Έτρεξε προς την γάτα δίχως αύριο

Χρήστος 29

Active Member
21 Μαϊου 2015
37
12
29
Καλησπέρα έχω ένα μικρό rottweiler 10 μηνών το οποίο είναι πάρα πολύ φιλικό σχεδόν με όλους, πολύ καλα κοινωνικοποιημένο με όλα τα σκυλιά τέλειος φίλος και άρτια εκπαιδευμένο(χάρη σε εσάς τους συμφορουμιτες και την αποφασιστικοτητα μου) αλλα έχει ένα πρόβλημα, κυνηγάει τις γάτες... Δεν ξέρω αν θέλει να τις επιτεθεί να τις σκοτώσει αλλα τις έχει υπερβολική μανία ή αν οφείλεται οτι μεχρι 6 μηνών όταν έμενα σερρες στην γειτονια μου είχε κατι κακομαθημενες γατες που την νιαουριζαν με επιθετικοτητα. Τόσο καιρό μάλλον προσπαθώ λανθασμένα να την μάθω να μην τις δίνει σημασία γιατί εκεί που ήμουν στο πάρκο και ήρθε ένα yorkshire το αφησα να παίξουν και η δικιά μου είδε την γάτα απο 100 μέτρα μακριά ετρεξε την κυνήγησε με τόσο μίσος ... όσπου κρύφτηκε η γάτα κάτω από ένα αμάξι έκανε στην δικιά μου ενα κχχχχ το οποιο το ανταπέδωσε και αυτη με τον ιδιο ηχο με συνέχεια να εξαφανιζεται η γατα και το ροτβαιλερ να προσπαθει να την βρει τρεχοντας απο δω και απο κει... Εγω σαν λαλακας να τρεχω περα δωθε να πιανω το σκυλι να το μαλωνω ... αλλα αυτο ξεπερασε καθε οριο γιατι ετρεχε στους δρομους ενω ξέρει και αυτή τα συνορα της...

Και ρίχνω το ερώτημα: Τι προτέινεται να κάνω για να σταματήσει αυτή η μανία .

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Λουρι
Χμμμ

Μεσημεράκι αργά σε ταβερνάκι σε νησί, απολαμβάνεις τη μπυρίτσα σου και το σκυλί ΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΡΙ στην καρέκλα ή στο τραπέζι ή όπου... , χουζουρεύει ήρεμο και χαλαρό !
Μέχρι που μια στιγμή μια γάτα (από αυτές που βγάζουν φωτογραφία οι τουρίστες ) αποφασίζει να διασχίσει τα τραπέζια γιατι ένα κοριτσάκι της έκανε ψψψψ για να τη χαϊδέψει και να της δώσει το κεφαλάκι από το γάβρο που έτρωγε !

Τη συνέχεια δεν τη γράφω...:eek::eek::eek:
Με το λουρί ναι (!!) γλιτώνεις προβλήματα , αλλά ΔΕΝ λύνεις το θέμα της γατομανίας !

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Εγώ φίλε @kostillos μια φορά την πάτησα έτσι.
Εκτοτε, δεν τον ξαναπήρα μαζί μου ποτέ, σε τέτοιες περιπτώσεις.
Και είμαστε και οι δύο, μια χαρά . Και όλοι οι υπόλοιποι γύρω μας.

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Συζητώ μες στο φόρουμ
όταν ο σίμολ δεν είναι εδώ
Σίμολ σίμολ είσαι εδώ?

@johnk έχουν μεγαλώσει μαζί?

Εμένα η δικιά μου....τρελαίνεται!
Αλλά δεν φταίει αυτή.
Όταν ήταν 3 μηνών και την είχα πάει Κρήτη της είχε επιτεθεί γάτα (μιλάμε για επίθεση ) γιατί την πέρασε για κουνέλι και ήθελε να τη φάει....
Οι γάτες του χωριού είναι άλλο πράγμα!
Χέστηκε (στην κυριολεξία) επάνω της !
Και τώρα τις κυνηγάει ανελέητα...
Εκτιμώ όμως ότι το κάνει για παιχνίδι....γιατι μια φορά που ήταν να πιάσει μια, την άφησε να φύγει.
Αν ήθελε να της κάνει κακό θα την είχε πιάσει!
Τη δε γάτα του χωριού την είδαμε και φέτος, αλλά έπαιξε μόνο
κυνηγητό.... και κρυφτό !!!

Last edited:

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
@Χρήστος 29 Καλησπέρα!

Έχεις ένα σκυλάκι 10 μηνών... Μέχρι εκεί... Άσε τα άλλα και τα βλέπεις στην πορεία.

Σκύλος που κυνηγά γάτες... Δε πέφτω και από τα σύννεφα έτσι; :D

Μια συνηθισμένη και στα πλαίσια του φυσιολογικού "συνήθεια". Πάντα λουράκι, όπως είπαν και οι προηγούμενοι και "δουλειά" στην βασική υπακοή. Θα μπορεί να χρησιμοποιήσεις λέξεις όπως "άρτια" και "καλά" μόνο όταν η εντολή σου θα υπερισχύει της γάτας.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...@john έχουν μεγαλώσει μαζί? ...
Μεταξύ μας, τώρα "φώναξες" κάποιο άλλο μέλος και όχι εμένα, έτσι?
Δεν πειράζει, όμως, ίσως του δημιουργήσεις την ανάγκη να γράψει το 1ο του post...:D

Επί του θέματος, τώρα:
Θα έλεγα ότι τα σκυλιά μεγάλωσαν με την παρουσία του γάτου... ειδικά ο κατρούγκαλος...;)
Ο γάτος είναι ο "αρχαιότερος των φυλακών" στη συγκεκριμένη σύνθεση... και φρόντισε, από την πρώτη μέρα, να το ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ!:D

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.258
Ο γάτος είναι ο "αρχαιότερος των φυλακών" στη συγκεκριμένη σύνθεση... και φρόντισε, από την πρώτη μέρα, να το ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ!:D
Μοναδική γατοϊκανότητα αυτή! Δεν υπάρχει καλύτερη εφαρμογή στο ζωικό βασίλειο (βάζω και τους ανθρώπους μέσα) στο "είμαι ο αρχηγός και τέλος" από αυτή των γατιών. Και τσακ μπαμ, ούτε διεκδικήσεις ούτε τίποτα.
Να ποιόν πρέπει να μελετήσει και να αντιγράψει η σχετική εκπαιδευτική θεωρία. Τα γατιά!

Χρήστος 29

Active Member
21 Μαϊου 2015
37
12
29
Βρε πάντα με λουρί την έχω αλλά δεν θέλω να τις έχει τέτοια μανία γιαυτό οταν περνάμε διπλα απο γάτες την λεω επιτακτικα διπλα και εδω και οταν ερχεται που ερχεται με το λουρι την λεω μπραβο!! αλλα και παλι τιποτα

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
@kostillos μετά από:
ένα τραπέζι που πήγε βόλτα, χωρίς τα συμπράγαλά του (αποφάσισαν να μείνουν πίσω, ατιμη αδράνεια),
και
μια ξεχαρβαλωμένη καρέκλα (δεν κατάφερε η κακομοίρα να ξεφορτωθεί τα συμπράγαλά της, η αδράνεια σφυριζε αδιάφορα, φαινεται είχε δουλίτσες)

Αποφασίσαμε, οι δίποδοι κάτι ανάμεσα σε αυτό που αναφέρει το mareco (να μην μας ακολουθεί τακτικά σε τέτοιες περιστάσεις) και στο δέσιμο στο μπούτι. Θα το νιώσεις. Θα τα χρειαστείς. Αλλά θα ζήσει και το τραπέζι και η καρέκαλα και τα συμπράγαλά τους. (Εμας δεν μας πυροδότησε γάτα ουτε στη μια, ουτε στην άλλη περίπτωση, οπότε μάλλον είμαι off-topic.)

• Like
Reactions: Aslan and Estranged

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.258
(Εμας δεν μας πυροδότησε γάτα ουτε στη μια, ουτε στην άλλη περίπτωση, οπότε μάλλον είμαι off-topic.)
Έχεις σκύλο που πυροδοτείται από κάποιου είδους ερέθισμα, ότι και να'ναι, δεν πας αμέριμνος σε τέτοιου είδους εξόδους, τέλος (= είσαι ον τόπικ).

• Like
Reactions: mareco and Orilis