Έφαγε κεράσια-υδροκυάνιο

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ο σκυλος εφαγε,του εδωσα δηλ,κερασια και μετα διαβασα οτι τα κουκουτσια περιεχουν υδροκυανιο που ειναι δηλητηριωδες.Εφαγε καμια 10αρια.Τι να κανω;

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Δεν κανεις ένα τηλεφωνο στον κτηνιατρο, οσο δεν ειναι περασμενη η ώρα;
Πως τον βλεπεις; Δειχνει να έχει ενοχληθει;

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μαζί με τα κουκούτσια του τα έδωσες? :shock:

Για να τον πειράξουν, πρέπει να ανοίξει το κουκούτσι. Δεν ξέρω όμως αν διαλύεται στο στομάχι ή θα το βγάλει όπως είναι.

Επίσης δεν ξέρω αν 10 κεράσια (δηλαδή 10 κουκούτσια) είναι τόσο μεγάλη ποσότητα ώστε να προκαλέσει πρόβλημα και μάλιστα σε τόσο μεγάλο σκύλο.

Δεν ρωτάς κανέναν γιατρό?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
xotikouli,δεν παθαινει τιποτα με το μεγεθος των κουκουτσιων.Εδω κατεβαζει κοκαλα αμασητα.

Απο οτι διαβασα,το πιθανοτερο,λογω μικρης ποσοτητας,να μη παθει τιποτα.Η γιατρος δεν το σηκωνει.Θα τον προσεχω αποψε.Ελπιζω να μη γινει τιποτα...

Να του δωσω γαλα;Γιαουρτι;Κατι;

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μα δεν είπα τίποτα για το μέγεθος των κουκουτσιών. Η ποσότητα είπα ότι μου φαίνεται μάλλον μικρή για το μέγεθος του σκύλου :)
Για να σου φύγει η ανησυχία μπορείς να πάρεις και άσχετο γιατρό, δεν χρειάζεται να είναι ο δικός σου ;)
Μπορείς να κοιτάξεις τη λίστα με αυτούς που εφημερεύουν (δεν τους βρείς όλους διαθέσιμους βέβαια... αλλά κάποιον θα βρεις!)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μαζί με τα κουκούτσια του τα έδωσες? :shock:
Το ερμηνευσα μηπως του κατσουν στο λαιμο.

Διαβασα οτι ακομα και να γλυψουμε το κουκουτσι απελευθερωνεται μικρη ποσοτητα υδροκυανιου.Εγω παλι,πριν το φαω,το γλυφω.Λες γι αυτο να βγηκα ετσι;

Δε βλεπω να παιρνω αλλο γιατρο.Καθησυχαστηκα με αυτα που διαβασα.Πρεπει να φαει πολλαααα κερασια(ενα 3κιλο σκυλι πρεπει να φαει 50 κερασια για να επηρεαστει).

Παιδια,ευχαριστω για την τοσο αμεση ανταποκριση!

Last edited:

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
:)Ολα μια χαρα λοιπον!
Και τα κουκουτσακια του έφαγε και σαν πουλακι θα κοιμηθει!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Μα είναι ομως και το υδροκυάνιο.. :eek::eek::eek:
Και μονο που τ'ακους σκιαζεσαι
:confused: :D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Έλα ρε, εδώ άνθρωποι και μάλιστα παιδιά καταπίνουνε καταλάθος κουκούτσι από κεράσι. Δεν παθαίνει τίποτα. Εδώ ο δικός μου σας πέρασε όλους με τα 120 χάπια λουτεΐνης!! Κανονικά θα τα δεις τα κουκούτσια αύριο στα κακάκια του.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το μονο που μπορει να συμβει ειναι καμια διαρροια. Εχε το φαρασι και τη σφουγγαριστρα προχειρη.