Έρευνα για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Ψάχνωντας στο site της VPRC για δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκολογές έπεσα πάνω σε μια έρευνα που είχε κάνει η εταιρία αυτή σχετικά με τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα.
Θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να της ρίξουμε μία ματιά.
Η Έρευνα είναι εδώ:
http://www.vprc.gr/uplds/File/teleytaia nea/Adespota_analysis_vprc_2013(1).pdf

D

Deleted member 14614

Guest
Υπάρχει πρόβλημα με αυτού του είδους τις δημοσκοπήσεις. Πρώτα απ'όλα είναι τηλεφωνικές ως επί το πλείστον, οπότε η αξιοπιστία τους μειώνεται κατακόρυφα. Το κυριότερο, όμως, στη συγκεκριμένη είναι, κατά τη γνώμη μου, το τι ορίζουμε κακοποίηση. Προφανώς, ο τυπικός κάτοχος σκύλου που το έχει δεμένο στην αυλή, δεν θεωρεί ότι το κακοποιεί. Φοβάμαι ότι η έρευνα εκλαμβάνει ως κακοποίηση μόνο όσους σπάνε στο ξύλο τα ζώα τους. Σε αυτή την περίπτωση, εντάξει, φαίνονται λογικά τα ποσοστά. Αλλιώς, αν πάμε με την παραπάνω λογική, τότε τα ποσοστά εκτοξεύονται.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Γιατί η αξιοπιστία των τηλεφωνικών ερευνών μειώνεται κατακόρυφα;

D

Deleted member 14614

Guest
Έχει αποδειχθεί ότι όταν οι άνθρωποι ερωτώνται τηλεφωνικά και όχι φυσικά, τείνουν να μην δίνουν τις απαντήσεις που θα έδιναν σε φυσιολογικές συνθήκες. Είτε από βιασύνη, είτε από βαρεμάρα, από κοροϊδία, κλπ.
Δεν το λέω εγώ, μην παρεξηγηθώ, σε όλα τα βιβλία Μεθοδολογίας Επιστημονικής Έρευνας αναγράφεται.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Σε όσες τηλεφωνικές έρευνες έχω συμμετάσχει πάντως έχω πει τα ίδια που θα έλεγα και με φυσική παρουσία...

• Like
Reactions: johnk

D

Deleted member 14614

Guest
Και καλά κάνεις! Εγώ, όμως, μπορώ να σου πω ότι μπορώ π.χ. να σκεφτώ πρόχειρα 3 άτομα που δίνουν άλλ'αντί άλλων απαντήσεις επίτηδες λόγω του ότι τις δίνουν τηλεφωνικά! Τελοσπάντων, απλά έγραψα το παραπάνω για να το γνωρίζουμε, όχι για να ακυρώσω το post του underdog. Άλλωστε, αυτό που έγραψα αφορά το σύνολο των δημοσκοπήσεων, όχι απλά αυτή που έγινε τώρα.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
rick, θα μπορούσα να σου απαντήσω αλλά το θέμα της αξιοπιστίας των τηλεφωνικών ερευνών είναι τελείως off forum...

• Like
Reactions: ptf

D

Deleted member 14614

Guest
Νομίζω ότι αφού υπάρχει thread που αφορά τηλεφωνική έρευνα, ίσως θα μπορούσε να συνεχιστεί η κουβέντα, εκτός κι αν έχει θέμα ο underdog! Όπως και να'χει, αν θέλεις, στείλε πμ!