Έτρεξε προς την γάτα δίχως αύριο

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλησπέρα έχω ένα μικρό rottweiler 10 μηνών το οποίο είναι πάρα πολύ φιλικό σχεδόν με όλους, πολύ καλα κοινωνικοποιημένο με όλα τα σκυλιά τέλειος φίλος και άρτια εκπαιδευμένο(χάρη σε εσάς τους συμφορουμιτες και την αποφασιστικοτητα μου) αλλα έχει ένα πρόβλημα, κυνηγάει τις γάτες... Δεν ξέρω αν θέλει να τις επιτεθεί να τις σκοτώσει αλλα τις έχει υπερβολική μανία ή αν οφείλεται οτι μεχρι 6 μηνών όταν έμενα σερρες στην γειτονια μου είχε κατι κακομαθημενες γατες που την νιαουριζαν με επιθετικοτητα. Τόσο καιρό μάλλον προσπαθώ λανθασμένα να την μάθω να μην τις δίνει σημασία γιατί εκεί που ήμουν στο πάρκο και ήρθε ένα yorkshire το αφησα να παίξουν και η δικιά μου είδε την γάτα απο 100 μέτρα μακριά ετρεξε την κυνήγησε με τόσο μίσος ... όσπου κρύφτηκε η γάτα κάτω από ένα αμάξι έκανε στην δικιά μου ενα κχχχχ το οποιο το ανταπέδωσε και αυτη με τον ιδιο ηχο με συνέχεια να εξαφανιζεται η γατα και το ροτβαιλερ να προσπαθει να την βρει τρεχοντας απο δω και απο κει... Εγω σαν λαλακας να τρεχω περα δωθε να πιανω το σκυλι να το μαλωνω ... αλλα αυτο ξεπερασε καθε οριο γιατι ετρεχε στους δρομους ενω ξέρει και αυτή τα συνορα της...

Και ρίχνω το ερώτημα: Τι προτέινεται να κάνω για να σταματήσει αυτή η μανία .
1ο bold: γιατί τα έλυσες? να παίξουν...? Το δίκιλο με το σχεδον 40κιλο ροττ... σε πάρκο... Αρα λουριά γιοκ!
2ο bold: δεν θα ετρεχες σαν λαλακας περα δώθε αν δεν ειχες λύσει το λουρί. Το λουρί το φοράνε και για δική τους ασφάλεια... αν εβγαινε στο δρόμο κυνηγώντας την γάτα και ο μη γενοιτο τη χτυπούσε αμάξι; τι θα λέγαμε τώρα; Και να τη μαλώνεις γιατί; επειδή δεν ακουσε το "ελα" αν το είπες, ενώπιον γάτας που ειναι προφανώς fully exciting ερέθισμα;
3ο bold: ποια ειναι τα όρια της που υποτίθεται το 10μηνο ροττ ξέρει;

Θα σου πω το εξής...: το καλοκαίρι βγάζω τη μικρή μου και παίζουμε σε εναν χώρο περιφραγμένο 6 στρεμμάτων στο εξοχικό, ο οποιος χώρος ειναι ο κήπος του σπιτιου.... την κατεβάζω με λουρι και πριν βγάλω το λουρί περιφερόμαστε παντου να δω αν υπάρχουν γάτες... Αν υπάρχουν, το λουρί δεν βγαίνει... και μιλάμε απλά για τον κήπο του σπιτιου. Αν δεν υπάρχουν, παίζουμε αλλά παντα παρακολουθώ γύρω γύρω....
Να σταματησει η μανία αμφιβάλλω, είναι δράση-αντίδραση η κατάσταση μεταξύ τους... να ειναι πιο "αδιαφορη" αν βλέπει ακινητη γάτα, ναι...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εθιξες ενα μεγαλο θεμα με τις γατες...δεν εισαι ο μονος που εχει προβλημα μ αυτο..ο δικος μου και μονο που θα κανω ψιψιψι,τρεχει με μανια να τις βρει...κι ουτε προκειται να το διορθωσει ποτέ αυτο...Λαθος σου ομως που το αφηνεις χωρις λουρι σε χωρο που δεν υπαρχει καποια περιφραξη και να ειναι ασφαλες το σκυλι...ο κινδυνος να υπαρχει καποιο ερεθισμα οπως οι γατες ας πουμε,ειναι μεγαλος και στη θεση σου δεν θα το ρισκαρα να το αφησω εκτος λουριου...καλυτερα να βρεις καποιο χωρο περιφραγμενο για να το αφηνεις να τρεχει και να εκτονωνεται,κι οχι ετσι ανεξελενκτα!,,

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
@Viviana μου, αφού έχει τέτοιο θέμα, γιατί όταν τον έχεις μαζί, κάνεις "ψιψιψι" και τον τσιτώνεις περισσότερο;
Δε το κανω στη βολτα αυτο βρε...εννοειται πως οχι...απλα στο σπιτι οταν εχω ορεξη να τον...τσιγκλισω,βγαινω στο μπαλκονι,και κανω πως τις φωναζω....τρεχει με κατι παντιλικια ο ατιμος τι να σου πω...ειμαι πειραχτηρι το ξερω....:p

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Προσπάθησε αυτο, μήπως και πιάσει...

Περνάς κοντά στη γάτα (και οχι δίπλα για ευνόητους λόγους) και κρατάς ισχυρή λιχουδιά (πχ αν για τις βασικές εντολές χρησιμοποιείς του εμπορίου, γι αυτο πάρε λιγο τυράκι) στην αντίθετη πλευρά απο εκείνη που βρίσκεται η γάτα (πχ γάτα αριστερα, λιχουδιά δεξιά). Του τραβάς την προσοχή με τη λιχουδιά, αγνοεί τη γάτα και έπειτα δίνεις λιχουδιά. Το τι θα κανεις αν δεν αγνοήσει τη γάτα ειναι σχετικό με το ποσο "θετικός" :rolleyes: εισαι. (Ουδετερότητα, διόρθωση)

ΥΓ: Παντα λουρί εννοειται.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Προσπάθησε αυτο, μήπως και πιάσει...

Περνάς κοντά στη γάτα (και οχι δίπλα για ευνόητους λόγους) και κρατάς ισχυρή λιχουδιά (πχ αν για τις βασικές εντολές χρησιμοποιείς του εμπορίου, γι αυτο πάρε λιγο τυράκι) στην αντίθετη πλευρά απο εκείνη που βρίσκεται η γάτα (πχ γάτα αριστερα, λιχουδιά δεξιά). Του τραβάς την προσοχή με τη λιχουδιά, αγνοεί τη γάτα και έπειτα δίνεις λιχουδιά. Το τι θα κανεις αν δεν αγνοήσει τη γάτα ειναι σχετικό με το ποσο "θετικός" :rolleyes: εισαι. (Ουδετερότητα, διόρθωση)

ΥΓ: Παντα λουρί εννοειται.
Αύξηση αποστασης από το "ερεθισμα"... Και θες και τη γάτα να λιάζεται, κοιμάται, ξύνεται.... γενικά να μην τρέχει, αλλιώς ξέχνα τα όλα!

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δε το κανω στη βολτα αυτο βρε...εννοειται πως οχι...απλα στο σπιτι οταν εχω ορεξη να τον...τσιγκλισω,βγαινω στο μπαλκονι,και κανω πως τις φωναζω....τρεχει με κατι παντιλικια ο ατιμος τι να σου πω...ειμαι πειραχτηρι το ξερω....:p
Και γω μια απ τα ιδια!
Πολυ μεγαλη βλακεια. Στο ψιψιψι, στο κχχχχχ και στο γατα! τσιτωνει και το βρισκουμε ολοι αστειο και παιζουμε με το σκυλο. Αντε μετα να το μαζεψεις... :oops:

• Like
Reactions: johnk and mareco

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Λυσε μου μια απορια Johnk..ειναι εξισου φιλικα και με τις γατες που ισως συναντησουν στο δρομο,ή μονο με τον Ζινταν;;:D
:D
Τώρα, το "φιλικά" είναι μεγάλη κουβέντα... πάντα δίνουν σημασία σε μιά γάτα (και ειδικά στις άσπρες γάτες - που τις μπερδεύουν με το Ζιντάν και τρελλαίνονται), αλλά δεν τσιτώνουν... αν η γάτα έτρεχε, μπορεί ο κατρούγκαλος να την κυνηγούσε, για παιχνίδι... η Μόκα θα την αγνοούσε, ακόμα και αν η γάτα έτρεχε...

Με τον Ζιντάν, εντάξει... εκεί πιστεύω ότι τον αγαπάνε και τους αγαπάει... μέχρι που στριμώχνονται στα crate τους μαζί του, όταν κάνει κρύο...

Βέβαια, στις στιγμές του υπερβολικού παιχνιδιού, ο Ζιντάν φροντίζει (κάθε φορά) να τους ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ τι σημαίνει να "τα βάζεις" με μιά γάτα... στις φάσεις αυτές, θα έπρεπε να τον βλέπεις: Δεν το βάζει στα πόδια, γιατί ξέρει ότι ο Κάσπερ θα τον κυνηγήσει... απλά, "stands his ground" και αρχίζει τον άλλο στις σφαλιάρες...:p