όλοι είναι ακόμα στις πόλεις και δεν έχουν φύγει για χωριά, διακοπές κλπκλπ...
Για αυτό είναι η πιο σωστή εποχή που κάποιος μπορεί να παρατηρήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια το πόσα σκυλιά υπάρχουν στη γειτονιά του.

Φέτος λοιπόν έχω πάθει πλάκα! Πλέον έχουν αρχίσει να σχηματίζονται ουρές στα άδεια οικόπεδα και σε κάθε τετράγωνο θα διασταυρωθώ τουλάχιστον με ακόμα άλλο ένα σκυλί.

Μπορώ να κάνω σύγκριση μόνο με πέρσυ και πρόπερσυ (πιο πριν δεν είχα σκύλο) και το συμπέρασμά μου είναι ότι έχει γεμίσει ο τόπος σκυλιά!

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι σε διαδρομές που έκανα και στο παρελθόν τα σκυλιά σε αυλές και μπαλκόνια έχουν αυξηθεί κατά πολύ και βλέπω και πάρα πολλά κουτάβια.

Οι πιο παλιοί που μπορείτε να συγκρίνετε αριθμό σκύλων που βλέπετε στη βόλτα φέτος με πρίν 5-6 χρόνια έχετε κάνει παρόμοιες παρατηρήσεις;

• Like
Reactions: moko

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ναι, όντως, κι εδώ παρατηρώ όλο και περισσότερα σκυλιά. Καλό αυτό :) Είμαστε πολλοί οι σκυλάδες! :notworthy:

Πριν υπήρχαν επίσης περισσότερα αδέσποτα στη γειτονιά. Τα περισσότερα χάθηκαν, κάποια στειρώθηκαν και "έφυγαν" λόγω ηλικίας, κάποια βρήκαν σπίτι και αυτή τη στιγμή έμειναν μόνο 2-3.

• Like
Reactions: moko

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Πριν υπήρχαν επίσης περισσότερα αδέσποτα στη γειτονιά.
Για να δούμε τώρα που θα φύγουν για διακοπές "οι φιλόζωοι", μήπως με "μαγικό" τρόπο αυξηθούν τα αδέσποτα? Ενός χειμώνα σκυλιά, Δυστυχώς, είναι πολλά από αυτά που βλέπετε στα μπαλκόνια και αυλές! Το χατήρι του παιδιού έγινε, τώρα με την πρώτη δυσκολία, στον δρόμο!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Στη δικιά μου γειτονιά παντως εχω καταλήξει να κανω ζιγκ ζαγκ... από το ενα πεζοδρόμιο γπ, παω για απεναντι να περασω να μην πεσουμε μουρη με μουρη... μαστιφοειδες απεναντι... τελικά περπατάω στο δρόμο ωσπου σε διασταυρωση πετυχαίνω ντομπ...
Μα ελεος... κανα μικροσωμο δεν εχει αυτή η γειτονια πια??????????

• Like
Reactions: salonika

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Για να δούμε τώρα που θα φύγουν για διακοπές "οι φιλόζωοι", μήπως με "μαγικό" τρόπο αυξηθούν τα αδέσποτα? Ενός χειμώνα σκυλιά, Δυστυχώς, είναι πολλά από αυτά που βλέπετε στα μπαλκόνια και αυλές! Το χατήρι του παιδιού έγινε, τώρα με την πρώτη δυσκολία, στον δρόμο!
Δε νομίζω... Γιατί μιλάω για μια κατάσταση που ήταν πριν από 8 χρόνια. Είχαμε καμιά 20αριά αδέσποτα στη γειτονιά. Τα περισσότερα χάθηκαν, ή πήγαν αλλού, η αγέλη που είχε μείνει στειρώθηκε, τα γέρικα σκυλάκια πέθαναν, έμειναν 2 μούργοι κάτω απ' την πολυκατοικία + ακόμα ένας που έρχεται πού και πού, και επίσης 3 σκυλάκια σε ένα παλιό εργοστάσιο που ήταν και αυτά περισσότερα πριν. Γενικότερα γίνονται προσπάθειες από τους νομούς τα αδέσποτα να στειρώνονται, μετά επιστρέφονται εκεί από πού τα πήρανε, και επίσης γίνονται προσπάθειες από κάποιους προσωπικά οι οποίοι τα παίρνουν και τα στειρώνουν, διότι η στείρωσει των ημίαιμων σε πολλά ιατρεία είναι τσάμπα.

Αυτά τα κακόμοιρα που τα παρατάνε συνήθως δεν μένουν στο δρόμο για πολύ. Ή τα παίρνουν οι φιλοζωικές και προσπαθούν να τα βρουν σπίτια, οι δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους κάτω από ρόδες αυτοκινήτων :(

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.749
7.269
Για να δούμε τώρα που θα φύγουν για διακοπές "οι φιλόζωοι", μήπως με "μαγικό" τρόπο αυξηθούν τα αδέσποτα?
Mέσα Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Μια απο τα ιδια και στη δικη μου γειτονια... ομως εχουν αυξηθει τα μπαλκονοσκυλα και η νεα μοδα τα μικροσωμα στις πυλωτες των πολυκατοικιων (μαλλον ευνοησε ο νομος που λεει οτι επιτρεπονται αν δεχονται ολοι).

• Like
Reactions: sea-mol

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Με μεγάλη μου χαρά όμως, παρατηρώ πως στη γειτονιά μου έχει γεμίσει ο τόπος με ημιαιμάκια, πολλά απο αυτά πρώην αδέσποτα και πολύ το χαίρομαι :D

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
ναι βλεπω κι εγω αυξητικες τασεις, αυτο που δε μ αρεσει ειναι οτι εκτος απο τη βολτα παρατηρω και ολοενα μεγαλυτερο ποσοστό σε αυλόσκυλα ή μπαλκονόσκυλα. Αυτο που λυπαμαι πιο πολυ ειναι ενα dogo που καθε φορα που μας βλεπει κλαψουρίζει και σκουζει απο επιθυμια για βόλτα και αλληλεπιδραση.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή λόγω της ζέστης και της μεγάλης διάρκειας της μέρας από 7.30 μέχρι 21.00-21.30 βγάζουν όλοι τα σκυλιά τους βόλτα...

2. Για αυτό είναι η πιο σωστή εποχή που κάποιος μπορεί να παρατηρήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια το πόσα σκυλιά υπάρχουν στη γειτονιά του.

3. Μπορώ να κάνω σύγκριση μόνο με πέρσυ και πρόπερσυ (πιο πριν δεν είχα σκύλο) και το συμπέρασμά μου είναι ότι έχει γεμίσει ο τόπος σκυλιά!

4. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι σε διαδρομές που έκανα και στο παρελθόν τα σκυλιά σε αυλές και μπαλκόνια έχουν αυξηθεί κατά πολύ και βλέπω και πάρα πολλά κουτάβια.
1. Σε μας, φέτος, παρατηρώ τη μεγάλη συγκέντρωση σκύλων στη βόλτα, μεταξύ 20:30 και 23:00, λόγω της ζέστης...
Πιο αργά από το περασμένο καλοκαίρι...
Μεταξύ αυτών των ωρών, ο κακός χαμός... είναι η "ώρα του Κάσπερ", ο οποίος καταλαβαίνεις πόσο λυσσάει από το μπαλκόνι... αυτό βέβαια, μας δίνει και μία ευκαιρία για λίγη εκπαίδευση - υπακοή παραπάνω...

2. Οντως είναι η πιο κατάλληλη εποχή... αλλά, στην περίπτωσή μας, να σου το θέσω ως εξής:
Δεν μιλάμε απλά για "μεγαλύτερη ακρίβεια" στο πόσα σκυλιά υπάρχουν στη γειτονιά μας... τόχουμε ξεπεράσει αυτό, εδώ και καιρό... μιλάμε ότι ξέρουμε πλέον και το όνομα - φυλή - ηλικία - χρώμα - μέγεθος - χαρακτήρα - λοιπά χαρακτηριστικά του κάθε ενός σκυλιού, ΜΑΖΙ με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά "συμπεριφοράς" και αντιδράσεων του ιδιοκτήτη του...
Και έχουμε προχωρήσει και ένα βήμα παραπέρα: (έστω και αν είμαστε μέσα στο σπίτι, ή απλά δεν βλέπουμε ακόμα) ανάλογα με τις αντιδράσεις (είδος και ένταση) του Κάσπερ, ξέρουμε ποιό ΑΚΡΙΒΩΣ σκυλί περνάει από κάτω, ή σε τι απόσταση βρίσκεται, ή σε ποιό δρόμο!!!

3. Συμφωνώ με την παρατήρηση αυτή... και, σίγουρα, αν είχες τον κούταβό μου, θα νόμιζες ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερα σκυλιά...

4. Μπαλκονόσκυλα, επίσης, πολλά... δυστυχώς...

Υ.Γ. Αυτή την εποχή και για όλο το καλοκαίρι, εμείς βγαίνουμε μετά τις 23:30, για "ευνοήτους" λόγους... βέβαια, ότι συναντήσεις εκείνη την ώρα, θα έχει βγει τέτοια ώρα, για τους ΙΔΙΟΥΣ λόγους!!!

...Μα ελεος... κανα μικροσωμο δεν εχει αυτή η γειτονια πια??????????
Μη το λες αυτό... έχω ξαναγράψει (πριν κανα δυό χρόνια) ότι σε μιά βραδυνή βόλτα μας, ένα αρσενικό Τσιουάουα ξέφυγε από τον κήπο του και όρμησε να "φάει" τον Κάσπερ (σε ποιόν άλλο θα πήγαινε???)... ευτυχώς, ήταν τόσο ξαφνικό που ακόμα κι ο κούταβος κομπλάρισε για 1-2 δευτερόλεπτα, ώσπου να συνειδητοποιήσει τι αστροπελέκι τον χτύπησε και να προλάβω εγώ να "αγαντάρω"...

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Πάνω σε αυτό να πω ότι έχω δει αρκετά σκυλιά τελευταία να τρέχουν σε πεζοδρόμια και δρόμους μόνα...
Φορούν περιλαίμιο αρκετά και φαίνονται ότι είναι από σπίτι ...

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Οντως πολυς κοσμος εχει παρει απο φιλοζωικες και περισσοτερος ακομα απο το δρομο. Φανταζομαι ομως οτι θα εχουν αυξηθει και αυτοι που αγορασαν "καθαροαιμο" απο φιλο φιλου.

Αλλα αυτο που δεν περιμενα ποτε ήταν που στο χωριο (Μεσσηνια) που περισυ με ειχε ρωτησει στο δρόμο έκπληκτη μια κυρια "που το πας καλέ το σκυλι;", φετος σε μια παραλια ειδα κοσμο να βγαζει βολτα τα σκυλι του. Και καλα ο ενας ήταν τουριστας, ενα αλλο ζευγαρι ομως με ενα κοκονακι ήταν ντοπιοι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Εγώ πάντως χθες ειδικά που άλλαξα διαδρομή όπως κάνω συχνά για να μυρίζουν διαφορετικά πράγματα οι κόπροι μου παρατήρησα μεγάλη αύξηση μπαλκονόσκυλων τα οποία ωρύονταν καθώς περνούσαμε κι επειδή ήταν και αργά έβγαιναν από τις βεράντες άλλος κόσμος και έβριζε.
Έχει παραγίνει το κακό με τους δήθεν φιλόζωους που δεν νοιάζονται για τίποτα και για κανέναν.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
ισως να ειναι και πιο απλο.σαν να εχεις αγορασει ενα φιατ ας πουμε και μεχρι τοτε δεν εβλεπες πολλα στον δρομο ενω απο την στιγμη που το πηρες βλεπεις να κυκλοφορουν πολλα.
μου ηρθε στο μυαλο και η διαφημιση τωρα.

• Like
Reactions: ntoulis

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ισως να ειναι και πιο απλο.σαν να εχεις αγορασει ενα φιατ ας πουμε και μεχρι τοτε δεν εβλεπες πολλα στον δρομο ενω απο την στιγμη που το πηρες βλεπεις να κυκλοφορουν πολλα.
δηλαδη εγινε σουπα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ότι ειναι πιο "ευαισθητο" το μάτι πλέον και εντοπίζει αυτά που σε προηγουμενους καιρους θα αγνοούσε?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ε τα ιδια λεμε αλλα εσυ επιστημονικα.
Ήμανε εγώ αμόρφωτος
κι ήσανε εσύ γιατρίνα
μες στην υπόγα ήμανε εγώ
κι εσύ ήσαν στη βιτρίνα.

παντως δεν ξερω μήπως είμαστε προκατειλημμενοι λιγο ως προς τα σκυλια που εντοπίζουμε στη βόλτα στα μπαλκόνια.... πχ και από εμενα αν περάσει καποιος με σκυλι τώρα, η μικρή θα τρέξει εξω να γαυγίσει. Αυτό δεν σημαίνει οτι μένει εξω μόνιμα.
Εκτος αν τα βλέπουμε χειμώνα καλοκαίρι εξω... γιατι αυτή την εποχή και περα, εξω τη βγάζουν συνηθως