Ένοικος vs Ιδιοκτήτρια (κανονισμός πολυκατοικίας)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Αλλα για μονοκατοικιες αλλαζει ο νομος ετσι δεν ειναι? Δεν υπάρχει οριο κατοικιδιων και μπορουν να μενουν σε αυλη. Διορθώστε με αν κανω λαθος.
Αν δημιουργουν προβλημα μονιμως στη γειτονια και ειδικα τις ωρες κοινης ησυχιας τοτε ο νομος ισχυει ως ειχε. Για τον αριθμο ναι αλλαξε, για την διαταραξη κοινης ησυχιας οχι.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Αν δημιουργουν προβλημα μονιμως στη γειτονια και ειδικα τις ωρες κοινης ησυχιας τοτε ο νομος ισχυει ως ειχε. Για τον αριθμο ναι αλλαξε, για την διαταραξη κοινης ησυχιας οχι.
Γαβγιζουν ακομα και στη 1.00 το βραδυ. Απορώ πως δεν τα χει φολιασει κανεις ακομα...
Το να φερω την αστυνομια καποια στιγμη το σκεφτομαι πολυ σοβαρα. Απλώς, συνεχεια το αναβαλλω.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Γαβγιζουν ακομα και στη 1.00 το βραδυ. Απορώ πως δεν τα χει φολιασει κανεις ακομα...
Το να φερω την αστυνομια καποια στιγμη το σκεφτομαι πολυ σοβαρα. Απλώς, συνεχεια το αναβαλλω.
Απεναντι ακριβως απο το σπιτι μου καποιος εχει ενα πιτμπουλοειδες. Οταν ηρθαν στη γειτονια πριν 10 περιπου χρονια, το σκυλι ηταν ακομη νεο και γαυγιζε ασταματητα σχεδον ολον τον πρωτο ολοκληρο χρονο. Μιλαμε για αρρωστη κατασταση, γαυγιζε 24 ωρες το 24 ωρο. Βεβαια ηταν μονο του κλεισμενο στην πυλωτη ενω τα "αφεντικα" κοιμοταν ησυχα στον 3ο οροφο κι απολαμβαναν τις υπηρεσιες του φυλακα τους αφου αν πατουσες το ποδι σου στη μερια του πεζοδρομιου που ηταν το σπιτι τους το σκυλι νομιζες πως θα παθει εγκεφαλικο απο τα νευρα του. Ενα βραδυ ηρθε η αστυνομια και τους εκανε συσταση, καποιος χριστιανος εκανε υπομονη τοσους μηνες αλλα ηθελε να κοιμηθει, δεν χρωστουσε τιποτα επειδη καποιοι ηλιθιοι ηθελαν σκυλο υπο αυτες τις συνθηκες. Απο τοτε το σκυλι κοιμοταν καθε βραδυ στην εισοδο της πολυκατοικιας δεμενη στη σκαλα. Σταματησε να γαυγιζει τα βραδια και κοιμοταν η γειτονια. Την ημερα την αφηναν κλασικα εξω και γαυγιζε ασταματητα. Βολτες στη ζωη της εχει βγει ελαχιστες φορες, την βγαζουν τωρα που ειναι γρια χωρις λουρι και δεν μπορει να παρει τα ποδια της.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Φαντασου αυτο επί 5...
Κι εμεις δεν νομιζω ν' αντεξουμε και το επομενο καλοκαιρι την ιδια κατασταση.
Αυτο ηταν το πρωτο μας καλοκαιρι στο σπιτι και το ανεχτηκαμε.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Εμεις το καναμε οταν ο διπλα ειχε το σκυλι δεμενο στην ταρατσα και εκεινος εμενε στο υπογειο και δε ακουγε τιποτα το κακομοιρο εκλεγε ολη μερα...οταν του μιλησαμε ηρεμα μας ειπε οτι κατω στην αυλη θα το σκεψουν(κυνηγος)και μεσα ειχε ενα πιο μικρο και δε γινοταν και βρηκε λυση του φορεσε κολαρο και ηταν ακομα πιο χειροτερα για το σκυλο φυσικα!!!
Ε αφου δε ακουγε φωναξαμε το υγειονομικο και ο σκυλος βεβαια πηεγε στην αυλη σε κλουβι αλλα οι δικοι δε με αφησαν να το συνεχισω καλα βεβαια δε μας μιλαει και ολο προσπαθει να βρει τροπο να βρει κατι να μας φερει την αστυνομια 3 χρονια αυτο!!!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν οι σκύλοι ενοχλούν κ γενικότερα κάνουν φασαρία εν ώρα κοινής ησυχίας δε βρίσκω άλλη λύση για το γείτονά σου Bigbilly...
Οχι, τα σκυλιά του δεν είναι απο τα "φασαριόζικα".
Απλά η ιδιοκτήτρια έχει νευριάσει που έφερε ένοικος κι'άλλο κουτάβι και ήθελε να ξεσπάσει κάπου. Έτυχε και τα άκουσε το παιδί.

Πριν κάμποσα χρόνια μου είχε κάνει κι εμένα παρατήρηση. Ήταν ο Μόκκο στα αριστερά μου και αυτή βγαίνει απο το αυτοκίνητο και ήθελε ντε και καλά να περάσει απο την πλευρά του σκύλου. Αντί δηλαδή να περάσει δίπλα μου ήθελε να αλλάξω θέση του σκύλου να περάσει, "Αυτό έλειπε, να κάνουμε πέρα όταν περνάνε σκυλιά"

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Παιδια με τη γυναικα μου πριν κανα χρονο ψαχναμε σπιτι και κοιτουσαμε διαφορες περιοχες. Επειδη ειμασταν εντελώς free ως αφορά την περιοχη μας ειχε φυγει ο κ*λος σχεδον καθε μερα να περνουμε σβαρνα ολη την Αθηνα. Απο Γλυφαδα, Χαλάνδρι κι απο Ν. Σμυρνη, Πετρουπολη. Αυτο γινονταν επι 1 χρονο περιπου (!). Ειχαμε απηυδησει.

Καποια στιγμη βλεπουμε ενα πολυ ομορφο διαμερισμα στην Αγ. Παρασκευη. Ηταν ακριβως οπως το θελαμε. Επιτελους, σκεφτηκαμε. Μιλαμε στο τηλ. με τους ιδιοκτητες, συναντιομαστε δινουμε 2 ενοικια μπροστα και παμε να δωσουμε τα χερια. Εκει μου πεταει ο χοντρος (ο ιδιοκτητης) "ξερετε κατι τελευταιο, απαγορευονται τα κατοικιδια..." Μενω. Μην τα πολυλογω μεσα σε 5' ειχα παρει πισω την προκαταβολη, και ειχα φυγει χωρις καν να χαιρετησω. Μιλαμε για σκοτσεζικο ντους.

Στις επομενες 3 βδομαδες ειχαμε βρει φτηνοτερο, μεγαλυτερο και καινουριο διαμερισμα σχετικα κοντα σ' αυτο. Εχοντας τη Λαβυ πλεον δε το μετανιωσα ποτε!

Το λεω εδω για ν' ακουσε και κανα μπραβο που αφησα εκεινο το σπιτι γιατι τοτε ολοι με βριζανε...
Bεβαια τωρα ειμαι εγω απο πανω. :)

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Πόσο ηλίθιοι είναι κάποιοι άνθρωποι!Πόσο τρελοί!Εχω σχεδόν εδώ και δύο βδομάδες ένα κουταβάκι το οποίο σε γενικές γραμμές είναι πολύ ήσυχο.Φροντίζω να μην γαυγίζει σε ώρες κοινής ησυχίας και γενικά γαυγίζει σπάνια το κακόμοιρο.Πχ όταν είναι στο crate και φεύγω αλλά και αυτό για λίγο,σταματάει μετά από κανά δεκάλεπτο.H όταν θέλει να παίξουμε κλπ.Και έρχεται σημερα ο διαχειριστής και άρχισε να μου λεει για το σκυλί μου οτι και καλά ενοχλεί τον αρρωστο πατέρα του!Και όταν του απάντησα ότι δεν γαυγίζει τις ώρες κοινής ησυχίας μου απάντησε οτι δεν τον νοιαζει γιατί ακούγεται.Και του απάντησα πως εφοσον δεν υπάρχει ηχομόνωση τα πάντα ακούγονται.Ε, και ο βλάκας μου είπε ότι εφόσον αυτή είναι η απάντηση μου,θα λάβει τα μέτρα του :eek:
Τι να πω πια.....

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
44
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
Στο ΦΕΚ ‘Α 191 της 29ης Ιουλίου 2003 δημοσιεύτηκε ο νόμος 3170/2003 περί ζώων συντροφιάς και αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με τον οποίο επιχειρείται η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τη ρύθμιση των όρων διατήρησης των ζώων συντροφιάς, τα οποία ορίζονται ως «κάθε ζώο που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί από τον άνθρωπο, κυρίως μέσα στην κατοικία του, για λόγους ζωοφιλίας και συντροφιάς». Στον ορισμό αυτόν περιλαμβάνονται και οι κάθε είδους σκύλοι, όπως οι κυνηγετικοί, ποιμενικοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης, οι σκύλοι φύλακες καθώς και οι σκύλοι βοηθοί ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ο νόμος αυτός πέραν από τις διάφορες ειδικές και τεχνικές απαγορευτικές διατάξεις που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφέρονται οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς (κυρίως σκύλων και γατών) απέναντι στα ζώα τους και απέναντι στην κοινωνία (π.χ. υποχρέωση άμεσου καθαρισμού των περιττωμάτων σκύλων), εισάγει και τρεις καινοτομίες οι οποίες είναι γενικότερου ενδιαφέροντος, και τις οποίες θα εξετάσουμε.
1) Εισαγωγή νέας Εισαγγελικής αρμοδιότητας: προσωρινή αφαίρεση κατοχής ζώου σε περιπτώσεις κακομεταχείρισης.
Με το άρθρο 12 παρ. 4 του νόμου αυτού προβλέπεται ότι με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, μπορεί να αφαιρεθεί προσωρινά ζώο από την κατοχή του παραβάτη των διατάξεων των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 1 του Ν. 1197/1981 περί προστασίας των ζώων και να παραδοθεί σε ζωοφιλικό σωματείο ή σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Οι διατάξεις αυτές του νόμου 1197/1981 περί προστασίας ζώων, θέτουν ως υποχρέωση για τους κατόχους τους την εκδήλωση της δέουσας στοργής και μεταχειρίσεως προς αυτά διαμέσου της επαρκούς χορηγήσεως καταλλήλου και επαρκούς τροφής και νερού, καθώς και διαμέσου της εξασφαλίσεως καταλύματος άνετου, υγιεινού και προσαρμοσμένου στο φυσικό τρόπο διαβιώσεως του ζώου (παρ. 1, αρ. 1 Ν. 1197/1981). Επίσης, απαγορεύεται και ο φόνος, βασανισμός, και η κακοποίηση των ζώων, καθώς και η εγκατάλειψη τους έκθετα ή αδέσποτα (παρ. 2, αρ. 1 Ν. 1197/1981). Μέχρι πρόσφατα, η παράβαση των απαγορεύσεων αυτών τιμωρείτο μόνο με ποινές πλημμεληματικής φύσης (από το άρ. 8 Ν. 1197/1981), ενώ δεν προβλεπόταν τίποτα για την τύχη των ζώων που έπεφταν θύματα κακομεταχείρισης από πλευράς άστοργων και απάνθρωπων κατόχων. Με τη νέα αρμοδιότητα αυτή, ο νομοθέτης προνοεί και για την τύχη των ζώων αυτών.
2) Καθορισμός αντικειμενικής ευθύνης κατόχων σκύλων.
Ως γνωστόν, το άρθρο 924 του Αστικού Κώδικα, αναφέρει ότι για τις ζημίες που προκαλούνται από κατοικίδια ζώα που χρησιμοποιούνται για το επάγγελμα, τη φύλαξη της κατοικίας ή τη διατροφή του κατόχου τους, ο κάτοχος τους δεν φέρει καμία ευθύνη όταν δεν τον βαρύνει κανένα πταίσμα φύλαξης και εποπτείας του ζώου. Ειδικά όμως για ζημίες που προκαλούνται από σκύλους, το αρ. 2, παρ. 5 του νόμου 3170/2003, εισάγει παρέκκλιση από το άρθρο 924 ΑΚ, σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες ή συνοδοί σκύλων, ευθύνονται για κάθε ζημία που προκαλούν οι σκύλοι σε ανθρώπους ή ζώα (αντικειμενική ευθύνη).
3) Διατήρηση σκύλων και γάτων σε πολυκατοικίες.
Σε αρκετούς κανονισμούς πολυκατοικίας προβλέπεται η απαγόρευση διατηρήσεως ζώων μέσα στα διαμερίσματα. Η νομολογία έχει δεχτεί πως τέτοιος όρος είναι έγκυρος και ισχυρός και έχει ισχύ δουλείας που δεσμεύει τους συμβληθέντες ιδιοκτήτες και τους ενοίκους (Εφετείο Αθηνών 3306/2000, ΑΡΧ.Ν. 2001 – 182). Όμως, το άρθρο 6 του νόμου 3170/2003 αναγνωρίζοντας την ύψιστη σημασία των κατοικίδιων ζώων στην ζωή του σύγχρονου (και μοναχικού) ανθρώπου, εισάγει νέα διάταξη αναγκαστικού δικαίου, με την οποία πλέον επιτρέπεται σε κάθε πολυκατοικία, ανεξάρτητα από το τι προβλέπει ο κανονισμός της, η διατήρηση 1 σκύλου και 1 γάτας ή 2 σκύλων ή 2 γάτων, εφόσον τα ζώα αυτά μένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες. Επίσης με το ίδιο άρθρο, απαγορεύεται σε κάθε πολυκατοικία η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λπ.). Αντίθετα, για τις μονοκατοικίες, επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι αυτά δεν τα κακομεταχειρίζονται αλλά τυγχάνουν καλών συνθηκών διαβίωσης και τηρούνται οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.
Καταλήγοντας, βλέπουμε ότι ο νόμος αυτός διακατέχεται από πνεύμα φιλοζωίας, ωστόσο η τήρησή του εναπόκειται κυρίως στο σωστό και καλλιεργημένο άτομο

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
3) Διατήρηση σκύλων και γάτων σε πολυκατοικίες.
Σε αρκετούς κανονισμούς πολυκατοικίας προβλέπεται η απαγόρευση διατηρήσεως ζώων μέσα στα διαμερίσματα. Η νομολογία έχει δεχτεί πως τέτοιος όρος είναι έγκυρος και ισχυρός και έχει ισχύ δουλείας που δεσμεύει τους συμβληθέντες ιδιοκτήτες και τους ενοίκους (Εφετείο Αθηνών 3306/2000, ΑΡΧ.Ν. 2001 – 182). Όμως, το άρθρο 6 του νόμου 3170/2003 αναγνωρίζοντας την ύψιστη σημασία των κατοικίδιων ζώων στην ζωή του σύγχρονου (και μοναχικού) ανθρώπου, εισάγει νέα διάταξη αναγκαστικού δικαίου, με την οποία πλέον επιτρέπεται σε κάθε πολυκατοικία, ανεξάρτητα από το τι προβλέπει ο κανονισμός της, η διατήρηση 1 σκύλου και 1 γάτας ή 2 σκύλων ή 2 γάτων, εφόσον τα ζώα αυτά μένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες. Επίσης με το ίδιο άρθρο, απαγορεύεται σε κάθε πολυκατοικία η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λπ.). Αντίθετα, για τις μονοκατοικίες, επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι αυτά δεν τα κακομεταχειρίζονται αλλά τυγχάνουν καλών συνθηκών διαβίωσης και τηρούνται οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.
Καταλήγοντας, βλέπουμε ότι ο νόμος αυτός διακατέχεται από πνεύμα φιλοζωίας, ωστόσο η τήρησή του εναπόκειται κυρίως στο σωστό και καλλιεργημένο άτομο
Γιούχου!!!Θα το εκτυπώσω να το δώσω στον μουρλό αν με ξαναενοχλήσει!Ευχαριστώ πολύ!

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα
Παιδια εδω ανοιξατε το θεμα που με ποναει!
Εχω αλλαξει δυο σπιτια για τετοιο λογο και εχω φτασει σε πολυ ασχημες καταστασεις.
Ειναι μεγαλη ιστορια που με ποναει και δεν με τιμαει και πολυ αλλα καποια στιγμη θα σας την γραψω.

Παντως ειναι ευχαριστο που ο νομος σ'αυτην την περιπτωση ειναι με τους φιλοζωους γιατι στην Ελλαδα δεν υπαρχει καμια παιδεια
ειδικα πανω σε θεματα φιλοζωιας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros