Ένταξη μικρόσωμου κουταβιού σε αγέλη μεγαλόσωμων σκύλων

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Οικογένεια που έχει πέντε ντόμπερμαν, τα οποία ζούνε μέσα στο σπίτι και τα περιποιούνται, θέλει να πάρει και ένα μικρόσωμο σκύλο προκειμένου να μπορεί να τους συντροφεύει σε περισσότερες δραστηριότητες -πχ σε ταξίδια.
Στο παρελθόν είχαν και πάλι συνδυασμό μεγεθών αλλά τότε τα μεγαλόσωμα ήταν μόνο δύο.
Λόγω και της αγάπης προς τα ντόμπερμαν η συγγενής φυλή για την οποία ενδιαφέρονται είναι τα πίντσερ μινιατούρα.Έχει κλειδώσει ότι αν πάρουν θα επιλέξουν τη συγκεκριμένη φυλή.

Τα ερωτήματα στα οποία σκαλώνει ένα μέλος της οικογένειας και για τα οποία θα ήθελα τη γνώμη σας είναι δύο:
Πρώτον αν το μικράκι θα είναι ασφαλές σε μια ήδη υπάρχουσα αγέλη και
δεύτερον αν εκτιμάται-υποθέτεται ότι θα μπορεί να εξελιχθεί ή αν θα καταλήξει το σκυλάκι που θα είναι φοβισμένο κάτω από τον καναπέ.
Τι λέτε;

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.571
5.993
Πειραιάς
φανταζομαι οτι για να συμβιωνουν με 5 (!) ντομπερμαν και να μην υπαρχει προβλημα, θα ξερουν πολυ καλα να κρατανε τις ισορροπιες αναμεσα στους σκυλους, οποτε δε θα υπαρξει θεμα.

χαρας το κουραγιο τους, με ξεπερνα πραγματικα.

D

Deleted member 14614

Guest
Συλλογή τα κάνουν να δουν πόσα θα χωρέσουν σε ένα σπίτι ή φτιάχνουν ομάδα μπάσκετ? :p
Θεωρητικά, εφόσον έχουν βρει τις ισορροπίες τους, ένα μικρό σκυλί δεν θα κινδυνεύει. Το ζήτημα είναι, όμως, τι γίνεται όταν θα παίζουν τα γομαράκια μεταξύ τους και θα θέλει και το μικρό να "χωθεί"... Άθελά τους μπορούν να το τραυματίσουν με τέτοια διαφορά μεγέθους που έχουν.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Και εμένα δε μου φαίνεται πρόβλημα αλλά καθώς το θέμα ετέθη σκέφτηκα να το θέσω με τη σειρά μου στην επιτροπή σοφών :D μην "πάρω" και το κουτάβι στο λαιμό μου.

Ίσως το ψάχνουν από υπευθυνότητα, ίσως έχουν το λόγο τους (πχ έλλειψη ισορροπιών).
Ίσως επειδή σε τόσους σκύλους πιθανό να μετράει παραπάνω η μεταξύ τους αλληλεπίδραση από ότι η ανθρώπινη παρέμβαση.

@rick μάλλον ψάχνουν playmaker! :p

Astr0peleki

Active Member
23 Μαϊου 2015
39
47
Αθήνα
Χαίρομαι όταν ακούω για μεγάλες σκυλοοικογένειες!!! Μακάρι κι εγώ να μπορούσα να έχω πάλι και μια παρέα για το αλάνι μου. Αλλά η εικόνα που μου έρχεται με τα πέντε ντόμπερμαν και το πίντσερ είναι αυτή:
(έστω στο περίπου...). Μην παρεξηγηθώ, αλλά θα είναι μια συμμορία όλα μαζί και φαντάζομαι τις φάσεις που θα γίνονται! :)

• Like
Reactions: LaCat

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
@Astr0peleki δεν υπάρχει λόγος να παρεξηγηθώ προφανώς και το γράφεις για πλάκα!
Άλλωστε... το πίντσερ θα γινόταν σίγουρα ο αρχηγός -και αυτό προφανώς δεν το γράφω για πλάκα!!! :D:LOL: