Κι ο καθε μαθητης που μεθαυριο θα παρει ελεγχο η απολυτηριο στο καθε μαθημα που εξεταζεται διαφορετικο ειναι.Αν αναφέρεσαι στο dogbreedinfo το site έχει πολλά λάθη και ανακρίβειες....είναι πολύ καλό για αρχή αλλά στην πορεία αντιλαμβάνεσαι πολλά λάθη!
Ναι αυτο ειναι το site εγω δεν μπορω να πω αν εχει λαθη, δεν εχω τοσο βαθιες γνωσεις για να κρινω ανθρωπους που γραφουν σε διεθνους αναγνωσιμοτητας sites, αλλα μπορω να πω μακραν πιο σωστα δομημενο (παραπομπες σε εκτροφεις, ευκολη αναγνωση, με την τηρηση των κατηγοριων της πληροφοριας σε καθε φυλη, ποικιλια και αναφορα στην πηγη της πληροφοριας, καταθεσεις εμπειριων ιδιοκτητων,κτλ) απο πολλα ομοειδη αγγλοφωνα sites που ετυχε να μπω.
Σε όλες τις φυλές ανεξαιρέτως αναφέρομαι!Καμία δεν έχει γλυτώσει από εκτροφικά λάθη!
Διαβαζοντας τις παρατηρησεις σου ομως το ειχες χαρακτιριστικα βαλει κατω απο τις συγκεκριμενες φυλες. Καλα δε λεω μπορει να ετυχε.Παντως ισως μπορουσαμε να εντοπισουμε που εγιναν τα περισσοτερα απο αυτα τα λαθη.
Τέλος, για εμένα δεν υπάρχει μέσος όρος!Το κάθε σκυλί είναι μοναδικό!
Μπορούμε για τον κάθε μαθητή, δεν μπορούμε όμως τελικά να βγάλουμε συμπέρασμα για όλους τους μαθητές που κατάγονται από την τάδε περιοχή!Κι ο καθε μαθητης που μεθαυριο θα παρει ελεγχο η απολυτηριο στο καθε μαθημα που εξεταζεται διαφορετικο ειναι.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να βγαλουμε το μεσο ορο του για να αγιολογησουμε γενικα την αποδοση του.
Δικια μου προσωπικη αποψη μονο δεν σημαινει οτι δεν σεβομαι την δικια σου.
Καλως σας βρηκα,καλως ορισες φιλε μου να χαιρεσαι τα σκυλακια σου.
μερικες φορες ρωταμε κατι(συμβαινει σε ολους) εχοντας ομως κατι αλλο στο μυαλο μας.γιαυτο και μερικες απαντησεις τις θεωρησες ασχετες με το θεμα που ξεκινησες.ηταν απολυτα φυσιολογικο να λαβεις απαντησεις σχετικα με "τον καλυτερο φυλακα"γιατι πολυ απλα αν και το ερωτημα σου για τα ενστικτα ηταν σαφεστατο,ολη η εισαγωγη σου ηταν σχετικη με την εννοια φυλαξη ως αποτελεσμα.
αν αυτο που συνεχιζει να σε ενδιαφερει ειναι τα "ενστικτα" και οχι το αποτελεσμα φυλαξης τοτε δωσε βαση στο post του dennis
ειναι αρτια τεκμηριωμενο.(αλλα αποκλειεται να ηθελες αυτο)
Μαλλον δεν με καταλαβες, το καθε μαθημα πηγαινε στο καθε δειγμα της φυλης και τον καθε μοναδικο σκυλο που λες.Μπορούμε για τον κάθε μαθητή, δεν μπορούμε όμως τελικά να βγάλουμε συμπέρασμα για όλους τους μαθητές που κατάγονται από την τάδε περιοχή!
Προφανώς κι ο καθένας μας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη και να είναι απόλυτα σεβαστή!
Δεν ζηταω καποιο σκυλο εχω δυο. Τωρα αν εννοεις αυτος που απανταει στο ερωτημα μου, εχω κι εγω ακουσει οτι οντως εχουν πολυ ανεπτυγμενο ενστικτο, καθως και τα πεκινουα αν θα πας στην αρχικη υποβολη του ερωτηματος θα το δεις και γραμμενο προς το τελος, εξ αρχης το δηλωσα.το yorkshire τοτε που ειπε και ο dennis ισως ειναι ο σκυλος που ζητας φιλε μου
Εχεις εξάγει μέσο όρο για το ερώτημά σου (κατάταξη φυλών με βάση το αμιγές ένστικτο φύλαξης) ... βάση πλειάδας αριθμών ή θα έλεγες ότι στατιστικά έχεις υποπέσει σε σφάλμα ?Μπορει να μην εχω αρτιες γνωσεις για τα σκυλια αλλα εχω σπουδασει συνδυαστικη αναλυση και στατιστικη και πιστεψε με αν υπαρχει πλειαδα αριθμων(περιπτωσεων) τοτε μπορουμε παντοτε να εξαγουμε μεσους ορους.
Ο σωστος καταρχας ορος ειναι σφαλμα εμπιστοσυνης, εννοωντας την αποκλιση λογω λαθους.Εχεις εξάγει μέσο όρο για το ερώτημά σου (κατάταξη φυλών με βάση το αμιγές ένστικτο φύλαξης) ... βάση πλειάδας αριθμών ή θα έλεγες ότι στατιστικά έχεις υποπέσει σε σφάλμα ?
Αν το ερώτημα είναι ασαφές και γενικό μπορείς να καταλήξεις σε λίστα ?
ΑΣΧΕΤΟ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.Φυσικά και μπορούμε να εξάγουμε μέσους όρους...το ζήτημα είναι αν έχουν κάποια αξία αυτοί οι μέσοι όροι ή αν είναι απλά ένα νούμερο χωρίς πραγματικό αντίκρισμα!
Τι συμπέρασμα, ας πούμε, μπορείς να βγάλεις για τα παιδιά της Αθήνας και της επαρχίας;
Ποιά είναι ποιο έξυπνα;
Ποιά είναι ποιό μελετηρά;
Ποιά έχουν περισσότερες βοήθειες;
Ποιά είναι ποιό τυχερά;
Και φυσικά πως επιρρεάζεται το αποτέλεσμα από το δείγμα;
Το ερώτημά σου είναι ασαφές και το έχω αιτιολογήσει εδώ :Αν το ερώτημα είναι ασαφές και γενικό μπορείς να καταλήξεις σε λίστα ?
1) Αυτό που κάνεις είναι σωστό στατιστικά ? Τί δείγμα έχεις (μην μου πείς σκύλων - ιστοσελίδων πές μου ... )Ποιός είναι ο καλύτερος σκύλος για σωματοφυλακή ? Και γιατί ?
Ποιός είναι ο καλύτερος σκύλος για φύλαξη χώρου 120 τετραγωνικών μέτρων καιποιός για φύλαξη 12 στρεμμάτων ?
Ποιός είναι οκαλύτερος για φύλαξη πάλι 12 στρεμμάτων αλλά και ζώων ελεύθερων μέσα σε αυτά ? Και γιατί ?
Ποιός είναι καλύτερος φύλακας γιατην Ελλάδα ? Και ποιός για την Ολλανδία ?
Είναι ο ίδιος ?
Παίζει ρόλο το φύλο ? Και γιατί ?
Ο ιδιοκτήτης ? και ... σημαντική ερώτηση
... αν έχεις στο μυαλό σου ότι κατέχεις τον απόλυτο φύλακα καταφέρνεις τελικά να έχεις αυτό που θέλεις ή θα μπορούσες να έχεις καλύτερο από τον ίδιο σκύλο ??
Ετσι λοιπον συζητωντας, διαβαζοντας και πολυ περισσοτερο ψαχνοντας στο internet, κατεληξα στο συμπαιρασμα οτι οι 3 φιναλιστ, αν θα καναμε ενα διαγωνισμο αυτοφυούς ενστικτου προστασιας (περα απο εκπαιδευσεις ) ειναι οι εξης 3 φυλές (και μιλωντας παντα για το μεσο ορο της φυλης):
-ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣΟΥ
-ΦΙΛΑ ΜΠΡΑΖΙΛΕΙΡΟ
-ΜΠΟΕΡΜΠΟΕΛ
Αυτο ακριβως θα ηθελα να βαλλω και σαν ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ στο forum καταθετοντας εμπειριες, γνωσεις αλλα γνωμη των ειδικων αν υπαρχουν για να αναδειξουν την πρωταθλητρια φυλη στο συγκεκριμενο θεμα.
Ευνοητο εινα πως αν καποιος φιλος εχει να προτεινει και καποια άλλη φυλη (αφορώντας παντοτε ομως ενστικτο το οποιο υπαρχει-χωρις να καλλιεργειται και χαρακτηρίζει το μεσο ορο της φυλης αποφασιστικα) με χαρα θα τον ακουγα να καταθεσει την αποψη του.
Ενας 17χρονος πρωτάρης με τα σκυλιά από πάθος για τον Γερμανικό Ποιμενικό και με αστείρευτη όρεξη να μάθει και να συνεργαστεί με τον σκύλο του (στατιστικά αν θές μιάς και γνωρίζεις από ότι είδα σε άλλα post ποιός είναι ο αληθινός σκύλος φύλακας) έχει περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες να έχει έναν ολοκληρωμένο και ισορροπημένο προστάτη από έναν μπάρμπα που μάντρωσε έναν "κάυκασο" επειδή ΞΕΡΕΙ ότι το σκυλί ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ στην φύλαξη μάντρας ?... αν έχεις στο μυαλό σου ότι κατέχεις τον απόλυτο φύλακα καταφέρνεις τελικά να έχεις αυτό που θέλεις ή θα μπορούσες να έχεις καλύτερο από τον ίδιο σκύλο ??
ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΠΟΙΕΣ ΟΙ 3 ΦΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ, ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΝΕΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ? ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ.?? ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΘΕΣΑ ΕΓΩ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΥΠΟΘΕΤΩ. ΤΡΙΤΟΝ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥORKSHIRE ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟΥΑ, ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΕΞΕΛΑΒΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ.Δεν αναφέρθηκα εγώ σε μέσους όρους Αναφέρθηκα σε ερώτημα και συμπέρασμα :
Το ερώτημά σου είναι ασαφές και το έχω αιτιολογήσει εδώ :
1) Αυτό που κάνεις είναι σωστό στατιστικά ? Τί δείγμα έχεις (μην μου πείς σκύλων - ιστοσελίδων πές μου ... )
2) Το ερώτημα αντιλαμβάνεσαι ότι είναι λάθος ? (εδώ μιλάμε για σκύλους ) και εδώ αναφέρονται οι καθόλου άσχετες ερωτήσεις μου τις οποίες μπορώ να επεκτείνω ΑΝ απαντηθούν αυτές οι βασικές πρώτες ποτέ ...
3) Είναι αυτή η ερώτησή σου ? (αρχικό post)
... ή τροποποιήθηκε στην πορεία ? Γιατί αν είναι αυτή η απάντησή μου είναι το Yorkshire χωρίς να αστειέυομαι. Μιλάμε για ένα σκυλί που βρίσκεται στο top των σκύλων προειδοποίησης και δεν διστάζει να δαγκώσει τίποτα, χωρίς ΠΟΤΕ στην ιστορία της φυλής (και είναι πολύ σημαντικό αυτό) να πιεστεί πρός τα εκεί, από επίδοξους ράμπο
Και η σημαντική ερώτηση που δεν κατάλαβες
Ενας 17χρονος πρωτάρης με τα σκυλιά από πάθος για τον Γερμανικό Ποιμενικό και με αστείρευτη όρεξη να μάθει και να συνεργαστεί με τον σκύλο του (στατιστικά αν θές μιάς και γνωρίζεις από ότι είδα σε άλλα post ποιός είναι ο αληθινός σκύλος φύλακας) έχει περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες να έχει έναν ολοκληρωμένο και ισορροπημένο προστάτη από έναν μπάρμπα που μάντρωσε έναν "κάυκασο" επειδή ΞΕΡΕΙ ότι το σκυλί ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ στην φύλαξη μάντρας ?
Δεν επιζητώ την σύγκλιση απόψεων
Επειδη απανταω σε πολλους φιλους συγχρωνως μπορει να μην προσεξα οτι μου ειχες ηδη κανει τις προτασεις σου.Α δεν θα βγάλουμε άκρη
1) Yorkshire ( το εξήγησα )
2) Εληνικός Ποιμενικός (πολλές φορές mix με Καυκάσου είναι ό,τι χειρότερο έχω δεί )
3) rottweiler (σαν εκπρόσωπος των φυλών των σπόρ)
H δικιά μου εκτίμηση είναι καθαρά εμπειρική και δεν μπορεί να βασιστεί σε ιστοσελίδες καιλεγόμενα άλλων , γι'αυτό να με συγχωρέσεις που δεν συμπεριλαμβάνω πχ ca de bou και boerboel ή κόμοντορ ή Black Russian, είμαι σίγουρος ότι θα φυσάνε
Από εμπειρία πάλι αποκλείω central asian ovcharka , filas , bullmastiffs κλπ κλπ γιατί (πλην εξαιρέσεων) σε πολλές μεγάλες εκθέσεις με πολλές συμμετοχές τα βλέπω χύμα στο πάτωμα ή σε φράκτη από pet-shop ή λυτά.
Mην γράφεις με κεφαλαία δεν ενδύκνειται